НОВИЙ МАЙДАН ???!!!

ЯК ВИ ГАДАЄТЕ? ЧИ БУДЕ НОВИЙ МАЙДАН???

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    80

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
З 1 січня Україна стане парламентсько-президентською республікою, у березні нові вибори у Верховну Раду. Ось і будемо вибирати нову владу. І Ющенко буде ніхто. Кумирів я собі не створюю. Я не повинна молитися на Ющенка до кінця життя, якщо його підтримувала. Президент-робітник, народ-роботодавець. Не подобається-можно звільнити.
А на Майдан вийду знову, якщо мене будуть вважати за бидло, вводити в країні 2 державну мову, робити з мого університету колхоз.

Sim$Dim

бесконечная жесть
Якщо російській мові буде законним шляхом наданий статус національної, то ти підеш на майдан???
Пробач не розумію... На майдан можна йти коли у тебе щось відбирають, або забороняють, але я цього не бачу.
Що маєш на увазі коли кажеш про колхоз? Ти говориш про будь-яке обьеднання університетів у одне, чи виключно про минулорічні події?

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
Про об'єднання вузів на минулорічних засадах. А об'єдання на базі СумДУ, як я розумію, нам не уникнути.
Так, для мене проголошення російської мови державною-це втрата, втрата в культурному плані. Це моя думка. І я нікого не змушую виходити разом зі мною на Майдан, але однодумців буде багато.

Sim$Dim

бесконечная жесть
Зрозуміло. Я не був проти минулорічного обьєднання, не буду проти і проти майбутнього.
Щодо культури, то скажу, що якщо від надання вільного розвитку російській мові, культурі постраждає українська, то тут вини Росії не буде, це буде слабкість нашої культури... Я не кажу, що вона слабка, але це неправильно щось забороняти, правильніше розвивати своє.
Ось наприклад у магазині продаеться ковбаса, російська та українська. Ціна однакова. Російська ковбаса якісніша, без сої та паперу, а ось наша гірша.... Що правильніше, заборонити продавати російську ковбасу, чи підвищити якість своєї?
Заборона будь чого - це обмеження певних людських бажань, свобод...

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
Спочатку треба допомогти становленню української мови і культури. А потім можна підіймати питання російської мови. Але, на жаль, владі нема до цього діла.
А якщо робити ставку на підтримання вітчизняного виробника, то треба на деякий час зробити невигідні умови для імпорту і паралельно фінансувати своїх виробників. Так свого часу зробили в Білорусії.

Sim$Dim

бесконечная жесть
Закони економіки, щодо культури не діють.
Мені здается, що не правильно так вважати.
Не треба допомогати становленню української культури, вона або є, або її нема. А штучне завжди буде штучним...
Шароварщина - це не поштовх до розвитку культури, це спроба її знищити.

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
Допомога в розвитку мови, це не насадження радянськими методами. Це випуск українських книжок і журналів, підтримка українських вчених, дотації.
Так робиться у багатьох країнах, навіть у Росії. А в Україні подібна політика в край важлива.
Я проти насильницького насадження.

Sim$Dim

бесконечная жесть
**Допомога в розвитку мови, це не насадження радянськими методами. Це випуск українських книжок і журналів, підтримка українських вчених, дотації.**

Згоден, на 100% згоден.

Але замість цього, зараз чуємо стогін, яке все російське погане, давайте його забороним і проблему буде вичерпано.
Наприклад, дуже популярні зараз російські журнали, книжки і т.п., але чи треба їх забороняти або обмежувати? Просто треба стимулювати розвиток відчизняного.

Треба діяти не по принципу "Наше краще, бо їхнє погане", а по "Наше краще, бо воно насправді краще "

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
На жаль, наші політики і наші люди віддають перевагу гаслам: "Вищі пенсії і зарплати" (не підкріплені економічними програмами), ніж "Достойний розвиток української мови".

О

октоген

Guest
Ravenne сказав(ла):
Спочатку треба допомогти становленню української мови і культури. А потім можна підіймати питання російської мови. Але, на жаль, владі нема до цього діла.
А якщо робити ставку на підтримання вітчизняного виробника, то треба на деякий час зробити невигідні умови для імпорту і паралельно фінансувати своїх виробників. Так свого часу зробили в Білорусії.

Хотите поддерживать -вперед,но за свои личные деньги!
Если ввести запретительные условия для импорта ,то люди
уйдут в интернет...,а муть всеравно читать не будут.

Зверху