Якби СРСР не розпався?

Что бы было,если бы СССР не распался?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    459

superblast

Member
Re: Чи пишаєтесь ви тим, що ви є громадянином України?

а на скільки була розвинена легка промисловість в СССР?
Да, сейчас мы очень развили легкую промышленность! Особенно китайскую и турецкую ;)

Марсия

New Member
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Вибори 2008

Хоча б того, що все меньш залишається людей які вважають себе "бидлом" і які шукають для себе "доброго царя-батюшку". І юільшисть негатива не треба на незалежність спихувати. Інфляція яка була нами отримана на початку незалежності була від СРСР. І з'явилась саме завдяки наслідків керування "кухарок". І перши роки саме "перефарбовані" комуністичні "кухарки" керували. А потім під їх дахом прийшли бандити. Єдине чого шкода, так це того, що народ не сумів остаточно радикально позбавитись комуністичних шльондр.
Я в шоке от вашей логики ,и если вы тогда считали себя "быдлом", то это ваши проблемы,миллионы людей считают по другому.
Я надеюсь,что вам больше лет чем Максу,ибо ему его слова простительны т .к. он и сам не понимает о чем говорит.А что то объяснять подростку ,который не видел жизни, я не собираюсь.

МАХ

Active Member

Да, сейчас мы очень развили легкую промышленность! Особенно китайскую и турецкую ;)

У нас ще більше занепала легка промисловість... навіть дивлячись по Сумам.. взуттєва, незрозуміло що випускає... Суконну знесли... лише ательє понавідкривали, які шиють з турецьких тканин! Я це не вихваляю, і так само осуджую... але ж на відміну від СССР зараз, можуть ввозитись зарубіжні товари, такої ж якості, технічними характеристики. якими користуються і європейці... Я про інше.. а саме про те що всі жили в достатку, але чи був той достаток показником розвиненості країни, чи споживали наші громадяни товари випущені в ногу з часом? чи можливо ми жили учорашнім днем???.. я знаю причину цього.. але це інша тема (хоча на прохання можу викласти своє бачення причини такої проблеми яка типова і зараз)... Отже йшлось про те що в СССР не було ні свого, ні чужого... зараз же ввозять чуже, дороге, тому не кожен може собі дозволити... це піднімає планку розкоші...

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: Вибори 2008

А сколько вам собственно лет?Из ваших ответов видно ,что вы не жили при СССР,поэтому не смешите людей неся всякий бред.
Марсия, вибачте, а скільки Вам років?
Медицина дійсно була безкоштовною. І ще була безкоштовна медицина для партійної верхівки. Але зараз ви навряд чи погодились би на ту медицину, яка для звичайних громадян була безкоштовною і лікували аспіріном і зеленкою. Можу приклади з власного життя навести. У знайомих дитина мого ж року народження померла у пологовому будинку завдяки недбалості лікарів. Мене у 8 років місяць лікували від ОРЗ і лише коли я вже майже не міг дихати, відправили на рентген, і з'ясувалось що в мене вже двостороннє запалення легенів.
Нажаль зараз медицина хоча і стала за легальні гроши і хабарі, лікарі переважно залишились ті ж самі.
Згоден, що з хабарями у той час було не так як зараз. Але лише тому що, у звичайної людини грошей на ті хабарі не було. А от таке поняття як "блат" було дуже серьозно поставлено. Мати знайомих серед продавців, а ще краще серед керівников у магазині, це було дуже корисно. Тому завмаг почував себе краще ніж деяки діректора заводів.
І якщо повернутися до "кухарок", то верхом їх правління був Чернобиль. Який теж додав свого до того, що уся система правління кухарок пійшла у рознос.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Вибори 2008

Я в шоке от вашей логики ,и если вы тогда считали себя "быдлом", то это ваши проблемы,миллионы людей считают по другому.
Я надеюсь,что вам больше лет чем Максу,ибо ему его слова простительны т .к. он и сам не понимает о чем говорит.А что то объяснять подростку ,который не видел жизни, я не собираюсь.
Які міліони? Ті що як один за єдиного кандидата голосували і з червоними бантами на першотравень ходили? Виконували рішення чергового з'їзду КПРС і не мали іншої думки ніж генеральна лінія партії? А якщо і мали то максімум що мали собі дозволити це з дуже близькими друзями на кухні про це шопотом і лише поверхньо поговорити, та й то не все. Так скільки ж Вам років, що Ви тут вважаєте що маєте право зверхньо ставитись до того що пише Макс?

Марсия

New Member

Стосовно того що ви пережили в далекі совкові часи, у мене є своя думка яку мені не «вмивали» в голову на уроках історії, або ж по телевізору… моїм батькам було з чим зрівнювати… і що було в СССР дутий добробут ні для кого не секрет… гроші були … а от товарів… а іноземних?..
Может на прилавках их и не было,но они были у каждого дома,голодный и босой никто не ходил.
Зато сейчас украинский народ просто счастлив-товаров полно,а денег нет.И какой им толк от этих товаров?Или может их где то без денег раздают?

Светлана Александровна

меркантильная скептичка
Модератор
Нет никакого желания возвращаться в СССР.В котором хоть и была колбаса по 2.20 за которой нужно было стоять в очереди не один час,но смысл жизни ведь заключён не в ней.А что хорошего можно вспомнить кроме цены на колбасу??? Обуть реально было нечего и одеть впрочем тоже,за бельё я вообще молчу.И масса зомбированого народа"Да здравствует партия,сила народная" И получали семьи рабочих очень мало,машину было нереально купить,как впрочем и квартиру.Радовало только одно,хоть и простоишь в очереди на квартиру 20 лет,но всёравно получишь.А к хабарям привыкли именно в то "бесплатное" золотое время.Странно,что никто не вспоминает про громадные долги СССР другим странам.Очень часто вспоминаю слова одной знакомой работающей на обувной фабрике:"как мы классно жили,нашьём обувачки,склады браком завалены а нам премию за перевыполненный план платят,ото время было".Суть такая человеческая нефига не делать и получать деньги.И не надо утрировать ситуацию с рабочими в наше время(имею ввиду до кризисное) у всех в холодильнике есть,что кушать.И не обезательно куры-гриль,а уж "наша-ряба"там точно есть.И масло есть и молоко.И все обуты и одеты,и ремонты делаются и техника покупается и точно также как в то далёкое советское время-в кредит.

Зверюга

Vulcher
Модератор

Может на прилавках их и не было,но они были у каждого дома,голодный и босой никто не ходил.
Зато сейчас украинский народ просто счастлив-товаров полно,а денег нет.И какой им толк от этих товаров?Или может их где то без денег раздают?
Учись работать и зарабатывать! А не сопли пузырями дуть и думать что все тебе на халяву будет!

Марсия

New Member

Учись работать и зарабатывать! А не сопли пузырями дуть и думать что все тебе на халяву будет!
Да что ты.А я то думаю,что же у нас страна такая бедная?Наверное от того ,что никто нигде не работает,а только сидят и сопли раздувают.Железная логика.

Марсия

New Member
Re: Відповідь: Re: Вибори 2008

Марсия, вибачте, а скільки Вам років?
Медицина дійсно була безкоштовною. І ще була безкоштовна медицина для партійної верхівки. Але зараз ви навряд чи погодились би на ту медицину, яка для звичайних громадян була безкоштовною і лікували аспіріном і зеленкою.
Какой аспирин и зеленка?И при чем тут партийная верхушка? вы явно плаваете в этом вопросе.Лечили бесплатно и всеми необходимыми препаратами любого человека-вы ложились в больницу и больше не о чем не переживали-ВСЕ БЕСПЛАТНО.

Можу приклади з власного життя навести. У знайомих дитина мого ж року народження померла у пологовому будинку завдяки недбалості лікарів.
Представте себе,что от медицинских ошибок умирают люди и в США и в Европе,от этого никто не застрахован.

Мене у 8 років місяць лікували від ОРЗ і лише коли я вже майже не міг дихати, відправили на рентген, і з'ясувалось що в мене вже двостороннє запалення легенів.
С нынешней медициной вас бы и на рентген не додумались отправить.

Але зараз ви навряд чи погодились би на ту медицину, яка для звичайних громадян була безкоштовною і лікували аспіріном і зеленкою.
Я еще раз повторю,что я застала ту медицину .Это сейчас лечат аспирином и зеленкой,а тогда лечили нормальными препаратами.

Так скільки ж Вам років, що Ви тут вважаєте що маєте право зверхньо ставитись до того що пише Макс?
Скажу так- больше ,и я не смотрю на мир в розовых очках в отличии от вас.

Зверху