Відповідь: Ответ: Оффтопики.
Стосовно того, що для кого образа, це вже особисте. Тому, повністю позбутися взаємних образ, неможливо. Взагалі людині властиво ображатись на будь які заперечення того, що вона думає, тим більш її переконань. А тут розділ такий, що саме це і обговорюється. І межи, за яки не можно заходити більш-менш викреслени. Тож до певної міри людина у відповідь має теж щось гостре відповісти. Але ж у розумних межах. І не постійно повторювати одне й те саме. Бо це вже не смішно.
Вважаю я ОУН і УПА визволітелями України? Ні не вважаю, бо визволітелі це ті, хто визволів, а вони на цьому шляху майже усі загинули. Заслуговують вони поваги і пошани - так, бо вони боролися за недосяжну на той час мету - незалежну, соборну Україну, за те, що ми зараз маємо. Боролися без матеріального заохочення і жертвуючи власним життям.
Усе духовенство я не ображав. Той хто служе Богу заслуговує на пошану. А той хто НКВД-КДБ-ФСБ, той і є поп Гапон. А хто з них хто, то ви самі вирішуйте. Коли я бачу те, що духовенство вже давно нічого не каже про Бога, але на кошному кроку вірішує свої власні "мірськи" справи, тим більш втручається у політику, та ще й на боці сил, які ведуть антідержавну діяльність, і тим більш виступає з антідержавними гаслами, та ще зі стойкими атеїстами-комуністами, то вабачте, іншого висновку я зробити не можу. Духовенство, значить перш за все Бог. А якщо ні, то ні.
alfim, до якої теми? Звинувачення у фашизмі, повторююсь, це серьозне звинувачення і образа, якщо людина проти фашизму.Коста, еще раз повторюсь. Вы не выглядите личностью с непредвзятым отношением к данной теме. Я думаю, найдется немало свидетелей, сумеющих это подтвердить. И, скажите пожалуйста, неужели Вы действительно считаете, что "особо горячих" можно охладить, оскорбив их в ответ?
PS. А "попы Гапоны" действительно является оскорблением для человека, живущего церковной жизнью.
PPS. Для того, чтобы "хорошо разбираться в церковной жизни", необходимо жить этой самой церковной жизнью.
PPPS. Я же не называю Вас "бандеровцем", ведь Бандера -- тоже реальная историческая личность.
PPPPS. Сколько священников Вы знаете лично, что считаете себя вправе оскорблять все духовенство?
Спасибо.
Стосовно того, що для кого образа, це вже особисте. Тому, повністю позбутися взаємних образ, неможливо. Взагалі людині властиво ображатись на будь які заперечення того, що вона думає, тим більш її переконань. А тут розділ такий, що саме це і обговорюється. І межи, за яки не можно заходити більш-менш викреслени. Тож до певної міри людина у відповідь має теж щось гостре відповісти. Але ж у розумних межах. І не постійно повторювати одне й те саме. Бо це вже не смішно.
Националістом я себе вважаю. Але не у тому розумінні, яке ті, хто вважає це сінонімом націзму, чи фашазму. А можливо це я помиляюсь, що прирахував себе до націоналістів. Я вважаю кожен народ, має право жити на своєй землі свободно і мати свою незалежну державу. І має право на захист своєї свободи, незалежності і культури. У тому числі і зі зброєю в руках. Националізм це чи ні? А може це націзм чи фашизм?Теперь что касается обвинения в фашизме. Я (пока) не знаю, правомерны ли они, но думаю, что можно и в этом разобраться.
Скажите, пожалуйста, Вы считаете себя националистом? Если да, то почему. Вы считаете, что ОУН УПА были освободителями Украины? Опять-таки, если да -- почему?
Вважаю я ОУН і УПА визволітелями України? Ні не вважаю, бо визволітелі це ті, хто визволів, а вони на цьому шляху майже усі загинули. Заслуговують вони поваги і пошани - так, бо вони боролися за недосяжну на той час мету - незалежну, соборну Україну, за те, що ми зараз маємо. Боролися без матеріального заохочення і жертвуючи власним життям.
Я попами Гапонами нікого не називав, навить конкретно бсв не мав на увазі, бо він лише той, ким керують і кого підбурюють на антіукраїнски вислови.PS. А "попы Гапоны" действительно является оскорблением для человека, живущего церковной жизнью.
PPS. Для того, чтобы "хорошо разбираться в церковной жизни", необходимо жить этой самой церковной жизнью.
Можете мене називати бандеровцем, я на це не ображусь. Але я на таку честь не заслуговую, бо життя своє за ради України на вівтар не клав.PPPS. Я же не называю Вас "бандеровцем", ведь Бандера -- тоже реальная историческая личность.
PPPPS. Сколько священников Вы знаете лично, что считаете себя вправе оскорблять все духовенство?
Усе духовенство я не ображав. Той хто служе Богу заслуговує на пошану. А той хто НКВД-КДБ-ФСБ, той і є поп Гапон. А хто з них хто, то ви самі вирішуйте. Коли я бачу те, що духовенство вже давно нічого не каже про Бога, але на кошному кроку вірішує свої власні "мірськи" справи, тим більш втручається у політику, та ще й на боці сил, які ведуть антідержавну діяльність, і тим більш виступає з антідержавними гаслами, та ще зі стойкими атеїстами-комуністами, то вабачте, іншого висновку я зробити не можу. Духовенство, значить перш за все Бог. А якщо ні, то ні.