Именно так, потому как и в предыдущий раз вы не одиноки, а зависть и злословие к религии и религиозным чувствал никакого отношения не имеет...По-перше, Ви вже колись, в подібній дискусії писали, що де-яким форумчанам, краще б інколи слід було зайти в храм та купити там свічечок, для його матеріальної підтримки. Коли я сказав, що і захожу і підтримую, то з'ясувалося, що Ви зовсім не про мене говорили. А зараз Ви знову не про мене, знову думки вголос?...
Я никого не обвиняю, а лишь констатирую факт, имеющий место быть...По-друге, знаєте, дуже цікава позиція - моментально звинуватити опонента...
Т.е. тот факт, что любая церковь считает прихожан всех других иноверцами Вам удивителен...Беретеся захищати МП, а самі про них нічого і не знаєте. Хто і розносить хулу на інші конфесії, так це Ваш "славний" МП...
А Ви в моєму пості заздрість десь побачили? Дивно, бо я її там не бачив, та й не вкладав її в зміст мого допису. А щодо злослів'я, так то нормальна реакція на далеко не християнську поведінку (що дуже м'яко сказано) церкви яка виключно за собою "застолбіла" монополію на "святість" і "праведність", хоча ні першого ні другого в ній давно вже не залишилося...Именно так, потому как и в предыдущий раз вы не одиноки, а зависть и злословие к религии и религиозным чувствал никакого отношения не имеет...Я никого не обвиняю, а лишь констатирую факт, имеющий место быть...
Ні мені дивує факт, що Ви спочатку стверджували, щоТ.е. тот факт, что любая церковь считает прихожан всех других иноверцами Вам удивителен
а тепер, з'ясовується, що все таки дозволяє це робити. Це як в тому анекдоті про крокодила, в залежності від обставин він, виявляється, може літати, але низько-низько... І де Ви побачили плітки? Плітки - то є не підтверджена інформація, що по-секрету переказують від однієї людини до іншої. Я ж завжди даю посилання, що відкриті для всіх.публично сплетничать и злословить по поводу других церквей и их священнослужителей, чего, как известно, ни одна религия не приветствует...
Яку поведінку прихожан? Я так бачу, що Ви цілком спокійно ставитеся до того, що РПЦ з її сателітом просто загрузла в скверні, єресі та гріхах, служить аж ніяк не Христу, а золотому тільцю, але Вас ну дуже обурює, що є люди, які про це говорять.Пока есть разные церкви будут и межконфессиональные разборки, но это поведения отдельной части прихожан не оправдывает ни с какой стороны.
Розчарую Вас, але я себе негідником не почуваю.Не хотите чувствовать себя негодником, почаще ходите в свою церковь, и
Вибачте, але я не можу тягти щось із чужих кишень, але маю повне право говорити як про їх зміст, так і про їх власника.пореже обсуждайте содержимое чужих карманов, вне зависимости от того, кому они принадлежат.
Ви забули сказати, що для цього треба переслати Ваш пост на 40 адрес електронної пошти до "отдельной части прихожан"... Тоді щастя прийде неодмінно.И будет Вам счастье
А как еще назвать постоянное обсуждение часов и мерседесов Московского Патриарха, в которых Вы, кстати, не упускаете случая поучаствоватьА Ви в моєму пості заздрість десь побачили?...
Я подобную реакцию для человека верующего нормальной не считаю, нужно все таки разделять межконфессиональные разногласия, и обыкновенную гордыню. Когда действительно критикуются действия, как Московского Патриарха, так и Патриарха Киевского я обычно ничего не говорю, т.к. меня лично межконфессиональные трения никак не напрягают, и к факту существования нескольких православных церквей в Украине я отношусь совершенно спокойно...А щодо злослів'я, так то нормальна реакція на далеко не християнську поведінку...
И ещё раз - нужно все таки разделять мажконфессиональные разногласия, и обыкновенную гордыню, проявлением которой и является злословие...Ні мені дивує факт, що Ви спочатку стверджували, що а тепер, з'ясовується, що все таки дозволяє це робити. Це як в тому анекдоті про крокодила, в залежності від обставин він, виявляється, може літати, але низько-низько...
Хотя бы в том, что часов "Breguet 5188", которые приписывают Московскому Патриарху просто не существует в природе, я конечно уверен, что Кирилл носит хорошие и дорогие часы, но те которые ему приписывают фирма Breguet никогда не выпускала. Т.е. "слышали звон, да не знаем, где он". Это и есть обыкновенное сплетничество...І де Ви побачили плітки?...
"Не судите, да не судимы будете, ибо каким судом судите, таким будете судимы; и какою мерою мерите, такою и вам будут мерить..." Евангелии от Матфея (гл. 7, ст. 1-2)Яку поведінку прихожан? Я так бачу, що Ви цілком спокійно ставитеся до того, що РПЦ з її сателітом просто загрузла в скверні, єресі та гріхах...
Это Ваше право, но тогда и другие имеют право оценивать Ваше поведение по своему разумению, что я и делаю...Вибачте, але я не можу тягти щось із чужих кишень, але маю повне право говорити як про їх зміст, так і про їх власника...
А хіба людина - то не ресурс?Упор на то, что для Сталина человек - ресурс, причем возобновляемый.
Тоді можна сказати простіше. Це брехня чи таке собі політичне флюгерство (штовхати промови в залежності від того, з якої сторони подує вітер). Адже Ви спочатку розказуєте, що на Землі варті поваги лише історичні постаті на кшталт Сталіна, що те, що він робив було саме боротьбою з ворогами, а ніякими не репресіями, що, мовляв, Наполеону слід було вчинити зі своїми маршалами те, що Сталін зробив зі своїми генералами... Аж раптом - і репресії були, і нищення людей нічим не виправдане, і загальнолюдські цінності в хід пішли (на які Ви особисто весь час плювали), і геть пропаганду жорстокості та насильства (і це від кого чуємо? Від Корчинського :razz::razz::razz, і войовничий тоталітаризм - це абсолютне зло (чи не Ви протиставляли цей тоталітаризм, як надійний захист і порятунок від "гнилої демократії" )... Зараз Ви, вибачте мені за таке порівняння, нагадуєте мені Ганну Герман, яка намагалася всю Україну переконати, що в словах Яника про українського поета Чехова насправді було приховано значно глибший зміст, але вся дурна і неосвічена країна не змогла його виявити...У згаданому вами повідомленні жодних принципово відмінних оцінок до однотипних дій різних суб'єктів не міститься. В статті іде засудження ідеології сповідуваної в СРСР з точки зору християнської моралі. В свою чергу ані я, ані Корчинський, ані Братство - ніколи не заявляли про підтримку та схвалення радянської ідеології в тих аспектах, де вона протирічить християнським поняттям та нормам.
Тому всі намагання виставити дану заяву як приклад "подвійних стандартів" - є підтасовкою фактів та викривленням дійсності.
Вибачте, йшлося саме про цього вар'ята Чечетова. Його примітивна брехня прямо в об'єктиви камер остогидла вже навіть журналістам, які до цього паслися біля нього (бо він один з небагатьох рупорів в ПР). А чи можете нагадати мені кому ще було оголошено журналістський бойкот, коли вже Ви кажете про це так категорично.Журналістам аби когось "побайкотувати". Треба ж хоч якось розріджувати сірі будні стабільності та підіймати рейтинг власних видань. От і вигадують вони "байкоти", "побрехеньки" і т.п. Це їх робота, тому не треба то сприймати занадто всерйоз. Представники другої найдавнішої професії теж часто заявляють про свою набожність і ледь не цнотливість, але ми то знаємо, що суть від того не змінюється.
Вибачте, що Ви мелете? Яка заздрість, яка гординя?А как еще назвать постоянное обсуждение часов и мерседесов Московского Патриарха, в которых Вы, кстати, не упускаете случая поучаствовать
...
Я подобную реакцию для человека верующего нормальной не считаю, нужно все таки разделять межконфессиональные разногласия, и обыкновенную гордыню.
Отакої... Вибачте, щось я на пам'ять став слабкий. Я попрошу Вас знайти мені мій пост, де я називав цю модель годинника та доказував, що ця модель в природі існує? Я почекаю. Коли ж я говорив про "брегетоносця патріарха", то посилався наХотя бы в том, что часов "Breguet 5188", которые приписывают Московскому Патриарху просто не существует в природе, я конечно уверен, что Кирилл носит хорошие и дорогие часы, но те которые ему приписывают фирма Breguet никогда не выпускала. Т.е. "слышали звон, да не знаем, где он". Это и есть обыкновенное сплетничество
Це добре, що Ви святе Письмо згадали. В того таки Матвія (19:23-24) читаємо:"Не судите, да не судимы будете, ибо каким судом судите, таким будете судимы; и какою мерою мерите, такою и вам будут мерить..." Евангелии от Матфея (гл. 7, ст. 1-2)
Ну, коли Ви в моїх дописах побачили гординю та заздрість, та "по своему разумению" про це і заявляєте, то і я, виходить, запросто можу побачити у Ваших постах якісь комплекси?Это Ваше право, но тогда и другие имеют право оценивать Ваше поведение по своему разумению, что я и делаю