СГПУ им. А.С. Макаренко

Praktik

Member
А мне нравится как преподаватель Негреба О.Н. Вообще молодец. Сказал брать взятку не буду и все. Всегда дает полный объем информации.

deass

Геть москалів! ♥UA
Якщо викладач навідь у подумках може взяти у студента гроші, то він злочинець. І тут його матеріальний стан ні до чого. Бо вища освіта - це на 40% знання. Останні 60% - середовище, в якому студент знаходиться та моральний вплив викладачів.
А з приводу вищої атестаційної комісії, то Ви помиляєтесь. Там є правила, але не такі, як Ви описуєте. Видно, що Ви самі з захистами дисертацій не мали справу. Дисертація - це рівень кваліфікації, а не нагорода за вислугу років. Той, хто її не писав, ніколи не стане висококваліфікованим викладачем ВНЗ (за вийнятком мовників та викладачів мистецьких наук).
Шановний, ви позбавлені здатності абстрагувати. Якщо я написав що наукові ступені претендентам з провінцій роздають закривши очі,- ясна річ що це передбачає написання та захист роботи, але якість цих дисертацій просто сміхотворна. Для прикладу - візьміть всіх викладачів СумДПУ, котрі навчались в аспірантурі та працювали над написанням кандидатської дисертації, та порахуйте відсоток тих хто не зміг захиститись з першого разу, а потім візьміть ту ж саму категорію аспірантів але київських навчальних закладів, і побачете що претенденти з СумДПУ захищаються майже 100%, в той час як киян ледь не 40 % робіт бракують, і це не можна пов"язати з тим що в київських ВУЗах менш талановиті науковці, просто до них застосовуються набагато вищі вимоги, щоб мати з них повноцінних вчених. В той час як зарахування дисертацій провінційних вчених є ніщо інше як виконання державного плану під назвою на кшталт "культуру в народ"

Я Вас дуже прошу, якщо Вам щось не зрозуміло з тексту, перед тим як коментувати перечитайте будь-ласка ще раз, або навіть запросіть когось іншого, нехай він прочитає та спробує Вам пояснити про що йдеться мова, бо мені не цікаво відповідати на коментарі, сенс котрих - прискіплювання до формулювання думки.

P.s.: Praktik цілковито підтримую, Олег Миколайович всебічно розвинена людина з енциклопедичними знаннями, талановитий викладач.

magistrDr

New Member
А мне нравится как преподаватель Негреба О.Н. Вообще молодец. Сказал брать взятку не буду и все. Всегда дает полный объем информации.
Негреба как раз самый популярный взяточник. Там еще была Столярова (но ее выгнали наконец-то) Вы, наверное, просто ему понравились... Или он уже свое получил у кого-то до Вас. Поэтому не стал лишний раз рисковать...

Останнє редагування:

magistrDr

New Member
Шановний DEASS, не вдавайтесь у аналіз відсотків у масштабах держави. І абстрагувати тут не треба. Спустіться на землю. Я говорю, що такої відкритої торгівлі оцінками, як у Сумдерпеді Ви не зустрінете ніде. І такої кількості пристарілих викладачів і пенсіонерів без наук. ступеня і звання Ви теж ні в я кому вузі не зустрінете.
А Ви про "культуру в народ"...

magistrDr

New Member
І ще - не коментуйте будь-ласка захист дисертацій (іхню "сміхотворну якість"). Це не має відношення до теми нашої розмови. Бо зараз для університету має значення наявність диплома кандидата наук, а не якість дисертації, за я ку цей диплом видали.
Якщо хочете поговорити про якість наших кандидатів, то це інша тема.
Наприклад, Оксьом(кафедра фізвиховання) недавно захистив дисертацію (про жіночий мініфутбол). Але це не змінило його рівень. І не добавило академізму у його поведінці. Він як ходив у червоному спортивному костюмі і брудних кросівках на засідання вченої ради, так і ходить. Як не міг два слова зв'язати у розумну форазу, так і не може. І видайте йому ще декілька дипломів кандидата наук, він всеодно буде мати рівень фізрука сільської школи, а не викладача унверситету.
А про Негребу студенти говорять, що трійка у нього коштує 150 грн. Він з першого разу на екзамені у групі ставить майже половину двійок, а потім починається... Так кожну сесію. Хоча він дійсно грамотний викладач.
Але "гений и злодейство - понятия несуместны"(из Пушкина "Моцарт и Сальери").

Останнє редагування:

Супчик

Съёмщик
Негреба как раз самый популярный взяточник. Там еще была Столярова (но ее выгнали наконец-то) Вы, наверное, просто ему понравились... Или он уже свое получил у кого-то до Вас. Поэтому не стал лишний раз рисковать...
Автор, что ты куришь?
Эти два препода взяток никогда не брали.
Все разговоры про взятки на их счет - тупая клевета двоечников, мол, на экзамене завалили, хотели взятку.

Автор, что ты куришь?
Эти два препода взяток никогда не брали.
Все разговоры про взятки на их счет - тупая клевета двоечников, мол, на экзамене завалили, хотели взятку.
Столярова не брала, а, как бы это "культурно".....принимала дань! =)))

и не только с двоечников!
я знаю минимум человек 5, которым пришлось давать ей деньги!

Зверху