Хорошо, европейский пример народа с автономией - саамы, они же лопари, лапландская народность, имеют автономию в Финляндии, для них действует программа поддержки саамского языка и культуры, более того, многие финны тоже его изучают. саамский уравнян в правах с финским языком. .
По перше саами це один із найдревніших народів, проживають в північній частині Фінляндії… і є туристичною візиткою тих країв… Без особливої підтримки від держави, цей народ би зникнув… Нажаль я нічого не знайшов про автономний статус… але все ж Саами складають 0,1% від загальної кількості населення, живуть на неосвоєних, холодних землях, і крім них більше ніхто там не проживає… а русини, живуть в центрі України, складаюсь менше 0,07% від загального, і на територіях де вони проживають, існує ще декілька національностей, які складають більшість саме на тій території… тому якщо 109 делегатам, захотілось автономії, нехай їдуть на північний полюс, щоб їх була переважна більшість…
точно, а израиль на еврейский автономный округ
Ваш сарказм недоречний… бо на Кубані проживаю трохи менше 50% етнічних українців, і на відміну деяких із тут присутніх, дотримуються українських традицій і розмовляють українською мовою… але РФ їх не признає і всіляко перешкоджає розвитку, і на відміні від росіян що проживають в Україні,які завжди кричать що їх утискають в правах, і мають змог навчатися в російськомовних школах, на Кубані на скільки мені відомо немає українських шкіл, щоб фінансувалися з бюджету РФ…
…. действий на территории xUSSR...
Мені байдужа ситуація в Бухаресті! Вона жодним чином не відноситься до України!... як би ця ситуація поширювалася б і на території моєї держави, інша справа… ви про які дії? Чи згадали другу світову? Тоді і Німеччину не потрібно списувати зрахунку….
…. Вынужден Вас расстроить...
Я в питанні Косово придержуюсь нейтралітету, бо ситуація там досить складна… Враховуючи, що Сербії як самостійної, незалежної держави не було до літа 2006р. (якщо не помиляюсь то в другій половині 19ст. були спроби створення незалежної Сербії)… отже це наслідки розпаду Югославії… Але це розмова другої теми… А от все ж таки я вас засмучу, бо Румунія не визнає Косово… спираючись на міжнародні закони… Україна ж також поки не визначилася… бо потрібно спочатку дослідити яку роль і на яких правах Косово існувало в Югославії….
Вопрос лично к Вам... Сколько Вам лет? …
Я свого віку ні від кого не приховую, дивіться в профілі… Я в СССР не жив взагалі!... але щоб оцінювати не потрібно жити потрібно знати….
Вы хоть экономику знаете? В каких случаях Украина была бы развитым государством? Сколько для этого надо? …
До чого тут економіка?
Для того щоб Україна ввійшла в 20 самих розвинених країн потрібно 10-15 років…
І потрібно то всього декілька десятків кроків… але нажаль в українському політикумі немає на сьогоднішній день партії або політика з такою формою розвитку… я за Ющенка лише за національну політику, відродження української нації… в плані ж економіки демократичні сили йдуть вже протоптаними стежками європейських країн, які в часи кризи ведуть до провалу… В економічному розвитку програма КПУ мені навіть чимсь подобається…
Що потрібно на мою думку?
1) Заморозити питання що ведуть до розколу… припинити приватизацію, та роздачу в оренду землі, що не в ходить в міські зони… посилений контроль держави, та ліквідація посередників в усіх галузях…
2) В перші роки профінансувати «Чорноморський суднобудівельний завод», «Миколаївський суднобудівельний завод» або інші, для розробки або викупу патенту і будівництва плавучих платформ для видобутку газу і нафти на глибині 100-2000м., а також будівництво стаціонарних платформ, що працюють на глибинах до 100м… та техніки обслуговування (співпраця виключно з залишившимися державними металургійними заводами)… щоб збільшити об’єми видобутку, і перейти и від імпорту до експорту газу і нафти… (Чорноморський шельф містить 1,7 трлн. куб. м. це ті що вже розвідані… отже на суму 600 млрд. доларів… )
3) В наступному році інвестувати в металургійну, машинобудівельну, тяжку промисловість і будівельну галузі…
4) Взяття сільське господарство в свої руки… тим самим позбавившись від спекуляцій та монополій….
5) Реформувати судову систему, знищіти корупцію, і змінити виборчу систему…
6) Розвиток легкої на хімічної промисловості…
7) Підтримка малого бізнесу…
Я не економіст, навчаюсь на будівельника, тому це не в моїй компетенції, будувати план економічних дій… але якщо хтось хоче обговорити таке, потрібно створити відповідну тему…
На мой взгляд, судя по Вашим постам, Вы первый националист. Так вот, о провокации говорите больше Вы, чем русскоязычное население, любящее Россию. ..
А в чому погана національна ідея? Звісно якщо ж вона не переходить в нацизм і шовінізм…
Провока́ция — действие с целью вызвать предсказуемую ответную реакцию (необязательно успешное). Человек, совершающий провокации, называется провокатором.
Провокации занимают важное место в пропаганде и военном деле. Политические провокации часто ориентированы на реакцию общественного мнения, негативную в отношении противника. В частности, среди методов провокации может быть совершение неблаговидных действий под видом своего противника, нанесение урона его известным оппонентам, с целью вызвать реакцию сочувствия в общественном мнении. В военном деле провокацией может быть ложное отступление, создание иллюзии незащищенности какого-либо своего фланга, с целью заманить противника в ловушку. В политических целях государства могут жертвовать частью войск, провоцируя противника на открытую атаку, чтобы получить повод к войне.
З своїми заявами по ваших знайомих в контексті можливого військового сценарію, Ви підпадаєте під
В военном деле провокацией может быть ложное отступление, создание иллюзии незащищенности какого-либо своего фланга, с целью заманить противника в ловушку.
Спочатку….
Так и они - большая часть перейдёт на сторону России.
А потім довіряйте….
Моё мнение: - для нормального развития государства, прежде всего надо начать с менталитета граждан, воспитывать, учить и доверять.. .
А для виховання, потрібно відімкнути російські канали і заборонити будь яку кінопродукцію цієї країни… Бо в кожному фільми є братки, які живуть по поняттях, в кожному фільмі є в’язниця… і наркомани і алкоголізм… або ж з політичним акцентом…
А не так, как сейчас на форуме... если ты русский, значит ты плохой... и у тебя нет права проживать в Украине. или мнение другое... и тоже самое - ты плохой потому, что твоё мнение не сходится с другими.
Я відстоюю інтереси України, ви ж як громадяни Росії, якщо це звісно так, не маєте права голосу ( мається на увазі референдум, вибори).. і втручаєтесь в політичне життя моєї країни, лобіюючи інтереси Москви…
Хахаха... Это с чего бы?.......
Щоб ви знали
Етнонім «українці» фіксується наприкінці XVI століття у документах, присвячених повстанню Григорія Лободи та Северина Наливайко, а також у боротьбі з татарами. У першій половині 17 ст. «українцями» називали на сеймах Речі Посполитої послів від Київського, Брацлавського і Чернігівського воєводств (дивись також українники). Етнонім походить від крайового топоніма «Україна», етимологію якого пояснюють наразї декілька гіпотез.
З першої половини 19 ст. українська інтелігенція починає використовувати назву «українці» як загальноукраїнський етнонім. Остаточно стверджується самоназва «українці» у Східно-Центральній Україні після національно-визвольного руху 1917—1920 рр. В Галичині і Буковині починає поширюватися з кінця 19 ст., в часи піднесення українського національно-культурного руху, цьому сприяють українська інтелігенція — рух січових стрільців і національно-визвольний рух, діяльність УПА, тощо.
І на відміну від вас я не лізу з шкури, щоб мене приписали до великорусів…. Я українець… ви ж просто малорос... але якщо ви наполягаєте, звичайно росіянином важко вас назвати, а от москальом залюбки…
Я до росіян відношусь як до будь якої іншої нації… але це до тих пір доки хтось не починає втручатися в справи моєї країни….