Отмена неприкосновенности депутатов.

bsv

Странник
Re: Депутатская неприкосновенность - кто больше снимет с соседа.

В тему:
"Знову за рибу гроші", - пригадалося старе українське прислів'я, коли побачив на Майдані Незалежності чергову акцію збирання підписів громадян проти депутатської недоторканості.

"Наша Україна" разом з "Народною Самообороною" провели у вівторок перфоманс "Доторкнись до депутата". Пересічним громадянам пропонували висловити свою думку щодо обмеження депутатського статусу та скасування їхніх пільг. Щоправда, самих народних депутатів України (чи то пак – "екс-нардепуків") біля збирачів підписів я так і не побачив, а тому безпосередньо доторкнутися до "слуг народу" не зміг. Чи то мені просто не пощастило, чи то народні обранці (нинішні та колишні) просто проігнорували громадський захід.

Зрештою, один із організаторів акції "нашоукраїнець" Микола Оніщук сьогодні ж заявив, що "Доторкнись до депутата" не матиме прямих юридичних наслідків. Мовляв, результати акції впливатимуть на депутатів Верховної Ради винятково з точки зору моральної етики.

Втім, розмови про зняття недоторканості старі, як світ. Або, вибачте, як новітній український парламентаризм. Чи не першим автором ідеї був колись двічі-президент Леонід Кучма. Пізніше розмови виникали щоразу напередодні чергових парламентських виборів. Виникали для того, щоб про них забути відразу ж після оголошення результатів. Адже чого варті обіцянки дані громадянам під час кампанії? Згадаємо хоча б про "Бандитам – тюрми!" або "Покращимо Ваше життя вже сьогодні!" Я навіть не кажу про запевнення усіх та уся в тому, що депутат, який жорстоко побив журналістів, "буде виключений із партії та позбавлений депутатського значка, а з ним і недоторканості".

Усе це казки для біомаси, яку кожні 4 роки треба переконати в абсолютній правильності свого вчинку в кабінці для голосування та перед виборчою скринею. Насправді, ніхто та ніколи скасовувати депутатську недоторканість, як, втім, і депутатські пільги, не збирався. Зазвичай, той, хто найбільше кричав про це під час виборчої кампанії, пізніше одним з перших ставав у депутатську чергу на отримання квартир, машин, заміських дач і підвищеної пенсії на старість років.

Як за такої ситуації назбирати 300 охочих проголосувати проти власних пільг і внести таким чином зміни до Конституції? Той, хто вже "дістався" до державних ясел, навряд чи від них відлучиться добровільно...
 

CHGrey

Rzzevskiy
Может я что и пропустил в связи с праздниками ,насчет неприкосновенности нардепов ,то как ее уже отменили или как ?
 

Grosso

wonderwall
Відповідь: Отмена неприкосновенности депутатов.

"А воз и ныне там..." Нардепи ще не подолали бодун після свят...
Хоча Президент закликав їх негайно повернутися до сесійної зали.
А подолати власну (зрубити гілку, на якій тримається зад народного обранця) недоторканість їм буде ой як важко...
Хоча все ж хотілося б вірити, що депутати виконають одну з ключових своїх обіцянок.
 

hed1n.ru

стебанутый
Ответ: Отмена неприкосновенности депутатов.

Главное отменить им льготы в троллейбусах и автобусах!
 

Kramar

Іван Богун
Відповідь: Отмена неприкосновенности депутатов.

дотепно :))
з депутатів міськради їздить маршрутками лише кілька чоловік. А ви про нардепів жартуєте...
 

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
Відповідь: Ответ: Отмена неприкосновенности депутатов.

Зачем ? Они там и так не ездят :D
То сарказм був.
Знімуть якісь непотрібні пільги тіпа проїзда в міському транспорті і будуть кричати про виконання обіцянок.
 

SplatteR

oi oi oi oi
Ответ: Отмена неприкосновенности депутатов.

снятие депутатской неприкосновенности даст министру МВД очень большую власть и влияние ...
 
Зверху