Відповідь: Комунізм: за і проти.
А Леонід Ілліч - то вже зовсім інша історія і відношення до комунізму у баченні його істиних вождів він має не більше аніж Горбачов...
Так, вибачте, саме його. Щось я зовсім забігався...Якшо ви мали наувазі Володимира Ілліча,то цей суб'єкт теж особливо не переймався долею пролетаріату,а жив на широку ногу,навіть при цараті.А масові грабунки церков і заможних громадян на справу "світової революції" не що інше,як забезпечення власних ідей і амбіцій.
Ну так і лишилося ж воно після залишення Сталіним владної посади тій же партії, а не осіло десь на офшорних рахунках його родини.Мільярдні рахунки існували,тільки вони називались "золото партії" і йшли на підтримку урядів країн-сателітів.
Вибачте, описочка вийшла. Мався на увазі Володимир Ілліч.Леонід Ілліч і революция? Це щось новеньке.
А Леонід Ілліч - то вже зовсім інша історія і відношення до комунізму у баченні його істиних вождів він має не більше аніж Горбачов...
А ви не задумувалися що було б якби не було Сталіна і замість одної великої могутньої держави ми мали б на момент війни кілька десятків князівств-отаманств що без кінця гризлися б між собою з перемінним успіхом? То жили б ми зараз у Райхскомісаріаті або у випадку таки програшу Райхом війни - в руїні у вигляді державного трупа накшталдт УНР з маріонетковим прозахідним урядом (бо на Сході не було б сили здатної кимсь ще маніпулювати) з тотальною розрухою, зубожінням та деградацією населення... Хоча зараз ми приблизно те ж саме і маємо, просто з відстрочкою в 70 років... Мабуть така вже наша доля...А те що Сталін досить таки скромно життя вів, не заважало йому грабувати народ. Я не буду сперечатись відносно того, що влада була у нього на першому місті. А наслідки його правління свідчать про те, чим для народу такий пріорітет у володаря закінчується - десятки мільонів знищено і ще більше перетворено на слухняних зомбі.