українська мова

Businka

New Member
Ответ: українська мова

родным языком считаю украинский... хотелось бы чтоб как можно больше людей говорили на украинском
 

Slayer

Member
Відповідь: українська мова

Дуже поважаю українську мову. За бажанням можу розмовляти досить вільно. Але повага така, як і до інших іноземних мов.
 

Паутина

як у вічності...
Відповідь: українська мова

Вдома розмовляю українською. В університуті також. З більшістю друзів та знайомих лише українською... Отже, українська мова для мене є рідною, і нею спілкуюся, люблю її. Звісно й російською розмовляю. Якщо балакаю по телефону з кимось російською, то мама кричить: "що ти язика ламаєш, нехай під тебе підлаштовуються, а не ти під них"... Я з нею погоджуюсь, але навряд чи ті люди будуть "підлаштовуватися під мене", а якщо один розмовлятиме українською, а інший російською, то це якось не естетично :)

Останнім часом захопилася вивченням гуцульських слів :) Хочу прикрасити свою мову :) От аби ще з’їздити туди до них та навчитися їхнього акценту, то було б кул :)

До речі, помітила, що я відразу симпатизую хлопцям, які розмовляють українською :)
 

O!bez'Yanka

щось неймовірне
Ответ: українська мова

общаюсь в основном на русском... но бывает и на украинском, очень часто, абсолютно свободна (даже комплимент сделали однажды, что красиво). отношусь к этому ооочень положительно. во-первых, это же всё-таки наш государственный язык, а во-вторых "українська мова така ніжна, мелодійна, наче пісня лине, коли говориш" =)))
 

setty

Граф
Ответ: українська мова

Позитивно:) Це ж наша рідна мова)
для человека который вырос разговаривая на русском родной язык русский. Люди которые не росли разговаривая на русском это как правило дети - засчет школ. Вам инетрестно мнение детей?
обажаю людей с Западной Украины :) серьёзно, мне безумно, просто БЕЗУМНО нравится их ацент... у меня знакомый есть, он приехал из Львова, а раньше жили в Польше, так у него такой акцент...класс =)... когда с ним разговариваешь, ты случайно, не задумываясь и не спецом) начинаешь разговаривать на украинском :)
о, что вы, суть этого феномена вовсе не в случайностях, наоборот. Вы не задумываетесь потому что думать просто напросто не умеете. И спецом вы делать ничего не умеете - вы вообще ничего делать не умеете, все случается. Так вот случается оно так с вами потому что вы подстраиваитесь под собеседника, а это случается потому что вы слабы (если не сказать большего).

p/s
ненавижу заподенского акцента. В прочем не суть важно какой язык лишь бы он был чистый.
 
Останнє редагування:

LaNc3

let's talk? :D
Модератор
Ответ: українська мова

нейтрально.
 

AFRODITA

Member
Ответ: українська мова

Якби всі розмовляли українською мовою на Україні, тоді було все гаразд. УКРАЇНСЬКА МОВА-НАША, А НЕ РОСІЙСЬКА.Але чомусь люди просто бояться її, і розмовляють на російській. Це НЕ ПРАВИЛЬНО!!!
 

ExCluSiVe

New Member
Ответ: українська мова

Учился в 9 школе, до 7 класса был рос. язык, потом отменили, все предметы преподавались на украинском, все мероприятия и т.д. тоже на украинском, но всех кого я знал в этой школе на переменах и в не учебное время разговаривали на русском. Владею этими двумя языками очень даже не плохо, но если бы я в своем окружении заговорил на украинском - просто бы засмеяли, как это не грустно:|, от и приходится крутится...
 

ЗаЮшКа

вне игры
Ответ: українська мова

Я частіш за все розмовляю на російській мові ,:bananadance:але мені більш мелодійна українська
 
Зверху