Якби СРСР не розпався?

Что бы было,если бы СССР не распался?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    459

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Вибори 2008

Ну насчет этого вы конечно же перегибаете.Отличие тех времен было то что все прекрасно понимали что говорится то что надо говорить,и никто в это никогда искренне не верил.И не шепотом и не на кухне а свободно о этом говорили.(загадка : самый короткий анегдот? ответ Коммунизм.
Это 85год 1 школа ) Вы явно все преувеличиваете.И чего не хватает вам
так это скептицизма к тому что вам говорят ваши заказные историки.,не надо верить всему что пишут на заказ.Мы в свое время отвечали уроки истории прилежно но никогда в это тупо и искренне не верили как вы.
CHGrey, якщо Ви до мене стосовно уроков історії звертаєтесь, то сумніваюсь, що те що я у школі вивчав дуже відрізнялось від того, що Ви, бо я її закінчив що за радянських часів, хоча вже за часи Горбачова і Перебудови. Я навить пам'ятаю 10-ти хвилин вечором читання по першому каналу "Малої землі" Льоней Іллічом.
Зауважу тільки, що якщо Ви у той час скептично ставились до історіі, без змоги отримувати якусь іншу думку на події, то зараз тим більш не вважайте молодь такою дурною, що вона на всі 100% полягається лише на літери у підручнику.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Вибори 2008

Медицина была бесплатной и уровень врачей на порядок выше чем сейчас.
И вот как раз бы согласился на такую медецину так как могу сравнивать
что было и что есть.( до 87-88 года и после до нашего времени.)
Ви про яку медицину кажите? Здається Ви писали що у той час десь там служили? Військову медицину не треба з тою що для звичайних громадян порівнювати. Вона звичайно була не такою, як для партійною верхівки, але всеж на більш вищому рівні. І до речи зараз теж. Можу свідчить, дядько рік тому пару тижднів лежав у сумському шпиталі. Все безкоштовно і залишився задоволеним.

Марсия

New Member
років мені достатньо. є власна сім"я , діти, робота, навчання і проекти. чудово пам"ятаю як мене тато з мамою брали із собою всюди і ми стояли у нескінченних чергах за маслом та ковбасою і іншими речами. чи ви і цей факт будете заперечувати.
Сейчас конечно за колбасой никто в очереди не стоит, она стоит больше 100 грн/кг ,а простые пенсионеры и малоимущие люди ,ее даже по праздникам себе позволить не могут,поэтому и очередей нет.

мені здається, що ви жили в іншому союзі. зокрема союзі закритих очей і затулених вух або батьки були у партії не останніми людьми. тим і справді було все доступно і дозволено.
Разочарую вас-никто из моих родственников в партии не состоял. Жили мы в одном союзе,но с разным мировоззрением-я жила и радовалась жизни,а вы постоянно искали причины недовольства.Да вы и сейчас не перестали их искать-вам все время кажется,что вас постоянно в чем то притесняют.
Даже если теоретически представить,что все перейдут на ваш любимый украинский язык,вы даже тогда не успокоитесь - потому что думать то на русском не перестанут.

Так что не ищите причину своих комплексов в языке,а ищите их в себе.

CHGrey

Rzzevskiy
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Вибори 2008

Ви про яку медицину кажите? Здається Ви писали що у той час десь там служили? Військову медицину не треба з тою що для звичайних громадян порівнювати. Вона звичайно була не такою, як для партійною верхівки, але всеж на більш вищому рівні. І до речи зараз теж. Можу свідчить, дядько рік тому пару тижднів лежав у сумському шпиталі. Все безкоштовно і залишився задоволеним.
Ну насчет медицины партийной верхушки .Там где лечатся сейчас наши депутаты вас наверное и на экскурсию не сводят.и сравнивать разницу
будет явно не в пользу незалежной Украины.И еще , я не советую вам болеть,но если вы побываете в больнице то оптимизма у вас поубавится.
И дело даже не в деньгах.Даже если вы и заплатите много денег, то вам не помогут по простой причине что брать деньги они умеют а лечить нет.

МАХ

Active Member
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Вибори 2008

Ну насчет медицины партийной верхушки .Там где лечатся сейчас наши депутаты вас наверное и на экскурсию не сводят.и сравнивать разницу
будет явно не в пользу незалежной Украины.И еще , я не советую вам болеть,но если вы побываете в больнице то оптимизма у вас поубавится.
И дело даже не в деньгах.Даже если вы и заплатите много денег, то вам не помогут по простой причине что брать деньги они умеют а лечить нет.
Ще й поставлять діагноз такий щоб побільше грошей зібрати.. геморой правої п’ятки, артрит лівого вуха.. і так далі… наприклад влітку простудився, с кашлем та температурою звернувся до лікарні… виписали мені взагалі незрозуміло що.. почитавши побічні ефекти, я був шокований… вилікую кашель , а стану паралізованим… просто це ж не лише від влади залежить… а насамперед від нас… якщо кожен біти жити сам для себе, (просто человек) то для нього й хабар узяти не стидно, не стидно й збрехати, а потім і украсти і убити… тому починати потрібно з себе… і не рівнятися на політиків, які будь-кому перегризуть горлянку заради досягнення своєї мети… до речі зараз рентген, або ж флюорографію роблять без проблем.. якщо ти звернешся до лікарні і більше пів року її не робив. Тебе обов’язково відправлять її робити!..

Zuzuka

прагну...
Жили мы в одном союзе,но с разным мировоззрением-я жила и радовалась жизни,а вы постоянно искали причины недовольства.Да вы и сейчас не перестали их искать-вам все время кажется,что вас постоянно в чем то притесняют.
Даже если теоретически представить,что все перейдут на ваш любимый украинский язык,вы даже тогда не успокоитесь - потому что думать то на русском не перестанут.Так что не ищите причину своих комплексов в языке,а ищите их в себе.
якщо говорите росіійською, то це мені плюс, а який саме - лишиться таємницею!

я на форум захожу підкрипіти у собі дух і ... посміхнутись! :razz: припиніть ображати форумчан. які причини думати, що я почуваюсь себе невдоволена і маю комплекси? спроби принижувати - це ще 1 доказ дивного спрямування радянської освіти. замість навчання, як себе вести, історію партії визубрювати і жили нею. совкові люди живуть видуманим світом, дивляться ті фільмі показові, чекають ковбасу по 3.20 - масяня на цю тему була.

Марсия

New Member
Якщо згадали у темі про безкоштовне лікування у СРСР, то можу додати і свої "5 копійок", бо я як раз навчався тоді і маю безпосередній досвід того, що відбувалося у лікарнях. Дуже яскравим прикладом тут будуть багаторазові шприці, які доводилось стерилізувати примітивними методами, витрачаючи на це безліч дорогоцінного часу, і за чистоту яких ніхто не міг дати гарантій...
В широкий обиход одноразовы шприцы вошли с появлением СПИДа,до его появления их достаточно было просто простерлизовать.

Можна було б згадати про інструментарій, що використовувався ну майже чи не з воєнних часів, і не думаю, що хтось би зараз з хірургів наважився оперувати тими скальпелями... А ще можна пригадати акушерський інструментарій, жінок пожалію тільки.... Та і згадувався рентген, але і ті ж рентгенапарати використовувались десятиліттями, хоча в цивілізованій медицині це не те що забороняється, але суперечить і здоровому глузду...
Весь этот инструментарий используется и до сегоднешнего времени,только вы об этом почему то не пишите.Может по областным центрам его и поменяли,но по маленьким городам он какой был при союзе ,точно таким же и остался.

Лучше напишите какое сейчас "высококлассное оборудование" и на каком "высочайшем уровне" находится украинская медицина.

Светлана Александровна

меркантильная скептичка
Модератор
Сейчас конечно за колбасой никто в очереди не стоит, она стоит больше 100 грн/кг ,а простые пенсионеры и малоимущие люди ,ее даже по праздникам себе позволить не могут,поэтому и очередей нет.

Ну вот,что и требовалось доказать.Девушка не из пролетариата.Милочка а колбаска то и по 20 гр и по 30 есть.И очень даже съедобная Салтовского мясокомбината.И кушают её простые люди.А в советское время тоже была колбаска такая как вы сейчас кушаете и стоила она тогда 4.5 и при зарплате в 120 рублей рабочий человек немог себе её позволить.

Zuzuka

прагну...
я й не сумнівалась, що у розповсюдженні СНІДу на планеті винна незалежність України :D

Светлана Александровна

меркантильная скептичка
Модератор
Не хочеться никого обидеть но девушка точно з іншоі планети.А на украинский язык нынче не перешли только те кому за 30 и часть молодёжи от 18-30,но эта часть уже и не думает по русски.И о комплексах явно не в этой теме речь.Хотя у вас явно проявляется агрессия и злость на мнение других людей.Попроще барышня нужно быть и подобрее.И очки у вас уж очень большущие и розовые.

Зверху