У ГАИ поехала крыша: водителя вытянули из машины

G-Man

...
Модератор
так мне никто и не ответил. наверное ответ будет "не в рамках закона" :D
и по поводу наказа 111, давайте разберем его и опять же задам пару вопросов:
14.1. Підставою для зупинення транспортних засобів є:
14.1.1. Порушення ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ) водіями.
14.1.2. Характер руху транспортного засобу викликає підозру в спроможності водія керувати ним (різка та періодична зміна напрямку руху і (або) швидкісного режиму).
14.1.3. Відсутність номерних (го) знаків (а) на транспортному засобі або наявність номерних знаків, які не відповідають вимогам стандартів, закріплені у не встановленому для цього місці, закриті іншими предметами чи забруднені, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцять метрів, а також керування транспортним засобом за відсутності талона про проходження державного технічного огляду.
14.1.4. Наявність ознак, які свідчать про технічну несправність транспортного засобу.
14.1.5. Наявність даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, водія, пасажирів або вантажу до скоєння ДТП, злочину чи адміністративного правопорушення.
14.1.6. Перебування транспортного засобу в розшуку, а також наявність даних про використання транспортного засобу з протиправною метою.
14.1.7. Необхідність опитування водія чи пасажирів про обставини скоєння ДТП, адміністративного правопорушення, злочину, свідками якого вони є або могли бути.
14.1.8. Необхідність залучення водія транспортного засобу для надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам міліції або як свідка при оформленні адміністративних матеріалів.
14.1.9. Проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, а також документів на транспортний засіб і вантаж.
14.1.10. Виконання рішень уповноважених на те державних органів про обмеження чи заборону руху.
14.1.11. Якщо технічний стан транспортного засобу або спосіб закріплення вантажу на ньому створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху.
14.1.12. Порушення визначеного порядку встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
где тут "просто проверить доки"? самая безобразная причина - это операции и т.д.(но если у ГАИ есть доки на эту операцию - тогда все в рамках наказу, но не закона - а что у нас выше в Украине? :D)

идем дальше
15.4. Після повної зупинки транспортного засобу працівник підрозділу ДПС повинен підійти до водія з дотриманням заходів особистої безпеки.
оказывается гаишник ДОЛЖЕН подойти к водителю, а не водитель с доками в зубах к нему(как с ваших слов получается)

и еще...

15.5. Під час звернення до водія працівник Державтоінспекції МВС зобов'язаний прикласти праву руку до головного убору, привітатися, чітко й зрозуміло відрекомендуватися, назвати свою посаду, звання та прізвище, висловити вимогу про передачу водієм документів, зазначених в пункті 2.1 ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п), для перевірки та повідомити про причину зупинки транспортного засобу і суть скоєного правопорушення.
при простой проверке доков - суть правонарушения какое? то есть если гаишник не называет суть нарушения(а при простой проверке доков она есть?), он нарушает свой "наказ 111". так где же "хамовитые водилы, которые напрягают гаишников") все в рамках закона и "наказу 111".

SooS надеюсь на Ваши ответы на предыдущие мои вопросы и "просвещение" по пунктам, что я привел по "наказу 111"
 
Останнє редагування:

G-Man

...
Модератор

в приложении методичка. очень интересная и в ней уже только 5 причин остановки :)))
 

Bimmer

Proud daddy
Команда форуму
Модератор

в приложении методичка. очень интересная и в ней уже только 5 причин остановки :)))
и в методичке тоже нет ни слова про "просто проверить доки":)

з.ы. знаешь, меня всегда улыбают гайцы, когда подходят и даже своё звание пробубнивают себе под нос так невнятно, что хер вообще хоть слово разберёшь... а везде в законе и приказах предписание "внятно и чётко называть звание, фио и т.д." то есть они уже вот этим самым с тобой общаются "на отъе**сь"
 

N3Ro

yurkaaaa

в приложении методичка. очень интересная и в ней уже только 5 причин остановки :)))
Методички это все конечно хорошо, но законные причины указаны в Законе "О Милиции" и их там 3, все остальное это произвол!
 

G-Man

...
Модератор
ну уже намечаеться динамика "на выздоровление". с 12 до 5ти причин - это уже достижение :)
 

Bimmer

Proud daddy
Команда форуму
Модератор


SooS, здесь, вы хотите сказать, водила тоже не прав? :)
 

e_vovchik

шикарно
подскажите пожалуйста.....пару лет назад была ситуация, когда остановили гаишники, ....я сел к ним в машину, они попросили дыхнуть им (дыхнуть в свёрнутую трубочкой мою же доверенность на авто), я их послал нафиг, Гайци сказали: едим в нарко диспансер.... ....я начал отказываться.... ....меня тогда на КРЗ остановили, я начал говорить, что пока мы будем ездить, у меня с машины бензин местная гопота сольёт и колёса поснимает. .....я начал требовать, что бы мне либо машину опечатали, либо один из ГАИшников остался возле моего авто. .....вообще спорили долго и нудно, но в конечном итоге я дыхнул им и мы разъехались.

хотел спросить: как следует поступать в таких ситуациях?! ...если гаишники говорят: поехали в нарко диспансер на экспертизу. как следует поступать? если я оставлю машину и с ней что-то случится, кто за это отвечать будет?
....ехать на своём авто в нарко диспансер тоже не вариант – почему я должен тратить свой бензин на безосновательные подозрения?!

как следует себя правильно вести в такой ситуации?
 
Зверху