"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

loyer_1

той самий Otto
Вместе с христианством на Руси (988 г. - Крещение Руси) появилось новое летоисчисление - от сотворения мира, так и новый европейский календарь - Юлианский, с закрепленным названием месяцев. Началом нового года стало считаться 1 марта.
900 лет пользовались таким календарём со времён Крещения.
А "самостийныки" заменили их доморощенными.
:lol:
Повз таку суперову маячню пройти важко...
Теперь з'ясовується, що "самостийныки" були вже до хрещення Руси!?:eek: Який оригінально-модерновий погляд на нашу історію...
Гаспадін hed1n.ru, такі висловлювання з вашого боку надають мені усі підстави схилятись до думки, що дві перших літери у вашому статусі (над аватарою) є зайвими.
Коли намагаєтесь щось комусь довести, не потрібно з такою сліпою довірою ставитись до Вікіпедії, бо там іноді таке пишуть, що "хоч стій, хоч падай"...
"Прив'язка "умовно достовірних" історичних фактів до часу" - це не така очевидна і проста тема, як вам здається. А то ви з такою легковажною простотою запостили про "календари, летоисчисление и сотворение мира", що можна подумати буцімто людству насьогодні вже остаточно і достеменно відомо коли саме те "сотворение мира" сталося. Не все ж так однозначно.
От, наприклад, в найдавнішому насьогодні давньоруському письмовому джерелу - "Повісті времінних літ"(що дойшло до нас, треба зазначити, лише у вигляді копії так званого "Радзивіловського рукопису") - дата хрещення Русі, й інші відомі всім зі школи дати прив'язані саме до Різдва Христова, а не до "сотворения мира". В кінці минулого століття деякі історики (Д.Лихачьов, Л.Гумільов), незалежно один від одного, більш ніж переконливо довели те, чому саме до багатьох оповідань із "Повісті времінних літ" потрібно ставитися як до "художньої літератури", а не як до історичних хронік. А вже після досліджень цих істориків вчені виявили і зовсім вбивчий факт: той аркуш із "Повісті", на якому всі ті дати написані та які на протязі століть лягали в усі підручники з історії, виявляється написаний іншим почерком, іншими фарбами і взагалі є пізнішою вставкою. А до цього все було таким "достовірним" і "беззаперечним"...

Але іноді ми маємо артефакти, які є більш довговічними, ніж пергамент чи папір. Наприклад, мова. Тобто саме те неспростовуване, що ви тут так тупо з юнацьким фанатизмом намагаєтесь спростувати.
Це коли вам наводять "живі факти" з життя про те, що одномовні росіяни, набагато менше, ніж двомовні українці, розуміють зміст слів зі стародавніх текстів, які написані на мові, що має умовну назву "старослов'яньска" ("давньоруська"). А ви на всі ці наведені факти, що мають багаторазове практичне підтверждення і цілком очевидне пояснення, - заявляєте, що начебто все це вигадали "самостийныки". І ви вважаєте, що після таких "аргументів" до вас можна "серьезно" ставитись?
Зрозуміло, що вам і вашій "общині" цей факт вкрай неприємний, бо він вщент руйнує "теорію" про "єдиний руський народ". Але від того подобається вам це чи не подобається, той факт не перестає бути фактом.
І щоби пом'якшити ваші психічні страждання від такої нестерпної об'єктивної дійсності, можу лише порадити вам - написати листа на "мило" генеральному директорові "ОРТ" с приблизно таким текстом:
Русская община временно оккупированной Слобожанщины, проживающая в условиях самостийныцькой оккупации уже столько лет, просит Вас немедленно подкорректировать некоторые архивные материалы телевизионных шоу "Кто хочет стать миллионером?" и "Поле чудес", поскольку в данном случае они льют воду на мельницу украинского буржуазного национализма и выпячивают некоторые невыгодные исторические факты в свете проводимой Вашим телеканалом священной информационно-идеологической борьбы с разного рода "самостийныцкими" элементами и другими петлюро-мазепо-бандеровскими недобитками.
В вопросах Диброва-Галкина-Якубовича слова - "старославянский", "древне-русский", "древне-славянский","старорусский" (и все их однокоренные словоформы) - необходимо заменить на слово "украинский", что придаст более точный смысл далеко неоднозначным историческим фактам. Считаем более целесообразным, чтобы измененные вопросы имели такой примерный вид:
как на [украинском языке] когда-то назывался месяц "май"?

Господин Эрнст, Вы уж уважьте нашу общину, ибо от оккупантов тут просто уже житья никакого нету.
 

hed1n.ru

стебанутый
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

Саме так, різниця біля 5000 років (можу уточнити). Саме за Петра Московію перейменували у "Российскую Имерию", з"явився "русский язык" та інше бла-бла-бла.
Докажите, что государство "Московия" существовало.
 

hed1n.ru

стебанутый
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

Відкрийте, літописи. А ще краще почитайте ким представились московіти, коли укладали договір з Хмелем.
Вы сами их открывали? Или "місяць тому все було саме так"?
 

-=alchemist=-

Забанен
А якщо без переводу "стрілок", чи не можете ?? :). До речі, де назви місяців до Хрещення Русі, чи у вас дівоча пам"ять?
 

hed1n.ru

стебанутый
Просинец - Январь
Сечень - Февраль
Сухый - Март
Березол - Апрель
Травень - Май
Кресень - Июнь
Червень - Июль
Серпень - Август
Рюень - Сентябрь
Листопад - Октябрь
Грудень - Ноябрь
Студень - Декабрь

Это что-то доказывает?
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

Просинец - Январь
Сечень - Февраль
Сухый - Март
Березол - Апрель
Травень - Май
Кресень - Июнь
Червень - Июль
Серпень - Август
Рюень - Сентябрь
Листопад - Октябрь
Грудень - Ноябрь
Студень - Декабрь

Это что-то доказывает?
Можна поцикавитись, з якого це джерела?
 
Зверху