Відповідь: Минаев с СумыЖУЛЬЕМ решили ещё срубить бабла на кабельных операторах?
Я говорю не про ОСББ. Речь ведется про СумыЖильё.
Суть то одна. Тільки власник не ОСББ, а Сумижитло (насправді не власник, а балансоутримувач, але зараз не суть).
Я жилец дома. Я хочу провести себе кабельное ТВ, интернет, телефон - не важно . Заключаю договор с оператором. И этого достаточно для проведения работ на территории дома.
Не достатньо. Сходи - не ваші. Дах - не ваш. Справа лише в тому, що як довести кабель до ваших дверей - це забота "оператора". І от цей вже "оператор" має бігати шукати власника (чи балансоутримувача) будинку і домовлятись з ним про використання його сходів, даху і т.п.
Сумыжильё - всего лишь прислуга в моём понимании. Я Вам плачу деньги за те услуги которые Вы мне предоставляете. И вы должны плясать под мою дудку.
Ви не вірно розумієте. Сумижитло (місто в обличчі Сумижитла) - є власником будинку, під'їзду, даху, підвалу і т.д. Ви - власник лише ваших 30-ти квадратів. Не більше. А сходи - не ваші, вони - власника будинку.
Тут проблема в том, что операторы в одной шахте неуживутся. Тому есть ряд причин -"внутреняя кухня" так сказать.
Я б взагалі поставив (грубо кажучи) один комутатор на будинок, завів кабелі до кожної квартири, а операторів пускав би не далі ніж до комутатора. Хочеш інтернет надати 14-й квартирі? Плати за оренду комутатора, моїх кабелів, і втикайся в 25-й порт. Захоче 14-та квартира іншого провайдера? Витикаємо з 25-го порту цей кабель, знімаємо "монету" з оператора, і втикаємо його кабель в 25-й порт. Це, звісно, дуже спрощена модель, але суть, думаю, зрозуміла?
І не буде ніякого геморою з "кухнею", зі спільними каналами, з зайвими кабелями, з купою розводок і т.д. Кабелями в будинку має завідувати одна контора.
По суті, зараз контора спроможна на це - є. І все те, що я описую - цілком здійсненне.
Це перспективна модель. Суспільство інформатизується шаленими і в кабелях треба наводити порядок. Інакше скоро сходи почнуть падати від дірок нових "провайдерів". Все має бути як з електрикою: провайдери можуть визначатися лише на трансформаторних станціях, а по квартирах все іде чітко і ясно - ніякої самодіяльності.