Одним з двох здобутків.Саме набуття Україною томосу - є головним здобутком Пороха .
Перший - то можливість вільно виїхати працювати до евросоюзу.
Саме це принудило місцевих роботодавців значно підвищити оплату праці, щоб не втратити працівників.
Одним з двох здобутків.Саме набуття Україною томосу - є головним здобутком Пороха .
Тема про Українську церкву ...Одним з двох здобутків.
Перший - то можливість вільно виїхати працювати до евросоюзу.
Саме це принудило місцевих роботодавців значно підвищити оплату праці, щоб не втратити працівників.
Никогда не интересовался делишками церкви, но в свете последних событий кое-что наводит на размышления:Я мабуть вгадав що Ви не православний .
Головна відмінність в томосі що Українська церква будується більш демократичних засадах ніж гундяєвська секта . А те що навели ви це навіть не другорядне ...
Я теж не цікавився , але дуже багато за останній рік інформації , що хоч-не-хоч починаєш де в чому розбиратись .Никогда не интересовался делишками церкви, но в свете последних событий кое-что наводит на размышления:
Я в 19 сторіччі не жив , але з історії пам"ятаю що керувалась церква тоді напряму державою , в нашому випадку ,,святійший синод,, раССєйскай імперіі на чолі з царьком .Були тоді ларьки чи приміщення для продажу свічок , книжок і атрибутики при самих храмах - мабуть не так важливо . Чи дозволена торгівля - мені байдуже . А от до того що немає касових апаратів - це погано .Все-таки бабло в этом деле далеко не второстепенное (по крайней мере для попов - глядя на их "средства передвижения" и хоромы). А все эти кланы побирушек у храмов, которые "отстегивают" смотрящим от тех же попов? Еще, насколько я помню, в стенах храма запрещена всякая торговля - а как же продажа свечей, иконок и прочей церковной атрибутики? В 19-м веке для этого были отдельные ларьки на улице, но не в стенах храма!
У Вас якась перекручена й хибна думка про Томос і Українську Церкву . Ну то ваше право так вважати . Я ж бачу це так :Томос не дал самостоятельности украинской церкви, он только сделал ее независимой от русской церкви, но эта зависимость изменила направление - теперь денежные потоки, которые все равно стекаются в Константинополь, не проходят через московский патриархат (где с них снимался определенный процент), а идут напрямую (естественно, Епифаний себе что-то отстегивает). Вот это-то и не устраивает Филарета - его убрали от "корыта". Но, кажется мне, вместе с ним от кассы отлучили и все украинское православие. Похоже, основным условием получения томоса было именно увеличение прибыли за счет сокращения количества посредников.
А я згадую Дарвіна :Еще, на мое непросвещенное мнение, не с тем бы стоило бороться, не с единомышленниками, а с конкурентами, это вам не процент от прибыли, а гораздо больше. Под конкурентами я подразумеваю всякие якобы христианские церкви и секты, не имеющие никакого отношения к православию.
Обидві наведені Вами споруди належать МП Березовського .Второй пример - там же, на Химгородке, возле 5-й поликлиники - построили храм, который чем-то смахивает на особняк. Не знаю, уж какой концессии, но ни разу там прихожан не видел - только целые стоянки иномарок - это что, какая-то особая церковь для толстосумов, или для масонов?
- В Сумах - за время самостийности сколько построено таких церквей! Например, на подъезде к Химгородку, слева - там раньше стоял забор и вагончик, на котором висел плакат "Не дадим строить на костях!". Да, строить на костях не дали, зато прямо на них и на могильных крестах построили храм! Раньше называлось, допустим, церковь Спаса на крови, а теперь этот храм как называть? "Храм на костях"?
Із Філаретом все гірше. Деякий час він був "местоблюстителем", сидів на патріаршому троні у маскве.... Це не забувається... Болить...Пару слів про Філарета . На привеликий жаль дідусь підмочив собі репутацію зробивши колосальну справу для Української Церкви . Чи це владні амбіції 90-то річного старця , чи ,, радімиє пятна ,. агента КДБ ,, Антонова,, , чи дурість ... - Бог йому суддя .
Те було 30 років тому . Після того як його ,,кинули,, московські попи посадивши німця Рідігера замість українця , багато води утекло . Очолювана Філаретом УПЦ КП структурно мало чим відрізнялась від РПЦ ... мені його останні заяви здаються дивними , не логічними , це шлях в нікуди . Брав би приклад з Гузара .Із Філаретом все гірше. Деякий час він був "местоблюстителем", сидів на патріаршому троні у маскве.... Це не забувається... Болить...
30 років, а не відпускає .. вершина, влада, тисячі в молитвах згадують твоє ім'я...Те було 30 років тому . Після того як його ,,кинули,, московські попи посадивши німця Рідігера замість українця , багато води утекло . Очолювана Філаретом УПЦ КП структурно мало чим відрізнялась від РПЦ ... мені його останні заяви здаються дивними , не логічними , це шлях в нікуди . Брав би приклад з Гузара .
Філарет не може забути той трон, хоче його... Розуміє, що не може зайняти його, так хоч створити в Києві подібність його, хоч назву... "для внутреннего употребления"Но наша церковь уже приняла решение, что предстоятель УПЦ будет иметь расширенный титул. То есть будет и расширенный титул, и сокращенный. Расширенный это - архиепископ и митрополит киевский и Всея Руси Украины. А узкий будет для нашего внутреннего употребления - патриарх киевский и Всея Руси Украины", - рассказал Филарет
Ще одне підтвердження, що "де 2 українці, там 3 гетьмана"24.05.19 15:49 Філарет відмовився керуватися статутом ПЦУ, - Епіфаній
You must be registered for see linksСинод Православної церкви України підтвердив намір керуватися статутом, який був ухвалений на Об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року.
Про це повідомив журналістам предстоятель ПЦУ Епіфаній (Думенко), передаєYou must be registered for see linksіз посиланням наYou must be registered for see links
"Синод засвідчив, що у своїй подальшій діяльності і житті українська помісна православна церква буде керуватися Святим Переданням, Святим Письмом і тим статутом, який було прийнято 15 грудня в стінах Софії Київської. Ми були одностайні в попередніх рішеннях, але таке рішення не було підписано одним членом - патріархом Філаретом", - розповів він.
Епіфаній повідомив, що члени синоду обговорювали останніYou must be registered for see links, але не змогли його переконати.
"Те, що святійший патріарх Філарет оприлюднив [раніше, - ред.], то він засвідчив і на засіданні священного синоду: що існує Київський патріархат, що його не зняли з реєстрації, хоча всі ми намагалися переконати, що зараз юридично і фактично немає Української православної церкви Київського патріархату, а Київський патріарх ліг в основу єдиної Православної церкви. Ми дискутували, розмовляли, переконували, але всі побачили, що святійший патріарх Філарет залишається переконаним у своїй думці", - сказав він.
При цьому Епіфаній підтвердив, що Філарет продовжує контролювати багату Київську єпархію і всі її надходження.
"Була домовленість ще перед Об'єднавчим собором про те, що ті єпархії і парафії, які перебували в того чи іншого архієрея, залишаться і далі підкорятися йому. Єпархія міста Києва та парафії, які підпорядковувалися йому до 15 грудня, залишаються в його складі. А саме з цих парафій, монастирів є основні прибутки", - сказав предстоятель ПЦУ.
Епіфаній додав, що він особисто підтримав це рішення, і спростував чутки про те, що Філарета на першому синоді збиралися відправити на спокій.
"Я відстоював його позицію, я відстоював, що саме він повинен керувати парафіями в складі Київської єпархії, тобто в місті Києві. Ми робили і будемо робити все для того, щоб святійший патріарх Філарет, який доклав дуже багато зусиль, для побудови нашої помісної церкви, відчував себе не тільки духовно комфортно, але і матеріально", - сказав він.
Карати Філарета не будуть.
Читайте на "Цензор.НЕТ":You must be registered for see links
Епіфаній додав, що в позиції Філарета "немає підтримки ні з боку архієреїв, ні з боку духовенства, ні з боку українського народу".
You must be registered for see links