К 2016 году за каждым украинцем будет установлено видеонаблюдение

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: К 2016 году за каждым украинцем будет установлено видеонаблюдение

Ви "забули" найголовнішу - ту на яку давалась відповідь. Ту, яка дає розуміння контексту.
Я нічого не забув. Навів ті ж самі цитати, що й Ви. Не більше і не менше. :mrgreen:
Це виключно ваші домисли. Це лише висновок, зроблений вами, а ніяк не мої слова.
Та невже? Повторю ще раз, що Ви на форумі писали про те, що готові були б пожертвувати свободою, коли б жили у справді "великій країні", як то СССР чи Третій Райх. Виявляється, що не всім були готові пожертвувати. Скажімо, чіп, Ви б не вставили ні заради Іосіфа Вісаріоновича, ні заради Адольфа Елоізовича (чи як там його). Так що я нафантазував. До речі, а задля фараона Дмитра І вставили б чіп? :mrgreen:
А ми хіба обговорюємо 182 статтю Кримінального кодексу? Ви щось неуважно читаєте контекст останнім часом.
Ми обговорюємо порушення прав і свобод людини, зокрема тих, що зазначені в нашій Конституції (наведені Вами статті, зокрема ст. 32 КУ). Стаття 182 ККУ передбачає покарання за порушення цих статей Конституції. Так що все послідовно і логічно. Схоже, що Ви неуважно читаєте, чи просто не розумієте предмет суперечки.
Що, правда? Відеокамера стоїть, але не збирає? Не зберігає? :razz:
Нащо ж вона тоді потрібна?
Камера дає зображення, яке, справді може фіксуватися на якийсь накопичувач (і то не факт, що так буває завжди). Але ви намагаєтеся підмінити поняття про збір інформації. Інформація (відеозображення з камери) зберігається певний час (потім стирається і замінюється новим) не залежно від того, що в цей час відбувається перед об'єктивом і хто потрапив в поле зору. Інформація накопичується в нічний час, коли Ви спите, в робочий час, коли Ви строчите пости до цього форуму, в будні та вихідні дні, коли Ви перебуваєте в місцях, які відомі лише Вам і перед камерою не з'являєтеся. І тут ніякого порушення Вашого особистого життя немає, немає ніякого збору та накопичення інформації щодо Вас. А відбудеться таке порушення, коли без дозволу будуть спостерігати саме і виключно за Вами, і накопичувати інформацію саме про Вас. Мені фахівці говорили саме про таке положення речей. Побалакайте з юристами вашої установи. Нехай Донцова Вам розкаже, як тлумачить це питання українське законодавство. :mrgreen:

Ну да, ну да... Яке ж тут втручання? :mrgreen:
Екскуз мі. Ми говоримо про порушення Ваших прав і свобод з боку держави (її органів), чи всяких "лівих" структур, як то названий інтернетресурс? Яке держава має до нього відношення?:mrgreen:

Stein

Well-Known Member

Я нічого не забув. Навів ті ж самі цитати, що й Ви. Не більше і не менше.
Ви перекрутили зміст і розбавили їх своїми коментарями, що додатково вводять читача в оману. Ви часом не журналістом працюєте?

Повторю ще раз, що Ви на форумі писали про те, що...
Ні, давайте ви знайдете чітко моє висловлювання, а не його інтерпретацію, а потім ми з вами в контексті сказаного його проаналізуємо?

Ми обговорюємо порушення прав і свобод людини, зокрема тих, що зазначені в нашій Конституції (наведені Вами статті, зокрема ст. 32 КУ). Стаття 182 ККУ передбачає покарання за порушення цих статей Конституції.
Проблема у визначенні понять. Автор коментаря до статті спирається на визначення "конфіденційної інформації" дане Законом України "Про інформацію". І це ключова помилка. Від цього іде все інше.
Трактування конфіденційної інформації про особу у роз'ясненні КСУ - відрізняється від того, що бере за основу автор.
Трактування автора:
Предметом злочину є конфіденційна інформація про особу. Нею є відомості про приватне життя особи, що становлять її особисту чи сімейну таємницю (зокрема, інформація про освіту, сімейний стан, релігійність, стан здоров'я, дата і місце народження, майновий стан та інші персональні дані про особу)
Трактування КСУ:
інформацією про особисте та сімейне життя особи є будь-які відомості та/або дані про відносини немайнового та майнового характеру, обставини, події, стосунки тощо, пов’язані з особою та членами її сім’ї, за винятком передбаченої законами інформації, що стосується здійснення особою, яка займає посаду, пов’язану з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, посадових або службових повноважень. Така інформація про особу є конфіденційною;
Різницю відчуваєте?

А відбудеться таке порушення, коли без дозволу будуть спостерігати саме і виключно за Вами, і накопичувати інформацію саме про Вас.
Камера знімає. Збирання інформації.
Відео записується. Зберігання інформації.
Я потрапляю в кадр - зібрана та збережена інформація починає містити "будь-які відомості та/або дані про ... обставини, події, стосунки тощо, пов’язані з особою".
Не важливо, стежите ви конкретно за мною, чи за всім містом взагалі: ви, так чи інакше, збираєте та накопичуєте "інформацією про особисте та сімейне життя особи, що є конфіденційною".

Ми говоримо про порушення Ваших прав і свобод з боку держави (її органів), чи всяких "лівих" структур, як то названий інтернетресурс? Яке держава має до нього відношення?
Це просто показує маленьку частку того, що ви отримаєте з введенням камер. Так тут лише фото, а там буде відео.

vadimv

Well-Known Member
Re: Відповідь: К 2016 году за каждым украинцем будет установлено видеонаблюдение

Трактування КСУ: інформацією про особисте та сімейне життя особи є будь-які відомості та/або дані про відносини немайнового та майнового характеру, обставини, події, стосунки тощо, пов’язані з особою та членами її сім’ї, за винятком передбаченої законами інформації, що стосується здійснення особою, яка займає посаду, пов’язану з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, посадових або службових повноважень. Така інформація про особу є конфіденційною;
Еще раз: в соответствии с таким определением любой прохожий на улице, который вас увидел, получил в свое распоряжение конфиденциальную информацию. Что само по себе бред. КСУ такой КСУ.

Naarcolog

Еще раз: в соответствии с таким определением любой прохожий на улице, который вас увидел, получил в свое распоряжение конфиденциальную информацию. Что само по себе бред. КСУ такой КСУ.
Здесь бред пишет не КСУ. В решении КСУ бреда нету, ибо видеоматериалы с изображением лиц, находящихся в общественных местах не являются конфиденциальной информацией.

Stein

Well-Known Member

Отнюдь не бред. Ну вот иду я по улице, вижу сосед целуется с какой-то девушкой, а у соседа жена, дети и т.п. Так я получил информацию или нет? Естественно получил. Так в чем же бред?

vadimv

Well-Known Member
Re: Відповідь: К 2016 году за каждым украинцем будет установлено видеонаблюдение

Ну вот иду я по улице, вижу сосед целуется с какой-то девушкой, а у соседа жена, дети и т.п. Так я получил информацию или нет? Естественно получил. Так в чем же бред?
В том, что вы считаете такую информацию конфиденциальной.
В то время как она является общедоступной.

Stein

Well-Known Member

В том, что вы считаете такую информацию конфиденциальной.
В то время как она является общедоступной.
КСУ тоже считает ее конфиденциальной. И это правильно.

vadimv

Well-Known Member

КСУ тоже считает ее конфиденциальной.
Я заметил.
С точки зрения политики - да.
С точки зрения логики и здравого смысла - это клиника.

Зверху