Ответ: Герои УПА
Haup сказав(ла):
Leader: попробую ответить тебе: ты ведь прекрасно знаешь, надеюсь, что знаешь....помимо Бендеры, был еще и Мельник, много других лиц(я их к сожилению не запомнил...могу впринципе прочесть обратно)....а вы ведь прекрасно знаете, что Бендера так сказать имел вооруженный конфликт против Мельника..в последствии последний был разбит!!! А теперь подумайте, как могли те же украинци друг с другом соперничать. Я не включил сюда коммунистически настроеных!!! Вот вам и все несходства. Тоесть, УПА не могло разобраться само с собой!!!! Все построено на лжи, корысти и взаемовыгоде. Я б не пошел за лидерами, которые не могут разобраться сами с собой. Не думаю, что и если бы УПА завоевали независимость, то Бендера был бы простым черно рабочим! Наверное б ввели должность типа царя. Аналогия - КУБА!!!
Никто ж не говорит, что именно Саксенгаузен охраняли именно украинци!!! Немци ж тоже не дураки!!! Я в общем...но украинци служили в охране. Это точно. И я это взял не из ком книжек, я коммунистов не читаю! Вам ясна надеюсь моя поззиция...и нечего юродствовать!!! Я никого не оскорблял, а темболее не ехидничал, типа костюмчиков и тд. и тп.
З.Ы. Надеюсь я ясно всем ответил? Жду следующую порцию критики.
Вибач, Haup, якщо мої слова справді здалися тобі критикою, повір, цього я не хотів.
Зрозумій, що в ти хто робить визначальні висновки, чи то, займається аналітикою повинно бути реальне розуміння проблематики того періоду. Бо є відомості різного характеру, перекази спогадів іноді точні, а іноді й ні (а вагомими в таких ситаціях є найменші дрібниці), і є врешті факти.
Згоден, що в певний період під назвою УПА діяло чимало воєнізованих груп, однак, коли ми говоримо "Українська Повстанська Армія", то маємо на увазі лише військові формування ОУН (б). І централізованою УПА була.
Поясню чому. Ще у другій половині 30-х років ОУН в підпіллі почала створбвати на Волині бойові групи, що воювали проти поляків. У 1941 р. на Поліссі, в районі м. Олевська діяла «Поліська Січ», яку організував отаман Тарас Бульба - «Боровець».
З поглибленням війни, і ОУН-Б, і ОУН-М, маючи раніше вишколені і підготовлені кадри військовиків організовують на Волині цілі вишкільні табори, де готуються сотні партизанів. ОУН-М формує свої табори під керівництвом пор. Блакитного на Крем'янеччині і під керівництвом пор. Білого біля Володимира. ОУН-Б організовує свої бойові відділи під керівництвом С.Качинського — "Остапа". Восени 1942 р. з найкращих вояків він створює "Першу сотню УПА", що нею командує пор. І.Перегійняк. Невдовзі в різних районах виникає ще ряд сотень УПА.
Таким чином на осінь 1942 р. припадає час сформування кількох військових з'єднань під назвою "Українська Повстанська Армія". Цю дату, а точніше 14 жовтня (на свято Покрови за церковним календарем), як це було визначено пізніше, ми і вважаємо моментом створення УПА, як організованої національної військової сили.
Однак, у ситуації, коли збройні загони діяли під різними командуваннями, існувала загроза розпорошення українського повстанського руху. Відтак на початку 1943 р. військові загони ОУН-Б, які були на той час вже значно чисельнішими і сильнішими, без жодного пострілу роззброїли і перебрали керівництво над відділами ОУН-М і Т.Бульби — "Боровця". Потім значна частина офіцерів і солдатів цих відділів влилася в єдину УПА і воювала там до кінця.