Re: Церкви и политика в Украине
Фокс Малдер, а Вы в Церковь ходите?
Вибачте, щось я не зовсім розумію останнім часом Ваші пости. Коли я писав, що РПЦ не настільки праведна, як про неї тут розпинається бсв, Ви чомусь переводите розмову на з'їзд "Нашої України" з Філаретом. Коли я просто шокований тим, що людина, яка по суті була однією з візитних карток РПЦ, яка своїми проповідями вчила всіх жити за Божими заповідями, образно кажучі готова танцювати на труні і плескати від радості в долоні, Ви питаєте, чи ходжу я до церкви. А наступного разу, що Ви спитаєте ось так, експромтом? Це що, новий спосіб заплутати опонента, збити його з головної теми диспуту?
Може Ви мені підкажете, коли це раптом християни стали перетворюватися на язичників-канібалів, які не шанують мертвих? Я не досконало знаю Святе письмо, але щось я не пам'ятаю, яким це каноном дозволяється ось так грюкати по кришці труни? Пішла з життя людина, раптово, несподівнно, трагічно. Дружина і діти ще до кінця не усвдомили, що з ними немає і вже ніколи не буде найближчої для них людини. А цей "святоша" авторитетно записав його у вороги православія і розніс свій ганебний пасквіль по всьому світу через глобальну мережу. Чим перед людством завинив Червній? Що він зробив такого архізлочинного, щоби писати про нього таке? Я розумію, коли б йшлося про нелюдів на кшталт Чекотило, Онопрієнка, Сталіна, Гітлера, Хусейна врешті-решт. Чим таким завинив Червоній? Невже він пролив людську кров, невже скалічів сотні душ? І що за стаття така "ворог православія"? Вже на тому форумі зауважували не раз - не православія, а РПЦ, причому не він оголосив себе ворогом, а РПЦ назвала його таким. РПЦ - це все православіє? Ні, аж ніяк. А тепер можна сказати, що це його тупікова гілка, це структура, яка компрометує своїм існуванням світове православіє. Більше мені сказати нічого.
Щодо Вашого питання, то мушу Вас запевнити, церкву, де не діє Божий закон, де дозволяють собі глум над небіжчиком я не бажаю відвідувати.
P.S. Коли я чую фразу "а Вы в Церковь ходите?", то одразу ж згадую письменника, який вважає себе "геніальним правдорубом" - Міху Задорнова. Коли він береться висміювати "ну очень тупых американцев", то каже: "Они не верят в Бога, они ходят в церковь".