"Мови" та "языки".

• Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

Satori

Well-Known Member
И потом - Эйприл! - вы так молоды - я никогда не поверю, что у вас что то відібрали - это просто максимализм! так бывает в периоды социальных перемен - ветра революций теребят мозги порой нешуточно!

Sim$Dim

бесконечная жесть
Людина може стати другим гатунком тільки тоді, коли сама того забажає. Тому не треба їй нав'язувати те, що на чиюсь думку правильно.
Українська культура, мова це дуже добре, але коли намагання пробудити національну самобутність cтає нав'язуванням, то це викличе несприйняття.
"Насильно мил не будешь" - треба розрізняти розумне від фанатичного, а спроби пробудити людей з насиллям над їх волею.

***Але, погодьтеся, саме російська мова, культура, нація були панівними. Казали "Росія-матушка", а не "Радянський Союз - батєнька".***
Тож з цього випливає, що навмисне і штучне викорінення російської культури, мови є проявом відновлення справедливості?
Щодо історії, то так, її треба вивчати і пам'ятати, але не використовувати у брудних цілях і не маніпулювати нею.

З

Зверюга.ua

Guest
Sim$Dim сказав(ла):
Людина може стати другим гатунком тільки тоді, коли сама того забажає. Тому не треба їй нав'язувати те, що на чиюсь думку правильно.
Українська культура, мова це дуже добре, але коли намагання пробудити національну самобутність cтає нав'язуванням, то це викличе несприйняття.
"Насильно мил не будешь" - треба розрізняти розумне від фанатичного, а спроби пробудити людей з насиллям над їх волею.

***Але, погодьтеся, саме російська мова, культура, нація були панівними. Казали "Росія-матушка", а не "Радянський Союз - батєнька".***
Тож з цього випливає, що навмисне і штучне викорінення російської культури, мови є проявом відновлення справедливості?
Щодо історії, то так, її треба вивчати і пам'ятати, але не використовувати у брудних цілях і не маніпулювати нею.
Шановні, ви взагали розумієте що кажите??? Не нав’язувати українську мову - це все одно що просто її заборонити!
Росіяни не вважають за потрібне вчити мову іньшої країни. Тому що вони не вважають Україну іншою державою.
Росія несе відповідальність за все що скоїв СРСР, тому що росія пряма "правопиемница" СРСР. Тобто, до росії відходять всі резерви та гроши (сбербанка СССР), після розпаду СРСР до росії ввійшло все чим володіл СРСР!!!! І росія на кожнім перехрасті валає про те шо вони наступники СРСР, так що їм залишились не тільки гроші, а й ті всі злочини які робив СРСР.

Зверюга сказав(ла):
Не нав’язувати українську мову - це все одно що просто її заборонити!
Росіяни не вважають за потрібне вчити мову іньшої країни. Тому що вони не вважають Україну іншою державою.
.
Насаждение (навязывание) языка, культуры или чего-либо никогда не приведет к позитивным результатам, так как любое насилие над личностью приводит к сопротивлению. В психологии этот процесс насаждения (навязывания) будет называться садизмом.
К, сожалению большинство "патриотов" не в состоянии понять, что необходимо не насаждать (навязывать), а в первую очередь развивать родной язык, культуру, и пр. и пр., до такого уровня, чтобы язык, культура служили примером, идеалом высокой нравственности и гуманизма, для человека - и тогда у этого языка, культуры, появятся масса сторонников.
p.s. Не уважая язык и культуру другого народа, невозможно добиться того, чтобы уважали твой язык и культуру.

Andy

Well-Known Member
Короче, хотите решу ваш спор раз и навсегда??? Просто создайте голосование!И по его результатам поймете, нужен или нет... Я говорю, что необходим!!! Образование только на Русском языке (кроме конечно предмета "Украинська мова (извините, нет Укр. раскладки)). А кто тут "щирий Украинець", тот пусть учиться в спец школе и спец университете с преподаванием на Украинском языке.

Что-бы решить этот вопрос создайте голосование! Можно даже в отдельной теме!

Анди

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Andy, прочитай, пожалуста внимательно сообщение выше твоего, в частности это:
Liberte o Muerte сказав(ла):
p.s. Не уважая язык и культуру другого народа, невозможно добиться того, чтобы уважали твой язык и культуру.
Голосование уже всех достало. Если его ещё раз сделать это уже будет фарсом. Могу тебе сказать, что в предыдущих 3-х проголосовали за украинский язык. Так что, учись уважать культуру и язык той страны, в которой живёш.

_КАЦИЧКА_

New Member
Энди извени конечно, но ты с дуба часом не упал?
в Украине преподавание в университетах и школах на русском? украинский, заметь государственный язык, - факультатив?
если не ошибаюсь такая ситуация была до 1993 года, по карйней мере в школах, может хватит!!!!

ЗЫ: лично меня устраивает и даже очень преподавание на украинском, как в школах так и в ВУЗах

Andy

Well-Known Member
Ладно, хватить спорить, и то правда...

Сколько людей, столько и мнений...

Анди

April

из страны чудес
Satori сказав(ла):
И потом - Эйприл! - вы так молоды - я никогда не поверю, что у вас что то відібрали - это просто максимализм! так бывает в периоды социальных перемен - ветра революций теребят мозги порой нешуточно!
Ви ж не знаєте, скільки мені років, шановний.
Лише можу сказати, що значно старша за СімДіма. Так що юнацький максималізм залишився в мене далеко в минулому.
І згадка про МС і мати зовсім не доречна. Аби щось сказати - якщо немає слів, краще помовчати або пожувати "орбіт".
Відібрали не власно в мене, відібрали у народа, у нації з якою я себе ототожнюю.

April

из страны чудес
Sim$Dim сказав(ла):
Я розумію, що Вам однаково, що я думаю про Вас, але до цього моя думка була значно вищою.
Я не розумію, як Ви, українець, можете так зневажати власну мову.

Люди, схаменіться! Де ви бачите нав'язування? Власне я бачу лише спроби ВІДРОДЖЕННЯ, або ж таки ЗАПРОВАДЖЕННЯ вживання рідної мови у ДЕРЖАВНИХ (!) установах і навчальних закладах? То ж що в цьому поганого?!!
Розмовляйте російською, вживайте її у повсякденному спілкуванні, читайте російськомовні газети, книжки, дивіться телепрограмми. АДЖЕ ВАМ НІХТО ЦЬОГО НЕ ЗАБОРОНЯЄ! Так про які утиски російської мови може йти мова?
Ми переливаємо з пустого у порожнєє - ви просто не бажаєте бачити, що саме українська мова утискається - боляче казати - у власній країні!
Мені соромно за вас.

Зверху