СГПУ им. А.С. Макаренко

magistrDr

New Member
Те, що продають пиріжки біля входу, нормально. У всіх закладах це є і нікому не заважає.
А престиж закладу залежить від рівня взаємовідносин і якості навчального процесу.
Недавно Дадашев з банківської академії по телеку сказав, що у них 75% викладачів - це доценти(кандидати наук) та професори(доктори). У нас - 35%(з них більшість пенсіонери). Тому про рівень говорити складно. Ви ж читали раніше, що деякі викладачі дають контрольні питання такі, на які самі не знають відповідей.
А що стосується взаємовідносин, то тут ще складніше.
Саме головне - "Відкрита форма" хабарницької болячки.
Я не кажу, що всі хабарники. Але є декілька викладачів, які давно встановлюють "таксу" за оцінку. Вони вже прижилися міцно. Кожної сесії дають про себе знати - і це постійно псує імідж університету.
Друге - чим менший рівень викладача, тим більше амбіцій. І кожен намагається втрутитися в керівництво університету. Я вже писав про Кондратенка і його команду.
Що можна говорити про рівень інтелекту та моралі викладача(Кондратенка), якщо він подає в суд на своїх студентів, які в гуртожитку затопили його кімнату, в якій він незаконно проживає.
А потім ще за це занижає їм оцінки та підговорює своїх колег робити таке ж саме.

І це тільки маленький приклад. А "війна" на природничому факультеті, де Дериземля в присутності студентів влаштовує бійки з якимось викладачем(Панорама про це писала). А "війна" між викладачами на кафедрі української мови; "війна" Іванова і його прихильників із Заболотним на музпеді; декана Петренко з колишнім деканом Лободою на фізматі; Щербаня з Турковим на істфаку.
На кожному факультеті йде якщо не війна, то боротьба.
Єдиний факультет, де немає цього - це післядипломна освіта. Бо там більшість викладачів з вченими званнями. І їх не цікавлять амбіції. Вони просто роблять свою справу.

Сподіваємось, що з новим ректором щось зміниться.

Останнє редагування модератором:

deass

Геть москалів! ♥UA
Те, що продають пиріжки біля входу, нормально. У всіх закладах це є і нікому не заважає.
А престиж закладу залежить від рівня взаємовідносин і якості навчального процесу.
Недавно Дадашев з банківської академії по телеку сказав, що у них 75% викладачів - це доценти(кандидати наук) та професори(доктори). У нас - 35%(з них більшість пенсіонери). Тому про рівень говорити складно. Ви ж читали раніше, що деякі викладачі дають контрольні питання такі, на які самі не знають відповідей.
А що стосується взаємовідносин, то тут ще складніше.
Саме головне - "Відкрита форма" хабарницької болячки.
Я не кажу, що всі хабарники. Але є декілька викладачів, які давно встановлюють "таксу" за оцінку. Вони вже прижилися міцно. Кожної сесії дають про себе знати - і це постійно псує імідж університету.
Друге - чим менший рівень викладача, тим більше амбіцій. І кожен намагається втрутитися в керівництво університету. Я вже писав про Кондратенка і його команду.
Що можна говорити про рівень інтелекту та моралі викладача(Кондратенка), якщо він подає в суд на своїх студентів, які в гуртожитку затопили його кімнату, в якій він незаконно проживає.
А потім ще за це занижає їм оцінки та підговорює своїх колег робити таке ж саме.

е тільки маленький приклад. А "війна" на природничому факультеті, де Дериземля в присутності студентів влаштовує бійки з якимось викладачем(Панорама про це писала). А "війна" між викладачами на кафедрі української мови; "війна" Іванова і його прихильників із Заболотним на музпеді; декана Петренко з колишнім деканом Лободою на фізматі; Щербаня з Турковим на істфаку.
На кожному факультеті йде якщо не війна, то боротьба.
Єдиний факультет, де немає цього - це післядипломна освіта. Бо там більшість викладачів з вченими званнями. І їх не цікавлять амбіції. Вони просто роблять свою справу.

Сподіваємось, що з новим ректором щось зміниться.
Я мав на увазі не пиріжки, хоча у всіх навчальних закладах пиріжки печуться в структурі університетської їдальні а у нас приватне підприємство цим займається, я ж мав на увазі саме необлаштований продаж м"ясних виробів.
Кандидат наук та доктор наук це наукові ступені, а доцент та професор це посада в університеті, або так би мовити, академічні ступені. Ототожнювати професора з доктором наук а доцента з кандидатом аж ніяк не можно, бо звання професора затверджується з подачі вченої ради факультету, і професорами можуть бути призначені навіть кандидати наук(власне в нашому університеті є особи для наведення прикладу, але зараз не про це), тож показником рівня престижності викладаючого складу, а тим паче в корумпованому ВУЗі, доцільніше враховувати науковий ступінь.Якщо не враховувати докторів наук з педагогіки (чому? - бо педагог це той хто викладає предмет дітям в школі, тому й назва університету - педагогічний, бо готує педагогів для шкіл; то хто може заперечити що наші доктори наук з педагогіки аж ніяк не стосуються школи, і наврядче колись в ній працювали або працюватимуть, звідси й логіка вагомості їхнього наукового ступеня...)
А за науковим ступенем докторів наприклад на моєму, природничому фаультеті, 3 чи 4, та й не всі вони доктори наук з профілюючого предмету. Проте кандидатів наук відсотків 80 всього викладаючого складу факультету.
Ось це напевне головна проблема, а пенсіоонерів вже давно позбулись, як ви й сказали, - молоді амбіційні викладачі.
Щодо війн чи суперечок між викладачами - вони є, були, та будуть завжди та у всіх навчальних закладах, боце політика та конкуренція.
Щодо Дериземлі, та іншого загадкового викладача, котрий судячи з вами зазначеної інформації найзатятіший песиміст, варто знайти більше інформації щоб робити якісь публічні висновки щодо цього інциденту.

Щодо хабарництва - може мені трапився гарний факультет, чи може я не такий гуляка, але за 4 роки навчання я "допомагав кафедрі" (за виключенням кафедри фізвиху) лише 1 раз. На скільки мені відомо хабарі беруть лише у тих студентів котрі самі сунуть гроші, а гроші сунуть бо нічого не знають і відкупаються намагаючись втриматись в університеті. То ж це не провина викладачів, а провина власне студентів. Вчіться, і ніхто вас до хабаря не примусить... а не хочете вчитись - краще киньте університет та не робіть з викладачів хабарників.

Merime

New Member
На скільки мені відомо хабарі беруть лише у тих студентів котрі самі сунуть гроші, а гроші сунуть бо нічого не знають і відкупаються намагаючись втриматись в університеті. То ж це не провина викладачів, а провина власне студентів. Вчіться, і ніхто вас до хабаря не примусить... а не хочете вчитись - краще киньте університет та не робіть з викладачів хабарників.
Вперше зустрічаю людину, яка висловилась так точно і прямо. Усім іншим краще розводити теревені про хабарництво, ніж реально боротися з ним. А єдиний шлях подолання цього зла: учіться нормально і не давайте хабарі. Тоді їх нікому і буде брати.
І ще одне: не перемивайте кістки викладачам, не поливайте позаочі їх брудом - це не робить вам честі, навіть якщо вони в чомусь і не ідеальні.

RZA

bastard
А ты тему подними какую-нить умную. Ато складывается впечатление, что народ интересуется только аптечными киосками и колбасой..., и педпрактикой. А то, что процесс получения образования в педе превратился в сплошное выяснение обношений с препами, вместо нормальной учебы, это никого не волнует.
тот кто хочет учится - будет. а лентяи выясняют отношения с препами и дают взятки. ;)
вот только условия для обучения нужны. а их все меньше и меньше в последнее время.

не поливайте позаочі їх брудом - це не робить вам честі, навіть якщо вони в чомусь і не ідеальні.
:shock: не ідеальні -------мягко говоря некоторые не идеальные =) =) =) ;)

Останнє редагування модератором:

magistrDr

New Member
Щодо хабарництва - може мені трапився гарний факультет, чи може я не такий гуляка, але за 4 роки навчання я "допомагав кафедрі" (за виключенням кафедри фізвиху) лише 1 раз. На скільки мені відомо хабарі беруть лише у тих студентів котрі самі сунуть гроші, а гроші сунуть бо нічого не знають і відкупаються намагаючись втриматись в університеті. То ж це не провина викладачів, а провина власне студентів. Вчіться, і ніхто вас до хабаря не примусить... а не хочете вчитись - краще киньте університет та не робіть з викладачів хабарників.
1. Нормальний викладач(з нормальним вихованням і гідністю) ніколи не буде брати гроші, як би йому їх не сували. Це просто сором для нього.
2. Якщо студент все ж таки "відкупився" за своєю ініціативою, він ніколи нікому не буде базікати про це(така психологія студента).
3. А якщо студент дав гроші і про це всім розповідає, то там точно з боку викладача був факт здирництва або хоч натяк на те, що викладач сам не проти хабара.
Студенти обговорюють не стільки факт самого хабара, скільки самого викладача, його моральну сутність.

А з приводу того, хто доцент, а хто професор чи доктор, то скажу одне - якщо викладач університету доживши до 40 років не здобув наукового ступеня або вченого звання, то його треба переводити у лаборанти, або гнати з унверситету.
Це всеодно, що вчитель школи у 40 років не здобув хоча б 1-ї категорії, не говорячи вже про вищу категорію або вчителя-методиста.
У нас є такі викладачі, які роками проповідують одне і те ж з пожовклих листочків своїх конспектів підручників часів перебудови. І до того ж російською мовою(є такі на кафедрі педагогіки).

magistrDr

New Member
Щодо війн чи суперечок між викладачами - вони є, були, та будуть завжди та у всіх навчальних закладах, боце політика та конкуренція.
У нормальному вузі ніколи між викладачами не буде конкуренції. Є співпраця та розбудова. Я не чув, щоб у СумДУ, банківській академії и аграрному між викладачами чи деканами були війни. У нас вони роздмухуються вільною профспілкою "Воля", вірніше її головними лідерами Кондатенком та Оксьомом.

deass

Геть москалів! ♥UA
1. Нормальний викладач(з нормальним вихованням і гідністю) ніколи не буде брати гроші, як би йому їх не сували. Це просто сором для нього.
2. Якщо студент все ж таки "відкупився" за своєю ініціативою, він ніколи нікому не буде базікати про це(така психологія студента).
3. А якщо студент дав гроші і про це всім розповідає, то там точно з боку викладача був факт здирництва або хоч натяк на те, що викладач сам не проти хабара.
Студенти обговорюють не стільки факт самого хабара, скільки самого викладача, його моральну сутність.

А з приводу того, хто доцент, а хто професор чи доктор, то скажу одне - якщо викладач університету доживши до 40 років не здобув наукового ступеня або вченого звання, то його треба переводити у лаборанти, або гнати з унверситету.
Це всеодно, що вчитель школи у 40 років не здобув хоча б 1-ї категорії, не говорячи вже про вищу категорію або вчителя-методиста.
У нас є такі викладачі, які роками проповідують одне і те ж з пожовклих листочків своїх конспектів підручників часів перебудови. І до того ж російською мовою(є такі на кафедрі педагогіки).
Я з Вами цілком погоджуюсь, але Ви маєте дуже ідеалізоване уявлення, насправді кожен школяр може сказати що хабарі це погано і негідно, але треба намагатись усвідомлювати реальність...
Ви чули колись про піраміду потреб? На першому місці стоїть задоволення фізичних потреб, а лише потім моральних. Ми живемо в пострадянській країні де 60 % людей належать до нижчого класу, і ви знаєте які зараз зарплати у викладачів, відповідно якщо викладачу в руки будуть тицяти гроші в той час як в нього купа несплачених рахунків, боргів, кредитів - буде безглуздо відмовлятись, нажаль це та ситуація де дійсно гідні люди мають принизитись до такого рівню.До того ж я розглядаю загальну ситуацію котра стосується переважної більшості, а Ви конкретну, котра стосується лише декількох людей, Ви маєте на увазі людей котрі не мають залежності від грошей, а таких у нас в університеті дуже малий відсоток.

2. Але ж так воно і є в нашому ВУЗі, студенти про це ніколи і не базікають, вони зізнаються тільки коли їх розпитуєш, або на форумах де зберігається їхня відносна анонімність.

3. Натяк на те, що викладач сам не проти хабара ще не є підставою для того щоб давати йому хабар.

І взагалі кажуть,- "Хочеш змінити світ? - Спочатку зміни себе."

Ну і звичайно викладачі в престижному ВУЗі мають бути кваліфіковані, і мати науковий ступінь.
Але я чув про одну стару негативну тенденцію стосовно цього, а полягає вона в тому що у вищій атестаційній комісії науковцям з провінцій роздають наукові ступені закривши очі, так би мовити: "провінції потрібна своя інтелігенція, чому б її не надати..."

Щодо ворожнечі між викладачами, тут Ви маєте рацію, я гадаю це провина керівництва і тільки керівництва ВУЗу. Якщо б застосовували заходіи до такого б ніколи не дійшло.

magistrDr

New Member
Якщо викладач навідь у подумках може взяти у студента гроші, то він злочинець. І тут його матеріальний стан ні до чого. Бо вища освіта - це на 40% знання. Останні 60% - середовище, в якому студент знаходиться та моральний вплив викладачів.
А з приводу вищої атестаційної комісії, то Ви помиляєтесь. Там є правила, але не такі, як Ви описуєте. Видно, що Ви самі з захистами дисертацій не мали справу. Дисертація - це рівень кваліфікації, а не нагорода за вислугу років. Той, хто її не писав, ніколи не стане висококваліфікованим викладачем ВНЗ (за вийнятком мовників та викладачів мистецьких наук).

magistrDr

New Member
Ви чули колись про піраміду потреб? На першому місці стоїть задоволення фізичних потреб, а лише потім моральних. Ми живемо в пострадянській країні де 60 % людей належать до нижчого класу, і ви знаєте які зараз зарплати у викладачів, відповідно якщо викладачу в руки будуть тицяти гроші в той час як в нього купа несплачених рахунків, боргів, кредитів - буде безглуздо відмовлятись, нажаль це та ситуація де дійсно гідні люди мають принизитись до такого рівню.
Така логіка може виправдати будь який злочин. Подивіться передачу надзвичайні новини, яку веде Стогній. Там кожне вбивство в Українських містах і селах зумовлено "задоволенням фізичних потреб", про які Ви пишете.

Zuzuka

прагну...
Відповідь: СГПУ им. А.С. Макаренко

як сказала Тимошенко - подивився інтер - переключі за собою. тому зрозуміло пане magistrDr, чому у вас така думка про всіх. бо інтер це невиліковна хвороба. плювати на всіх, окрім Кудренка, бо він цар і Бог по вашому. а де ви були раніше із своєю панігірікою, перед тим, як його обрали. сиділи мовчачки і думали, кого ж тепер вихвалять - кого оберуть, того й буду. це називається хаміліонство.

Зверху