Церкви и политика

  • Автор теми bsv
  • Дата створення

goool

Well-Known Member
Церковь Летающего макаронного монстра зарегистрировалась в России
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Філарет сказав, за яких умов буде продовжено діалог з УПЦ МП про об’єднання
18 ЛИПНЯ, 2014 20:27
You must be registered for see images


фото:focus.ua
Якщо для Української православної церкви Московського патріархату буде обрано предстоятеля, який працюватиме на свою державу, а не на сусідню, діалог про створення помісної православної церкви буде продовжено

Про це сьогодні в ефірі “5 каналу” сказав предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет, передає .

“Ми не повинні втручатися в справи Української православної церкви Московського патріархату. Але ми хочемо, щоб вони обрали такого предстоятеля, який би любив Україну і працював би не на сусідню державу, від якої вони залежать, а на свою державу”, - зазначив він.

“Якщо вони такого предстоятеля оберуть, тоді ми продовжимо наш діалог про об’єднання всього українського православ’я в одну помісну православну церкву – ця церква повинна бути відокремлена від Московського патріархату, від Москви”, - наголосив предстоятель УПЦ КП.
 

valmi09

Active Member
Сектанты для Порошенко и Кличко спели Аллилуйя на Крещатике

You must be registered for see medias

 

Whisper

Well-Known Member
Об’єднання церков України здійснять самі віряни - Філарет
You must be registered for see images

Українські православні церкви об'єднаються через самих вірян. Принаймні, на це сподіваються в УПЦ Київського патріархату.

Святійший Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет в ефірі "5 каналу" заявив, що ані єпископат, ані духівництво УПЦ Московського патріархату не одностайні в питанні об'єднання.

"І єпископат, і духовенство не однозначні в цьому питанні. Частина духівництва і єпископату стоять на позиції об'єднання в одну помісну церкву, тобто відокремлення від Москви і створення єдиної української церкви – помісної або автокефальної. Друга частина хоче залишитися у складі Московського патріархату, тому ця церква неоднорідна, і ми сподіваємося, що об'єднання піде знизу – від самих вірян, тому що більшість з них – патріоти", – запевнив патріарх Філарет.
 
Зверху