Конфлікт Порошенко з Коломойським і добровольчими батальйонами

Loner

Well-Known Member
Какое-то время Ярош держался равноудаленно и от Бени и от Пороха. Щас непонятно... Может до Пороха дошел инсайд о какой-либо договоренности Яроша и Привата в свете финансирования в обмен на защиту бизнес-интересов Привата? Не зря ведь Корбан с Филатовым начали Яроша захваливать и по делу и без дела...
=========================

"Мене запитують журналісти, скільки триватиме наша наступна акція. Наша наступна акція триватиме, поки не згорить дотла Адміністрація президента", - заявив прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський.
 

Loner

Well-Known Member
Конфлікт із «Правим сектором» вичерпано – адміністрація Порошенка

У «Правому секторі» кажуть, що отримали запевнення від Порошенка, що роззброювати ДУК не будуть, і чекають на офіційну заяву від нього


«Правий сектор» на позиціях біля села Тоненьке під Донецьком, березень 2015 року


29.04.2015

Конфлікт довкола «Правого сектору» вичерпано: підрозділ повністю увійшов до складу Збройних сил, заявляє Адміністрація президента України. В добровольчому корпусі кажуть: отримали словесні запевнення від Петра Порошенка у тому, що ДУК не будуть роззброювати, а армійські підрозділи відведуть від його бази, й у «Правому секторі»чекають на офіційну заяву з цього приводу від глави держави.
Заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов, виступаючи перед активістами «Правого сектору», що пікетували Адміністрацію президента, заявив, що питання про добровільне входження ДУК «Правий сектор» до Збройних сил України окремим підрозділом вже вирішене.
За його словами, народний депутат, лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош сьогодні обговорив ситуацію, що склалася, з главою СБУ Валентином Наливайченком і проводить переговори з першим заступником керівника Генерального штабу Сергієм Бессарабом.
Представники «Правого сектору» заявили, що президент України Петро Порошенко запевнив Дмитра Яроша, що підрозділи ЗСУ будуть відведені від бази «Правого сектору» в Дніпропетровській області.
Член центрального проводу військово-політичного руху «Правий сектор» Андрій Бондаренко додав, що його політична сила очікує від президента України Петра Порошенка публічного підтвердження інформації, що Добровольчий український корпус «Правий сектор» роззброювати не будуть.
Раніше в Міністерстві оборони заявили, щоінформація про блокування підрозділами Збройних сил бази «Правого сектору» спрямована на підвищення градусу напруги у суспільстві і може бути передумовою для збройних провокацій напередодні травневих свят. Як йдшлося в повідомленні Міноборони, у Дніпропетровській області тривають навчання підрозділів Високомобільних десантних військ Збройних сил України.
«Ввечері 28 квітня та вранці 29 квітня відбулися телефонні розмови між начальником Генерального штабу – головнокомандувачем Збройних сил України генерал-полковником Віктором Муженком і (керівником «Правого сектору» – ред.) Дмитром Ярошем. Сторони обговорили питання, серед яких було й виконання попередніх домовленостей стосовно взаємодії та інтеграції Добровольчого українського корпусу у Збройні сили України», – йшлося в повідомленні.
Сам Дмитро Ярош, прибувши вранці на базу ДУК, оголосив бійцям,що отримав від Віктора Муженка запевнення у тому, що роззброювати підрозділ ніхто наказу не віддавав. «Все нормально, мужики, і дівчата також... Все буде добре», – сказав Ярош.

Раніше радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці у написав, що «з якихось причин командування ДУК-ПС зриває процес інтеграції в ЗСУ».
«Настав час зрозуміти, що армія виросла і зміцніла, має бути єдиною, монолітною і страшною для ворога. А для цього армія має всотати в себе найкращих хлопців України. Вони мають бути всередині армії стрижнем, цементом. З тієї простої причини, що моральні якості мобілізованих дуже часто залишають бажати кращого», – твердить Бірюков.
За його словами, «ніхто й ніколи не заперечував важливість добровольців, їхню вражаючу мотивованість і жертовність в ім’я України».

Водночас, позафракційний депутат Верховної Ради Борис Філатов вважає президента України причетним до оточення військовими у Дніпропетровській області бази «Правого сектору», яку називає «спробою роззброєння».

«Спроба роззброєння «Правого сектору» є ще одним підтвердженням ціни слова Порошенка. Обіцяти одне, а робити зовсім інше – це фірмовий стиль його поведінки», – написав Філатов на своїй сторінці у Facebook.

===========================
Зранку 29 квітня бійці «Правого сектору» пікетували Адміністрацію президента.

Увечері 28 квітня, як заявив депутат Верховної Ради, командувач ДУК «Правий сектор» Дмитро Ярош, «особовим складом 25-ї і 95-ї бригад Збройних сил України було оточено базу 5-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» у Дніпропетровській області, навколо виставлені блокпости, підтягнута важка техніка».
У березні «Правий сектор» почав процедуру до складу Збройних сил України. 5 квітня Дмитро Ярош був призначений радником головнокомандувача ЗСУ.
10 квітня добровольчий український корпус «Правого сектору» заявив про бійців від лінії зіткнення у зоні АТО у зв’язку із підготовкою до входження підрозділів у Збройні сили України.
11 квітня міністр оборони України Степан Полторак , що всі українські підрозділи, що є у зоні АТО, переведені до лав Збройних сил, і в зоні проведення бойових дій на сході України немає жодних добровольчих або інших збройних об’єднань.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор



Ситуація на базі ДУК ПС станом на 10-00 29.04.15.

Коментар Командира 2-ї штурмової роти ДУК ПС Друга Барса

Даними розвідки ДУК Правого сектору , станом на ранок 29 квітня 2015 р. По периметру бази створено 11 блокпостів невідомими підрозділами армії. На нас повернуті БТРи, УТЬОСи, ДШК, на кожному з блокпостів знаходиться по 12 чол. особового складу. Ці люди ведуть себе нахабно, задають запитання звідки в нас зброя просять пред’явити документи на володіння зброєю. Цікавляться звідки в добровольців автомобілі. Всі ці люди озброєні та добре укомплектовані БК.

"Зброї ніхто не збирається здавати. І якщо хоча б один автомат буде повернений в бік бійця ДУК – відповідати будемо радикально. За законами військового часу. Ми добровольці і воюємо за свою Соборну Самостійну Вільну Україну.

Кримського сценарію, де загинули 2 бійці – тут не буде. Радимо зброю ні на командирів ні на бійців ДУКу не наводити."

P.S.

В ДУК - інфо зателефонували бойові командири 72 бригади. Просили уточнити які саме підрозділи 25 і 95 стоять блокпостами навколо бази, казали що особовий склад 95-ї бригади на місці дислокації дуже здивований від того що відбувається і готовий піднімати бойових командирів по всьому фронту в підтримку ДУК. Маємо підтримку армії
 

Loner

Well-Known Member
ОУН признала Дебальцевский котел – Националисты обвинили украинские власти и военное командование в преступном бездействии и собирают протестный митинг в центре Киева 8 мая.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Опитування на
 

bortn5

Well-Known Member
Петя ссытся .ПС единым подразделением в ВСУ еще более опасен для власти чем сейчас.Если раньше от вступления в ДУК многих сдерживала его нелегальность(со всеми вытекающими)-то после его легализации в ВСУ ,народ туда попрет как с гражданки так и из действующей армии.Хотят ДУК на кусочки раздерибанить...Петя,Петя;таки учись карандаши ломать-пригодится...
 

Loner

Well-Known Member
С Путиным всегда можно поторговаться, а с Ярошем нет

Решение окончательно «закрыть вопрос» с добровольческими батальонами принято на самом высоком уровне. Власть боится Путина меньше, чем вооруженных патриотов? Или сыграл роль фактор Коломойского? Не секрет, что многие комбаты и бойцы симпатизируют экс-губернатору Днепропетровщины и уже личному врагу Путина. А симпатии к Коломойскому пока еще не включены в список смертных грехов, но добродетелью в глазах президента точно не являются.
Вчера вечером лидер Правого сектора Дмитрий Ярош заявляет, что армейские подразделения окружили базу ПС в Днепропетровской области. «Были выставлены блок-посты молодых, только мобилизованных солдат. Они остановили одну из наших машин, и потребовали от бойцов сдать оружие. На мой звонок начальник Генерального штаба Виктор Муженко сразу не ответил, и мы не смогли немедленно обсудить ситуацию. Хотя было очевидно, что без приказа Генштаба эта операция не могла быть проведена», — сказал лидер ПС.

Избежать столкновения удалось, но конфликт не исчерпан. Продолжение обязательно будет. И, надо полагать, в самое ближайшее время.
ДУК ПС стал не единственным батальоном, который стал «головной болью» для президента. За несколько дней до этого похожие проблемы были и у батальона ОУН. Оба подразделения не захотели входить в состав государственных силовых структур на чужих условиях. Конечно, для успешного ведения боевых действий нужна единая структура и единое командование. Но не будем забывать, что именно добровольческие батальоны первыми остановили наступление «русской весны». Именно они, часто добывая оружие в бою, а экипировку получая от волонтеров, выстояли в момент растерянности власти. И заплатили за это очень дорого. И – очень важный момент, часто доверие к комбатам и добровольцам со стороны общества куда выше, чем к Генштабу и Главнокомандующему.
Говорить о том, что в государстве вообще не может быть боевых подразделений вне состава официальных вооруженных сил не совсем корректно. Частные армии существуют в разных странах – от дикого Сомали до вполне цивилизованных США. Военное дело – тоже работа и государство часто нанимает профессионалов в лице частной компании. В качестве примера можно взять войну в Ираке, где работали частники по контракту с правительством США. При желании можно найти законное и оптимальное решение. Решение, которое усилит Украину, а не переведет в состояние внутреннего конфликта. Но это при желании. Конфликт с Россией не закончится завтра и даже сворачивание агрессии заставит нас годами держать порох сухим.
Похоже, что именно желания использовать вооруженных патриотов с максимальной эффективностью, у власти нет. Шутка про то, что «после просмотра российских новостей Дмитрий Ярош сам немного побаивается Правого сектора» лишь наполовину шутка. Ярошу смешно, а Порошенко наверняка сделал выводы из печального опыта своего предшественника. Тем временем к линии соприкосновения на мариупольском направлении боевики подтянули тяжелую огнеметную систему залпового огня «Буратино». И «Грады». А бронетехники для наступления согнали столько, что уже прятать негде. Неужели эта угроза выглядит менее серьезной, чем слишком самостоятельные добровольческие батальоны? Видимо, да.

Власть боится добровольцев больше, чем Путина. С Путиным всегда можно поторговаться. Ну, они в это верят…

Кирилл Сазонов, политолог
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

29.04.2015 | 14:40

У центральному проводі військово-політичного руху "Правий сектор" очікують від президента України Петра Порошенка публічного підтвердження інформації, що Добровольчий український корпус "ПС" роззброювати не будуть.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав журналістам член центрального проводу "Правого сектора" Андрій Бондаренко після завершення мітингу біля Адміністрації президента.

"Зі слів провідника військово-політичного руху "Правий сектор" Дмитра Яроша, переговори із заступником начальника Генштабу генералом (Сергієм) Бесарабом зараз фактично на фінальній стадії. Наскільки я розумію, воно буде публічним (рішення за результатами переговорів), підтвердження зі сторони президента Петра Порошенка, підтвердження того, що роззброєння добровольців ніхто не буде (здійснювати) і, що вступ Добровольчого українського корпусу буде завершено ближчим часом", - наголосив Бондаренко.

Читайте також

Він повідомив, що Порошенко зв'язувався з Ярошем та заявив, що "не в курсі справи, хто є винним, і хто віддавав накази у Дніпропетровській області".

"Петро Олексійович сказав, що він не в курсі, що відбувається. І це дуже дивує мене, тому що, ви знаєте, є просте запитання: хто в хаті господар", - сказав Бондаренко.

За словами Бондаренка, якщо домовленості не будуть виконані, то "Правий сектор" продовжить проводити акції протесту із залученням більшої кількості людей.
 
Зверху