К 2016 году за каждым украинцем будет установлено видеонаблюдение

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: К 2016 году за каждым украинцем будет установлено видеонаблюдение

Ви перекрутили зміст і розбавили їх своїми коментарями, що додатково вводять читача в оману.
Так а що я не так сказав? :mrgreen:
Ви часом не журналістом працюєте?
Горгона Пилипівна. Рєбята, ви нє студенти, случайно?
Савка (спльовує). Ми доктори, на**й.
(Подерев'янський "Герой нашого часу-2")
Ні, не журналіст. А Ви часом не політик, чи чиновник, що намагаєтеся вивернутися навіть від сказаного Вами раніше?
Ні, давайте ви знайдете чітко моє висловлювання, а не його інтерпретацію, а потім ми з вами в контексті сказаного його проаналізуємо?...
Знаєте, Ви на форумі з'явилися на два з половиною роки пізніше за мене, але майже втричі більше встигли тут відмітитися. Скажу чесно, мені шкода вгепати купу часу, аби знайти той пост. Давайте чесно, коли так можливо, невже Ви не писали, що готові пожертвувати особистою свободою в обмін на можливість жити у "великій країні", як то сталінському СССР чи гітлерівській Німеччині? Ась?
Проблема у визначенні понять. Автор коментаря до статті спирається на визначення "конфіденційної інформації" дане Законом України "Про інформацію". І це ключова помилка. Від цього іде все інше.
Трактування конфіденційної інформації про особу у роз'ясненні КСУ - відрізняється від того, що бере за основу автор.
Трактування автора:
...
Трактування КСУ:
...
Різницю відчуваєте?
Відчуваю, але ж Ви намагаєтеся притягти за вуха до коментарів КС зйомки абсолютно "лівої" камери, так само, як на паралельній темі, один товарісч комуніст, з туманного Альбіону намагається притягти повалення гіпсового ідола в Охтирці до тероризму.
Камера знімає. Збирання інформації.
Відео записується. Зберігання інформації.
Я потрапляю в кадр - зібрана та збережена інформація починає містити "будь-які відомості та/або дані про ... обставини, події, стосунки тощо, пов’язані з особою".
Не важливо, стежите ви конкретно за мною, чи за всім містом взагалі: ви, так чи інакше, збираєте та накопичуєте "інформацією про особисте та сімейне життя особи, що є конфіденційною".
Якраз дуже важливо. Марш до Донцової по юридичний лікнеп :lol:!
Це просто показує маленьку частку того, що ви отримаєте з введенням камер. Так тут лише фото, а там буде відео.
ні, це дуже важливо. Ви лякаєтеся того, що за Вами буде стежити держава (її правоохоронні органи), папараці-любителі чи інтернет сайти? Скажіть, а коли по "5-му каналу" показують онлайн апаратну з журналістами на робочих місцях, або перед випуском новин на "Інтері" пряме включення з усіх можливих і неможливих місць (де видно малесенькі фігурки людей) - то також є порушенням свободи? Бо тут не лише відео ,тут ще викладення до широкого загалу. :mrgreen::lol:

Останнє редагування:

Stein

Well-Known Member

А Ви часом не політик, чи чиновник...
Щось схоже на те. Все залежить від того, що ви вкладаєте в значення тих питань.

Знаєте, Ви на форумі з'явилися на два з половиною роки пізніше за мене, але майже втричі більше встигли тут відмітитися.
Кажуть, що мені за це доплачують. ;)

Давайте чесно, коли так можливо, невже Ви не писали, що готові пожертвувати особистою свободою в обмін на можливість жити у "великій країні", як то сталінському СССР чи гітлерівській Німеччині?
Я готовий поступитися деякою частиною свобод в обмін на можливість жити у великій країні.

Відчуваю, але ж Ви намагаєтеся притягти за вуха до коментарів КС зйомки абсолютно "лівої" камери
Не "лівої", а централізованої системи загального відеоспостереження.
Системи, яка згодом (а може й одразу) із впровадженням розпізнавання облич зможе в автоматичному режими індексувати відзняте відео і розподіляти його по громадянам, які на ньому зображені. Звісно, до чого тут інформація про особу?

Ви лякаєтеся того, що за Вами буде стежити держава (її правоохоронні органи), папараці-любителі чи інтернет сайти?
Будь-хто. Раз мені декларують свободу замість величі - то я хочу мати ту свободу, а не жити під пильним оком камер відеоспостереження.

пряме включення з усіх можливих і неможливих місць (де видно малесенькі фігурки людей) - то також є порушенням свободи?
Якщо по відео неможливо встановити особу - то збиранням інформації про яку саме особу є відео?

Alexsandr

Well-Known Member
мені декларують свободу замість величі - то я хочу мати ту свободу, а не жити під пильним оком камер відеоспостереження.
Вы путаете свободу, которую никто не отбирает и само наблюдение, которое не мешает свободе, он мешает на психологическом уровне, впрочем преступникам оно мешает куда сильнее. Мобилку вы ещё не выключаете когда по улице идете?

Якщо по відео неможливо встановити особу - то збиранням інформації про яку саме особу є відео?
Думаете новые камеры будут отличаться чем-то? Поставят на высоте метров пять широкоугольную, там не до качества картинки. Определение лиц как правило идет на камерах которые стоят возле входа в магазин т.е. рядом с этим самым лицом. Опять таки погрешность определения помнится процентов 20. При общем потоке людей это очень много.

vadimv

Well-Known Member
Re: Відповідь: К 2016 году за каждым украинцем будет установлено видеонаблюдение

Я готовий поступитися деякою частиною свобод в обмін на можливість жити у великій країні.
Вы сильно переоцениваете свою стоимость. Даже средняя по величине империя потребует от вас не только ВСЮ вашу свободу без остатка, но и здоровье вместе с жизнью. И не только вашу, но и ваших детей.
Раз мені декларують свободу замість величі - то я хочу мати ту свободу, а не жити під пильним оком камер відеоспостереження.
Вы к этому не готовы.

Stein

Well-Known Member

Вы сильно переоцениваете свою стоимость. Даже средняя по величине империя потребует от вас не только ВСЮ вашу свободу без остатка, но и здоровье вместе с жизнью. И не только вашу, но и ваших детей.
Если демократия уже забирает у меня свободу - то что мне терять, от перехода в диктатуру?

Вы путаете свободу, которую никто не отбирает и само наблюдение, которое не мешает свободе, он мешает на психологическом уровне, впрочем преступникам оно мешает куда сильнее. Мобилку вы ещё не выключаете когда по улице идете?
Та свобода, которую вы описываете уж очень похода на "свободу" перемещения по тюремному дворику для прогулок: "ни кто не ограничивает вашу свободу там, а вертухаи на стенах совершенно не мешают, лишь на психологическом уровне, впрочем желающим сбежать они мешают куда сильнее."

Думаете новые камеры будут отличаться чем-то? Поставят на высоте метров пять широкоугольную, там не до качества картинки. Определение лиц как правило идет на камерах которые стоят возле входа в магазин т.е. рядом с этим самым лицом. Опять таки погрешность определения помнится процентов 20. При общем потоке людей это очень много.
В магазинах нет системы распознавания лиц. Она стоит дорого и коммерсантам абсолютно не нужна.

Alexsandr

Well-Known Member
Re: Відповідь: К 2016 году за каждым украинцем будет установлено видеонаблюдение

Та свобода, которую вы описываете уж очень похода на "свободу" перемещения по тюремному дворику для прогулок: "ни кто не ограничивает вашу свободу там, а вертухаи на стенах совершенно не мешают, лишь на психологическом уровне, впрочем желающим сбежать они мешают куда сильнее."

В магазинах нет системы распознавания лиц. Она стоит дорого и коммерсантам абсолютно не нужна.
"ни кто не ограничивает вашу свободу там, а вертухаи на стенах совершенно не мешают, лишь на психологическом уровне, впрочем желающим сбежать они мешают куда сильнее."
дворик, вот территория, а пересечете, будут стрелять.
Видео камеры не мешают, они вас не ограничивают ни двором или только центральными улицами, вы вольны делать что ходите и идти куда хотите.

Я про эти же камеры. Что бы узнать вас в лицо нужно получить его в довольно крупном ракурсе, это возможно только если поставить камеру скажем на дверях магазина, что бы можно было снять на входе на уровне лица. А камеры общие не смогут это сделать. Тратить вычислительные мощности для распознавания кто где тоже очень накладно, если вообще возможно. В худшем случае будет сравнение, подходит ли вот это лицо под описание подозреваемых, которых не так и много получится в базе держать.

Naarcolog

Зачем вам диктатура? Как же вы будете жить без СМИ для параноиков, сериалов и самоутверждения на форумах?))) Да и фриков ведь, типа Корча, по СМИ тоже транслировать не будут)) Трудно вам будет себя реализовать при диктатуре)

vadimv

Well-Known Member

Если демократия уже забирает у меня свободу
Шо, таки уже?
что мне терять, от перехода в диктатуру?
Свободу передвижения, руки, ноги, здоровье, детей, жизнь.

Stein

Well-Known Member

Что бы узнать вас в лицо нужно получить его в довольно крупном ракурсе, это возможно только если поставить камеру скажем на дверях магазина, что бы можно было снять на входе на уровне лица. А камеры общие не смогут это сделать.
Читайте:
Теперь, самый что ни на есть настоящий пример из жизни. МОСАД, предположительно, решил убрать кого-то в Дубаи. И они отправили туда группу людей с фальшивыми паспортами. Эти люди были мастера своего дела, они заходили в гостиницу, маскировались, переходили в другую гостиницу, еще раз маскировались, переходили в третью. Но система распознавания лиц позволила отслеживать этих людей на каждом этапе, и связать с их паспортными данными. Их всех идентифицировали!
Распознавание лиц настолько хорошо работает, что когда у университета Колорадо была акция и сотня людей курила травку на лужайке, то 98 из них удалось идентифицировать по данным студенческих билетов с помощью системы распознавания лиц.
Предположим, вы носите маскировку.
Ведь говорят, что программы распознавания лиц могут быть обмануты?!
- Это неверно. Вот новый алгоритм, который позволяет, даже если только 5% лица видимы, причем глаза, нос и рот - нет, найти соответствие среднего качества!
Система значительно мощнее чем вам кажется.

В худшем случае будет сравнение, подходит ли вот это лицо под описание подозреваемых, которых не так и много получится в базе держать.
Дальше:
Распознавание лиц. 37 штатов США сейчас проводят распознавание лиц по базе данных (БД) водительских удостоверений. 44 штата США оснастятся этим к концу 2011 года.
Не будет "базы только преступников" - база будет на всех граждан. И распознавать будут всех. А уж потом посмотрят, нужны вы системе или нет.

Свободу передвижения, руки, ноги, здоровье, детей, жизнь.
У всех заберут руки и ноги?

Зверху