«Анатомия раскола» «Фильм второй» «Филаретовский раскол»

  • Автор теми bsv
  • Дата створення

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
Відповідь: «Анатомия раскола» «Фильм второй» «Филаретовский раскол»

Релігія брудніша за політику. Бо тут маємо справу з вірою і дуже сильною. Парочка придурків дуже давно придумала бізнес - посередництво між людьми і Богом. Найстаріша професія і одна з найприбутковіших.
 
N

niranjan

Guest
Відповідь: «Анатомия раскола» «Фильм второй» «Филаретовский раскол»

...одне мене найбільше цікавить : коли ж ми нарешті позбавимось "совковості", бо ходять і досі "ідеологічні привиди" в наших умах ? То дуже правильно, що тема про УПЦ МП потрапила до політики (Господь правильно скеровує :) ), бо якраз то і є чиста політика, а справжнє діло віри - Правда, а не промивка мозку !
 

rfvgy

Ukrainian
Это Вы не смешите....
Украинская Православная церковь Московской Патриархии- 7,5 млн прихожан.
Украинская Православная церковь Киевского Патриархата- 2,5 млн прихожан.
Так где тут 50% у КП? При всем желании такой процент у них не наберется, учитывая еще наличие Укранской Автокефальной Православной Церкви
По данным Википедии :
• УПЦ-МП — 7,2 млн. прихожан (15,4 % населения)
• УПЦ-КП — 5,5 млн. (11,7 %)
Хотелось бы узнать ваш источник ?(2,5 млн-явно занижен)
 

bsv

Странник
Насколько это уже скучно, слышать о деньгах. Доказывать кому-то, что в мире ценностей есть не только деньги.
Вот как раньше спорить об Марксизме или о Толстом. Это хоть не скучно.
Ну а тут, все сводится к деньгам, бизнес знаете ли еще хуже слышать о политике. На такое незнания даже реагировать сложно. Есть в православии такие духовные подвиги к примеру: затворничество, отшельничество, юродство. Если знаете что это, то как вы можете говорить, что религия это бизнес? Да какой може быть бизнес или политика, провидя всю жизнь в землянке не видя солнца? Или всю жизнь попираться по миру? Но это вам не знакомо, все у вас сводится к деньгам.
И это в то время когда в США растет и развивает православие, за последний год резко увеличился интересно среди американцев и американец пишет книгу о цели христианской жизни и кто такой православный христианин и эту книгу читают во всем мире, а в Украине ее даже не знают ( Серафим (Роуз)). Когда в Ливане, мусульманская страна около 30% православных. И когда Папа Римский признает Константинопольского Патриарха вселенным. В православной стране Украине говорят, что религия это бизнес.
Назовите в ЕС религию бизнесом или в США, это только из моральной точки зрения, не хорошо. В общем кто ищет правды, тот понял о чем фильм.
(И еще «Бог поруган не бывает» впрочем на этом форуме уже это писал )
Бог нам судья.
 

rfvgy

Ukrainian
Чем быстрее МП признает УПЦ КП ,тем лучше.
P.S. А это наш Владыка -Филарет
 

Вкладення

Ultraviolet

Active Member
Минуточку.

Религия, вера - это не бизнес. Это даже не хочу тогать ибо до нас спорили веками и так ни к чему общему не пришли, мы таким образом эти гордиевы узлы не разрулим.

Но церковь это не только религия и вера это еще и деньги к сожалению.

Нынче все находится в глобальном кризисе, порожденном веком быстрой информации. В представленном фильме речь идет о грехе, но не нам его осуждать (ибо сами грешны) а и о деньгах (не только партийных).

Почему, вот именно как не здесь нам, как светским людям, и не развести дискуссию?

Зы меня лично раздражают ссылки на википедию. Ведь ее кто то написал, но это не означает что он прав. Людей на кострах жгли за то, что они говорили что земля круглая. Правдой и истинной в то время было нечто другое. Но вс оказалось совершенно не так. Зачем верить неизвестно каким данным неизвесто кем и когда написанным.
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Ребята, изначально, от крещения Руси церьковь была единой, той что сейчас называется Мосовским патриархатом. А Филарет, как не крути совершил раскол, и никто не давал ему разрешения. Кроме того - Филарет, был монахом, один из обетов которые дает монах при постреге - это обет послушания, который он нарушил, и вполне правомерно отлучен от церкви, лишен сана и предан анафеме. Он не священнослужитель, он уже даже не христианин, он как сектант, самопровосглашенный. Это только те, у кого мозги затуманенны идеями украинского национализма могут его поддерживать. Христианская церьковь неделима, она одна и глава её Христос. А филаретовци раскольники, равно как и католики и пр. другие. Христане Русской Православной церкви жили, спасались и мощи их лежат в доказательство святости их.

Ого, як Вас тиркнуло! Цікаво, може Ви з"їли щось не те?
Єдине, з чим я погоджуюсь, що хрестили справді Русь (правонаступницею якої стала Україна), а саме Київ (столицю цієї самої України). В той час на місцях, де пізніше піднялась столиця так званого Московського патріархату бігали вовки та ходили ведмеді. Так що чий патріархат з"явився раніше - питання скоріше риторичне. Тільки не треба нам розповідати казочку про колиску трьох братніх народів, але в першу чергу, звичайно ж, російського, а вже потім далеко позаду білоруського та українського. А назву Русь Петро І брутально поцупив, коли зрозумів, що вийти на міжнародну арену набагато легше, коли назвати себе нащадками славних київських князів, а не варварською Московією (саме так тоді в Європі називали нашого північного сусіда). В України назву і історію, в Голландії кольори прапору (Петро був просто фанатом всього голландського), у Візантії герб - двохголова курка-мутант... Ось так творилась Російська імперія за Петра.
Тепер по фільму... Цікаво, а там говорилось про те, що Русь (Україна), як і Московія - були лише митрополіями Вселенської православної церкви під юрисдикцією Константинопольського патріарха? А чи говорилось про те, що саме Московія самочинно обрала свого патріарха без дозволу Константинополя (ось коли був перший розкол)? І що цього патріарха 141(!) рік ніхто не визнавав, крім самої Московії (гадаю, Українському патріархату для визнання знадобиться набагато менше часу, тим більше, що Вселенський патріарх не проти, активно протестує лише Москва). І що Константинопольський патріарх, будучі в Москві таки висвятив Московського патріарха, тільки під загрозою бути втопленим (читав я і таке). Але і після цього Українська церква продовжувала знаходитись під юрисдикцією Константинопольського патріара. І саме українське духовенство було активним противником того, щоби Хмельницький укладав договір з московським царем Олексієм Романовим. І лише в 1685 році московський уряд домовився з великим візирем у Константинополі, щоб той змусив Константинопольського патріарха зректись прав на Київську митрополію - тільки тоді українська церква стала підлягати Московському патріархові (ще є інформація, що Константинопольський патріарх Діонісій тоді отримав від Москви хабар в 200 соболячих шкурок та 120 червонців, і що цей вчинок було засуджено іншими православними патріархами)...
Про це, звичайно, в цьому фільмі не розповідається. Судячи з Ваших дописів, там йдеться, що
Христианская церьковь неделима, она одна и глава её Христос
(слід розуміти, що главою цієї єдиної "церькови" після Христа є Московський патріарх Олексій ІІ), а також
филаретовци раскольники, равно как и католики и пр. другие
...
Отакої, дісталось і католикам... Ой лишенько, не ту ми історію вчили... А нам здавалось, що саме в Римі вперше в історії людства за імператора Костянтина християнство було визнано офіційною релігією, а виявляється римо-католицька церква, такі ж розкольники, як і філаретовці. А ще кажуть, що першим Римським папою був сам апостол Петро. Виявляється ніякий він не святий, ніякий не праведник, а самий звичайний "раскольник". А ми ж і не знали!!! Наступного разу будемо обов"язково питати правди у Олекся ІІ.
Також в тому фільмі не згадується про те, що Московський патріархат і словом єдиним не згадував в 70-ту річницю голодомору на Україні мільйони безвинно замучених голодом наших співвітчизників, але канонізував Ніколашку Романова, якого в свій час народ прозвав "кривавим" (виявляється чужий цар ближчий і дорожчий, ніж свої люди), про те, як в свій час МП змією сичав на приїзд в Україну великого миротворця, великого християнина, просто Людину з великої літери - Іоанна Павла ІІ (прийняти якого в себе за честь вважали лідери практично всіх країн), що його духовенство проводить хресні ходи разом з комуністами (нагадаю, це ті, що розстріляли "святого" Романова і весь час верещали при першій нагоді, що РЕЛІГІЯ - ОПІУМ ДЛЯ НАРОДА) проти спільних навчань в рамках "Україна - НАТО", хоча сама Росія співпрацює з НАТО більше ніж по сорока програмах...
Цього в фільмі точно не було. Людина, яка здатна мислити, одразу ж побачить, що цей фільм є продовженням шовіністичної імперської пропаганди з боку Росії, головна ідея якої, що України не було, немає і бути не може, а її поява на сучасних картах лише тимчасове непорозуміння, тільки вже під релігійним забарвленням.

А УПЦ КП - правонаступниця тієї церкви, яка існувала в Україні з 988 року (з часів хрещення Володимиром) по 1685 (момент "передачі" під Москву). І Україна повинна мати свого патріарха, як Румунія має свого, Греція свого, Болгарія свого, Грузія свого, Вірменія свого (каталікоса), Росія свого... Як практично кожна держава, головною релігією якої є православ"я.
 
Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Как минимум многое с моей точки знения глупо.
Верующие не у церквей - верующие у Бога.
У церквей прихожане (те кто платят и содержат).
Это путать ну никак уж нельзя.
Абсолютно згоден, знову ці прокляті гроші. Все в цьому світі обертається навколо них. Просто не раз я чув, що найбільші надходження РПЦ отримує саме з приходів в Україні, тому відпускати у вільне плавання Українську церкву ніхто не збирається. Головна причина в цьому.
 
Зверху