Церкви и политика

  • Автор теми bsv
  • Дата створення

Azik1982

С нами Бог!
Re: Церкви и политика в Украине

Для меня "ботание по фени" и мат одинаковы, особенно от истинных "православных".
з.ы. А почему вы про икону каммент не написали, не нашлось?
извени за феню. если Тебя это засмущало, а по поводу иконы, так я вобще не в курсе. и не могу прогнозировать, ее дальнейшую судьбу, могу только одно сказать, что ИКОНА есть ЧУДОТВОРНАЯ . и мне ее не хватает. как и многим прихожанам
 

Azik1982

С нами Бог!
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Пам'ятайте, що Філаретівська секта У

Шура, дозвольте я Вам у одному повідомленні відповім, а не 3 буду штамповати?
Я попереднє до того написав, що якщо Ви кажите "Пам'ятайте, що Філаретівська секта УПЦ КП — це антицерква, це антихристиянство!", то не слід ображатись і скаржитись, акщо те ж саме напишуть Вам у відповідь. Свобода слова однако.
Стосовно "мази", то це у церквах московського патріархату вже канонічне слово? Ну і звісно, я за Малдера "мазу" не тягну, а те що деяки думки, відносно вас, з його збігаються, то це скоріше ознака відношення інших ( несектантів ), до вас :).
Согласен
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Re: Відповідь: Церкви и политика в Украине

Azik1982,ви асоціюєте себе,як православна людина,на яку зійшла "Божа благодать" ,і ця благодать чимось нагадує вислови ще однієї набожної людини,якій ці "кАзли мешают жить",виликого шанувальника Анни АХметової ,
А мені крім того ще пригадалася одна благодать, що :lol::lol::lol:
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Re: Пам'ятайте, що Філаретівська секта УПЦ КП — це антицерква, це антихристиянство!

ФоксМалдер, що добре ?, Ви так просто згодились, що це плітки ?!!! Тоді навіщо, Ви далі їх розпускаєте ? По факту на когось із сященників порушили кримінальну справу, за фактом розбещення малолітніх, та статеві звязки з ними ? Який суд м.Сум ? Де постраждалі ? І про якого священника Ви говорите, а то я не в курсі справ.... Тільки по факту, а не по ПЛІТКАМ, що хтось говорить
Ні, я не згодився, що це плітки. Ви мене не зрозуміли. З приводу того священника, то скажу, що він займає не останню посаду в церковній ієрархії м. Суми. Більше того, мав колись можливість дискутувати з ось такими ж нападниками на УПЦ КП, так одна леді, з їх числа, назвала цього кірика плямою на церковному житті Сумщини.
Та коли Ви справді не розумієте, про кого йдеться, то далі продовжувати дискусію в цьому напрямку не бачу сенсу. Може поспілкуєтеся в неформальній обстановці зі своїми однодумцями, то вони Вам щось більше розкажуть. А поки будемо вважати, що я Вам нічого не казав.

І, наскільки я зрозумів, у Вас не виникло заперечень про скандал із зникненням певної суми грошей, що була зібрана працівниками МЧС на побудову храму, з подальшим "розбором польотів" на вищому рівні, внаслідок чого єпископ Іларій був переведений на Херсонщину (якщо не помиляюся), а настоятель одного з храмів м. Суми був позбавлений права на певний час проводити служби. Що ж, коли так, то вже не погано. :mrgreen:
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Re: Відповідь: Re: Пам'ятайте, що Філаретівська секта УПЦ КП — це антицерква, це анти

Хто на яку Церкву замахується коли Філаретовці на чолі з Денисенком і різного рода бандугрупуваннями, силої захоплють Церкви, "оскверняют" їх, покидають без Богуслужінь до рішення суду, навіщо ? Так хто на кого замахується, Вам навести тикі приклади, Чи Ви самі знаєте, ?? Спаси Господи Вас
Наскільки я зрозумів, то йдеться про недавні події в Липоводолинському районі.
Спорный храм в с. Беево останется за Киевским патриархатом

В четверг 23 апреля в с. Беево Липоводолинского района состоялась встреча участников конфликта из-за владения местным храмом. В присутствии представителей милиции, областной администрации и агрофирмы ООО «Беево» священники епархий Московского и Киевского патриархатов обсудили судьбу Спасо-Преображенского храма. Как сообщил настоятель храма священник УПЦ КП Александр МИКИТЧЕНКО, директор агрофирмы «Беево» Иван САЛО заявил о решении оставить храм за Сумской епархией УПЦ КП. Сначала БТИ займётся оформлением документов, поэтому пока храм останется опечатанным. Представители Сумской епархии Московского патриархата отказались прокомментировать решение Ивана Сало.
На сайте всеукраинского общественного объединения «Единое Отечество» размещена информация, что «мобильный отряд активистов давно готов к выезду в Сумскую епархию». Глава пресс-службы Сумской епархии УПЦ МП Максим ДЕНИСЕНКО сообщил, что о таком решении активистов «Единого Отечества» ему неизвестно. Однако, по его словам, епархия приветствует всех, кто поддерживает УПЦ МП.
Де Ви побачили тут злочин? Директор агрофірми, на гроші якої був побудований храм, від імені більшості членів агрофірми озвучів побажання про його передачу УПЦ КП. Чи невже Ви гадаєте, що всі церкви, що будуються в Україні автоматично стають власністю МП? Чого б це?
Які бандформування? Скажу більше, що бандформування - це ВОО "Единое отечество", це лайнопомазаний Варєлік Кауров та "іже с німі". І наскільки я пам'ятаю, то на одному із зібрань УПЦ МП засудила псевдорелігійні організації на кшталт вищеназваних, дістанціювалася від них. А ось чому це нинішній владика Сумський і Охтирський вирішив не нехтувати їхньою допомогою, то це питання до нього самого. Очевидно, що Сабодан йому вже не указ.
А ще дозвольте Вам нагадати, післявоєнні події. Після "скликаного" Сталіним церковного собору 1946 року УГКЦ була приєднана до РПЦ. Наслідки були жахливі - сотні прихожан та священників було ув'язнено чи розстріляно (і іх кров на рясах РПЦ), сама греко-католицька церква пішла в катакомби аж до незалежності України. А Ваша церква після цього за спинами "нквд-ешників" преспокійно зайшла в відібрані храми та привласнила їх собі. Як це відбувалося - вже викладали на форумі ( і ). Маєте бажання - можете ознайомитися. І зауважте - ніхто не вибачився, ніхто не покаявся. А покійний Олексій ІІ обурювався, що ті храми повертаються назад старим, тому й був проти приїзду в Україну понтифіка Іоанна Павла ІІ. І Ви будете розказувати про якісь "бандформування"? Після того, як Ваша церква стала співучасником репресій? Не гнівіть Бога!
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Re: Церкви и политика в Украине

Извените, ФоксМалдер, а Вы хоть Крещеный, в Церковь ходите, Исповедуетесь, Причащаетесь ?
А то мы с Вами дискусируем, мне важно это знать
Мы вот приклонились Курской иконе Знамение Божией Матери и чувствуем Благодать, вам этого не понять. Мой Вам совет покайтесь и ходите в храм, обращайтесь к святыням, они Вам помогут.
P.S. Без обид, ничего личного-СОВЕТ
Дякую за пораду, якщо це порада. Бо в мене складається враження, що тут більше схоже нав'язливе втручання в особисте життя. Інакше як пояснити і ? (Хто знайде 10... Ні, то багато. Хто знайде дві відмінності отримає приз - обгортку від жуйки "Стиморол". :)) Пораду, як правило, один раз дають. А коли ось так наполегливо неодноразово рекомендють, кудись сходити та до чогось прикластися (часом, не до ікони ново канонізованого Ніколая ІІ, прозваного в народі "кривавим" і не до святині у вигляді патріаршого годинника "Брігет" за 30 тисяч доларів, як до таку собі вериги для боротьби "с излишним потребительским инстинктом"?) - то це вже протирічить тій же Декларації прав і свобод, яку Ви нам так люб'язно цитували:
Стаття 12

Ніхто не може зазнавати безпідставного втручання у його
особисте
і сімейне життя, безпідставного посягання на
недоторканність його житла, тайну його кореспонденції або на його
честь і репутацію. Кожна людина має право на захист закону від
такого втручання або таких посягань.
Або все набагато простіше - ми маємо випадок звичайної амнезії і Ви зовсім не пам'ятаєте, що написали десяток постів тому.

Так я гражданин Украины и живу здесь с рождения и что плохого, что хочу жить еще лучше,(покрайней мере я к этому стремлюсь, работаю)...

Просто Уважаемый КОСТа, мне хочется жить на Украине в которой существовали бы Законы, правила и нормы, которые люди бы уважали и ценили, хотя бы как и СССР
Так а ось прихожани УПЦ КП, римо-католики, греко-католики, різні баптисти теж громадяни України, і вони теж в ній живуть від народження (принаймні, більша їх частина). І уявіть, що хочуть жити краще. Вони вшановують пам'ять жертв Голодомору, проводять святкові молебні на річниці Незалежності України в Софійському соборі (а ось представників УПЦ МП щось я там не бачив), вони разом молилися за мир і злагоду в Україні під час виборів 2004 року, коли події могли б розвиватися по-іншому, що вилилося б в страшні наслідки (нагадаю, що Ваша церква знову участі в цьому не брала, а молилася за перемогу єдиного кандидата - "проФФесора і аппазіціонера", колекціонера шапочок, поезії Анни Ахметової та музики Гулака-Артьомовского, "грозы казлов и оранжевых крыс"). А ще вони зберігають спокій і злагоду в державі - не поливають брудом інші релігійні конфесій, не називають нікого розкольниками, неканонічними, анафемистами тощо. А ще вони вправі вимагати того, щоби аналогічно ставилися і до них, і вправі вимагати захисту у держави від образ та паплюження їх честі та гідності (а їх ой як немало - вже наводив Вам приклади з почаївського сайту). А щодо дотримання законів, правил і норм - так я вже показав Вам, що Ви особисто порушуєте як законодавство України, так і ту вельми відому Декларацію прав і свобод...
... пахнет желанием жить, и что бы дети наши жили в правовом,Православном государстве, а не в бандитской группе.... Логично ?
Я не бачу в тім логіки, коли людина, що начебто засуджує "бандитські групи" дозволяє собі публічно "ботать по фєнє" :(.
 

Azik1982

С нами Бог!
Re: Церкви и политика в Украине

Дякую за пораду, якщо це порада. Бо в мене складається враження, що тут більше схоже нав'язливе втручання в особисте життя. Інакше як пояснити і ? (Хто знайде 10... Ні, то багато. Хто знайде дві відмінності отримає приз - обгортку від жуйки "Стиморол". :))(.
Так я могу и 3 раза спросить, без юмора., только, ты дашь ответ на вопрос ? Мне это важно знать
по поводу фени http://forums.sumy.ua/showthread.php?t=16067&page=18
 

Azik1982

С нами Бог!
Re: Церкви и политика в Украине

Так а ось прихожани УПЦ КП, римо-католики, греко-католики, різні баптисти теж громадяни України, і вони теж в ній живуть від народження (принаймні, більша їх частина). І уявіть, що хочуть жити краще. Вони вшановують пам'ять жертв Голодомору, проводять святкові молебні на річниці Незалежності України в Софійському соборі (а ось представників УПЦ МП щось я там не бачив), вони разом молилися за мир і злагоду в Україні під час виборів 2004 року, коли події могли б розвиватися по-іншому, що вилилося б в страшні наслідки (нагадаю, що Ваша церква знову участі в цьому не брала, а молилася за перемогу єдиного кандидата - "проФФесора і аппазіціонера", колекціонера шапочок, поезії Анни Ахметової та музики Гулака-Артьомовского, "грозы казлов и оранжевых крыс"). А ще вони зберігають спокій і злагоду в державі - не поливають брудом інші релігійні конфесій, не називають нікого розкольниками, неканонічними, анафемистами тощо.
Те кто добровольно и без благословления откололся от Церкви, "создав" свою типа церковь - церковью не является. И не смотрите на кресты и иконы. Все таинства совершенные в рскольнических церквах (венчание, крещение и пр) считаются недействительными, т.к. венчает не священник, священник как бы свидетель, а венчает Бог. Те кто добровольно от Него ушли, решив что в праве нарушать правоприемство апостолов на что могут рассчитывать? Орган живущий вне тела... Трагедия их в том, что они уходят не от "КГБстской церкви" и не от политики, а от Бога. Как бы из под юрисдикции Бога уходят...
Элладская Церковь (Греческая) также имеет самоуправление. Украинская Православная церковь Московско Патриархата имеет огромную самостоятетельность от Москвы (что порой многих верующих даже не радует).

"Украинская Православная церковь Киевского патриархата" - самопровозглашенная никем не признанная оргинизация возглавляемая бывшим митрополитом всея Украины Филаретом (Денисенко). Организация провокаторская, наглая, агрессивная и явно политизированная.
Была уличена в помощи найма боевиков в Чечню, в активном общении с разными сектантами ("Богородичный центр") и прочей дрянью. Претендует на звание поместной "канонической" церкви Украины. В виду наличия денег (помощь различных "обществ" и отдельных стран), имеют НЕКОТОРОЕ влияние, но слава Богу небольшое. Дружат с оранжевым президентом захватывают силой храмы, клевещут и пишут глупые книжки с претензией на духовность (попадались в руки - Бог у них разум явно отнял). Короче раскольники. Захватили Софию Киевскую, Андревскую церковь и Владимирский собор в Киеве! Посторили себе Святомихайловский монастырь в Киеве (красиво, но нелегитимно - опять, же купола сами по себе Богоносными не являются).


Читатель, бывая в Киеве, ежели захочешь "поставить свечку на всякий случай", не ставь хотя бы там.. Я как-то по незнанию зашел в Андреевскую церковь и обаладел - там сейчас концертики дают... В храме Божием! Не то что в пристройках - прям в храме... Дяти и тети играют скрипичные концерты! Есть такое в Библии выражение "мерзость запустения"... Это об осверненных храмах... Вот там сейчас мерзость запустения... Все какое-то тусклое и посеревшее, ненастоящее, холодное и Богом оставленное...
 

Azik1982

С нами Бог!
Re: Церкви и политика в Украине

Вот так, друзья мои... Так что прежде чем венчаться/креститься, подумайте где это сделать правильно. Кстати, раскольников всяких много. Есть и русские "независимые, автономные. катакомбные и прочие прочие церкви"и украинские и сейчас возникла Черногорская церковь и Македонская... Для всех них характено нарушения догматики Церкви. Скажем служение за упокой за человека некрещнного в Православной церкви или венчане с неправославным. Я понимаю, что у читателя могут быть тоже соображения по поводу кого и где можно отпевать с кем венчать и как крестить, ваше право, но ни в одной Православной церкви мира этого не делают. Это закон этй церкви - его никто не нарушает. Нарушая это закон - они перестают быть церковью.

Все раскольники имеют свои соображения, но не имеют они Духа Святаго у себя в храмах.

Кадилом ты не покрестишь и не повенчаешь... Для этого "посредника" мало - тут нужен Бог
 

Azik1982

С нами Бог!
Re: Церкви и политика в Украине

Кстати ФоксМалдер, официально УПЦ не поддерживала какого-либо президента, хотя коненчо были ПРОТИВ Юща... И это понятно и правильно. И тут со мной спорть бесполезно. Явно проамериканский президент, якшающийся с Киевским Патриархатом, с кучей всякой шушары, ЯВНО "сделаный" америкосами по сербскому и грузинскому сценарию, имеющий жену ЦРУшницу (это не по слухам я знаю), как может понравится верующим? Я понимаю, что молодежи нррвится, но молодежь у нас "обработанная" ведь... Все верять в "Украйинську державнисть" и строят иллюзи по поводу Европы и состоятельности этого "государства". Я тоже раньше такой был... Навреное бы и на Майдан поперся лет еще в 17!
 
Зверху