Відповідь: Якби вибори Президента були б зараз, за кого б Ви проголусували?
можливо і не сюди, але:
Член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл допускає, що Віктор Янукович може відмовитися від участі в президентській кампанії.
«У партійному середовищі дуже відверто про це говорять. І дуже багато хто прямим текстом обурюється, чого Янукович тягне і не каже прямим текстом, іде він на вибори чи ні. Адже для людей у бізнесі це дуже важливо — знати, на кого спиратися далі. Бо який сенс зараз тупо воювати за Януковича — проти Кабміну, Тимошенко, всіх на світі, а потім дізнатися, що він на вибори не йде?», - заявив Чорновіл в інтерв’ю Україні молодій.
При цьому депутат вважає, що Партія регіонів не братиме участі в процедурі імпічмента президенту, ініційованому Петром Симоненком. «Та й чергові вибори вже ось–ось, тому єдиний сенс у проведенні позачергових — це вдвічі скорочена виборча кампанія. Та я переконаний, що Партія регіонів цього робити не буде», - сказав він.
Щодо перемовин про створення коаліції з БЮТ, то Чорновіл підтвердив, що «переговори знову активізувалися». «Але особисто я в їх перспективу не вірю. Перспектива створити коаліцію з БЮТ без суттєвих електоральних втрат і з хорошим результатом була у вересні минулого року. Тоді всі були до цього готові, але процес зірвався. З одного боку, БЮТ затягував час, бо боявся говорити про це вголос. Партія регіонів уже говорила відкрито, але втрутилося одне із внутрішніх середовищ, яке цю тему просто задушило. І Януковича переламало, хоча він уже був готовий і сам мене на початку вересня переконував, як правильно і потрібно створити коаліцію з БЮТ», - додав Чорновіл.
При цьому депутат поскаржився на вплив на Януковича Сергія Льовочкіна. «Янукович почав тяжіти і втратив свободу дій. Не знаю, чим він так залежний від Сергія Льовочкіна... Я ж як голова штабу (Тарас Чорновіл очолив штаб кандидата у президенти Віктора Януковича після другого туру виборів.) добре пам’ятаю, як Льовочкін працював проти Януковича під час президентських виборів, як відверто його «здавав». Для всіх поява Льовочкіна у нас була шоком, але на Януковича він чомусь має вплив. Не знаю, за що він його тримає, але на сьогодні можна сказати, що Янукович входить у групу Льовочкіна—Фірташа», - додав Чорновіл.
You must be registered for see links