Оффтопики.

blackboy

New Member
Re: Голодомор 1932-33 годов в Украине

да хотя бы из-за его отношения к России, а выкупил из батрачества его кто? Украинец-земляк или "Москаль-супостат"? Да этот же "супостат" его и выкупил, а какова благодарность?
а Вы такими фактами с первого класса распоряжались? :mrgreen:
И ненадо говорить нащет "супостата", ведь мы прекрасно знаем что они не были врагами, и мы прекрассно знаем , что не все русские такие [censored] как их власть (хотя в последнее время все больше граждан ей уподобается), и мы прекрасно знаем кого имел ввиду Т.Г.Шевченко, подразумевая под "супостат".;)
З.Ы. Вы имеете ввиду, что он неоправданно так относился к россии?

лес валить, то что осталось Или в солдаты, в гуцульску роту :lol:
давайте и про УПА вспомним :eek:fftopic:

Feuer

root@ded-desktop:~#
Модератор

а Вы такими фактами с первого класса распоряжались? :mrgreen:
И ненадо говорить нащет "супостата", ведь мы прекрасно знаем что они не были врагами, и мы прекрасно знаем , что не все русские такие [censored] как их власть (хотя в последнее время все больше граждан ей уподобается), и мы прекрасно знаем кого имел в виду Т.Г.Шевченко, подразумевая под "супостат".;)
З.Ы. Вы имеете в виду, что он неоправданно так относился к России?
именно это я и имею в виду и данный факт мне был известен во втором классе

Serg_T

Забанен
Re: Відповідь: Re: Голодомор 1932-33 годов в Украине

Faradey, я хоч і не Serg_T, але здається він адекватно невзмозі відповісти, а питання так і завісне.
Все написано майже правильне, але у другий половині ви "других" сплутали з "третими".
Бо "други" як раз проти витрат на пам'ятники і подальшого обговорення і з'ясування усіх подробиць цього злочину нічого не мають. Хоча і не горять, бо є і інши проблеми.
А ось "трети", яких Ви спочатку забули згадати, а потім до "других" долучили:

Третя сторона вважає (CtrlC-CtrlV ), що Голодомор не вартий уваги, це були необхідні жертви заради створення світлого комуністичного майбутнього, і будивництва могутньої комуністичної Імперії, під мудрим керівництвом Великого Сталіна.
Вважає будивництво пам'ятників Голодомору тим самим що і будівництво пам'ятників візвольному руху українців. А це для них топтання по їхній і їх ідеологів світлій пам'яті, як вони мудро керували цією країною. Це примушує людей замислюватися над тим, що комуністична ідеалогія нічим не краще фашистської, і взагалі імперська ідеалогія не може не бути злочинною. А тому для них ці пам'ятники не те що образа, а плювок у душу. Бо вони і ще б так зробили і іншим заповітали.
Треті вперто доказують, що Росія невинна. Бо на росіян ніхто такого не каже, а ось тогочасну Москву звинувачують. А сучайсній Москві ну так вже бажається бути такой, як у той час - могутньою, безжалісною, щоб ніхто і пікнути не смів щось супротив. Але час вже не той. Тому і вигадують, щоб крім них ще й неосвічений росіянин ображався, бо нібито це і його, ні в чому неповинного також звинувачують.
Ось тому "трети" Голодомор і не визнають ніколи. Бо для них це смерть. Смерть їхньої імперський ідеалогіі, яка лише на жорстокості і може будуватись. На таких Голодоморах, Соловках, Беломорканалах. Не буде цього, не буде і їх мрії - Великої Імперії.
Супер мега адекатный КОСТА, я теперь тоже имею полное право называть вас соответственно? Или вы себя забаните? Меня ж по этому поводу забанили?

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Голодомор 1932-33 годов в Украине

Супер мега адекатный КОСТА, я теперь тоже имею полное право называть вас соответственно? Или вы себя забаните? Меня ж по этому поводу забанили?
Serg_T, подивись будь ласка словник, що означає:
"але здається він адекватно невзмозі відповісти",
і на скільки це відрізняється від:
"він взагалі неадекватна людина".
Ну, звісно, якщо зможеш.

Serg_T

Забанен

Serg_T, подивись будь ласка словник, що означає:
"але здається він адекватно невзмозі відповісти",
і на скільки це відрізняється від:
"він взагалі неадекватна людина".
Ну, звісно, якщо зможеш.
Я з твого дебільного жарту повинен сміятися, чи матюкатися? (доречі за твоєю термінологією - дебільний саме жарт, а не ти :)lol:), а також що дебільність, що адекватність - захворювання, тобто, терміни рівноважні)

Здається, про адекватність відтворення дійсності подій 33 років вже точно не тобі судити, а тим хто це пережив (тобто ти не істина в останній інстанції, як і я). А подруге, Фарадей запитав МЕНЕ особисто (В запитанні був НЕ ТВІЙ НІК), на що я відповів : "неправда!!! Тут НЕ два основных (полярных) мнения, их как минимум три." В чому тут неадекватність відповіді? Ти сам за свої дії здатен адекватно відповідати?
З.І. Відсьгодні я маю повне моральне право писати тут що чиїсь відповіді "неадекватні, шизофренічні, чи дебільні" бо це, мовляв, просто дії, а не опис стану особи (КОСТа (с)). З чим і відкланююся, з пов. Серг_ :).
ДОРЕЧІ: наведи мені тлумачний словник з якго ти видрав словосполучення :"але здається він адекватно невзмозі відповісти" та
"він взагалі неадекватна людина", я такого не знаю :lol:. Був би чоловіком, вибачився б і все, тим паче самі ці правила й встановили, а так: " не мужик и не баба, а так..."

Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Голодомор 1932-33 годов в Украине

да хотя бы из-за его отношения к России, а выкупил из батрачества его кто? Украинец-земляк или "Москаль-супостат"? Да этот же "супостат" его и выкупил, а какова благодарность?
а також
за аналогичное выгребал и не раз и еще выгребал за отказ учить стихи "великого" Шевченко
Одразу ж видно, що маємо справу з людиною вихованою та освіченою! Щодо небажання демонстративно вчити Шевченка - так треба було далі йти, наприклад, демонстративно палити його книжки. Такі ось багаття з книжок палали в Німеччині в 30-х роках минулого століття. Доречі, чи не могли б Ви дати посилання на те, що хтось з форумчан, кого Ви і подібні до Вас, називають "свідомими", "мовнюками" тощо демонстративно висловлювали свій протест проти політики Росії ось таким зневажливим ставленням до російської літератури? Моя особиста думка, що адекватна людина до такого ніколи не скотиться...
Доречі, я розумію, що Вам не гоже перейматись тонкощами з такої демонстративно нелюбимої Вами української літератури, але нагадаю все ж, що Шевченка викупили не з "батрачества", а з кріпацтва.
Але, що викупили його саме етнічні росіяни - чістесенька правда. Етнічний німець Карл Брюлов намалював портрет етнічного татарина Жуковського, який розіграли потім в лотерею. Якщо я не помиляюсь, то виграла портрет етнічна німкеня імператриця. Але, перед тим як кричати про невдячність Шевченка перед своїми визволителями, краще б сказали спочатку, хто закріпив в Україні в сій час те саме кріпацтво, з якого і викупили Великого Кобзаря?
І, наскільки я зрозумів, Вам не дуже подобається слово "москаль" в творчості Тараса Григоровича? Нагадаю, що Шевченко був народним поетом, одним з перших, хто впровадив в літературу живу українську мову. І слово "москаль" він приніс саме з народної мови, ну якось не вживали тоді українські селяни слово "росіянин". Так що всі претензії до всієї України, але наскльки я розумію, Ви це з успіхом і робите...

МАХ

Active Member
Тоді взагалі українську літературу вчити не варто…
Іван Франко у поезії «Не пора» закликав:
Не пора, не пора, не пора
Москалеві й ляхові служить;
Довершилась України кривда стара
— Нам пора для України жить!

І Пушкіна також…
Переклад Євген Гребінка:
Давно без батьківської слави
Ми, як воли, в ярмі жили,
У підданстві або Варшави,
Або великої Москви.
Возиться годі з москалями
Украйні царством буть пора.
А оригінал звучить так:
Без милой вольности и славы
Склоняли долго мы главы
Под покровительством Варшавы
Под самовластием Москвы.
Но независимой державой
Украйне быть уже пора.
…..
А взагалі москаль, не несе в собі жодного образливого контексту….

Зараз слово «москаль» в Україні використовується як дуже поширене неофіційне, побутове означення росіян. Слово має нейтральне чи злегка зневажливе забарвлення. Слід однак зазначити, що в сучасній українській мові москаль не є лайкою чи підкреслено презирливою назвою, на відміну від слова «кацап».

Слово «москаль» в Україні з часом втратило первісне значення і не завжди пов'язується з Москвою. Наприклад в підручнику з Історії України 1934 року зображена сцена руйнування Києва суздальським князем Юрієм Довгоруким в 1169 році з підписом «Москалі руйнують Київ». Вважаючи на те, що перша згадка про Москву в літописах була лише двадцяти двома роками раніше, і вона була в той час невеликим селом, то цей термін вжитий як загальна назва людей, що жили на території сучасної Росії.

У Росії москалями називають жителів Москви (москвичів). Слово має як нейтральне так і помітно негативне значення, яке втім більше залежить від контексту вживання, аніж від самого слова. У деяких регіонах (Краснодарський край, Кубань) це слово вживають традиційно, запозичивши його від українців, які раніше складали помітний відсоток населення цих земель, однак широке розповсюдження цього слова по Росії можна вважати результатом відносно недавнього запозичення та переосмислення значення українського означення росіян взагалі в назву москвичів.

hed1n.ru

стебанутый
Re: Відповідь: Re: Голодомор 1932-33 годов в Украине

Нагадаю, що Шевченко був народним поетом, одним з перших, хто впровадив в літературу живу українську мову. І слово "москаль" він приніс саме з народної мови, ну якось не вживали тоді українські селяни слово "росіянин". Так що всі претензії до всієї України, але наскльки я розумію, Ви це з успіхом і робите...
Эт точно...
Менi здається, я не знаю,
А люде справдi не вмирають,
А перелiзе ще живе
В свиню абощо, та й живе…
Или про пиво :)
Дівча любе, чорнобриве
Несло з льоху пиво.
А я глянув, подивився —
Та аж похилився...
Кому воно пиво носить?
Чому босе ходить?..
Боже сильний! Твоя сила
Та тобі ж і шкодить.
Русофобский:
Якби-то ти, Богдане п’яний,
Тепер на Переяслав глянув!
Та на замчище подив[ив]сь!
Упився б! здорово упивсь!
І препрославлений козачий
Розумний батьку!.. і в смердячій
Жидівській хаті б похмеливсь
Або б в калюжі утопивсь,
В багні свинячім.
Амінь тобі, великий муже!
Великий, славний! та не дуже...
Якби ти на світ не родивсь
Або в колисці ще упивсь...
То не купав би я в калюжі
Тебе преславного. Амінь.
Народный поет любил выпить чайку да с ромом
Тарас був добрий до мене. Як прийшла перший раз, то дуже зрадів: „Федоре – каже-моя молода прийшла. Давай нам хоть чаю”. Сам він пив чай завше з ромом, а мені кофе: "Чого хоч?”. Я не знала, чого хотіла. Федір наніс всього. То його лакей був.
Да и поблудить любил:
Тільки фатальною виявилась та подорож до України. Знайшов місце для садиби, побував у родичів, та так і не знайшов дівчини на дружину. Згрішив з красунею Максимовичкою і написав про той гріх поему „Марія”. За читання тої соромницької для тих часів поеми і вислали його назавжди з України. Повернувся в осоруглий Петербург і запив по чорному. Пив з початку до кінця вересня. Що поробиш, навіть імператор Олександр 111 майже в його віці ( 49 років)помер від нефриту, викликаного зловживанням горілкою. А в нього ж не було таких приводів пити, як у Тараса
Из "Тарасова Галатея", Володимира Сиротенко(Вербицього),
правнук автора «Ще не вмерла Україна»

mangust

патріот

А свічку Ви запалили? Або якимсь іншим чином вшанували душі закатованих голодом наших земляків і родичів? Оце мають робити "нормальні" люди, а не викликати у себе псевдо-стыд. І "отвращеніє" має бути від цинічного словоблудства на цьому форумі, яке шукає усіляких форм, аби тільки як не заперечити, то хоча б применшити, розмити, затуманити, дезакцентувати факт голодомору.
А щодо "скорбного" вигляду Президента, то я на днях мав з ним особисту зустріч з приводу голодомору, і його скорбота видалась мені щирою (бо в цій ситуації і бути інакше не може).
P.S. А найвищою формою критики є самокритика. Тому варто завжди починати з себе.
Шановний,Merime,не розсипайте перла перед свинями.
По яке поминаня родичив та земляків Ви говорите,коли їхні родичи були завезені в Україну після голодомору 32-33 років на звільнені землі,а землякі залишились в іншій землі.
Просто шокує цинізм якій влаштували "заперечники" голодомору,відпрацьовуючи московітські преміальні,на кістках невинноубієнних,більшисть з яких ДІТИ!

Satori

Well-Known Member

Вы прямо как ангелы небесные. Предлагаете начать с себя? Вот и начните - во-первых не считайте только себя праведниками божьими и истинно рыдающими о горе на земле. А то так Христа из себя скоро возомните. Будьте проще.
Никто не отрицает голода а вот спекуляции на этом горе - да еще с вполне определенной целью расколоть страну и насолить соседям - просто смешны.
Как и вы господа в своей якобы искренности и конечно в заблуждениях, одним из которых является для всех вас убежденность что если кто не любит вашего Ющенко - значит шпион и служитель Российских спецслужб.
Не хочется уточнять кто рассуждает таким образом.

Зверху