В чому суть питання? Там взагалі і слова нема про національність: "- побратимське – до тих, хто разом з нами бореться за українську національну державу;" Як я розумію, національність, віросповідання і все інше, того, хто бореться за "українську національну державу", не має значення. Так само і "- вороже – до тих, хто протидіє процесам українського національного відродження і державотворення.", немає значення, якої національності чи віросповідання.
Українська національна держава - це те, що і написано. Це те, що й зараз в нашій Конституції задекларовано, але не виконується. Це не фашизм, коли всі інші національності - другий сорт. Це лише визначення, що держава українська, і повинна дбати про українську культуру, мову і їх розвиток. Це так у всіх нормальних цивільних країнах. У той самій Росії, російська мова і культура у державних пріоритетах стоять на першому місті, хоча там федерація, а не національна держава, і мало б бути трохи інакше, але в нас і такого поки що нема.
У Білорусі проблеми з свободою вільного висловлення своєї думки, тому мабуть і не чули.
Віросповідання: мета, на скільки я зрозумів, об'єднання християнських церков у єдину українсь ку. Але, про намагання досягнути цієї мети з допомогою примусу, я не чув. Ставлення до УПЦ МП, таке, як вони себе і поводять. Якщо УПЦ МП закликає до розколу і сепаратизму, то відповідне буде і ставлення до неї.
І взагалі "- толерантне – до тих, хто позитивно ставиться до нашої боротьби за право бути господарями своєї долі на своїй землі: “Нам усім тут вистачить місця” (С.Бандера);"