Салат: Фруктовые фантазии
Фруктові фантазії
Склад: 3 яблука, 1 груша, 1 апельсин, 1 мандарин, знежирений майонез чи натуральний йогурт за смаком, половинка лимона, 1 чайн. ложка цукрової пудри.
Приготування: Вимиті фрукти - яблука, груші, апельсини, мандарини - очистіть від шкірки, наріжте часточками (видаливши зерна і серцевину) і складіть в салатницю. Перед подачею на стіл фрукти посипайте цукровою пудрою і, злегка посоливши, змішайте з майонезом і лимонним соком. Посипайте цедрою апельсина, нарізаною дуже тонкою соломкою. Прикрасьте салат фруктами, а також вареним чорносливом, виноградом і ягодами. У залежності від сезону фрукти можна підібрати різні (персики, абрикоси, айву, а також ягоди - чорницю, полуницю й ін.), але обов'язково в поєднанні з яблуками. Подавайте салат до холодного смаженого чи вареного м'яса, телятини, баранини, або птиці, дичині, а також як самостійне блюдо.
Салат з яблук
Склад: 500 г яблук, 1/2 склянки цукрової пудри, 10 волоських горіхів, 1/4 склянки вишневого соку, ванілін
Приготування: Яблука промивають, розрізують, видаляють серцевину, натирають на тертці або нарізують маленькими кусочками, змішують з дрібно посіченими горіхами, цукровою пудрою, ваніліном і поливають вишневим соком.
Фруктовий салат
Склад: 5 кисло-солодких яблук, 3 великих апельсини, 5 невеликих мандаринів, 100 г чорносливу, 50 г ізюму, 100 г волоських горіхів.
Приготування: Візьміть кілька великих кисло-солодких яблук типу антонівки чи симиренки помийте їх і очистіть від шкірки видаліть насіння. Апельсини і мандарини також помийте й очистіть від шкірки. Усе підготовлені фрукти наріжте акуратними невеликими часточками. Чорнослив і ізюм на кілька годин замочіть в кип'яченій воді потім з чорносливу видаліть кісточки і поріжте. Додайте сухофрукти до яблук, апельсинам і мандаринам. Ретельно усе перемішайте. Викладіть в салатницю, а перед подачею на стіл посипте все цукровою пудрою і прикрасьте волоськими горіхами. Можна змішати натуральний йогурт із лимонним соком і цедрою лимона. Приготовленим соусом залийте фруктовий салат.