Феминизм и последствия

Феминизм - это ?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    160
Ответ: Феминизм и последствия

3JIbIDEHb сказав(ла):
Женская логика - давайте сделаем равные права, но в шахту уголь копать не полезем, в армию не пойдём и т.д.
ну мы же не за эти права!!!
они не ограничиваются выполнением тяжелой физической работы
скорей тут стремление к уважению,что ли
:eusa_shif

Bi(ookl

New Member

Pluto сказав(ла):
заметьте тема была создана парнем!!
вы обвиняете нас в демагогии и извращенности(идиотизм по поводу лесбиянок отношу сюда), говорите, что надо в шахты и прочее....ну, знаете, я не уверена, что даже 1/5 парней данного форума по доброй воле пошла на грязные работы...
все метят в кресло...,которое так некстати занимают женщины...

убейте меняапстену, утопитевяде, но мужчины хотят продолжения рабства....знаю не понаслышке....

человечество выходит на новый уровень развития, не отставайте...

ЗЫ ыыы, у меня новый фантастический заскок о том, что должен появится еще один пол или же человек должен мутировать и возникнет новый вид, дай кто-то там, чтобы теория эволюции или еще какая-нить сработала...:)
ЗЗЫ существо 5го пола руулит:)
"ЗЫ ыыы, у меня новый фантастический заскок о том, что должен появится еще один пол или же человек должен мутировать и возникнет новый вид"
Вот об этом я предупреждал... Pluto, ты думаешь все женщины поодерживают твои фанатичные стремления? Поменяй пол и не будет у тебя никаких проблем :)
А про новую рассу мы уже слышали, мы и сами то 5-е на Земле :)
Завидовать кому? Вас же вроде как "угнетают"? Какие кресла занимают женщины?, гинекологические разве что.
А когда будет унисекс, или гермофродиты, то жизнь станет намного скучнее.

@del'

Multum in parvo

Кста о полах...
Видела не так давно программу о том, что постепенно У-хромосома (которая есть только у мужчин) вырождается. Так что через какой то там промежуток времени мужчин на земле не будет... :shy:
Подробнее ничего сказать не могу, так что не приставайте:) Заинтересовало - вперед в Глобальную сеть:)

Сталь

New Member

"Какие кресла занимают женщины?, гинекологические разве что." - вот он, настоящий мужской шовинизм! Как бодро мы размышляем. Так о каком равноправии мы говорим? Непонятно. Из-за подобных личностей женщина должна "выбивать" что-либо для себя, в то время как мужчины получают всё это, не прилагая никаких усилий.

Советую посмотреть клип-стеб Мары "Че на чем" - поучительно.

Bi(ookl

New Member

"Ага, вот он настоящий шовинизм". РАБСТВО ОТМЕНИЛИ УЖЕ ДАВНО. И называя нас угнетаторами, вы сами являетесь шовинистками. Приведи факты рабства. Тебе не платят за работу? Или ты еще не работаешь и размышляешь гипотетически?(или со слов знакомых) Не дают учиться? размер стипендии по половому признаку отличается?
Если самооценка завышена, и кажется что "все метят в кресло...,которое так некстати занимают женщины..." Кто ВСЕ? Вот и спрашиваю какое кресло?
Если в начальнице я увижу достойного специалиста и руководителя, то я буду её уважать.
Если женщина своими силами, талантами сделает карьеру МАСШТАБНОГО руководителя, то я буду ее уважать, но буду ли я в ней видеть ЖЕНЩИНУ??
Наверное нет, только личность.

И раз уже со смайлами о вырождении мужчин, то я тоже добавлю. :)
МУЖИКИ!! срочно берем в разработку гуманоида с YY хромасомами (Двучленный мегамужик осеменитель, с Y-наследственностью) ;)

FEOFAN

http://feofan.com

Феминизм и последствия
Последследствия-старая дева....

Bi(ookl

New Member

Pluto сказав(ла):
следовательно, вам нужна неличность смеющаяся над вашими шутками, проводящая полдня у плиты, плодящаяся похлеже австралийского кролика(или не плодящаяся, как мужу будет угодно), одевающая паранжу на улицу, и ненадевающая вообще ничего дома....позы комментировать не буду...
Bi(ookl, вы случайно не лицо кавказкой национальности?????
не приходило ли вам в голову, что женщина может следовать своим желаниям и может быть ей совсем не нужно то, что именно вы в ней ничего не видите....в человеке важна личность, а если вы этого не цените, то зинку по-моему и в сумах прикупить можно....
из вашего поста выходит, что женщине не положено быть личностью...
продолжаем славные традиции средневековья??женщина-нечеловек....
браво!!!
сожгите меня на костре за то, что я пытаюсь разрушить ваш храм патриархата и сексизма!
Эх... не можете понять мужчин, сложно в жизни будет.
Да пусть работают, самореализовываются, личностью становяться, только без ущерба семье. А серьезная карьера подразумевает забиение на всё и всех, потому что 24 часа в сутках. У мужчины тоже, но пусть это бремя падет на дядек алчных до власти, если хочешь им уподобляться то вперед.

mi][a

Человеку нужен человек

Пригнічена побутом або раба щастя... свого?

Європейська цивілізація вирізняється одним великим дисонансом. Оспівуючи людину як вінець творіння вона розділяє її на дві різновеликі частини. Відповідно на чоловіка та жінку. І тільки тут виявляється, що саме чоловіка слід вважати таким вінцем, а жінка це його доповнення (це так м’яко, а якщо насправді – служниця, якщо не сказати гірше).

Безпосередньо з цією трактовою вінця творіння я зіткнулась уже у свідомому дорослому віці. А якщо бути точнішою, після народження дитини. Вагітна жінка – це ідеалізований образ самиці, суто біологічної істотки, милої як домашня киця із підрубаними кігтиками. А жінка, що вже “реалізувалась” – дурна зайчиха, яку нічого окрім нірки хвилювати не повинно. Її функції у патріархальному суспільстві вже давно визначені (як і функції чоловіків в принципі).

Турбує те, що ці функції завжди пасивні: свято (жінка – готує; чоловік – гуляє), побут (жінка – внутрішні проблеми, закрити система, внутрішній світ сім’ї; чоловік – мисливець, активний учасник відкритої системи, всесвіту), кохання (жінка – знизу; чоловік - згори) тощо. Найгірше, що мужі цієї цивілізації створили цілий міф про те, що подібна ситуація цілком природна для всього людського світу. Згадайте інь та янь, грецькі міфи, біблію тощо. Всі зібрання міфів містять стандартний набір переказів де жінці та чоловікові виділені відомі ролі. Це прикрашені екзотикою європейські легенди. Раніше я раділа коли знаходила схожість. А тепер це мене лякає. Бо де не глянь – всюди сексізм. Здається такі “стандартні” міфи відбирались не випадково, а з ціллю підтримати патріархальну мораль, навіть за рахунок усіх можливих людських культур.

Тут виринає питання: а матріархат? Так матріархат можливо існував. І що, це добре? Ні! Бо матріархат це також гидко. Матріархат – це друга сторона тієї самої медалі. Матріархат призводить до пригнічення чоловічої ролі у суспільстві і також регламентує як поводити себе у суспільстві чоловікам, а як жінкам. Це також модель.

Отже, повернімось до наших баранів. Справа в тім що і я і мій чоловік люди творчі. Одружуючись мене завіряли в тім, що я зможу займатись творчістю, що ніхто ніколи не стане мені на заваді, що ми вільні люди. Це було супер, я уявляла ідилічні картини свого щастя: я, чоловік і дитина – всі разом – рівні. А ось що виявилось насправді...

Цілий рік після народження своєї омріяної дитинки я вела життя зайчихи. Зовнішньо – займалась дитиною, прибирала хату, готувала їсти, задовольняла чоловіка тощо. А що я відчувала при цьому? Я відчувала свою непотрібність у світі!

Звичайно, окрім ведення “спільного” господарства, я ще навчалась на заочному відділенні Університету. Але, що таке заочне відділення? Свій дипломний проект я написала за два тижні, він виявився одним з найкращих, але чого це мені коштувало? Це був перший мій супротив. Я не спала ночами, я сварилась із свекрухою, я продовжувала виконувати домашню роботу. Це мене виснажувало, я відчувала, що стаю дуже слабкою фізично. Просто я не хотіла написати диплом погано, бо це була б ще одна поразка. Чому? Бо чоловік мій кандидат наук. А я також людина - я розумна, це природно! Восьме березня не мій день і я не люблю квітів з повідрубаними ногами...

Другий супротив – театр. Я почала ходити у театральну студію. Спочатку один раз на тиждень (за це мене психічно мучили), хоча треба було тричі. Потім я почала ходити тричі, бо не бачила результату але почала щось відчувати... Мене почали катувати. А я починала помічати, що в мене виходить. Коли на студії ми почали робити конкретну роботу стало зрозумілим, що трьох разів мало, треба п’ять… Хтось мені скаже, що пять це вже забагато, може й не треба. А чому ж вони мучали мене вже тільки за прагнення, коли я ходила тільки раз на тиждень, при цьому не відпочиваючи, продовжуючи виконувати усю домашню роботу. Тоді коли мій «кандидат» відчитавши три пари приходив без ніг і лягав спати, а всі домашні ходили на великих пальцях, щоб не збудити його. «Бідненький він так втомлюється, це ж розумова праця!».

Третій супротив – робота. Так я пішла на роботу, коли дитині було тільки рік і два місяці. Бо мій чоловік маючи два робочих днів на тиждень не виявляв бажання шукати другу роботу щоб забезпечити нас хоча б продуктами. При його зарплатні у 530 гривень і безмежної любовії до дитини це видавальсь дивним. Я ніколи не заставляла його нічого робити, тільки радила. Бо вважаю людину істотою самостійною і поважаю людський вибір. Отже коли мені запропонували роботу на 750 гривень, п’ять разів на тиждень та повний робочий день – я погодилась. І він також. Не погодилась свекруха. Психічні атаки посилились нестерпно. Бо при цьому я не полишила театру. І тепер могла бути з дитиною лише по вихідних.

А тепер хочеться поговорити про декрет. Жінка закінчує навчальний заклад. Одружується і народжує дитину. Держава виділяє трьохрічну відпустку по догляду за дитиною, щоправда неоплачувану (не треба чіплятись до дрібничок, ви ж не скажете що 65 - 100 гривень серйозне лаве для двох). І жінка сидить. Тупішає і стає покірною. Яка може бути кар’єра, яке може бути мистецтво, якщо жити за такою схемою. Мало яка жінка свідомо погоджується лише на одну дитину. От і порахуйте: якщо так жити, то по чотири роки життя на кожну дитину йдуть у некудь. І не тому жінки не народжують дітей, бо в нас погана економічна ситуація, а тому що відчувають себе неповноцінними за таких реалей. Вони бояться бути матерями. Самі ж діти підростуть і відсахнуться від мами-зайчихи, бо така мати нічого дати їм не може. Їм потрібний надійний партнер у всіх життєвих ситуаціях, а не кухарка чи прибиральниця. А найгірше, що саме такі жінки потім (з огляду на свій невдалий досвід) виховують своїх дітей (майбутніх чоловіків і жінок) на засадах патріархальних цінностей, і коло замикається.

Мій же четвертий супротив – дозвілля. До одруження я любила вести активний образ життя, в чому не бачу нічого поганого. Дитину я вирішила з найменшого віку привчати до реальності. Я хочу мати відкриті стосунки із нею, бо бачу в ній передовсім особистість. Я почала брати її з собою всюди куди ходила сама: на концерти, на акції протесту, в гості тощо. На тлі офіційної ідеології це виглядає трохи дивно, але я нічого дивного в цьому не бачу. Моя дитина любить танцювати як і я, вона активна, чому ж я не мушу гуляти з нею так, як нам обом подобається. Чому я повинна дискримінувати мою дитину виділяючи їй дитячу територію і прикидатись дибілкою у якої із гортані вилітають тільки ідіотські: улі-улі... Це нагадує стосунки між патріархальними партнерами, якщо слово “партнери” тут доречне. Він їй “Моя дурочка”, а вона чує “моя любимая”, а він же ж їй прямим текстом. Вона потім починає розуміти, що він говорив їй правду і тільки правду, але вже пізно (вона так думає).

Останній мій супротив – кинути такого чоловіка, який дискримінує мене за усіма можливими ознаками. Не дозволяти поводитись зі мною як із річчю, піднімати на мене руку, кохатись зі мною коли я не хочу. Дати йому розлучення. При цьому не подавати на елементи і не забороняти йому виховувати дитину. Я не істеричка, щоб поводитись інакше. Хоча якщо б ви почули, що чула я на свою адресу від нього, можливо вирішили б інакше. Моя дитина матиме дві моделі поведінки на вибір. Мати вибір – це добре. Все це я зараз розказала з однією митою. Щоб відкрити очі тим у кого вони все ще закриті. Реалії нашого життя не відповідають тому, що нам нав’язує офіційна (патріархальна) культура. І її треба знищити. Треба знайти порозуміння між чоловіками та жінками. Для того щоб бути феміністкою не треба бути “мужененавісницею” – це міф, це не правда. Фемініст(ка) – це розумна людина, а не монстр якому не пощастило народитись на цей “білий чоловічий світ” жінкою, бо цей світ нічий, система - це лише ілюзія. Феміністка не хоче бути чоловіком і щоб хтось визначав за неї - що таке бути жінкою. Жінка це не слабка стать, ні! Просто багато століть жінкам цим гавном забивали голови і багато хто повірив, але на щастя не всі.

Дівчатка рідко коли лазять через забори, гепаються, б’ються між собою і з хлопцями тощо. А все це ніщо інше як природній фізичний розвиток. Я була саме такою дівчинкою. І в підлітковому віці, після занепаду СРСР, коли у нашу країну повіяло свіже повітря “з заходу”, хлопчики та дівчата нерідко називали мене феміністкою, тоді я ще не знала що то воно таке, але здавалось - щось неприємне. Я намагалась розібратись в цьому. Вийшло не зразу. Фемінізм лякає чоловіків і жінок не менше, бо люди звикли до крайнощів. І вони розуміють його так: жінкам не потрібні чоловіки, чоловіки – недоумки, повідрізати їм усім яйця тощо... А це ж зовсім не так.

Не рідко від жінок можна почути ось такі дурниці... Наприклад, в офісі, де працюють тільки жінки: “Лампочка перегоріла, немає у нас чоловіка, хто нам її вкрутить”. Це сексізм, милі мої... Функція чоловіка не обмежується лампочкою, як і функція жінки – дітородієм. Що не дає жінці самій вкрутити лампочку чи забити гвіздок? Самій сходити на базар і принести додому важкі сумки з продуктами? Самій залити бензин у бак і полагодити машину чи телевізор?.. Вона боїться що не витримає. А що тоді буде робити чоловік? “Нормальний” – нічого, дивитись на неї, радіти за себе. Глузувати з неї зі своїми друзями. А нормальний – мабуть візьме на себе іншу домашню роботу. Головне ж робити не те, що тобі нав’язують, а те що тобі ближче, що в тебе виходить і що тобі подобається. І не обов’язково закріплювати ці обов’язки на завжди, бетонувати – ні! Можна мінятись, так буде цікавіше. Побільше різноманітності!

Чому б чоловікові не заштопати жінці шкарпетки, а жінці не піти розібратись із тими хто ображає дитину, чи із подругами після роботи затриматись за балачками або що. Ні вона має нестись через усе місто і влітати відразу на кухню – однією рукою помішуючи суп, а іншою узвар. А вночі конаючи від “побутових катувань” бути готовою до кохання із чоловіком, який окрім власної втіх ні про що більше не думає, бо так написано....

V.
08.06.05 на zaraz.org

Anita

There is no place like 12

я не понимаю в чем суть вопроса обясните мне пожалуйста

я прочитала недавно гениальную фразу в совковом журнале.Диалог мужчины и женщины:
-А почему женщины уделяют внимание своей внешности,а не повышению умственных способностей?
-Потому что мужчины довольно часто бывают глупы и реже-слепы..

Останнє редагування:
Зверху