Andy сказав(ла):
Я уже объяснял, что приедет такой "незалежний" куда нибудь в СНГ и сделает научный доклад на Украинском, вот народ потешиться, а только потом пойдут переводчика выписывать аж из Украины. А если на Русском, то поймут все на третьей части суши нашей планеты!!!
Мені так подобається Ваш приклад. У котрий раз Ви його наводите, у котрий раз я милуюся.
Кто хочет, пусть учиться на Украинском, а кто хочет, тот на Русском.
Ви не розумієте ситуацію із введенням двомовності. По-перше, українська залишиться першою державною і основною, бо жити ми будемо все одно в Україні ( і лише Ви в своїх мріях у СРСР). По-друге, будемо вивчати дві мови як обов'язкові, а вся офіційна документація вестиметься двома мовами. Телебачення буде 50 на 50. І тому подібне.
До "незалежний" в Сумах было только ДВЕ!!! Украинских школы!!! Они не пользовались спросом! это почти НИКОМУ не надо было! А теперь принудительно заставляют учиться всех на Украинском, что-бы соседи нас не понимали!
А Ви не задумувалися чому вони не користувалися попитом? Тому що така ситуація була в СРСР. Бо мова була єдина-російська. А всі інші використовувалися лише вдома. Підтримка мов різних національностей була лише на папері. Ти можеш вивчати рідну мову, але вчитель її знає погано, вона тобі не потрібна в подальшому житті, і взагалі, ти школяр, навіщо тобі зайві уроки?!
А вот там, где нет принуждения, скажем на коммерческих радиостанциях и телеканалах, там говорят на русском. Потому-что на Украинском их почти НИКТО слушать не будет!!! Делайте выводы...
Так вже і ніхто? Ви в цьому впевненні? А я полюбляю читати українською, в інеті, якщо сайти рівнозначні (а це буває, на жаль, не завжди) на обох мовах, то обираю українську. І запевню Вас, я така не одна.
Что за бред??? Я что, в Москве не бываю, или как? У меня там родственники. Кстати им смешно, когда мы суржиком говорим! И говорим вроде на Русском, а они только 95% слов понимают! Но ведь без проблем понимают же.
Так давайте одразу зробимо суржик державною мовою. А то все одно після введення двомовності нам залишиться почекати кілька років, і не буде мови ні української, ні росіїської. А буде суміш-"великий и могучий" суржик!!
І це не жіноча логіка.