"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

hed1n.ru

стебанутый
- 1984 р. - Постанова ЦК КПСС та Ради Міністрів, де, зокрема, зазначалося: "У національних школах союзних республік виділяється додатково 2-3 години на тиждень у 2-11 класах на вивчення московськоїмови", що означало подальше витіснення мови корінного населення.
=) Прям так было и написано!
Интересно, если на туалете будет написана буква М вместо Ч, вы не побрезгуете туда сходить? :)
 

CHGrey

Rzzevskiy
Прочитав тут допис знавця польської мови і був здивований першою десяткою підібраних слів. Виявляється в російській мові немає слова альтанка, ак і слова аматор, а з української чомусь зникли байка і болото. І байку чомусь переклали як сказку, хоча сказка - це казка, а байка - це байка. Якщо читати далі - така ж байка, точніше таке ж болото :) Висновок - перенести в гумор.
Аматор в русском языке такого слова нет.
 

Modd

Очень Важная персона
Re: Відповідь: "Мови" та "языки".

hed1n.ru, я не зовсім зрозумів до чого це.
Намагаєшся доказати, що українці це все ж таки не руськи? Це і так усі знають.
Доказати що у української мови багато спільного з польською? Це теж не новина. Так само багато спільного і з руською.
Який сен писати стільки "бакаф"? Я розумію, що скопіював, але все ж таки. :)
Это к тому что нужно Польский сделать 3 государственным языком а Белорусский 4-м.
 

Modd

Очень Важная персона
По поводу языка я не понимаю чего спорить? Страна у нас одна и язык должен быть одним ну а то что половина Украины будет говорить на Русском а половина на Украинском это факт так как одна часть ближе к Польше другая к России и от этого не куда не денешься. Это не мешает нам знать и говорить на 2-х языках.
У меня есть один знакомый творческий человек он поёт ,пишет музыку и тексты…….и вот когда на Украинской эстраде стало модно исполнять песни на Украинском я у него спросил: а почему ты не напишешь песню на Украинском ? Он мне ответил: что бы писать на Украинском нужно думать на Украинском а я думаю на Русском. Вот и он был прав если думаешь на Русском сложно воспринимать другой язык.
 
Останнє редагування:

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: "Мови" та "языки".

Modd, деяки люді взагалі намагаються довести, що української мови не існує. Але все ніяк не можуть визначитись, це польське чи руське "наречие".
Ніхто ніякої мови не буде забороняти. Це безглуздя. Але ж у державі Україна повинна бути офіційною одна мова - українська. А хто якою буде між собою спілкуватись, то вже його справа. А офіційна, це орігінали усіляких офіційних документів, публічне спілкування офіційних політиків і держслужбовців.
 

CHGrey

Rzzevskiy
Re: Відповідь: "Мови" та "языки".

. Але ж у державі Україна повинна бути офіційною одна мова - українська. А хто якою буде між собою спілкуватись, то вже його справа. А офіційна, це орігінали усіляких офіційних документів, публічне спілкування офіційних політиків і держслужбовців.
Ну это ваше мнение,и по моему ошибочное.
 

koba

Tipp man
Re: Відповідь: "Мови" та "языки".

Ну это ваше мнение,и по моему ошибочное.
Думаю -ты не прав!
Государственный язык должен быть официально -1!!!Украинский.
А в быту, дома, на работе (между собой) общайтесь хоть на зулусском!..
Это Ваше право!!!
Никто его ниукого!!! не отнимает!
Все это надуманно и раздуто до чутьли не гдобальнейшей проблеммы в Украине,... где проблема!!???В чем состоит!???
Если человек образован ему не в тягость выучить официальный язык!!!
Суркис,Бубка,Клички ....рускоязычные люди,но им не составляет труда в официальной обстановке разговаривать на державній мові!!!
Нет проблемы,они граждане своей страны...

Ну что дальше коментировать?....
 

Merime

New Member
и вот когда на Украинской эстраде стало модно исполнять песни на Украинском
Згоден, що є певна мода, але цей процес складніший - я знаю кілька десятків молодих поетів ,які пишуть українською, а в побуті говорять російською. Про моду тут говорити важко ,адже поезія ніколи не була в моді, а сьогодні тим більше. Тут щось інше, коли нейтральне спілкування - однією мовою ,а поетичне мислення краще виходить іншою. При чому дісно краще, бо російською їхні вірші набагато слабкіші, і вони переходять на мову, яку вважають придатнішою для поезії. І не варто думати, що тут причина в якості мови - усі мови рівні - а в ментальності і в традиції, мені так здається.
 

Zuzuka

прагну...
Аматор в русском языке такого слова нет.
аматор

аматёр
(Словарь Ефремовой)
аматёр
м. устар.
1) Любитель чего-л.
2) Дилетант, непрофессионал.

аматер
(Словарь Даля)
м. франц. любитель, знаток, охотник до чего; занимающийся чем не по званию, а по призванию, любви, охоте, наклонности. Говор. о художествах, особ. о музыке.

аматер
(Словарь синонимов)
аматер [фр. amateur] см. любитель



я думаю, ви не будете сперечатись із словниками з російської мови різних напрямків. якось дивно буде виглядати захистник російської мови, який зперечається зі словником тієї мови і не є філологом.
 
Зверху