ВО "Свобода"

Проголосували б Ви за Тягнибока на виборах 2010?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    200

hed1n.ru

стебанутый
Re: Відповідь: ВО "Свобода"

.

Врешті, коли б УПА не воювала з німцями, то чому колишнім воякам-повстанцям вручалися урядові нагороди пам'ятний знак «50 років визволення України»?
Надежный источник у Вас. Вот только в немецких архивах пусто... Не беда. Насочиняем.
 

Skel

42
Ой не зарекайся! Картвельное ублюдство тоже сначало местных тягныбоков выбрали, тоже начали говорить "тут все муё!" И понеслось! Тем более многие тут давно руками машут рассказывая как бы донецким отвесили;)
Очередное доказательство твоей быкости.
Потому что там сидят не придурки уверенный в том, что ширина кристаллической рещетки влияет на отражение радиоволн. А придурки только тихо мастурбируют на неньку и кто этим не занят для них украинофоб.
Че ж ты русофил не поедешь в россию жить на пмж?
ЧТо не берут? Правильно у них таких оглоедов как ты, которые за бюджетные бабки живут тоже хватает :Р
 
Не знаю что так стесняетесь.
А вы тренируйтесь, тренируйтесь. Главное глазки стыдливо не опускайте..


Тема о ВО "Свобода"?
Нет, о динамике курса бакса и инфляции "при Кучме", .. :lol: иль уже призабылось ?

Мы быстро учимся вашим приемам. :mrgreen:
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: ВО "Свобода"

Чувиха, сотый раз повторяю, меня не интересуют полюционные мечтания шевченкомастурбаторов и и прочих украинодрочеров, которые кроме ананизма ничего не делают. Немцы не знают ничего о борьбе УПА против них, значит борьбы либо небыло, либо была такова, что немцы на себе ее НИКАК не ощутили. А вот об обратном МНОГО официальных документов, на которые ваши кроме мокрых шаровар с воплями "пидробка" противопостовить что-то импотентны.
Чувачок, так і мене ж так само якось не дуже цікавлять "виперли" совкодрочерів та типчиків, у яких від постійного носіння ісконно русского "какошніка" вже давно порушився кровообіг в голові і розпочався некроз мозку. І це незалежно від того, чи то "особа абхазской національності", чи старий пердуняра-україноненависник зі спілки совєтських офіцерів, якому начебто прислали відповідь з німецького архіву чистісенькою російською мовою.
Що стосується матеріалів, то:
1) Вже наводив раніше. Дисертація російського історика, особи не зацікавленої і без упередженого ставлення.
2)
З приводу цих матеріалів, то наприкінці їх є список використаних джерел. Там можна побачити як і німецькі документи, так і зведення червоних партизан окрім Руднєва.
3)
4) - матеріал канд. історичних наук Івана Петриляка.
5)
Досить з тебе, бо, справді, не варто сипати перлами перед свинями.
Это НИКАК не оправдывает зверств УПА, а показывает УПА как шайку кровожадных недолюдей.
Хто винуватий в початку цієї різанини - зараз вже ніхто і не скаже. Ось лише поляки різали українців, бо вважали ці землі виключно польськими, а самих українців "невдячними хамами", що розуміють лише батіг. І що вони сподівалися отримати у відповідь?
Повторяю, только невоспитанное дерьма со спермой вместо мозгов и воспитаное цепной собакой может оправдывать действия которые УПА применяли по отношению к мирному польскому населению. Грузины кстати тоже такие как ты, отрезали ноги армянам, вытаскивали им внутрености, выкалывали глаза, хотя они их ниразу не трогали, а ты их оправдываеш. Так что заткнись и не пипикай о своей образованности и воспитанности!
Сіє "общєізвєстно". Очевидці розказують, що ще Вахтанг Кікабідзе на зйомках фільму "Міміно" намагався відрізати Фрунзіку Мкрчтяну ноги. ДОКОЛЄ???
Согласен, СЕЧ не обязана была производить оружие, НО украина как развитое государство должно было как-то проявить свое развитие в том числе и производством оружия и вообще промышленностью. Немытая дикая расея вопреки твоему голословному руссофобскому визгу завистливого украинодрочера и артилерию, и ручное огнестрельное оружие, и холодное производила, делала порох, делала металл, снабжая этим козаков, а родная освитчена ненька НИХРЕНА немогла родить. Так в чем заключалась эта вся супер развитость окраинской науки? Как она показала себя в прикладных целях? Никак, стало быть встает вопрос, а был ли мальчик?
Що ти зациклився на цих гарматах? "Накося, викусі":
Просто слизали мотив и музыкальную идею. А так не кралы, просто сплагиатничали.
:lol::lol::lol: Ну ти і "лошара". Це ж скільки слонів пробіглося тобі по вухам, коли ти стверджуєш, що має мотив, "злизаний" . І ти ще стверджував, що маєш музичну освіту? Ти такий же музикант, як і вчений. Ну, хіба що "млодший".
А ще після цього ти починаєш давати оцінку музикантам зі світовим ім'ям, містєр Джаггєр, Зеніт чи як там тебе?
Не знаю не одного цивилизованного промышленика с украины завезенного Петром 1. Были немцы и голландцы. Не знаю не пушек ни кораблей в петровском флоте украинской разработки.
Та ні, чуваче. Це я не знаю жодної освіченої людини в допетровській расєї. Яка промисловість? Граматики своєї не мали, Ломоносов вчив її по підручнику Мелетія Смотрицького. З приводу гармат я тобі вже казав. А ось з приводу науки:
...XVII століття було «золотим віком» українського письменства і мистецтва, коли Київ знову став центром української науки, культури і на той час був другим Парижем або Афінами. Навколо Києво-Могилянської академії, яка була першим і довгий час єдиним вищим учбовим закладом України і всієї Східної Європи в XVII — першій половині XVIII ст., гуртувалися відомі українські учені та письменники, вони ж і високопоставлені священнослужителі: Єлисей Плетенецький, Іов Борецький, Памво Беринда, Тарасій Земка, Касіян Сакович, Мелетій Смотрицький, Петро Могила, Інокентій Гізель, Лазар Баранович, Дмитро Туптало, Феофан Прокопович та інші.

Один із ректорів Київської братської школи, вчений-філолог і письменник Мелетій Смотрицький є автором славнозвісної «Грамматіки славенския». Це праця, з якою він увійшов в історію науки як родоначальник слов’янської філології. За цією граматикою навчалося не одне покоління молоді у слов’янських країнах.

Першим друкованим підручником з риторики був теоретичний твір ученого і письменника Іоаникія Галятовського «Наука, а лбо Способ зложеня казаня», що являв собою доповнення до його циклу проповідей, багаторазово виданих під назвою «Ключ разумънія». Цей твір користувався незвичайною популярністю не тільки в Україні, а й в Росії, Білорусії і в південних слов’янських країнах.

І. Галятовський був одним із найталановитіших учених другої половини XVII ст. В його творах зустрічаються матеріали з історії, філології, ботаніки, зоології, мінералогії та інших наук. Багато зусиль у розвиток вітчизняної освіти вніс відомий учений і громадський діяч Київський митрополит Петро Могила. Його вклад в ідейне обґрунтування, організацію Київської колегії (згодом Академії) і розробку програм її діяльності настільки великий, що вона одержала назву Могилянської. Своєю структурою, обсягом і змістом Колегія відповідала вимогам, які створились в той час перед європейською вищою школою. Зберігши національні традиції українських шкіл, Колегія «разом з тим, увібрала в себе систему та методи навчання західноєвропейських університетів та польських академій».

Літературний рівень творів Могили, написаних слов’янською, українською, польською і латинською мовами, ставить його в один ряд з відомими письменниками Європи першої половини XVII ст. І хоча вони були переважно релігійного змісту, виразне місце в них займали гуманістичні ідеї — розкріпачення людського розуму, пробудження інтересу до земного життя, людини, її соціальним і моральним можливостям.

П. Могила намагався пробудити у народі інтерес до історичного минулого, вважаючи це одним із дійових шляхів формування у ньому національної свідомості.

У 1674 році Інокентій Гізель видав «Синопсис» — перший систематизований посібник з історії, в якому яскраво викладена думка спадковості між Київською Руссю та Україною, їх історична єдність.

Один з наймасштабніших і найдивовижніших творів українського письменства — «Четьїв Мінеїв» («Життя святих»). Його автор — Дмитро Туптало. Про цей твір Тарас Шевченко писав, що в його родині (ще в ті часи, коли він мав родину) був звичай щонеділі читати «Життя святих». І далеко не лише в них. Тупталовий твір аж до кінця ХІХ сторіччя був найпопулярнішою книгою в Україні, а недільні її читання, коли довкола читача збиралося ледь не півсела.

«Життя святих» не лише стали вершинним здобутком української літератури барокової доби, а й визначили її розвиток, — адже без них годі уявити творчість Григорія Квітки-Основ’яненка, Івана Котляревського чи Тараса Шевченка.

«Чийсь злий жарт про те, — зауважує письменник Іван Андрусяк, — нібито українське письменство починається з Котляревського, нам ціле століття вилазить боком — нагальна пора ці ганебні стереотипи не просто ламати, а трощити, аби й сліду їх не лишалося!»

Великий вклад у розвиток філософської науки у XVIII столітті вніс визначний український вчений, політичний і громадський діяч, письменник Феофан Прокопович. В своїх працях і лекціях він рішуче виступив проти середньовічної схоластики, перший почав пропагувати філософську систему Декарта, Локка, Бекона; дав пояснення системи Коперніка й вчення Галілея, якого назвав зіркою риссю в противагу папі римському, який отримав у нього епітет «сліпого крота».

Про діяльність Ф. Прокоповича в Україні пише німецький автор: „Сучасники Прокоповича славили його особливі таланти. Він відзначався гострим аналітичним розумом, мав завжди власний погляд на справи й самостійну думку. Виявляв нечувану начитаність у філософії та старовинній греко-римскій літературі. Знав багато мов: латинською розмовляв як рідною українською».

Дальший розвиток філософської думки в Україні пов’язаний з діяльністю учених Семена Калиновського, Сильвестра Кулябки, Михайла Козачинського, Георгія Кониського, Тимофія Щербацького та інших. Визначним філософом був Григорій Сковорода.

Українські вчені, митці і просвітителі того періоду значно впливали на розвиток освіти і культури Росії.

У 1687 році в Москві вихідцями з України була відкрита Слов’яно-греко-латинська академія, значний внесок у розвиток якої вніс видатний вчений, професор Києво-Могилянської академії Стефан Яворський. Він же став основним консультантом проекту створеним Російської академії наук. З двадцяти членів-фундаторів її більшість були українськими вченими.

Петро І поклав початок масових переселень з України у Московщину інтелектуалів. «Священники ставятся грамоты не умея, — дорікав Петро І московському патріарху, — для учености необходимо хотя бы 10 человек послать в Киев в школы». З Києва відсилаються до Москви визначні українські учені і письменники. Феофан Прокопович, Мелетій Смотрицький, Єпіфаній Славинецький, Арсеній Сатановський, Інокентій Гізель, Іван Галятовський, Лазар Баранович, професори та вихованці Києво-Могилянської академії, що склали в Московії так звану «вчену дружину» — провідників петровських реформ. Є. Славинецький заснував у Москві першу греко-латинську школу й був її ректором. Кияни заклали в Московії перші навчальні заклади. Вчителі з географії, історії, педагогіки, медицини та мовознавства з України розпочали освітню справу у Московії. Туди ж вивозилися київські шкільні підручники, граматики, словники, історичні твори, зразки наукової літератури. Українці реформували тогочасну російську мову, стояли біля витоків молодої московської літератури й в цілому російської культури.

З Києва у Росію був викликаний Ф. Прокопович. Різностороннє обдарований учений, просвітитель, він був одним із сподвижників Петра I, „його найближчим радником у справах освіти, ідейним засновником нововведень, надійним помічником у боротьбі з боярською і церковною опозицією».

Підтримуючи курс Петра I на підпорядкування церкви державі, Ф. Прокопович розробив і всіляко пропагував теорію освіченого абсолютизму, яка в тодішніх умовах Росії мала прогресивне значення. Він був одним із організаторів Синоду і автором його „Духовного регламенту», в якому була відображена ідея підпорядкування церковної влади світській, звільнення духовного життя, освіти і науки від цілковитої влади релігії.

Великий син російського народу Михайло Ломоносов вчився у «Словенській школі» в Холмогорах, яку у 1723 р. створив Холмогорський архієпископ, вихованець Київської академії Варнава Волостковський. Українські викладачі мали на Ломоносова великий вплив. Коли він у 1730 році вирушив у Москву, прихопив із собою, за його особистим визначенням, найбільший свій скарб — київські підручники: „Арифметику» Магницького і „Слов’янську граматику» Смотрицького.

В Московській академії Ломоносова підтримав і дав йому шлях в науку Ф. Прокопович. Не без його впливу Ломоносов побував у 1734 р. в Києві. Його навчання в Київській академії було корисним і позначилося пізніше на його діяльності. Зокрема, удосконалення латинської мови, вивчення теорії складання руського вірша Ф. Прокоповича, ознайомлення з рядом слов’янських, грецьких, латинських книг та літописних джерел, з академічними правилами художнього мистецтва — все це склало частину того ґрунту, на якому пізніше розвинулась наукова, літературна й художня творчість Ломоносова.

З 1701 по 1762 рік із 21 ректора Слов’яно-греко-латинської академії 18 були вихованцями Києво-Могилянської академії.

Першим ректором Петербурзького університету був також українець із Закарпаття Михайло Балудянський.
І так далі... Так що розслабся, "млодший сотрудник", "музикант і пароход"... О, пардон, вчений!:lol:
 
Останнє редагування:

Jagger

Повелитель Зерга
Re: Відповідь: Re: Відповідь: ВО "Свобода"

якому начебто прислали відповідь з німецького архіву чистісенькою російською мовою.
Ты трепло, Малдер! :mrgreen:
документ уже выкладывался!
1) Вже наводив раніше. Дисертація російського історика, особи не зацікавленої і без упередженого ставлення.
+
2) "ОУН-УПА в 1943 році. Документи" - книжка видавництва Національної академії наук України.
нее имеют никакого смысла поскольку немцы об борьбе УПА против них ничего не знают. Нет не мемуаров немецких солдат ничего, а если приплюсовать действия дивизий "Галычина" и "Нахтигаль, то вопрос о полномасштабной борьбы УПА против немцев отпадает сам собою и попросту нивелирует твои "источники".
Витяги з німецьких документів.
Ты читал это?
Хто винуватий в початку цієї різанини - зараз вже ніхто і не скаже. Ось лише поляки різали українців, бо вважали ці землі виключно польськими, а самих українців "невдячними хамами", що розуміють лише батіг. І що вони сподівалися отримати у відповідь?
Нету такого понятия в цивилизованном обществе. Так что это никак не оправдывает резню с больной фантазией. Тем не менее факт - польша требует осудить действия УПА.
Що ти зациклився на цих гарматах? "Накося, викусі"
Ну вопервых я не зациклился на пушках, во вторых
В период гетьмана Ивана Мазепы Глухов становится главным центром по производству пушек.
Спасибо москалям.
Которые покупались у поляков. Ну и по прочему оружию. Смотри
Сіє "общєізвєстно". Очевидці розказують, що ще Вахтанг Кікабідзе на зйомках фільму "Міміно" намагався відрізати Фрунзіку Мкрчтяну ноги. ДОКОЛЄ???
Жидкий агумент, вот материалы уголовных дел
До прихода гвардейцев на счету колхоза было 14 млн. рублей. Почти полностью эта сумма была взята из банка. Помимо этого по дороге в село Лабра было похищено гвардейцами 3 млн.рублей наличными. У населения было отобрано свыше 10 млн. рублей. В каждой семье без исключения по 5 -7 раз побывали гвардейцы, которые с неслыханной жестокостью обошлись с населением, грабя, издеваясь, терроризируя его. У многих граждан вырывали золотые зубы, были взяты деньги, золото, ценности, домашняя утварь, все имевшиеся продовольственные запасы (мука, крупа, сахар и др.).

Им же представлены списки зверски убитых жителей с. Лабра.

1. Текнеджян Ашот - 60 лет, колхозник, убит в постели.

2. Чепнян Варжен - его жена, была задушена в постели, дом сожжен.

3. Беланко Валерий - 33 года (военный), отец 4-х детей.

4. Калайджян Азатум - 55 лет, колхозник.

5. Геворкян Геворк - колхозник.

6. Тополян Киракос - 1936 г. р., колхозник, убит за то, что у него фамилия Тополян.

7. Зебелян Тигран - застрелен дома.

8. Зебелян Тоно - убит, сожжен в своем доме.

9. Устян Аракис - 80 лет, пенсионер, зверски замучен и убит дома, дом сожжен.

10. Кешешян Шалико Микасович - бригадир колхоза, 50 лет, застрелен.

11. Устян Тигран - 55 лет.

12. Зейтунян Асмик - 40 лет.

13. Мелконян Артил - 106 лет, зверски замучен: били, пытали, переломали руки, ноги, затем расстреляли.

Аветисян Вагаршак - 50 лет, замучен, расстрелян.

15. Кереселян Сарик - 65 лет, расстреляна.

Всего по селу убито 22 человека, многие пропали без вести, каждого второго жителя села подвергли нечеловеческим и зверским пыткам. По свидетельству лабринцев в пытках и истязаниях людей, наряду с гвардейцами и “Мхедриони”, особую жестокость проявляли местные жители, их бывшие соседи цагерцы, кочарцы, ахалдабцы, в большинстве своем сваны, фамилии этих людей известны.
Это одна деревенька!
Ну ти і "лошара". Це ж скільки слонів пробіглося тобі по вухам, коли ти стверджуєш, що ось цей гімн має мотив, "злизаний" з ось цього.
Сам ты лошара, о великий фанат писклявого козла кастрата - Нормана. Это не мое личное ИМХО, да и надо иметь уши и мозг чтобы понять слизанностб гимна. Вернее Гимн Украины самая настоящая кавер версия и кроме тебя никто не скрывает этого факта. Причем указывается то польский гимн, то сербская песня. Такой себе микс.
Та ні, чуваче. Це я не знаю жодної освіченої людини в допетровській расєї.
Да потому что тупой, а не потому, что таковых нет!
И еще раз повторяю, показателем развитости науки страны есть не количество "вченых", школ, университетов, а применение этой науки в том числе и в производстве вооружения. Украинская псевдонаука по богословию только юогословами наукой называется. А где астрономия, физика, математика? Где точное производство для изготовления огнестрельного оружия? Где знания астрономии для штурманского дела? Где химия для металургии и производства холодного оружия? Нэма? Вот и науки (не в смысле махания поповским языком с лампадками и ииконками) НЭМА. Нет не искуства, ни музыки ни промышлености, да и хрен бы таких "освитченых" бы завоевывали все кому не лень. Да пусть рассея которая снабжала оружием умных тупая, пусть в сто раз тупая при этом Окраина лучше не становится, оружие не появляется, козаки не начинают проводить навигацию в открытом море, не строят нормальных кораблей. Вот и все.
І так далі... Так що розслабся, "млодший сотрудник", "музикант і пароход"... О, пардон, вчений!
Дорогой наш априори кит, знаток великих музікальній величин. Привычки напрягаться не имею, так что на сей раз свои мокрые шаровары остав при себе и ВКЛЮЧИ логику, а не повторятель бендоровского дерьма.
 

Jagger

Повелитель Зерга
Re: Відповідь: ВО "Свобода"

Надежный источник у Вас. Вот только в немецких архивах пусто... Не беда. Насочиняем.
Архивы неправильные с его слов. А вот проффффффесор Бебик с его тезисами основанием египта окраинскими козаками и влиянием украинской культуры на культуру Эллады - величина!
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: ВО "Свобода"

Ты трепло, Малдер!
документ уже выкладывался!
+ нее имеют никакого смысла поскольку немцы об борьбе УПА против них ничего не знают. Нет не мемуаров немецких солдат ничего, а если приплюсовать действия дивизий "Галычина" и "Нахтигаль, то вопрос о полномасштабной борьбы УПА против немцев отпадает сам собою и попросту нивелирует твои "источники".
Що ж, скористуюсь твоєю тактикою. А хто сказав, що немає таких мемуарів? Ти працював в німецьких архівах? Тобі той дідусь із спілки совкових офіцерів сказав? Якому німці прислали лист, на знак поваги та каючись в давніх провинах, російською мовою? Так він такий же брехун, як і ти. Далі що? Немає нічого? Отож.
А ти перечитав всі спогади німців, щоб зробити висновок про відсутність боїв з УПА?
Ну вопервых я не зациклился на пушках, во вторых Спасибо москалям. Смотри
Саме зациклився. А ось тапер позадкував у кущі.
За що їм дякувати? Ти б уважно прочитав текст. До початку 18 століття Глухів набирає значимості, як центр з ливарного виробництва. А до цього лили гармати і дзвони в інших містах України.
А в ролику, на який ти посилаєшся, розказують то про запорожців, то про селян, які майстрували бойові коси. А тобі, дятлу, казали, що запорізькі козаки, що проживали на Січі, до Гетьманщини не мали майже ніякого відношення - жили за своїми звичаями та законами. Це так само, як закидати донським козакам чи уральським, що вони не мали заводів, де виготовляють зброю. До речі, на відміну від колег-донців запорізька старшина була освіченою. Хочеш - згадай Сагайдачного, хочеш - Гоголя з його Тарасом Бульбою, який сам колись навчався і синів віддав до науки.
Жидкий агумент, вот материалы уголовных дел Это одна деревенька!
А звідки ці матеріали? Дай вгадаю... З російських ЗМІ? Затасуй їх собі в дупу. Не раз доводилося слухати про те, як висвітлюються події в Україні путінськими підконтрольними ЗМІ. Таке враження, що в світі є ще одна Україна, про яку вони і розказують, бо я проживаючи тут, нічого подібного не бачив і не чув. Так само в мене немає підстав вірити їм і про події в Грузії. Окрім того, коли Грузію поливає багном джаггєр, то це ознака того, що грузини нормальні люди. :mrgreen:
Это не мое личное ИМХО, да и надо иметь уши и мозг чтобы понять слизанностб гимна. Вернее Гимн Украины самая настоящая кавер версия и кроме тебя никто не скрывает этого факта. Причем указывается то польский гимн, то сербская песня. Такой себе микс.
Чув дзвін, та не знаєш де він? Щось таке чув, щось колись читав. Але в підсумку знову показав себе повним телепнем. Аби ти сказав, що мають схожий початок ("Jeszcze Polska nie zginęła " та "Ще не вмерла України"), то тут можна було б посперечатися. Ти ж поліз далі і заявив, що "злизали" мотив. Щоб ти знав, то слова Чубинського (вірш далекий від нинішньої версії) справді співали спочатку на мотив сербського гімну "Гей, слов'яни". Потім музику написав український композитор Лисенко. А вже після був написаний музичний супровід Вербицьким. І це був остаточний варіант, який був взятий за гімн в 1917 році, і нині затверджений Конституцією України. І нічого спільного з мазуркою Домбровського він не має. Ось лише ти в черговий раз показав свою тупість, базікаючи про "злизаний мотив" та про "кавер версію", лошарик. І при цьому ти ще щось розказував про свою про музичну освіту? :lol::lol::lol:
И еще раз повторяю, показателем развитости науки страны есть не количество "вченых", школ, университетов, а применение этой науки в том числе и в производстве вооружения. Украинская псевдонаука по богословию только юогословами наукой называется. А где астрономия, физика, математика? Где точное производство для изготовления огнестрельного оружия? Где знания астрономии для штурманского дела? Где химия для металургии и производства холодного оружия? Нэма? Вот и науки (не в смысле махания поповским языком с лампадками и ииконками) НЭМА. Нет не искуства, ни музыки ни промышлености, да и хрен бы таких "освитченых" бы завоевывали все кому не лень.
А я тобі знову повторюю, що ти не про то верзеш. Як би ти тут не тужився, але якось брешеш невпевнено, бо не може країна квітнути, коли населення не вміє читати і писати. А те, про що ти розказуєш - є досягненням не Расєї, а іноземців, яких Петро заманював до себе "пряником". Я давав тобі цитати про те, як він гнав своїх московитів по науку в Могилянку. І давав перелік предметів, які в Могилянці вчили. Почитай ще раз.
Да пусть рассея которая снабжала оружием умных тупая, пусть в сто раз тупая при этом Окраина лучше не становится, оружие не появляется, козаки не начинают проводить навигацию в открытом море, не строят нормальных кораблей. Вот и все.
1) Расєєя нормальних кораблів також не будувала. не приписуй їй заслуг голландців, що створили для неї флот.
2) Щодо навігаційних здібностей козаків - чергова брехня. Як то кажуть: "Накося - викусі"
"Для цього відправляють на Запоріжжя усе необхідне для бойових дій і походу, для спорудження човнів і взагалі все, що, на їхню думку, може в поході знадобитись. А потім збирається п'ять чи шість тисяч міцних, добре озброєних козаків і прямує на Запоріжжя будувати човни. За півмісяця шістьдесятеро з них зведе один човен, ...вони майстри на всі руки. Отак за два-три тижні мають 80-100 готових човнів, в один човен сідає від 50 до 70 козаків." До готових просмолених човнів-чайок прив'язували з обох боків в'язанки очерету. Коли човен наливався водою, ці в'язанки не давали човнові потонути. На човні 10-15 пар весел з кожного боку і "пливуть ті човни швидше, ніж турецькі веслові галери".

"Кожен козак озброєний двома рушницями, шаблею. А на кожному човні є також чотири-шість фальконетів (гармат), необхідна для походу живність." "...беруть шість фунтів пороху, достатню кількість свинцю, ядра для своїх гармат. У кожного є компас. Так виглядає плавучий козацький табір, який не боїться штурмувати найбільш укріплені міста анатолійського берега."
Одразу ж скажу, що це цитата зі спогадів французького інженера Боплана про козаків. Але ти можеш пошукати спростування в німецьких архівах.:mrgreen:
 
Останнє редагування:

Jagger

Повелитель Зерга
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: ВО "Свобода"

Що ж, скористуюсь твоєю тактикою. А хто сказав, що немає таких мемуарів?
Найди. Я что, против?
Ти працював в німецьких архівах? Тобі той дідусь із спілки совкових офіцерів сказав? Якому німці прислали лист, на знак поваги та каючись в давніх провинах, російською мовою?
Нет, все немецкие документы в архивах СБУ, на бандеродрочерских сайтах и выключнл окраинскою. Ну и как-то совковые офицеры вселяют доверия больше, чем сайт " я дрочу на бандеру".
Так він такий же брехун, як і ти.
Та ессно дело! Все кто не в струю говорит - "брехуны, и Покрышкин и Манштен и немецкие архивы, и поляки и белоруссы и даже чехи с сербами. ВСЕ! Правду говорят только бандеродрочеры на своих сайтах и лично нашего выдающегося правдолюбца и гулиста товарища Малдера.:lol:
А ти перечитав всі спогади німців, щоб зробити висновок про відсутність боїв з УПА?
Даю тебе возможность найти таковы, только не с сайтов бандеродрочеров подпевал забугорья.
На приведенном тобою писульке кроме абстрактных ихречений на том же русском с подписью "немецкий полицай командирам" и т.д. нет ничего.
За що їм дякувати? Ти б уважно прочитав текст. До початку 18 століття Глухів набирає значимості, як центр з ливарного виробництва. А до цього лили гармати і дзвони в інших містах України.
А в ролику, на який ти посилаєшся, розказують то про запорожців, то про селян, які майстрували бойові коси. А тобі, дятлу, казали, що запорізькі козаки, що проживали на Січі, до Гетьманщини не мали майже ніякого відношення - жили за своїми звичаями та законами. Це так само, як закидати донським козакам чи уральським, що вони не мали заводів, де виготовляють зброю. До речі, на відміну від колег-донців запорізька старшина була освіченою. Хочеш - згадай Сагайдачного, хочеш - Гоголя з його Тарасом Бульбою, який сам колись навчався і синів віддав до науки.
В то время, когда типа укпаинцы (на самом деле поляки, русские) лили пушки, козаки вооружались русскими, польскими и т.д. пушками и нислово об украинском оружии. Будь оно, то передача непременно бы про это раструбила. Пока музейники заявили/, что на украине НЕБЫЛо производства оружия. А Гоголь то вообще Бульбу русским называл да и небыо такого понятия как Украина во времена Гоголя, Это потом придумали и придумали украинцев, намного позже.
А звідки ці матеріали? Дай вгадаю... З російських ЗМІ?
Нет, МВД Абхазии, материалы были переданы кстати в гаагский трибунал и в оон. Подтверждение сему факт участия стран конфедерации кавказских народов именно за Абхазию, да и сами грузины не скрывают сего факта, что облажались они такой тактикой и весьма громко в свое время за действие отрядов Мхидриони просили прощения.
Затасуй їх собі в дупу.
Вот найду тебя и тебе засуну вместе с твоими высерами украинодрочеров и шевченкомастурбаторов.
Чув дзвін, та не знаєш де він? Ось лише ти в черговий раз показав свою тупість, базікаючи про "злизаний мотив" та про "кавер версію", лошарик. І при цьому ти ще щось розказував про свою про музичну освіту?
Лично я не знаю ни одного нормального академического музыканта, который бы восхищался музыкой Русланы, Вакарчука, Нормана и Цукерро со Стингом. Тем не менее знаю как минимум двоих весьма уважаемых академических музыканта, несколько музыковедов, да и Википедия в отличии от твоего трепа шевченкодрочера и чекнутого на собственной национальности тупогоового балтуна ВООБЩЕ БЕЗ знания даже основ музыки, утверждают подрожание (плагиат) украинского гимна. И словами и мелодией. Причем строй одинаковый - факт, а ты говориш " ничого спильного!" Это в каком универе таких безмозглых трепачей учат? Тем не менее даже историки расказывают как твои авторы которые не "пи...ли" гимна могли познакомится с творчеством Огинского, который кстати и написал мелодию. Да и надо уш не иметь или загадить их Норманом, чтобы не услышать сходства. Хотя что там, ты в Нормане и рок и музыку нашел)))
А те, про що ти розказуєш - є досягненням не Расєї, а іноземців, яких Петро заманював до себе "пряником".
Ну вопервых оружие в расеи и до петра делали. Московский арсенал славился своими мастерами. Во вторых при всей темноте расеи в окраине или хохлостане она не появлялась и козаки были вынуждены воевать польским, турецким и русским оружием.
Щодо навігаційних здібностей козаків - чергова брехня.
Компас не дает возможности плыть в открытом море, а незнание автрономии обьясняет маршруты козаков только по над берегом и только днем. Компас был уже известен давно, и косые паруса, позволяющие круче к ветру ходить, а у козаков был прямой времен Египетских пирамид.
зі спогадів французького інженера Боплана про козаків
Тем не менее приведенная тобою ранее ссылка с какими-то воспоминаниями, повествовало об полном отсутствии артилерии на судах козаков и борьбой с турками не артилерийской перестрелкой, а абордажем. Коме верить? Тем не менее факт остается фактом, украинская наука кроме богословия ничего не родила, во всяком случае в прикладных целях. Иначе бы были украинские мушкеты с сложными украинскими затворами и великолепными стволами.
1) Расєєя нормальних кораблів також не будувала. не приписуй їй заслуг голландців, що створили для неї флот.
СОгласен, но украинский флот от этого лучше не стал, а факт нежелания модернизировать флот козаками говорит не в пользу освитчености последних.
Окрім того, коли Грузію поливає багном джаггєр, то це ознака того, що грузини нормальні люди.
Особенно так считали Турки:lol:
Да и конфедерация горских народов кавказа вместе с Шамилем Басаевым:mrgreen:

Зы, следующий раз постарайся оперировать маломальски адекватными данными, а не выдержками с сайтов "бандерас наш херной!" В противном случае нарку тебя меркой балаболкой, хотя тут каждому ясно, что ты бальной на голову руссофоб украинодрочер, которому и немецкие архивы неправильные и поляки казлы, одни бандеровцы хорошие.
 
Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: ВО "Свобода"

Найди. Я что, против?
...
Накося, викусі:
1) Ось є данні, де можеш пошукати документи:
2) Німецькі документи про націоналістичний рух:






3) (під кожним - посилання на архів):
РАЗВЕДЫВАТЕЛЬНАЯ СВОДКА
Украинского штаба партизанского движения
№ 67 29 июля 1943 года Карта 1: 500 000
По данным на 27.7.43 г., в Ковель дислоцируется 1.200 немцев, жандармов и казаков. В Любомль (43 км. зап. Ковель) — 400 немцев и казаков. В Владимир-Волынский 1000 немцев и казаков, а также 1500 невооруженных поляков, которым немцы выдают оружие, когда они принимают участие в боевых операциях против партизан и украинских националистов. По тем же данным, в населенных пунктах вдоль р. Буг размещено по 20—40 немцев и казаков. В лесах северо-западнее Новоград-Волынский находится 5 отрядов украинских националистов по 100—150 человек в каждом, отряды ведут работу среди местного населения, агитируя о вступлении молодежи в партию националистов. Краевые и областные руководящие органы националистов находятся в лесах южнее Ковель и в районе Луцка.
По данным на 27.7.43 г., немцы в начале 43 г. арестовали Львовского краевого руководителя "ОУН" Максима Рубана, который содержится в Дубенской тюрьме.
Начальник Украинского штаба
партизанского движения
комиссар государственной безопасности
Т. СТРОКАЧ
Начальник разведотдела Украинского штаба партизанского движения подполковник
А. МАРТЫНОВ 29 июля 1943 г. № 006646 г. Москва
(ЦДАГОУ: Ф. 1. — Оп. 22. — Спр. 41. — Арк. 77-79.)

РАЗВЕДЫВАТЕЛЬНАЯ СВОДКА Украинского штаба партизанского движения
№ 68 По состоянию на 31.7.43 г. Карта 1:200 000
По данным командира соединения партизанских отрядов тов. Бегма на 29.7.43 г. в июле 1943 г. украинские националисты районных хозяйственных руководителей ("ландвиртов") Демидовского и Вербского районов убили. В ответ на это немцы полностью сожгли райцентры Демидовку (35 км южнее Луцк) и Вербы (60 км ю.-з. Ровно) и в данное время ведут крупные операции против украинских националистов — "бульбовцев", причем в ряде сел указанных районов уничтожили полицейские участки, многие села уничтожили бомбардировкой с воздуха. Так, 13.7.43 г. были уничтожены села Уженец (42 км. ю.-з. Ровно) и Малин (24 км ю.-в. Луцк).
По данным командира соединения партизанских отрядов тов. Федорова на 29.7.43 г., партизанами задержан староста деревни Вовчик Колковского района Волынской области Колбун Я. Т., который по заданию руководства украинских националистов занимался подготовкой украинской молодежи к борьбе против партизан. Партизанами задержаны также посланные Колбуном разведчики Бутько А А и Шевчук СМ.
Начальник Украинского штаба партизанского движения
комиссар государственной безопасности
Т. СТРОКАЧ
Начальник разведотдела Украинского штаба
партизанского движения подполковник
МАРТЫНОВ
2 августа 1943 г.
№ 006690 г. Москва
(ЦДАГОУ: Ф. 1. — Оп. 22. — Спр. 41. — Арк. 83.)
А ось згадуваний раніше щоденник Руднєва. В кожному слові - ненависть до націоналістів, але між тим, слід віддати йому належне, констатує, що вони також воюють проти німців.
Получили данные от населения, что группа бандеровцев, находящаяся в лесах Шумского района, обезоружила мельниковцев, рядовых бойцов отпустили домой, а командный состав забрали с собой, что с ними сделали - неизвестно. Нашли листовку, в которой немцы обращаются к украинскому населению с доказательством в том, что ОУН*** работает совместно с Москвой, "вас, украинцы, ОУН Москве продала".


Наконец мы попали в районы действия т[ак] называемых] "бульбовцев". Это одна разновидность украинских националистов, которые дерутся против немцев и партизан. Здесь же в этих районах находятся бандеровцы, тоже националисты, которые дерутся против немцев, бульбовцев и партизан. Многие эти банды вооружены хорошо, есть даже артиллерия и танки. Все эти националистические группы громят и поголовно уничтожают польское население. В связи с чем поляки бегут к немцам, а последние формируют из них полицию против националистов и партизан. Немцы искусно разжигают национальную рознь с одной целью - удержаться во что бы то ни стало. В этих условиях бдительность должна быть чрезвычайно повышена. За последнее время все чаще и чаще стали поступать сигналы о том, что немцы готовятся применять о[травляющие] вещества]. Идет тренировка гарнизонов и т. д.

По лесным дорогам сделали [они] хорошие завалы. В районах, где остановились батальоны, тоже были стычки. Только остановились, еще не распрягали лошадей, снова стрельба. Пришлось выделить 4 роты и прочистить лес, при прочистке был бой, за весь день почти не прекращалась стрельба. В результате этих стычек взяли 30 пленных, из них 3 раненых, убили человек 15, взяли 1 р[учной] п[улемет], штук 15 винтовок и ряд еще, взяли базу их, хлеб, муку и т. д. Ковпак хотел всех расстрелять, я этому воспротивился. Ночью форсировали шоссейную дорогу Людвиполь-Ровно и железную] д[орогу] Сарны-Ровно, эти дороги прошли без столкновений. Уничтожили связь, дороги заминировали. За эти дни, а особенно за последний день, нервы настолько напряжены, что я вторые сутки почти ничего не кушаю. Так как здесь такое политическое переплетение, что нужно крепко думать, убить это очень простая вещь; но надо сделать, чтобы избежать этого. Националисты - наши враги, но они бьют немцев. Вот здесь и лавируй, и думай.

4) Дещо з інших джерел. Розумію, що не повіриш, але документ архівний.

5) Нову зі щоденника Руднєва.
Нам сегодня предстоит задача форсировать р.Горынь, переправ нет за исключением Яновой Долины, но там немецкие гарнизоны, драться невыгодно, по лесным дорогам большие завалы, и мост хорошо укреплен. Решили делать наплавной мост через р.Горынь между селами Корчин-Здвиждже, но националисты, человек 500, заняли Здвиждже и заявили, что переправу строить не дадут. Ковпак решил – раз так, то дать бой и смести это село, чему я решительно воспротивился. Это просто и не требуется большого ума, но жертвы с одной и с другой стороны, жертвы мирного населения, детей и женщин. Кроме этого, это на руку немцам, которые хотели бы руками партизан задушить националистов и наоборот. Кроме этого, этот бой с националистами будет верхушкой этой сволочи, хорошо использован, как они это делают в агитации среди населения, что партизаны их враги и отголоски этого боя будут известны на сотни километров. Я решил пойти на дипломатические переговоры, написали [мы] письмо и послали его с дивчиной. Тон письма мирный, мы просили не препятствовать проходу. Наша цель общая – бить немцев, а если будут препятствовать, то будем бить.
6) Документ також архівний. Заклик до боротьби проти німців, також йдеться про антиукраїнські акції поляків.

7)

8)
Становище банд у межах компетенції головнокомандувача поліції
безпеки і СД України
Про діяльність банд на особливо небезпечних територіях Волині-Поділля
та Житомира наявні останнім часом такі дані:
Бої:
Волинь-Поділля 47
Житомир 29
Напади на населенні пункти:
Волинь-Поділля 42
Житомир 36
Напади на залізницях та інших транспортних спорудах:
Волинь-Поділля 26
Житомир 13
Напади на залізницях відбувалися майже кожного дня. Протягом останніх тижнів повністю зруйновано 3 залізничні вокзали. Досить значної шкоди завдало часткове або цілковите зруйнування 6 державних підприємств (радгоспів). Військові поліційні частини та підрозділи вермахту провели в північнозах ідній частині Житомирського генерального округу операції з метою оточення великих банд, осередки яких розташовані в Залісовці на півдні та Танці на півночі. Більшість банд вдалося відтіснити в північно-східному напрямку та призупинити приплив інших банд з півночі. Дотеперішні втрати ворога становлять 354 убитими і 12 полоненими.
Середньої чисельності банда, яка змогла втекти з місця бою у болотисті райони Прип’яті, мала б зазнати втрат 100 убитими і ще більше пораненими. Інша група банд, якій вдалося відступити на південь, намагається, ймовірно, пробратися на територію Сарн (Рівненський генеральний округ). Одна бандитська група, якій завдяки туману також вдалося заздалегідь уникнути оточення, була тим часом зненацька захоплена і втратила 20 чоловік, серед них – 4 радянські офіцери. У Житомирському генеральному окрузі виявлено ще 2 більші банди чисельністю 1000 та 2000 чоловік. Велика банда збирається на північ від Рівного. Значного успіху досягла місцева жандармерія при підтримці підрозділів охоронної поліції. У районі Житомир-Санків-Беруска вони напали на одну банду, що відступала, і убили при цьому 33 її члени.
Федеральний архів у Берліні. – Ф.R 58. – Спр.223. – Арк. 97.
Як бачиш, є дані і в німецьких архівах.

9)
Також з німецьких архівів.

10 Знову з донесення червоних пртизан.
Справка 68
Донесение Шитова от 29.5.43
№ 3718
Укр[аинские] националисты имеют влияние на укр[аинское] население западн[ых] областей Украины. Вооруженные силы бандеровцев исчисляются дивизиями, часть из них на лагерном нелегальном положении в лесах. Вооружены артиллерией – даже танками, оружие добыто при отходе частей Красной армии, частично у немцев и, по слухам, получают оружие из Англии через Турцию – самолетами. Движение националистов расширилось вплоть до вооруженного восстания, особенно в Галиции – центре националистов. С немцами ведут активные бои в Сумске, Смеле, Львове. Недавно остановили эшелон мадяр и разоружили его. Поляков громят и жгут. Последние бегут в райцентры. Немцы забирают молодежь в польскую полицию, а остальных отсылают в Германию. Польскую полицию направляют для борьбы с украинскими националистами. Задача националистов: очистить Украину от «ляхов и москалей». 18.6.43
Верно: [підпис]*
ЦДАГО України. - Ф. 62. - Оп. 1. - Спр. 239. - Арк.98.
Засвідчена копія. Рукопис.
Досить з тебе.
 
Зверху