Затримана активістка Віта Заверуха перегризла собі вени
26/05/2015 - 11:55
Пише на своїй сторінці правозахисниця Ірма Крат:
“SOS прошу поширити!
Друзі, щойно адвоката Viktor Smaliy поставили перед фактом, що через годину в 12:30 Вікторії Заверухі обиратимуть запобіжний захід.
Суд відбудеться: вул. Соломянська, 2-а. 6 поверх. Адвокат просить дуже всіх прибути, Вікторія в знак протесту щодо свого затримання перегризла собі вени. Це жах. Але в неї не було вибору, довічне ув’язнення, і не на таке може підштовхнути солдата-воїна.”
You must be registered for see links
·
·
Судове засідання по Вікторії Заверухі 26.05.2015 р. закінчилося ганьбою!
3 600 000 гривень застави, та тримання під вартою з перегризеними на руках венами! Вона справді це зробила, мені аж трішки погано стало. Мужній крок справжньої жінки-воїна, під сукнею якої сховав-би свої яйця не один чоловік.
Повірте мені, що Заверуха справжній солдат-месник, з якою не страшно йти в розвідку! А не якась неадекватна дівчина. Дуже навіть адекватна і свідома людина, яка вміє сама-себе правильно захищати і боротися з мусорами.
Зараз поясню коротко, що сьогодні відбулося. До Заверхи вночі увірвалися менти і збрехали, що адвокат
від неї відмовився. Почали кричати, що вона не знає, що вони зробили з її побратимом, що громадські діячі переглянули своє рішення і відмовляються її підтримати також, і що все це вона побачить на власні очі, коли її привезуть до порожньої зали суду, тому має підписувати все, що їй дають і навіть не намагатися продовжувати свою боротьбу за ґратами з владою.
Про те, що суд відбудеться об 12:30 Смалія повідомили за годину, він ледь встиг на судове засідання. Громадські діячі, звісно, що нічого не знали, журналісти взагалі тільки зараз дізнаються з моєї сторінки про те, що сталося. Тому, зал був майже порожній, слідчі хотіли щоб вона повірила в їх казочку, що її зрадили. Але, я не дурна жіночка, щоб Вікторія не хвилювалася, почала дуже голосно говорити їй: "Віка, не хвилюйся, на вулиці багато твоїх побратимів, їх не пускають до суду! Ці падлюки навмисно не повідомили нікого, що відбудеться суд саме сьогодні. Ми тебе дуже любимо і обов'язково витягнемо! Ми завжди поруч! Зрозуміла?". Я це говорила так, щоб вона запам'ятала ці репліки на ті цілих два місяці, які ми не зможемо її бачити доки йтиме слідство. Бачу, вона трішки зраділа, аж ожила, і слава Богу. Ніщо не може так підбадьорити арештанта, як гарне слово.
Вікторія розповіла на камеру про те, що вона не психічно хвора, а перегризла собі вени саме через те, що до неї не кликали адвоката, більше того, знову проводили допити невідомі їй люди, які ніде не реєструються. В СІЗО, куди її відвезли з ІТТ ( знову ж таки без відома адвоката) вона разів сто просила, аби до неї викликали Смалія , писала листи, але вони їх знищили, сказавши, що адвокатів в неї більше не має.
Дівчину реально довели до відчаю.
Окрім цього, про що я здогадувалась, адвокату Смалію до цього часу не дали ознайомитися з матеріалами кримінальної справи!!! Смалій показав нам купу заяв із вхідними печатками з проханням надати йому ознайомитися з матеріалами КС в законний спосіб, але цього не сталося.
Слідчий дивиться на документи та пред'яви і робить трикутні очі та каже, що нічого не може сказати з цього приводу.
А от сам вирок суду вражає, бо був написаний ще до самого початку суду, це видно було з того, що вони його прочитали через пів хвилини після нарадчої кімнати. А писати такий вирок, навіть по часу знадобилася хоча б година.
Вийшовши з суду, я зустріла журналістів "12 телеканалу", та "1+1", попросила їх хоча б взяти коментар в Смалія, бо в них було інше редакційне завдання, сподіваюся, що редактори звернуть на цей матеріал свою увагу і пропустять до ефіру дану резонансну справу, яку не можна замовчувати.
Ми не маємо право зрадити українського солдата, історія нам цього не пробачить !
Хто не був на суді, поширюємо!
P.S "За годину викладу інтерв'ю із Заверухою."
You must be registered for see images
Заверуха Ирме Крат : "Я не сумашедшая! Я перегрызла вены в знак протеста!"
Опубліковано 26 трав. 2015 р.
Вікторія Заверуха пояснила київській журналістці Ірмі Крат, що перегризла вени через те, що в ІТТ над нею знущалися слідчі МВС та проігнорували її чотири письмові вимоги допустити до неї її адвоката Віктора Смалія. Окрім цього слідчі обманули дівчину-солдата, і сказали, що Смалій відмовився її захищати в суді. В цю не правду Вікторія не повірила і саме таким чином вона кликала до себе адвоката.
You must be registered for see medias