Земля! Это должен знать и уметь каждый.

loyer_1

той самий Otto
Ответ: Земля! Это должен знать и уметь каждый.

Konstantyn! Таким своим энтузиазмом вы, конечно, вызываете к себе уважение, но если сказать, что вы взялись за трудноподъемное дело - значит, ничего не сказать. Это дело "супергипертрудноподъемное". Но с позиции общественных интересов территориальной громады - сверхнужное и сверхполезное.
Стоит ли говорить, что сфера земельных правоотношений в нашем государстве настолько запутана и усугублена всякими мораториями? Лично мне когда приходится читать наш Земельный Кодекс, то у меня складывается ощущение, что его писали для того, чтобы осуществлять разные теневые махинации с землей. Нормы Кодекса по степени абстрактности и декларативности, по-моему, превосходят даже Конституцию. На мой взгляд, пока не будет более конкретного земельного законодательства (а его в ближайшее время в реале не будет), все эти действующие моратории будут только способствовать различным коррупционным схемам.
Но как бы там ни было: дорогу осилит идущий. Во всяком случае, именно так было всегда.
Что же касается вашей идеи создания темы о деятельности и "подвигах" судей, то лично мне идея нравится. Особенно в свете того, что Минюст обещал вскоре появление единого государственного реестра судебных решений.
Кроме того, даже слепому видно, что мы рано или поздно вернемся к выборности судей, что хоть как-то будет влиять на их совесть и чувство ответственности. Ибо при нынешнем судейском беспределе никаких общественных рычагов влияния на это не существует.
И все-таки, я уверяю вас, что порядочные судьи есть. Мало, но есть.

Ах да. Хотел спросить: что означает ваше высказывание
В одном суде уже судья Бойко просто испугался того, что его решение о восстановлении законности в этом вопросе может лишить в Сумах многих такого лакомого кусочка.
Это в смысле: он вынес какое-то решение в пользу муниципальной власти? Или, наоборот, не в пользу муниципальной власти? Или что вы имели в виду?
 
Ответ: Земля! Это должен знать и уметь каждый.

та ну у меня на бойко напрявляли пару дел судились с гос органами он всегда отписывался лишь бы не рассматривать дело как по мне он не нравится
 
Ответ: Земля! Это должен знать и уметь каждый.

для начала напишите заявление
Стаття 118. Порядок безоплатної приватизації земельних
ділянок громадянами

1. Громадянин, зацікавлений у приватизації земельної ділянки, яка перебуває у його користуванні, подає заяву до відповідної районної, Київської чи Севастопольської міської державної адміністрації або сільської, селищної, міської ради за місцезнаходженням земельної ділянки.
2. Рішення органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо приватизації земельних ділянок приймається у місячний строк на підставі технічних матеріалів та документів, що підтверджують розмір земельної ділянки.
3. Громадяни — працівники державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, а також пенсіонери з їх числа, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні цих підприємств, установ та організацій, звертаються з клопотанням про приватизацію цих земель відповідно до сільської, селищної, міської ради або районної, Київської чи Севастопольської міської державної адміністрації.
4. Відповідний орган місцевого самоврядування або орган виконавчої влади в місячний термін розглядає клопотання і надає дозвіл підприємствам, установам та організаціям на розробку проекту приватизації земель.5. Передача земельних ділянок у власність громадянам — працівникам державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, а також пенсіонерам з їх числа провадиться після затвердження проекту приватизації земель у порядку, встановленому цим Кодексом.
6. Громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для ведення фермерського господарства, ведення особистого селянського господарства, ведення садівництва, будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), індивідуального дачного будівництва, будівництва індивідуальних гаражів у межах норм безоплатної приватизації, подають заяву до відповідної районної, Київської чи Севастопольської міської державної адміністрації або сільської, селищної, міської ради за місцезнаходженням земельної ділянки. У заяві зазначаються бажані розміри та мета її використання.
7. Відповідна місцева державна адміністрація або сільська, селищна, міська рада розглядає заяву, а при передачі земельної ділянки фермерському господарству — також висновки конкурсної комісії, і в разі згоди на передачу земельної ділянки у власність надає дозвіл на розробку проекту її відведення.
8. Проект відведення земельної ділянки розробляється за замовленням громадян організаціями, які мають відповідні дозволи (ліцензії) на виконання цих видів робіт, у строки, що обумовлюються угодою сторін.
9. Проект відведення земельної ділянки погоджується з органом по земельних ресурсах, природоохоронним і санітарно-епідеміологічним органами, органами архітектури і охорони культурної спадщини та подається на розгляд відповідних місцевої державної адміністрації або органу місцевого самоврядування. (Частина дев’ята статті 118 в редакції Закону N 1626-IV (1626-15) від 18.03.2004)
10. Районна, Київська чи Севастопольська міська державна адміністрація або сільська, селищна, міська рада у місячний строк розглядає проект відведення та приймає рішення про передачу земельної ділянки у власність.
11. У разі відмови органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування у передачі земельної ділянки у власність або залишення заяви без розгляду питання вирішується в судовому порядку.


Стаття 121. Норми безоплатної передачі земельних ділянок
громадянам

1. Громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності в таких розмірах:
а) для ведення фермерського господарства — в розмірі земельної частки (паю), визначеної для членів сільськогосподарських підприємств, розташованих на території сільської, селищної, міської ради, де знаходиться фермерське господарство. Якщо на території сільської, селищної, міської ради розташовано декілька сільськогосподарських підприємств, розмір земельної частки (паю) визначається як середній по цих підприємствах. У разі відсутності сільськогосподарських підприємств на території відповідної ради розмір земельної частки (паю) визначається як середній по району;
б) для ведення особистого селянського господарства — не більше 2,0 гектара;
в) для ведення садівництва — не більше 0,12 гектара;
г) для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах — не більше 0,25 гектара, в селищах — не більше 0,15 гектара, в містах — не більше 0,10 гектара;ґ) для індивідуального дачного будівництва — не більше 0,10 гектара;
д) для будівництва індивідуальних гаражів — не більше 0,01 гектара.
2. Розмір земельних ділянок, що передаються безоплатно громадянину для ведення особистого селянського господарства, може бути збільшено у разі отримання в натурі (на місцевості) земельної частки (паю).

государственная пошлина и сборы

Справочник налогоплательщика «Налоги Украины»
Государственная пошлина (размеры ставок)
Нормативные документы

«О государственной пошлине», Декрет КМУ от 21.01.93 N 7-93
"Порядок оплати витрат з інформаційно-технічного забезпечення судових процесів, постанова КМ від 21 грудня 2005 р. N 1258.
Дополнительные материалы в системе
Судові витрати
Розмір оплати витрат з інформаційно-технічного забезпечення судових процесів
см.также классификаторы БД «Законы» и «Консультации»

Государственная пошлина на территории Украины взимается с физических и юридических лиц за совершение действий в их интересах и выдачу документов, которые имеют юридическое значение.
Госпошлина уплачивается по месту рассмотрения и оформления документов.
Размер пошлины зависит от вида совершаемых действий:

2 С жалоб на неправомерные действия органов государственного управления и должностных лиц, ущемляющих права граждан 3,40 грн. Хотя здесь судья на свое усмотрение может отказаться ссылаясь на то что дело имущественного характера и может изменить гос пошлину на
исковых заявлений 1% цены иска, но не менее 51грн/3нмгд и не более 1700грн/100нмдг
это уже будит зависеть от того сколько тараканов у судьи в голове.
РОЗМIРИ
витрат з інформаційно-технічного забезпечення судових процесів, пов’язаних з розглядом цивільних та господарських справ
I. Цивільні справи
1. Справа позовного провадження з розгляду спору 30 грн.





До ________________ районного суду м. Суми

40030, м. Суми, вул. ______________________

Позивач: П.І.Б. адреса проживання поштовий індекс
іднтфкц.номер

Відповідач: Сумська міська рада м. Суми (адреса) пошт.
індекс​



ЗАЯВА
про зобов’язання здійснити безоплатну передачу земельної ділянки​
27 лютого 2008 року до Сумської міської ради м. Суми я подав(ла) заяву на безоплатну передачу земельної ділянки згідно ч.6 ст. 118 Земельного Кодексу України.
З того часу минуло більше двох місяців, однак заяву мою і досі не розглянуто.
Вважаю дії відповідача незаконними, оскільки у відповідності з п. „г” ч. 1 ст. 121, ч. 2 ст. 118 Земельного кодексу України я маю право на безоплатну передачу у власність шляхом приватизації 0,10 гектара землі, і рішення органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування про це повинно бути прийнято у місячний строк з дня подання матеріалів.
На підставі викладеного й у відповідності. ч. 1, 2 ст. 118, ч. 1 ст. 121, ч. 2 ст. 158 ЗК України, керуючись ч. 1 ст. 88 ЦПК України

прошу:

1. Зобов’язати Міську раду м. Суми здійснити безоплатну передачу на мою користь земельної ділянки площею 0,10 гектара, розташованої по _________________________ ______________ району.
2. Стягнути з відповідача на мою користь судові витрати.

Додатки:

1. Копія заяви до Міської ради м. Суми
2. План розташування земельної ділянки.
3. Квитанція про сплату судового збору.
4. Копія квитанції про сплату судового збору.
5. Квитанція про оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.
6. Копія квитанції про оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.
7. Копія позовної заяви.

„____”___________200__р. ___________________
П.І.Б.
набросал на ходу.... это если ваша ситуация сюда подходит исковое заявление в зависимости от ситуации корректируется а там дальше будит видно
 

[RaBBiT]

Member
Ответ: Земля! Это должен знать и уметь каждый.

Готов взять земли что бы потом её перепродать.
Такое возможно ???
 

Freddi

New Member
Ответ: Земля! Это должен знать и уметь каждый.

1. Зобов’язати Міську раду м. Суми здійснити безоплатну передачу на мою користь земельної ділянки площею 0,10 гектара, розташованої по _________________________ ______________ району.
2. Стягнути з відповідача на мою користь судові витрати.


Мені цікаво, як ти розумієшь та уявляєшь виконання рішення суду у випадку задоволення позовних вимог в такому вигляді, щодо зобовязання міської ради здійснити безоплатну приватизазацію. Припустимо міська рада ігнорує рішення суду та не здійснює безоплатну передачу,наприклад не було кворуму на засіданні, рада голосує - рішення не прийнято, "за" не вистачило голосів. Рада нібито і голосувала за вказане питання, але це колегіальний орган-не вистачило голосів. Як взагалі колегіальний орган (в якому ніхто ні за що не відповідає) можно щось зобовязати зробити???
Ти звертаєшся до виконавчої служби, приходить виконавець і щ він буде робити???? депутатам руки підіймати чи як?
Якщо можна прокоментуй....
 
Ответ: Земля! Это должен знать и уметь каждый.

Много тут вопросов звучало разных. Попробую на кое-какие поотвечать:
1. Бойко - хитрый лис - признавая преступной бездеятельность горсовета в связи с нерассмотрением заявления гражданина о передачи ему земли, одновременно не усмотрел несоответствия местного порядка предоставления земли в г. Сумы Земельному кодексу;
2. каждая власть говорит, что земли нет, но это обман чистой воды: все новые и новые депутаты получают землю и происходит это целыми улицами;
3. меня не смущают даже наши местные правила, ибо там дополнительно к заявлению, предусмотренному Земельным кодексом Украины всего лишь требуется выкопировка из генплана (он в свободном доступе пока есть на сайте мерии) и план участка с вариантом размещения будущего строения;
 
Ответ: Земля! Это должен знать и уметь каждый.

насчет горсовета и как его обязать проголосовать как нужно это реально самый сложный вопрос: можно попробовать поименно каждого голосовать, а можно сделать еще хитрее: подавать заявы людей
 
Ответ: Земля! Это должен знать и уметь каждый.

снова и снова. Враги-депутаты голосуют пакетами за "свою" землю. Так вот если заваливать их заявлениями, то не смогут они делать голосование только по своим участкам отдельно от голосования по всем остальным. А если такое и будет, то легко узнать по чьей инициативе именно так и происходит.
Сейчас, например, я веду переговоры с некоторыми СМИ, чтобы с из поддержкой запустить мегапроект - всестороннее и объективное освещение деятельности общественной организации (пока только создается), которая среди прочего как раз вопросам земли (вернее коррупции в этой сфере) и занималась бы!
 
Ответ: Земля! Это должен знать и уметь каждый.

если нет кворума то о принятии каких решений вообще будит идти речь, те дни когда в горсовете нет кворума можно щитать что совет вообще не работоспособный. В части исполнителей они вообще не привлекаются, а за игнорирование решения суда предусмотрена ответственность пусть этим уже занимается наши органы следствия и прокуратуры.
 
Останнє редагування:
Зверху