"Мови" та "языки".

• Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

Terminus

where death is most alive
Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: "

Тоді все зрозуміло, тоді все стає на свої місця. Гурони аналогія з аборигенами, окрім того, звучало, що ми, як корінні жителі України також можемо назватись аборигенами.
Тоді, напруживши потрібну півкулю мозку роблю висновок, що ми всі - гурони, а не тільки ті, хто не знає українську.
Нет, не нужно юродствовать и пєрєсмыкивать. Вашу належнисть к коренным аборигенам Украины нужно еще сильно доказывать. огромное знание истории Украины и истории вообще может нам о многом поведать.
Теперь по теме. Без сомнения, знание украинского языка необходимо живущим на Украине. Литература, телевидение, общение на украинском языке может и, во многом, должны восприниматься нормально. Но, как показывает практика, подавляющее большинство официальной документации выполнено на русском языке. И, согласно статистике, процентное соотношение употребляющих русский язык в обиходе сравнивается с применяющими украинский. Страна у нас демократичная, корни языков одни... Не вижу ничего, что могло бы препятствовать определению статуса русского языка, как государственного.
З.Ы. Судя по Вашему мироощущению мы должны были бы американский язык принимать вторым государственным.:greedy:

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь

Теперь по теме. Без сомнения, знание украинского языка необходимо живущим на Украине. Литература, телевидение, общение на украинском языке может и, во многом, должны восприниматься нормально. Но, как показывает практика, подавляющее большинство официальной документации выполнено на русском языке. И, согласно статистике, процентное соотношение употребляющих русский язык в обиходе сравнивается с применяющими украинский. Страна у нас демократичная, корни языков одни... Не вижу ничего, что могло бы препятствовать определению статуса русского языка, как государственного.
Знову за рибу гроши. Російською мовою саме тому так богато всього зараз, що процес українізациї дуже повільний, бо майже ніяких примусових засобів не використовується. Але українська мова поступово всеж таки займає своє природнє місце головної мови держави. І це дуже повільний процес. Можете самі порівняти по рокам становище української мови з 1991 по 2007. А впровадження, да і навить самі балачки про впровадження російської другою державною, викликає навпаки, бажання окремих прискорити неминуче, від чого і виникають "перегибы на местах". Не бачу нічого що могло би завадити українськой мові лишатись єдиною державною.

madwolfa

USA, Midwest
Ответ: "Мови" та "языки".

Мне абсолютно все равно, знаю оба языка, но в последнее время предпочитаю украинский дубляж. Чисто с профессиональной точки зрения украинский дубляж в большинстве случаев качественнее. Один из самых ярких тому примеров - мультфильм "Cars" ("Тачки"). Актеры (изумительно подобранные) оторвались на все 100% - подошли творчески и вложили всю душу в свою работу... русский вариант по сравнению с ним звучит настолько убого, что кроме как на украинском я этот мультфильм уже не воспринимаю. Мало того, даже оригинальная английская дорожка несколько уступает по уровню исполнения! Звучит дико, но это факт...

Хотя есть и обратные примеры - послушайте русский дубляж мультфильма "Сезон охоты", там одну из ролей озвучивает Михаил Боярский. Просто отпад!!

Так что украинскому дубляжу - однозначно быть! У нас для этого уже все есть: и талантливейшие актеры и благодарные зрители!

Останнє редагування:

Kramar

Іван Богун
Відповідь: "Мови" та "языки".

мультфілм "Тачки" з українським дубляжем - просто шедевр! Настільки яскравий і веселий! А "Пірати Карибського моря" українською - мммммм! Там Фагот так круто озвучив Джека.
Тут справа навіть не в мові як такій, а в професійності акторів та режисерів дубляжа та їх ставленні до власної справи. Але особисто я, коли хожу в "Дружбу", надаю перевагу українському перекладу фільмів

madwolfa

USA, Midwest

Дід приїхав із села ходить по столиці… Має гроші - не мина Жодної крамниці. Попросив він: - Покажіть Кухлик той, що скраю. Продавщиця: - Что? Чаво? Я не понимаю! - Кухлик, люба, покажіть, Той, що збоку смужка. - Да какой же кухлик здесь, Если это кружка! Дід у руки кухлик взяв І насупив брови: - В Україні живите Й не знаєте мови… Продавщиця теж була Гостра та бідова. - У меня есть свой язык, Ни к чему мне мова! І сказав їй мудрий дід: Цим пишатися не слід, Бо така сама біда в моєї КОРОВИ: має, бідна, язика - І не знає мови!

lyolia

Забанен

"Кажуть люди що у жаби хитрість є така -
Заховається у травці, виткне язика...
А метелик тільки сяде на ії язик,-
Хитра жаба хап губами і метелик зник.
Байка вся.До чого ж в байці цій мораль веде?
Хто язик великий має, той не пропаде!";)
П.Глазовий.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: "Мови" та "языки".

Як гарно, що згадали нашого Великого Глазового. Зроблю свій внесок:
Павло Глазовий

Факти й аргументи

- Кажуть, наших у Росії
Є мільйонів п'ять.

- А вони там по-російськи
Вміють розмовлять?

- Ну звичайно. Володіють
Мовами двома.

- Є там школи українські?
- Ні, таких нема.

- А Росія скільки руських
Дарувала нам?
- Їх в чотири рази більше,
Аніж наших там.

- Чи спокійно їм живеться?
- "Трєбуют" весь час,
Щоб по-руськи їхні дітки
Вчилися у нас.

А чому отак виходить
Пояснив один
Убеждьонно руськомовний
Вчений гражданін:

- Всем известно из древнейших
Письменних трудов
То, что Киев - зто матерь
Русских городов.

Ну, а кто же чаще русских
Поминает мать?
Ето следует бандерам
На заметку взять.

Павло Глазовий

Суперечка

Матір звуть Елеонора, а батечка - Савка.
Синок у них підростає, ім'я йому Славка.
Батько щирий українець, мати - сибірячка.
- Нє говорі, - учить мати, - гавкаєт собачка.
Вєдь нє гавкаєт собачка, она, дєтка, лаєт.
Ето тєбє твой папаня язик засоряєт.
Сколько раз я говоріла: пожалєй рєбйонка!
Зачєм же ти уродуєш, дєлаєш подонка?
- Прошу cлова вибирати, - насупився Савка. -
Це ти мене зараз лаєш, а собака - ГАВКА!

Павло Глазовий

Про бідного Льову і державну мову

Зустрілися на базарi
Дамочки знайомі.
- Як ваш Льова поживає?
- Сидить у дурдомi.
Він в Ізраїль перебрався
До перебудови,
А там бар'єр - бiда тобi,
Як не знаєш мови.
Вчився Льова так старанно,
Що не бачив свiту,
Але ідишу не вивчив,
Не знає івриту.
Як почина балакати,
Ні складу, нi ладу.
Там же книжки не спереду
Читають, а ззаду.
Потикався бiдний Льова
В рiзні установи,
Все закрито-перекрито,
Як не знаєш мови.
Скрiзь дивилися на Льову,
Як на психопата,
Тому й зробив бiдний Льова
З фанери плаката.
Накарлякав: "До такого
Життя ми не звичні.
Ми - євреї особливі,
Російськоязичні.
Вимагаєм від кнесета
Створить нам умови,
Запровадить в Ізраїлі
Дві державні мови!”
Гукав Льова пiд кнесетом,
Роззявивши рота,
А на нього всі дивились,
Як на ідіота.
Мало йому не побили
На лобi плаката.
Тепер в Льови у дурдом! -
Окрема палата.
Щоб знав, дурень, що Ізраїль -
Розумна держава.
Нав'язувать чужу мову
Там не мають права.

Terminus

where death is most alive
Ответ: Відповідь: "Мови" та "языки".

Як гарно, що згадали нашого Великого Глазового. Зроблю свій внесок:

Матір звуть Елеонора, а батечка - Савка.
Синок у них підростає, ім'я йому Славка.
Батько щирий українець, мати - сибірячка.
- Нє говорі, - учить мати, - гавкаєт собачка.
Вєдь нє гавкаєт собачка, она, дєтка, лаєт.
Ето тєбє твой папаня язик засоряєт.
Сколько раз я говоріла: пожалєй рєбйонка!
Зачєм же ти уродуєш, дєлаєш подонка?
- Прошу cлова вибирати, - насупився Савка. -
Це ти мене зараз лаєш, а собака - ГАВКА!
Ай.., смешно... Думал Вы более содержательную литературу читаете. У нас Элеонор, Савв, Мыхайл и Рит не меньше, чем в России. Ну, взять хоть Владимира Абрамовича Григян. Но это все равно не показатель. Юродствует Ваш автор "великий". Расизм - одно из проявлений фашизма. А ведь, никто другой, как Вы доказываете нам в ветке "Герои УПА", что упавцы не фашисты. И вдруг, потакаете расизму? Так и до фашизма-нацизма договориться можно...

mi][a

Человеку нужен человек
Ответ: Відповідь: "Мови" та "языки".

Ай.., смешно... Думал Вы более содержательную литературу читаете. У нас Элеонор, Савв, Мыхайл и Рит не меньше, чем в России. Ну, взять хоть Владимира Абрамовича Григян. Но это все равно не показатель. Юродствует Ваш автор "великий". Расизм - одно из проявлений фашизма. А ведь, никто другой, как Вы доказываете нам в ветке "Герои УПА", что упавцы не фашисты. И вдруг, потакаете расизму? Так и до фашизма-нацизма договориться можно...
извиняюсь... но где тут расизм? :shock:

Зверху