Церкви и политика

  • Автор теми bsv
  • Дата створення

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Re: Церкви и политика в Украине

Обращение к участников всеукраинской акции в защиту Православия и духовного единства Руси против разгрома канонического Православия на Украине к В.А,Ющенко и Ю.А.Еханурову

Пан Президент!

Мы констатируем, что Ваши заявления и действия по "консолидации украинского Православия" являются борьбой с ним. Эта борьба приведет к катастрофическим последствиям для нашего народа. Православие на Украине консолидировано – подавляющее большинство верующих сплотилось вокруг канонической Украинской Православной Церкви Московского Патриархата. "Озабоченность преодолением церковных расколов" – это лицемерие, так как на Украине нет церковных расколов как массовых народных движений, типа русского старообрядчества XVII века. Церковные расколы на Украине созданы государственной властью и поддерживаются ею со времен Кравчука. Апогея эта поддержка достигла при Вашей власти. Как только она будет прекращена, раскольнические группы рассыпятся, как в одночасье рассыпался инспирированный большевиками "обновленческий раскол", которому, кстати, не помогла поддержка Константинопольского Патриархата. Именно Вы и Ваши подчиненные втягиваете его на антиканоническое вторжение на Украину. Если оно, не дай Бог, состоится, то приведет к расколу мирового Православия. Ваша поддержка намерений Константинопольского патриархата открыть свои подворья во Львове, Киеве и Одессе и поставить своим представителем на Украине епископа Иллариона рудника, обвиненного, кстати, турецкими властями в связях с чеченскими террористами, переполнили чашу нашего терпения. Это вопиющее нарушение наших церковных канонов, это вызов всему православному миру. Планируемые подворья должны стать площадкой для легитимации одиозных раскольнических группировок "Киевского патриархата" и "УАПЦ".

Если это, не дай Бог, произойдет, православный народ Украину устроит такой "Майдан", что киевские события прошлой зимы покажутся детской игрой – ведь затрагивается наша Вера, наша Церковь, наши тысячелетние устои. Готовящийся раскол мирового Православия – это преступление века и все те, кто способствует Варфоломею Архондарису в его попытках влезть на Украину – преступники, чьи имена будут пропечатаны в будущих учебниках истории наряду с такими мировыми злодеями, как Ленин, Гитлер, Бандера.
Як казав колись український байкар Леонід Глібов: "Якби ж та правдонька щербата не була...":mrgreen: А тут не просто "правдонька щербата" - тут сама відверта брехня.
Ленін злочинець? Та невже? Адже сучасна РПЦ є духовною спадкоємницею тієї самої церкви, що отримала "ввірчу грамоту" саме від більшовиків. Сказати відвертіше - вона порушила канонічні правила, через що почала свій життєвий шлях в єресі, що отримала назву . І саме та церква в свій час заявила, що в СССР немає гонінь і репресій ні на церку, ні на прихожан. Забули ще додати Сталіна... Чи може не забули? Адже нинішній патріарх РПЦ був незгодний з тим, що Європа прирівняла злочини гітлерізму до злочинів сталінізму. Мабуть, таки не забули, а діяли згідно з головною лінією ідеології РПЦ.

Гітлер злочинець? Та невже? А чому ж тоді на території храмів РПЦ ? Або чому тоді закордонний філіал РПЦ (так звана РПЦЗ) говорить про ? Ась?

1. Единство русской Православной Церкви на всей ее канонической территории является аксиомой и не может быть предметом для торга. Украина является неотъемлемой частью канонической территории рПЦ. Это даже не предмет для дискуссий.
Звичайно, що це не є предметом дискусій. Про це однозначно висловився Константинополь:
Вселенська Патріархія не визнає факту підпорядкування Київської митрополії Московському Патріархату у 1686 році​


КИЇВ — 24 березня 2005 р., під час зустрічі офіційної делегації Константинопольського Патріархату з Президентом України В. Ющенком, глава делегації архиєпископ Скопельський Всеволод (Майданський) зробив важливу заяву. Її текст, який РІСУ отримала від делегації, наводимо дослівно і без коментарів.

„Матір-Церква, Константинопольський Патріархат, вважає, що її дочка – Московський Патріархат – має ту канонічну територію, яка існувала в цій Церкві до 1686 року.

Підпорядкування Київської Митрополії під Московську Церкву було здійснено Патріархом Діонісієм без згоди і затвердження Святого і Священного Синоду Великої Церкви Христової”.

Джерело РІСУ 25 березня 2005
Або ще:
1686–1687: КОНСТАНТИНОПОЛЬ ВІДДАВ КИЇВ І… СХАМЕНУВСЯ

У травні 1686 року Діонісій видав грамоту про передачу Української церкви під юрисдикцію Московського патріархату, взявши за це від московського посла 200 золотих червінців і 120 соболів. Через рік обурені грецькі єпископи позбавили Діонісія патріаршого престолу, але церковну автономію Україні так і не змогли повернути. З того часу в Фанарі не втомлюються говорити, що руські єпархії, які станом на 1685 рік входили до Київської митрополії – юрисдикція Вселенського патріархату. Яскравий приклад – автокефалія Польської православної церкви. Після Першої світової війни православні ієрархи (переважно західні українці й білоруси) звернулися до Константинополя з проханням про автокефалію.

13 листопада 1924 року Вселенський Патріарх визнав автокефалію Польської православної церкви, аргументуючи у своїй грамоті, що приєднання Київської митрополії до Московського патріархату в 1686 році. відбулося не за приписом канонічних правил, а тому Патріарх Константинопольський не визнає владу Московського патріархату на території стародавньої Київської митрополії (в тому числі в сучасних межах України та Польщі).

У 1948 році під тиском Московського патріархату та комуністичного уряду ПАПЦ «відмовилася» від ситуації 1924 року, натомість отримавши автокефалію від РПЦ, але цей акт не визнаний Константинополем.
2. Московский Патриархат является общей Церковью великороссов и украинцев. Украина играла ключевую роль в строительстве русской Церкви. Именно малороссы во главе с Петром Могилой создали систему духовного образования рПЦ, именно киевские православные интеллектуалы кодифицировали современный русский и церковнославянский языки. Киевская "Грамматика" Мелетия Смотрицкого до сих пор является учебником церковнославянского языка в школах рПЦ.

Киевский "Синопсис" 1680 года, в котором утверждается духовное и историческое преемство Москвы после древнего Киева стал первым учебником русской истории, издававшемся только в 18 веке более 30 раз.

На рубеже XVIII -XIX веков 16 из 18 епископов рПЦ были малороссы, они занимали ключевые кафедры, до конца XVIII века малороссы были первоиерархамии рПЦ (митрополит Стефан Яворский, архиепископ Феофан (Прокопович, великий святой Димитрий (Туптало), митрополит ростовский
Те, що російську церкву (як і багато чого іншого) реформували українці і що РПЦ є "спільним проектом" України і Росії не означає, що РПЦ ось так можна на себе "перетягти ковдру" і з церкви-доньки раптом перетворитися на церкву-матір. Чи хтось забув, що коли хрестили Київ на місті нинішнього міста "каламутної води" ходили ведмеді, та піднімали лапи вовки, мітячи свої території :mrgreen:

Далі так само стаття містить в собі не лише брудну брехню (аби ж тільки тим обмежилося), а й відверту українофобію. :( Чого ж дивного? Чого ж ще можна чекати зі стрічки "сРУ"?

ТАКИМ ОБрАЗОМ, МОСКОВСКИЙ ПАТрИАрХАТ, КЛЮЧЕВОЙ И НЕОТЪЕМЛЕМОЙ ЧАСТЬЮ КОТОрОГО ЯВЛЯЕТСЯ УКрАИНСКАЯ ПрАВОСЛАВНАЯ ЦЕрКОВЬ – ОБЩЕЕ ДОСТОЯНИЕ рОССИИ И УКрАИНЫ.
Ну, якщо вони так наполягають... Якщо РПЦ в тому числі і наше "достояние", то чи не можна хоча б на пару днів взяти поносити той "Брігет" Кіріла, так би мовити і собі поагітувати всіх на боротьбу з "излишним потребительским инстинктом" :lol:
 
Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Re: Церкви и политика в Украине

"Украинская Православная церковь Киевского патриархата" - самопровозглашенная никем не признанная оргинизация возглавляемая бывшим митрополитом всея Украины Филаретом (Денисенко). Организация провокаторская, наглая, агрессивная и явно политизированная.
Претендует на звание поместной "канонической" церкви Украины. В виду наличия денег (помощь различных "обществ" и отдельных стран), имеют НЕКОТОРОЕ влияние, но слава Богу небольшое. Дружат с оранжевым президентом захватывают силой храмы, клевещут и пишут глупые книжки с претензией на духовность (попадались в руки - Бог у них разум явно отнял). Короче раскольники. Захватили Софию Киевскую, Андревскую церковь и Владимирский собор в Киеве! Посторили себе Святомихайловский монастырь в Киеве (красиво, но нелегитимно - опять, же купола сами по себе Богоносными не являются).[/U][/B]

Читатель, бывая в Киеве, ежели захочешь "поставить свечку на всякий случай", не ставь хотя бы там.. Я как-то по незнанию зашел в Андреевскую церковь и обаладел - там сейчас концертики дают... В храме Божием! Не то что в пристройках - прям в храме... Дяти и тети играют скрипичные концерты! Есть такое в Библии выражение "мерзость запустения"... Это об осверненных храмах... Вот там сейчас мерзость запустения... Все какое-то тусклое и посеревшее, ненастоящее, холодное и Богом оставленное...
"Гаспадін" Azik1982, дискусія з Вами є таким же самим продуктивним проводженням часу, як і полеміка з радіоточкою. На ті суперечливі питання, що не стосуються Вашого особистого життя, але які б могли б пролити світло та з'ясувати істину Ви не відповідаєте. Зараз в одному своєму повідомленні спробую викласти Вам свої контраргументи і, гадаю, на цьому розмову буде закінчено. Просто шкода свій час витрачати на людину, яка пройнята фанатизмом, через що нічого навколо не бачить і не чує (чи не хоче бачити і не хоче чути).
Отже, „неувязочка” № 1. Ви або невіглас, або брехун. Андріївська церква ніякого відношення до УПЦ КП немає. Вона належить до УАПЦ. Різницю відчуваєте?
Далі... Михайлівський Золотоверхий не був побудований. Він був відбудований, бо свого часу його зруйнували більшовики. Якщо Ви забули, то це такі люди (така партія), з якими погодився співпрацювати один ієрарх РПЦ, через що вся історія цієї церкви з того часу неодмінно пов’язується з терміном "сергіанство" (ще додав цей чолові, що в СССР не було ніяких гонінь, переслідувань, репресій ні відносно церкви, ні відносно духовенства, ні відносно прихожан), це ті люди, які стали „ревносно” захищати РПЦ від ... приїзду в Україну Великої Людини (саме з великої літери) - Іоанна Павла ІІ, врешті, це та партія, за списками якої ледве не проскочив в Київміськраду настоятель Києво-Печерської лаври владика Павєл, це ті люди, що позиціонують себе, як найкращих друзів православної церкви (правда вони колись "випадково шльопнули" "новоспеченого святого" Ніколая Романова, а ще зруйнували сотні храмів, репресували тисячі священиків та сотні тисяч прихожан, але хто з нас без гріха? :mrgreen:)... Ну, пригадали?

Была уличена в помощи найма боевиков в Чечню, в активном общении с разными сектантами ("Богородичный центр") и прочей дрянью.
Факти в студію, тоді будемо балакати.

Кстати ФоксМалдер, официально УПЦ не поддерживала какого-либо президента, хотя коненчо были ПРОТИВ Юща... И это понятно и правильно.
„Неувязочка” № 2. І не просто "неувязочка", а сама відверта брехня. Може ще скажете, що не було ікон із зображенням "канкретного кандидата" (доречи, це Ви "фені" не в нього нахапалися?), може прямо в церквах МП не роздавали за нього агітаційної літератури, може наш яснолиций отець Георгій не возив в Київ на його підтримку автобуси зі своїм "відданим людським ресурсом"? Чи може все таки будемо вести дискусію чесно?

И тут со мной спорть бесполезно.
А я вже про це говорив, коли наводив приклад з радіоточкою.

Явно проамериканский президент, якшающийся с Киевским Патриархатом, с кучей всякой шушары, ЯВНО "сделаный" америкосами по сербскому и грузинскому сценарию, имеющий жену ЦРУшницу (это не по слухам я знаю), как может понравится верующим?
Вибачте, не зовсім по темі. А Ви часом не у відділі кадрів ЦРУ працюєте, що так впевнено кажете? :mrgreen:

Митингующие также требуют предать анафеме не только Филарета, который уже был отлучен от Церкви в 1997 году решением Архиерейского Собора Русской Православной Церкви, но и весь "киевский патриархат".
„Неувязочка” № 3. Вибачте, але це вже не винахід Вашої церкви. Таке вже було. За прагнення до церковної автокефалії були віддані анафемі цілі народи. Вже колись викладав на форумі інформацію про те, як приходили до автокефалії нинішні незалежні православні церкви. Можете ще раз переглянути: і . Коли будете читати, та побачите там свою любу РПЦ, то не лякайтеся, що вона 141 рік носила "титул" розкольницької, неканонічної секти, в якій не було Святого Духа та Божої благодаті, адже саме 141 рік вона не була визнана православними церквами, після того, як в 1448 році самостійно оголосила про свою незалежність від Константинополя.

а что Ты можешь сказать по поводу серии загран паспорта Денисенка"Филарета", ? Серия АС 666197 от 30октября 06 г. Как же Ваша паства, это принимает ? и по поводу анафема почитайте вот-это ) Круто ?? Циферки да !!!!
Отлученный от Церкви Михаил Денисенко (Филарет), возглавляющий лжецерковную организацию УПЦ-Киевский патриархат, оказалось, ходит с тремя шестерками, которые, как известно, являются числом антихриста. Именно с них начинается номер заграничного паспорта Михаила Антоновича. Это обстоятельство немало смущало и самих раскольников. По свидетельству одного из них, он предлагал Филарету немедленно поменять паспорт, чтобы не шокировать «единоверцев», но получил ответ, что три шестерки ему «не мешают».
Ви таки точно з ЦРУ, бо звідки Вам відомо номер закордонного паспорту Філарета? :mrgreen: Але якщо це і так, то можу я сказати, що Філарет не невіглас, що страждає на середньовічні забобони з цифрами, а нормальна сучасна людина... Куди більше жахливо, коли Ваші "почаєвці" на своєму сайті закликають воювати з лікарем Кашпіровським, Гаррі Поттером, телевізором, ідентифікаційними кодами, електронними картками для видачі грошей та іншими "витворами сатани". :lol: Доречи, виклали вони інформацію в ІНЕТІ, що теж можна прозвати "вибриками нечистого", та й Ви тут спілкуєтеся. Не страшно?
І ще (а це "неувязочка" № 5) - заходив... вірніше намагався зайти на адресу, що Ви вказали, але не зміг. Може то Ви хотіли у Вікіпедію про Філарета написати, та забули (я вже говорив колись про амнезію)? Ась?

... который (Філарет, примітка моя - Ф.М.) уже был отлучен от Церкви в 1997 году решением Архиерейского Собора Русской Православной Церкви, но и весь "киевский патриархат".
А ось цього не слід було робити. Навіщо так рекламувати Філарета?
Відлучили від РПЦ, ой-ой-ой! РПЦ може не лише канонізувати персон з більш ніж сумнівною репутацією (палій Києва Боголюбський, "братозакладач" Невський, Ніколашка "кривавий"), а й відлучати від церви. В свій час відлучили великого Льва Толстого (знайшли ворога - казати нічого). А ще виявляється, щоби бути відлученим від РПЦ треба зовсім небагато - . Ось і все!
Так що відлучення від такої церкви - лише плюс.

Понятно, что в наше время выжить без денег невозможно. Святым духом сыт не будешь. Священники - тоже люди, им надо кормить свои семьи, и на потребности храма надо зарабатывать
„Неувязочка” № 6. Так а мова йде не про обряди та церемонії. Мова йде про те, що фінансове накопичення вже взяло верх над духовністю (якщо вже можна "за бабулі" замовити розвінчання). Почитайте ось про бізнес РПЦ.
А ось Ви довідаєтеся, що храм Христа Спасителя в Москві призначений не лише для богослужінь, але й для фуршетів і бенкетів. Во як!

Более 2000 православных одесситов — священников и мирян — собрались у храма Украинской православной церкви т.н. "киевского патриархата" (УПЦ КП), не признаваемой ни одной из 15 Поместных Православных Церквей мира, в знак протеста против визита в город ее раскольничьего "патриарха" Филарета (Денисенко).

Участники молитвенного стояния держат плакаты с надписями "Филарет, руки прочь от православной Новороссии!", "Денисенко — геть!" и другие. Митингующие также требуют предать анафеме не только Филарета, который уже был отлучен от Церкви в 1997 году решением Архиерейского Собора Русской Православной Церкви, но и весь "киевский патриархат".

"Мы говорим твердое "нет" самой идее отделения Украинской Православной Церкви от Московского Патриархата и твердое "да" союзу единоверных и единокровных частей Руси — России, Украины и Белоруссии", — заявил Валерий Кауров — руководитель крупнейшей православной организации Украины "Единое Отечество".
По-перше, "неувязочка" № 7. Коли ж Ви такий щирий захисник саме українського православ'я, то Ви б неодмінно повинні знати, що на одному зі своїх останніх соборів УПЦ МП засудила, відхрестилася і дистанціювалася від радикальних організацій, які прикриваючись православ'ям, розпалюють ворожнечу в Україні. До таких, зокрема, належать і організації Каурова.
По-друге, Кауров - відомий українофоб, за що і (тепер до його статусу неодмінно слід додавати "лайнопомазаний"). До його послуг готовий був вдатися нинішній Ваш єпископ Євлогій (з приходом якого в нашу область на Сумщині різко загострилося міжконфесійне протистояння). А ще не дивно, що подібна демонстрація пройшла на Одещині. Адже єпископ Одеський та Ізмаїльський Агафангел - чудове доповнення до їх українофобської компанії принципово не вживає слово "Україна", чудово обходячись терміном "Малоросія". І коли Ви з таким завзяттям викладаєте подібну новину на форумі, а ще демонстративно (як Дугін, Чорномирдін чи Затулін) вживаєте "на Україні", замість "в Україні", а ще іронічно беретеся глузувати з самої ідеї української державності:
Я понимаю, что молодежи нррвится, но молодежь у нас "обработанная" ведь...
Все верять в "Украйинську державнисть"
то я бачу, що це класичний випадок українофобії. Для чого Вам Україна, для чого Вам навіть УПЦ МП? РПЦ ось за кого Ви тут розпинаєтеся. Але, на щастя, українське православ'я це не лише Євлогій, Агафангел чи Кауров. В УПЦ МП з'явилася досить таки чисельна плеяда священиків нового покоління, які дійсно розуміють, що їх дім, це Україна, а не Малоросія, що тут має бути українська церква за духом, а не за територією, що ця церква має бути автокефальною бо останній візит Кіріла показав їм, що навіть формальна незалежність МП для РПЦ, наче кістка поперек горла. Саме тому зараз розпочалася підготовка до переговорів між УПЦ КП та УПЦ МП. І наскільки я знаю, що Сабодан лише благословив цей процес. Сподіваюся, що переговори будуть плідними і Україна отримає свою церкву, не чекаючи, як Ваша люба РПЦ більше 140 років.

«Несмотря на то что формально храм строился за счет средств агрофирмы, у ее руководства нет оснований выставлять на улицу существующую общину и уж тем более передавать храм «киевскому патриархату»,
Ну, наскільки я зрозумів, то це був жарт, тому "неувязочкою" цього називати не буду. Тобто, якщо я прийду у Вашу хату побудовану (куплену) на Ваші гроші зі своїми валізами, оселюся там і заявлю: "Не дивлячись на те, що цей будинок ставили на Ваші гроші, у Вас немає підстав виставляти мене на вулицю", то претензій у Вас до мене не буде.
Справді весело.

На перший, ні, далеко не на перший, але, гадаю, на останній раз полеміки досить...


P.S. Єдине, що нас пов'язує, так це те, що від Вас до мене перейшла амнезія. Бо чогось я ну ніяк не згадаю, щоби ми пили на "брудершафт", чи Ви належали до того кола форумчан, з якими я на "ти".
 
Останнє редагування:

Azik1982

С нами Бог!
Re:ФоксМалдер, Четвертый раз интересуюсь !!

Извените, ФоксМалдер, а Вы хоть Крещеный, в Церковь ходите, Исповедуетесь, Причащаетесь ?
А то мы с Вами дискусируем, мне важно это знать
4 й раз интересуюсь, Дайте ответ, пожалуйста на этот вопрос. Без полемики, Да или нет ?
 

Azik1982

С нами Бог!
Re: Відповідь: Церкви и политика в Украине

А мені крім того ще пригадалася одна благодать, що :lol::lol::lol:
Такую благодать Вы наверное лицезреете на службах, Вашей секты, другими словами "игра дьявола". Вот Ваше истинное отношение к Православной Церкви и ее понимание, Я понял ход Вашей жизни.
всего доброго.
Это не Ваш знакомый случайно ?
 
Останнє редагування:

Azik1982

С нами Бог!
Re: Церкви и политика в Украине

"Гаспадін" Azik1982, дискусія з Вами є таким же самим продуктивним проводженням часу, як і суперечка з радіоточкою. На ті суперечливі питання, що не стосуються Вашого особистого життя, але які б могли б пролити світло та з'ясувати істину Ви не відповідаєте.

Ну, наскільки я зрозумів, то це був жарт, тому "неувязочкою" цього називати не буду. Тобто, якщо я прийду у Вашу хату побудовану (куплену) на Ваші гроші зі своїми валізами, оселюся там і заявлю: "Не дивлячись на те, що цей будинок ставили на Ваші гроші, у Вас немає підстав виставляти мене на вулицю", то претензій у Вас до мене не буде.
Справді весело.
Во первых вот это Внимательно пожалуйста
Во-вторых, никакой Сало не строил это здание, зданию уже больше 50лет,это бывшее здание почты
, что Вы людям рассказызываете, за какие свои деньги ? За деньги селян, заработаные, на их горбе. Вы приедьте в с.Беево и там расскажите жителям эту иссторию !! и заодно посмотрите на Церковь в каком она состоянии сейчас !! ФоксМалдер , я там был......
 
Останнє редагування:

Azik1982

С нами Бог!
Re: Церкви и политика в Украине

Ну, наскільки я зрозумів, то це був жарт, тому "неувязочкою" цього називати не буду. Тобто, якщо я прийду у Вашу хату побудовану (куплену) на Ваші гроші зі своїми валізами, оселюся там і заявлю: "Не дивлячись на те, що цей будинок ставили на Ваші гроші, у Вас немає підстав виставляти мене на вулицю", то претензій у Вас до мене не буде.
Справді весело.
Как рассказывают прихожане местной Спасо-Преображенской общины, эта идея была поддержана сельчанами. Даже то, что у них из зарплаты высчитывались немалые деньги, не вызывало серьезных протестов. Ведь они знали, что жертвуют на благое дело - строительство церкви. До этого зарегистрированная здесь еще в 1991 году православная община ютилась в приспособленном помещении. Несколько лет назад новый храм был достроен и освящен архиепископом Сумским и Ахтырским Марком...
А Вы говорите Сало за свои деньги Храм построил, ФоксМалдер, ЧТО ЭТО ??
 

mangust

патріот
Відповідь: Re: Церкви и политика в Украине

. Вы приедьте в с.Беево и там расскажите жителям эту иссторию !! и заодно посмотрите на Церковь в каком она состоянии сейчас !! ФоксМалдер , я там был......
І в Беєво ви були,і секретні донесення від Катерини Ющенко,направлені ЦРУ,ви читали,да,мабуть,і весь список таємних агентів ЦРУ теж,і номер паспорта Владикі Філарета знаєте,і благодать якась на вас підозріла сходить.Мабуть це вже клініка.
 

Azik1982

С нами Бог!
Re: Відповідь: Re: РОЗПИЗНАВУ, будь Ваша ласка

І в Беєво ви були,і секретні донесення від Катерини Ющенко,направлені ЦРУ,ви читали,да,мабуть,і весь список таємних агентів ЦРУ теж,і номер паспорта Владикі Філарета знаєте,і благодать якась на вас підозріла сходить.Мабуть це вже клініка.
К нам приехал известный экзорцист - вход платный...

В один из дней этого Великого поста в Беево произошло событие, которое многим прихожанам показалось очень странным. По селу пронеслась информация, что 9 апреля здесь будет проводить исцеления, изгонять бесов, снимать порчу опытный экзорцист. При этом называлась и цена этих «духовно-лечебных» услуг - всего 30 гривен.Как выяснилось, им оказался представитель «киевского патриархата», некий Александр.
Может Вы и диагноз поставите или как там на вашем, что бы вам понятно было "РОЗПИЗНАВУ", Сколько это будет стоять, прайс-лист опубликуйте доктор.? Ва м хоть Денисенко, дипломы с мед образованием дает, для корочки ?
 

Azik1982

С нами Бог!
Re: Церкви и политика в Украине

По ФАКТУ пожалуйста, МАНГУСТ
 

Гвоздь

Финский студент
Re: Церкви и политика в Украине

Вот так, друзья мои... Так что прежде чем венчаться/креститься, подумайте где это сделать правильно. Кстати, раскольников всяких много. Есть и русские "независимые, автономные. катакомбные и прочие прочие церкви"и украинские и сейчас возникла Черногорская церковь и Македонская... Для всех них характено нарушения догматики Церкви. Скажем служение за упокой за человека некрещнного в Православной церкви или венчане с неправославным. Я понимаю, что у читателя могут быть тоже соображения по поводу кого и где можно отпевать с кем венчать и как крестить, ваше право, но ни в одной Православной церкви мира этого не делают. Это закон этй церкви - его никто не нарушает. Нарушая это закон - они перестают быть церковью.

Все раскольники имеют свои соображения, но не имеют они Духа Святаго у себя в храмах.

Кадилом ты не покрестишь и не повенчаешь... Для этого "посредника" мало - тут нужен Бог
Простите, но звучит фраза примерно: Извините, вы не приобрели лицензию на богослужение, "Святой дух" был изьят из вашего храма нашими работниками.
Мой отец мне как-то сказал:" Не обобщай такие понятия как "Бог" и "церковь". Они живут отдельными жизнями."
Про посредника: я считаю что его в любом случае много.
Ничего богохульного не написал. Церковь давно стала коммерческой и погрязла в алчности...
 
Зверху