"Мови" та "языки".

• Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

TargeT

Member
Ответ: Союз или опять о русском языке !!_В_!! Украине.

Моя думка (безперечно, суб'єктивна) така: українська мова була винищена на значній території України в період Голодомору 32-33 рр. ХХ сторіччя. Тому людей, які "мають язика, та не мають мови", важко у чомусь звинувачувати, їм швидше варто поспівчувати.
З приводу статусу інших мов в Україні: якщо висувати іншу мову на отримання статусу другої державної або "офіційної" за кількісним показником, то варто було б розглянути питання про надання такого статусу суржикові, яким спілкується (переважна???) більшість людей і на Сумщині в тому числі. Як вам такий варіант? Якщо не влаштовує, то не варто навіть розпочинати дискусію про статус якихось інших мов.
Єдине, проти чого я однозначно проти - це проти намагань невідомих мені горе-філологів, користуючись політичним моментом, заробити собі вчені звання і одночасно мало не силоміць впровадити у вжиток той варіант української мови, який чиїсь діди-прадіди вивезли з Західної України до Канади. Це все одно, що вважати мумію живою людиною. А з приводу дублювання російських передач на українських телеканалах - я нічого жахливого у цьому не бачу. Російське телебачення ніколи не робило собі з цього зайвого клопоту.

JamStyle

Кофейный мастер
Модератор
Ответ: Союз или опять о русском языке на Украине.

KOCTa сказав(ла):
Блин, сколько просить - не пишите лишнего в голосовании, последний раз переношу.
Как раз в тему!!!Мы живем на Украине,и язык должен быть национальный-украинский!!!!!!!!!!!! :yaya:

Mylene

Ангел хранитель

Со всем согласна кроме этого:
...Слобожанщина была в составе Черниговской губернии, по крайней мере теперешняя Сумская область...
Если уж на то пошло, то Черниговская губерния входила в состав Слобожанщины. Поскольку Слобожанщина, Гуцульщина, Бойкивщина, Лемкивщина ну и другие территории это просто название земель определённого типа, так называемые зоны. :) И ещё... Не вся Сумская область была Слобожанщиной, а только южная её часть; а север области - Полесье. Именно там находиться и Конотоп, и Глухов. Но это не столь важно.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

Согласен, Mylene, я в этом вопросе не силён :). Но сути дела это таки не меняет.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

Trepanator сказав(ла):
Как раз в тему!!!Мы живем на Украине,и язык должен быть национальный-украинский!!!!!!!!!!!! :yaya:
Я не против, только давайте обсуждение и споры вести в этой теме, а не в голосовании.

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор

Merime сказав(ла):
Переконаний, що тема "Нужен ли русский язык, как второй государственный в Украине?" здохне в понеділок (ну, може у вівторок-середу). Оскільки є наслідком передвиборчого психозу, а не відображає реальні потреби громадян України. Хто не згоден, пропоную парі.
Погоджуюсь на парі. Тема буде актуальна доти, поки в країні не буде розроблена і впроваджена в життя програма підтримки і розвитку української мови. А влада не буде надавати їй всебічної допомоги.

О

октоген

Guest

К счастью средство позволяющее игнорировать " мову" , а в реальности польское наречие русского языка,- уже есть - интернет... на его просторах которые никому не подвластны укр. яз. не котируется и перспективы не имеет.

Haup

козаченько

октоген сказав(ла):
К счастью средство позволяющее игнорировать " мову" , а в реальности польское наречие русского языка,- уже есть - интернет... на его просторах которые никому не подвластны укр. яз. не котируется и перспективы не имеет.
мне тебя жаль......всмысле, что ты лишен своей Родины....но ниче, поезда еще в Российскую Федерацию ходят и своего поезда когда то еще дождешься)))) ;)

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

Merime сказав(ла):
Переконаний, що тема "Нужен ли русский язык, как второй государственный в Украине?" здохне в понеділок (ну, може у вівторок-середу). Оскільки є наслідком передвиборчого психозу, а не відображає реальні потреби громадян України. Хто не згоден, пропоную парі.
Напрасно.
Завжди знайдуться таки люди, яким щось не подобається. До речі, феню теж можно на другу чи третю мову, на ній теж багато хто розмовляє, я даже чув про такого прахффесара, що й президентом майже не став. Даєш рехферендум по хфенє!

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

Haup сказав(ла):
....но ниче, поезда еще в Российскую Федерацию ходят и своего поезда когда то еще дождешься)))) ;)
малчик йдить в Тампофф.

Зверху