Церкви и политика

• Автор теми bsv
  • Дата створення

silvanore

найновіший новак
Головне - щоб слід за костьолом під тими ж аргументами не почали будувати мінарети та "сатанинські капища". Ми вже маємо приклади в Європі. Проте там, наступивши на граблі вже починають потроху розуміти, а ми замість того, щоб вчитись на чужих помилках - прагнемо пройти весь їхній шлях крок за кроком.

Перед Богом ми відповідатимемо всі. І за безвір'я, і за відступництво, і за бездіяльність також.
Теологія доводить вас до абсурду.

пусть будет лучше греко-католическая церковь, чем очередная "малая архитектурная форма". более того у нас свобода вероисповеданий!
і це.
Чим більше Українських церков тим краще для наших співвітчизників, тим більше віри у нашу Українську державність.
Не завжди буде так як є, буде краще, або набагато гірше. Усе залежатиме наскільки народ повірить в себе і свою державу, у свою національну ідентичність.

К тому же лучше костел, чем стрипбар, еще один супермаркет или пивнуха. У Бога свои пути для каждого и не нужно ставить Ему палки в колеса.
І це.
В сумах уже практично усі конфесії з усіх (8 основних) релігійних напрямів представлені.
Можна сказати інтернаціоналізм релігії в дії. І вроді усі мирно живуть. От тільки РПЦ(УПЦ МП) ніяк не йметься, все їм хтось заваджає, усе щось мутять.
З.І. В УГКЦ костьолів нема це не католики. У них Церкви та Катедральні Собори. (буква "т" написана вірно)

Останнє редагування модератором:

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Церкви и политика

Можна сказати інтернаціоналізм релігії в дії. І вроді усі мирно живуть. От тільки РПЦ(УПЦ МП) ніяк не йметься, все їм хтось заваджає, усе щось мутять.
Саме тому в Сумах немає справжніх віруючих - є лише ті, хто ходить до церкви. Віротерпимість можлива лише через віробайдужість.

Re: Відповідь: Церкви и политика

А ви поспілкуйтесь хоч кілька годин з тими сектантами на тему віри і світосприйняття та спробуйте обгрунтувати їм думку, відмінну від їхньої. Я не раз проводив подібні експерименти (чому їхні "проповідники" доволі часто намагаються збити мене зі шляху праведного). Тоді вам стане зрозуміло - що то просто нещасні люди. "Промивка мізків" там працює повним ходом. І "витягти" людей звідти практично неможливо. Є два методи впливу на людей: демократичний - маніпуляція, та тоталітарний - пропаганда, примус. Так от сектанти користуються першим, а християнські церкви - другим. З прихожанином православної церкви можна спілкуватись конструктивно, можна про щось сперечатись, щось доводити, в його думках присутні логіка та раціональне мислення. Сектанти цього позбавлені "напрочь". Вони лише весь час повторюють стандартні завчені фрази, штампи. З будь-якого питання, на яке відповідь в штампах відсутня - відсилають до пастора.

Ви повернулись з Того Світу? "Перевірили на собі" що там кому "буде", а що ні? І як? Поділіться враженнями! ;)

Це чимсь підтверджена заява, чи так, для "красного словца"?

Євреї такі терпимі...

Докладніше можна з цього приводу? Які саме заповіді порушують ікони?

Дмитро Корчинський щодо діяльності УНСО зауважував: "Чим глибше ми займались справами церкви - тим більше хлопців ставали атеїстами." Так, певні проблеми існують, але це проблеми конкретних осіб, та впливу системи і суспільства на церкву, а не питання віри чи релігії. Якщо деякі віровідступники на поталу "громадській думці" дозволяють жінкам служити службу та вінчають гомосексуалістів - то це не компрометує віру, бо коли вони наважуються на це - вони перестають бути служителями Господа, а починають правити від Лукавого, і відповідно ні про яку "віру" з їхнього боку мови вже йти не може.
В одному документальному фільмі про протестантські церкви Америки, пастор казав: "не має значення що я розповідаю на проповідях, вони все одно не слухають: я можу розповісти їм рецепт приготування полуничного пирога, а вони волатимуть "амінь" та "алілуя". Наступного дня він довів це на проповіді."
Протестантизм своїм відступництвом досяг того, що вже навіть пастори їхні не вірять в те, що проповідують. Католіцизм та Православ'я ще якось тримаються, але виключно в рамках власного консерватизму. "Прогресивна церква" вже перестала бути Храмом Господнім...
1) Общался более чем 11 лет с представителями разных религиозных течений. Согласен с тем, что у многих наблюдается промывка мозгов и все основывается на непонятной вере во что-то чего они сами не понимают. Но подобные выводы я делал в том числе общаясь и с некоторыми православными священниками, которые не смогли ответить на несколько вопросов, касающихся их же догм и постулатов. Среди тех и других есть и такие которые просто зарабатывают деньги на людях, но есть и такие, вере которых восхищаешься.
2)Та нет, не для словца. Дураки и нелюди есть везде. Я например видел как православные КП били крестом священника МП. Видел и даже фотографировал ситуацию НАОБОРОТ в г.Ромны два года назад)) Мусульманин, подчеркиваю, истинный мусульманин убивать не будет просто так человека. Не путай с уродами, которые под видом религиозной войны просто зарабатывают деньги или захватывают власть. Это же применимо и к евреям. Не путай жидов и евреев. Это два обсолютно разных понятия. Если евреи и нетермимы к кому-то, то как раз к жидам. (Я больше чем уверен, что ты никогда на эту тему с евреями не общался. К тому же ты говоришь слишком обобщенно, что свидетельствует лишь о поверхностном изучении того о чем говоришь. Фильмы смотрел документальные наверное или с пронационалистическими организациями связан?)
3)Изучи внимательно историю православия. Оно очень видоизменилось. В чем-то в лучшую, а в чем-то в худшую сторону. Но оно всегда лезло в политику, пытаясь получить власть и влияние. Это противоречит христианским принцапам, описанным в библии. Ну это отдельная тема. К тому же такие понятия как секта и протестантизм можно применить и к ним. Доказательство - отошли от католиков... и т.д. А многие протестанские направления (их называют в Европе протестантами потому что они не согласились с верой которую им навязывали. А у нас им дали понятие СЕКТА. Хотя слово СЕКТА имеет еще одно официальное значение - библейская школа. Не глупо ли так называть тех, кого хочешь облить грязью?) до сих пор живут по принципам Гуситов. И спустя несколько столетий в них исповедуются те же догмы. Придраться к ним можно, но сложно. Но МОЖНО! Я не встречал тех, кто бы мог ответить на все вопросы так, чтобы у меня их больше не оставалось. А вот в отношении ПР-ных наааааАААамного проще это сделать. И речь не только в ошибках, сделанный ПЦ которые останутся в истории навсегда, но что самое главное расхождение с заповедями о которых пишется в Новом Завете (даже Синодального перевода- на всяк.пож выделил этот момент)

Я нехочу никого обидеть, а именно в вопросах веры и т.д. Напомню, что я говорил уже, что у Бога свои пути и они неисповедимы. Он сам разберется Божий ты человек или нет куда бы ты не ходил и где челом не бил. Но у всего есть свои пределы. Я думаю, что мало кто поспорит с тем, что если кто-то будет навязывать свою веру, НАСИЛЬНО, то может по шее схлопотать. К этому же относятся и моменты, когда мне или кому-то НАПРИМЕР запретят молиться дашбогу, идолу древних словян. (Это я сказал к тому, что многие утвеждают что православие наша исконная вера. А нет братцы. Эта вера нашим предкам навязана насильно.) ВОт тебе еще одно доказательство. Ты знаешь людей которых в секту, даже самую последнюю и гнилую, привели насильно? Сомневаюсь )Думаю, что соблюдение такого простого неписанного правила, о котором я сказал выше, устроит представителей всех течений. А вот это было сказано уже для ЧЕРВНОГО СЛІВЦЯ :) А ты говоришь якось тримаються) Ох и Стейн. Хороший ты собеседник. Лучше бы водки с салом предложил))) ДА, и сори что я на "ТЫ". Вредная привычка...

Останнє редагування:

Stein

Well-Known Member

Мусульманин, подчеркиваю, истинный мусульманин убивать не будет просто так человека. Не путай с уродами, которые под видом религиозной войны просто зарабатывают деньги или захватывают власть.
Справжній мусульманин - це той, що вірить, а не той, що не вбиває. Шахід в метро у сотню разів більший мусульманин ніж шейх на мерседесі.

Не путай жидов и евреев. Это два обсолютно разных понятия.
Це головна помилка: дрібнити ворогів поодинці. Суспільство не спроможне визначати багатьох ворогів і не спроможне протистояти по всіх напрямках. Ворог має бути узагальнений, це має бути напрямок. Якщо це невірні - то це всі невірні. Якщо це буржуї - то це всі. Якщо це євреї - то це всі євреї. Жодних виключень - інакше все просто розвалиться. Наявність спільного ворога консолідує спільноту. Розгляд же кожного індивиду окремо призведе до суперечностей, невизначеності, втраті цілісності та суті поняття ворога і зрештою до розколу та атомізації спільноти. І не варто зважати на одного невинного серед сотні винних - це допустимі жертви. Не варто задаватися питанням, що поганого зробив саме цей єврей/буржуй/невірний саме вам, за що ви маєте його вбити. Це основна похибка. На цьому основана демократична маніпуляція по атомізації суспільства і неможливості консолідації нації. Його спільнота завдала шкоди вашій спільноті. І цього має бути достатньо.

Изучи внимательно историю православия. Оно очень видоизменилось.
Воно практично зникло як віра.

Но оно всегда лезло в политику, пытаясь получить власть и влияние. Это противоречит христианским принцапам, описанным в библии.
"Церква визначала так: «Розумієте, от ви тут у нас король, тут вас всі слухаються, — але суть у тому, що королем ви можете стати тільки в тому випадку, якщо я вас миропомажу, якщо я здійсню обряд. Якщо я не здійсню обряд, ви не будете ніяким королем. Хто ви такий? Ви король? Ви феодал? Ви герой? Ви найголовніша людина в цьому суспільстві? Так ось, ваша основна функція — захист церкви. Спочатку ви захищаєте церкву, потім ви захищаєте сиріт і вдовиць, потім ви захищаєте феодальні цінності, а вже потім ви можете робити все, що вам заманеться. Яке б ви не були собі «цабе», ваша основна функція — захищати Церкву. Тому, що я над вами, я над всім. І тільки Церква є тим, заради чого весь ваш світ існує."
Ось що є основою функціонування церкви як інституту та запорукою наявності справжньої віри.
Зараз все не так. І віри немає.

Доказательство - отошли от католиков...
Не правда. Це ми піддали їх анафемі, тому відділилися як раз вони.

Я думаю, что мало кто поспорит с тем, что если кто-то будет навязывать свою веру, НАСИЛЬНО, то может по шее схлопотать.
Істину іноді доводиться впроваджувати насильно тим, до кого не доходить словами.

Ты знаешь людей которых в секту, даже самую последнюю и гнилую, привели насильно? Сомневаюсь )Думаю, что соблюдение такого простого неписанного правила, о котором я сказал выше, устроит представителей всех течений.
Не варто плутати церкву та секту. Існує дві віри в Господа: істина (православна) та єресь. Навернення до істини, навіть примусове - є благо. А залучення до служіння Нечистому - є гріхом саме по собі. Іноді до грішників доводиться застосовувати силові методи "вибивання дурі". Христос, як відомо, теж змушений був влаштувати погром в Храмі, даби повиганяти звідти всю нечисть, до якої нормальні слова просто не доходили.

Не правда. Це ми піддали їх анафемі, тому відділилися як раз вони.

Істину іноді доводиться впроваджувати насильно тим, до кого не доходить словами.
И это, и все вышеперечисленное ложь и ересь, ибо если кто добавит или убавит к тому, что сказано в писании...АНАФЕМА... А это мы наблюдаем уже несколько столетий в тех направлениях, называющих себя христианскими, и которых ты отстаиваешь :) Да благословит тебя Бог земляк ))

tercuman

Member
Мне приятно, что Stein защищает нашу страну на религиозном поприще, а именно, грудью стоит за православие конкретного патриархата, однако хочется спросить - а сам Stein в церковь когда ходит (ну, сколько раз в месяц/неделю)? Или его речь основана на чистом патриотизме и неприятии всего, что не касается Украины, включая религию (что прискорбно, ибо у Иисуса не было разницы - фарисей, прозелит или саддукей)?

Кстати пан Стейн. вы противоречите сам себе. С начала пишите, что православие практично зникло як віра и тут же Існує дві віри в Господа: істина (православна)
по поводу икон "Не делай себе кумира и никакого изображения". если не ошибаюсь это вторая заповедь. Прочитайте ее до конца. к тому же, дабы более конкретизировать ответ на вопрос по поводу икон, почитайте историю иконописи. Многие святые были нарисованы с братьев и сестер тех кто их рисовал, а есть случаи, когда те с кого рисовали потом становились блудодеями и убийцами. А их изображениям до сих пор молятся, целуют и преподносят дары. Чистой воды идолопоклонство. Многочисленные разговоры со священниками на эту тему сводились к одному к ссылке на предание старцев, где якобы сказано, что Бог разрешил делать изображения (иконы), чтобы людям, которые молятся, было легче представлять Бога и святых. Но эти предания ничем не отличаются от тех же апокрифов, либо же книге Мармона или Муна. Все они идут вразрез с библией и к сожалению миллионы слепо верят этому. если бы эти миллионы сами прочитали библию без помощи трактовщиков со стороны, то многие бы из них прозрели

Stein

Well-Known Member

Кстати пан Стейн. вы противоречите сам себе. С начала пишите, что православие практично зникло як віра и тут же Існує дві віри в Господа: істина (православна)
Практично зникло як віра народу, це так. Абсолютна більшість тих, хто ходить сьогодні в церкву - насправді не вірять достатньо, аби бути справжніми християнами. Але є ще одиниці, які вірять. На них і будуватиметься відродження.

по поводу икон "Не делай себе кумира и никакого изображения". если не ошибаюсь это вторая заповедь.
Навряд чи зображення Господа можна назвати створенням зображення ідола.

Навряд чи зображення Господа можна назвати створенням зображення ідола.
Странно. В библии апостолы и пророки указали, что Бога никто и никогда не видел, а тут оказывает Он позировал иконописцам. Стейн, начинайте думать, а не слепо верить))))

Зверху