Питання походження українців і росіян.

hed1n.ru

стебанутый
Re: Відповідь: Питання походження українців і росіян.

Я можу сказати з власного досвіду. Моя бабуся народилась у 1914 році у селі нині Новгород Сіверського району Чернігівської області. До кінця життя розмовляла українською мовою. Це була та мова, якою вона розмовляли з самого дитинства і якою розмовляли її батьки. Хто не в курсі, Новгород Сіверський знаходиться на кордоні півночи Сумської і Чернігівської областей біля кордону з РФ.
Стоит различать устную речь от письменной. Созданными украинофилами правописание в деревне никто не понимал. Можете поискать в мемуарах Гринченка, как читали на украинском правописании крестьяне. Именно об этом я и говорил.
Как устный язык, народный, он безусловно существовал. Да и сейчас существуют те же народные говоры.
А касательно тех, кто внедрял непонятное народу правописание Антонович говорил следующее:

Многие сознательные украинцы не умели говорить по-украински, и даже вожди украинского движения по-украински только шутили, а в серьезных общественных делах пользовались московским языком. Фактически перед 1876 годом, перед запрещением интеллигентских сюжетов, украинская литература за очень небольшим процентно исключением, не выходила за рамки простонародных сюжетов, так как не чувствовала в этом надобности. Украинские писатели, взявшись за сюжеты не сельской жизни, употребляли московский язык. В конце концов, в те времена и в тех обстоятельствах выработалось в обществе такое настроение, что и пьеса из интеллигентской жизни на украинском языке, и просто интеллигенты в европейской одежде, которые заговорили бы на сцене по-украински, вызвали бы смех у зрителей и это не только у врагов украинского движения, а и у сторонников его, даже иногда у людей, которые считали себя сознательными украинцами. Сама недоделанность украинского языка была тогда препятствием интеллигентскому сюжету, а обычный в наши времена литературный язык даже со стороны самих интеллигентных украинских граждан вызвал бы возмущение своей искусственностью и выкованностью
Есть язык устный народный, есть язык литературный. Разницу улавливаете, между литературным и просторечным языком?

mangust

патріот
Відповідь: Питання походження українців і росіян.

hed1n.ru тут ви викладаєте посилку,де
Антонович говорил следующее:
є
пользовались московским языком.
.І після цього ви продовжуватимете стверджувати що була Росія,російська мова?
З.І. Перший раз чую про існування мови усної,без письменності.Якесь ноу хау.

hed1n.ru

стебанутый

hed1n.ru тут ви викладаєте посилку,де є .І після цього ви продовжуватимете стверджувати що була Росія,російська мова?
российский язык? нет не слышал о таком.
Русский язык был, есть и будет :)
Кстати, не удивительно что хлопоман, затем украинофил пользовался этой терминологией ))) Поляки эту теорию и вывели. Духинский, Чацкий..
З.І. Перший раз чую про існування мови усної,без письменності.Якесь ноу хау.
Слушали такое понятие, как просторечие?
Вот сельской язык и был просторечием, не литературным языком.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: Відповідь: Питання походження українців і росіян.

Как устный язык, народный, он безусловно существовал.
Ви не послідовні шановний. За Вашими версіями українська мова штучна, за однією версією створена поляками, за другою росіянами, які насильно українізували місцеве населення. От тільки твердження: "Как устный язык, народный, он безусловно существовал" прямо протирічить тому, що українську мову створювали і нав"язували штучно. І таки поясніть, як моя бабуся з села могла вважати українську мову рідною і розмовляти нею, і коли її чи її батьків насильно "українізірували".

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

Вопервых, новостряпанный народный язык, мало кто то время не понимал.
Даже украинофилы им не владели.
М.А.Максимович:

Деревенский люд не понимал собственный язык? Странно, об этом украинская история не упоминает.

Как кучка украинофилов решила, так должно и быть... На людей начхать.
Я думав, що посилання на Залізяку про ополячення "російської мови" та утворення таким чином української - це Ваш шедевр нісенітниць, в бажанні висловити своє шовіністичне "фе". Виявляється, я Вас недооцінив. Тепер Ви намагаєтеся переконати всіх, що ніякої народної української мови (яку і перенесли в літературну українську мову Сковорода, Котляревський та Шевченко, що дійшла до нас практично без змін) не було, а її "новостряпали". Слід розуміти, що носій українських традицій і українського коріння – українське село розмовляло виключно мовою російською, а мову Шевченка не знало і знати не хотіло. :razz::razz::razz: Я і не знав, що всі народні українські казки, думи, легенди, приказки, прислів'я, пісні обрядові, вінчальні, поминальні, родинно-побутові, ліричні, щедрівки, колядки - всі вони були російськими, тобто звучали зовсім по іншому. І що наше село (про що і писав пан КОСТа) українською навчили говорити лише після революції за невеличкий період більшовики на кшталт Скрипника та Раковського. Вони ж, виявляється переклали з оригіналу (російського, звісно) весь той народний фольклор :razz:
Дякую, що повідомили. Тепер буду знати. Тоді вже дуже Вас прошу, чи не могли б Ви пошукати та викласти, як звучали в оригіналі (до того, як їх переклали в терміновому порядку буржуазні націоналісти та більшовики-україністи) такі народні твори, скажімо, як: "Дума про козака Голоту", "Дума про Марусю Богуславку", "Ой чиє ж то жито, чиï ж то покоси", "Пiсня про Байду, "Ой Морозе, Морозенку", "Зажурилась Украïна, бо нiчим прожити", "Ой чий то кінь стоїть", "Добрий вечір тобі, пане господарю", "Запрягайте хлопці коні" (досить на перший раз).
Бідний пан Merime, як він, дипломований філолог, перенесе ось таке "філологічне відкриття" "господіна Хедіна"???

По поводу финансирования Россией русофилов в Австрии, началось оно относительно поздно.
Кому як, для кого і 1876 рік - це пізно, а для кого і достатньо, щоби пройнятися відповідними почуттями до Росії, та записуватися в легіон УСС.

Указы эти были не против малорусского наречия, а против его использования в политических целях. Может как нибудь до вас дойдёт
Гуру Ви наш!!! Слава Богу, що до Вас дійшло, а ми вже якось так перетопчемося. І добре що дійшло до Ваших кумирів та авторитетів в Російській імперії. Правда не можу сказати, що то їх винахід. Бо завжди, окупант, намагаючись полонити чужий народ в першу чергу докладає зусиль, щоби позбавити той народ своєї історичної пам'яті, свого коріння, позбавити того, що ідентифікує людей з їх національною приналежністю. Так легше тоді ними керувати, бо найперше, за що піднімали повстання нескорені - за своє національне визволення. Під національними гаслами проти англійців воювала Жанна Д'Арк, під національними гаслами проти австрійців воював Гарібальді, за національну свободу повставали проти Австрії угорці, а проти Росії поляки... Тому ось таке намагання відсікти українське коріння, заборонивши та знищивши мову і культуру українського народу було виключно викликане бажанням окупанта захистити себе на майбутнє від національного повстання українців.
І ще, коли укази були не проти "малорусского наречия", то навіщо його було забороняти майже в усіх сферах?

Останнє редагування:

mangust

патріот

Русский язык был, есть и будет :)
.
Так російська(руська) мова,чи московська? Яку термінологію ви сприймаєте? А то посилки викладаєте про одне,а пишите інше.

Wodan

Всем клева!
Цікаво читати, як обізнані дядки глузують з недавнього випускника фізико-технічного факультету.
Склалається враження, що те що Хедін.ру викладає в своїх постах надходить до нього у вигляді "методичок".

Щодо тотальної українізації, я свідомо віддаю свого сина в україномовній дитсадок, бо він діда свого розуміє лише частково і після спілкування з вихователями це розуміння покращилось.
Так само свідомо, моя дитина піде в українську школу - нехай те, что витравили в мені пустить добре коріння в моїх дітях. Бути українем не значить знати одну українську, нажаль дехто.ру вважає, що бути "русским" - означає знати лише російску. Хоча, може це і накраще - більше конрасту.

Stein

Well-Known Member

Русский язык был, есть и будет
Українська мова дає однозначну відповідь на це питання... ;)

Цікаво читати, як обізнані дядки глузують з недавнього випускника фізико-технічного факультету.
Деякі випускники "фізико-технічних" факультетів знають з історії більше аніж діякі професори "історичних кафедр". Не варто загострювати на цьому увагу і переходити на особистості.

Останнє редагування:

Merime

New Member

Или Вы может быть считаете, что народ прям таки рвался к украинскому языку?
Народ дійсно не рвався до української мови, бо мав її у повному обсязі, оскільки був її носієм. Існувала інша проблема - народ мав цю мову на традиційно-побутовому рівні, але ще не виробив мову літературну, наукову, публіцистичну. Цим переймались одні і перешкоджали інші. Хто ці перші і хто ці другі Вам відомо.

Вопервых, новостряпанный народный язык, мало кто то время не понимал.
Ви це серйозно? Народну мову хтось може "состряпать"? Чимаються на увазі початкові проблеми утвердження нової української літературної мови, яка перебувала у першій стадій становлення і шукала норми відтворення. До речі, запропонований Кулішем фонетичний принцип набагато досконаліший і інтуїтивно зрозуміліший за норми написання російської, яка їх успадкувала від минулих століть і тепер в російській пишемо одне, а читаємо інше. На відміну від української.

Указы эти были не против малорусского наречия, а против его использования в политических целях. Может как нибудь до вас дойдёт
Так само є сподівання, що й Ви усвідомите, що використання мови, як основного чинника нації, завжди є політикою. Саме тому нинішні кандидати на сході говорять однією, на заході країни іншою. По суті Ваш пост зводиться до силогізму: "Указы эти были не против малорусского наречия, а против его использования".

Зверху