ВО "Свобода"

Проголосували б Ви за Тягнибока на виборах 2010?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    200

Zuzuka

прагну...
Відповідь: ВО "Свобода"

ВО "Свобода" проведе пікетування Верховної Ради України

9 червня 2009 року о 16-00 Всеукраїнське об’єднання "Свобода" проведе пікетування Верховної Ради України з вимогою не допустити ліквідації народовладдя в Україні та встановлення ПРиБЮТом промосковської євразійської деспотії.

Довідка. З ініціативи Всеукраїнського об’єднання "Свобода" 5 червня 2009 року Львівська, Тернопільська та Івано-Франківські обласні ради на позачергових сесіях ухвалили звернення до Президента України з вимогами:

1. Достроково припинити повноваження ВРУ і оголосити позачергові парламентські вибор..

2. Провести Всеукраїнський референдум, на який будуть винесені питання:

- про форму правління Української держави (президентська, змішана чи парламентська республіка);

- про проведення люстрації (докорінного очищення влади).

ВО "Свобода" звернулась до інших місцевих рад з закликом дати адекватну відповідь на антиукраїнські дії заколотників.

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" у випадку антидержавник дій змовників із ПРиБЮТ ініціюватиме створення Всеукраїнського Комітету Оборони Громадянських Свобод.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
По уровню операторского мастерства Юрий Ильенко идет, пожалуй, следующим за Сергеем Урусевским - всемирно признанным гением камеры.
Та я ж не проти, я лише за. Спробуйте доведіть це (хоча, як на мене, це неможливо) спеціалісту "з шашличкового патріотизму", людину, яка уявила себе суддею, що в праві відправляи "на звалище культури" таких митців.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: ВО "Свобода"

сплутав. в 2004 і бігав Юрій, а в Свободі Ігор, який ніколи не був у яника. що не зрозуміло?

Ігор Мірошніченко в 2004 році працював спортивним журналістом на айсітіві і ніякне міг тут бігати, бо він працював на айсітіві 9 років, а відікон і поруч не стояв зтим каналом, так що засунь своє здогадки та аналогії в поштову скриньку петросяну...
Ґ-ґ-ґ. Наскільки я зрозумів, то мудрий та дальновидний Жора-Тигр, претендент на Нобелівську премію, провідний фахівець з альтернативних джерел енергії, людина, на якій тримається половина української економіки та завдякі якиій на 75% наповнюється український бюджет просто переплутав ( а йому можно пробачити через його таки нелюдське розумове навантаження) Ігоря Мірошниченка (колишнього спортивного журналіста каналу ICTV) з Ігорем Бондаренком (колишнім журналістом станції "Наше радіо", потім "Відікону", потім "НТН" та "1+1" в м. Києві). Це нормально.

Satori

Well-Known Member
Наскільки я чув, то фільм Параджанова "Тіні забутих предків" (операторська робота Юрія Іллєнка) на світових кінофестивалях отримав найбільшу кількість призів. Як бачимо, особа досить відома в мистецьких колах.
А чим "прославився" гаспадін Satori? Тим, що він є засновником "шашличкового патріотизму". Тим, що людей, активну життєву позицію і політичні переконання яких засвоїти не в змозі, він називає "придурками" (звичайно, легше перебувати в болоті, де "тепло и сыро", немов той Вуж з твору Горького "Песнь о Соколе"). Тим, що вперто не бачить відверто українофобських заяв з боку вищого керівництва (та його "шісток") сусідньої держави, зате на кожну заяву Президента України готового верещати "Очередная куча под двери наших любимых соседей". Тим, що б'є себе в груди з вигуками: "Я не проти НАТО", "Я мерз на майданах", а практично залишаючись "рупором" ідей Натахи Вітренко (поправді кажуть, що немає сташніше за ворогів, ніж ті, що маскуються під друзів). Справді, з таким списком можна і з Іллєнком позмагатися.
Особисто для мене питання, хто з цих осіб схильний білше до параної та кому вже давно час на звалище історії є риторичним.
Фокс Малдер - у Вас уже истерика!
Ясно, что таких как Вы, нормальные люди просто игнорируют, что я и делаю.

Satori

Well-Known Member
Re: Відповідь: ВО "Свобода"

Шановні, проблема ж не в геніальності пана Іллєнка як оператора. Так, він був майстром своєї справи, що присвятив цьому все своє життя. Проте, виникає питання, що 73-річний дідусь, що все своє свідоме життя провів на знімальному майданчику, забув у Верховній Раді? Що тямить він в політиці, в проблемах держави, народу? Таке саме питання можна задати і стосовно інших "артистів". Що робить у ВР Руслана, Ротару, для чого продирається туди Бенюк? А відповідь дуже проста: все це т.з. "високі імена", що знані в народі, і розміщення їх у першій п'ятірці списку надає подібної знаності партії та певного відсотка голосів. Якщо в партії є такі "великі люди" - то чому б за неї не проголосувати? Тобто всі ці руслани, ротару, іллєнки, бенюки - всього лише частина піар-проекту певної політичної сили... І Свобода сьогодні ні чим не краща за НУНС, Блок Литвина і т.п. маргиналів, що пикористовують такі самі "прийоми"... І радіти тут нема чому - сумно, панове, сумно...
Вот пример трезвомыслия. А не умопомешательства Фокса на почве псевдопатриотической риторики.
Stein! Спасибо за конкретику!

МАХ

Active Member
Навіть не знаю з чого почати… Іллєнко не настільки відома людина, щоб за рахунок нього піаритись… банально, те що практично кожну з його робіт або знімали з кінопоказів, або забороняли, або змушували перезнімати епізоди, бо всі його роботи мали чітко виражені проукраїнські риси… всі вони були неприйнятними для тодішньої совкової влади, яка просто не бачила нацменшини, не чула українців… Чого лише коштує лише такі дії:
«Дебют Юрія Іллєнка у режисурі — «Криниця для спраглих» за сценарієм Івана Драча про винищення українського села, був заборонений постановою ЦК КП України аж на довгих 22 роки. Наступний фільм «Вечір напередодні Івана Купала» — алегорична історія України, було знято з екрану рішенням міністра культури СРСР Романова і покладено на полицю аж на 18 років. Фільм реабілітовано в 1988-му.
В 1967 році дирекція Венеційського кінофестивалю персонально запрошувала Юрія Іллєнка з фільмом «Вечір на Івана Купала» на фестиваль з гарантією головного призу «Золотий Лев» Святого Марка, але міністр культури СРСР Романов стверджував, що такого фільму взагалі не існує. Неймовірними зусиллями режисер добився, щоб фільм послали на міжнародний фестиваль у Прагу, але в день відкриття фестивалю в Прагу увійшли радянські танки для придушення празького повстання.»…
Або на запрошення до Голівуду КДБ відповідало що не можуть знайти Іллєнка, бо він весь час в горах знімає фільми…
Останньою краплиною було:
« За часи Незалежності України зняв проект «Молитва за гетьмана Мазепу», до якого йшов близько третини свого життя. Фільм для показу в Росії заборонив міністр культури РФ Михайло Швидкой. В Україні фільм також було знято з кінопоказів, заборонено для показу по ТВ, не випущено на відео. Не продано за кордон, хоча було багато пропозицій, що перекривали видатки на фільм у десятки разів. Після цього Юрій Іллєнко зробив заяву для преси: «Я йду з кіно, бо з цією бандитською владою не хочу мати справи».»
На мою думку Іллєнко пішов до ВО «Свободи», не для піару… А саме заради боротьби проти тієї бандитської влади, яка поламала йому якщо не життя, то кар’єру точно…

Але ж якби проблема була лише в Іллєнку… в ВР як і на місцях депутати в більшості просто нездари… головна вимога – підвішений язик… от і маємо що більшість просто колишні журналюги…

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

Шановні, проблема ж не в геніальності пана Іллєнка як оператора.
Можливо Ви не зовсім уважно почитали пости, але саме як кіномитця збирався відправити на звалище кіноісторії "дідусь Саторі". Кажуть: "Художника всякий может обидеть, особенно всякая бездарь". Що ми могли і спостерігати. Людина, яка позіціонує себе, як досвічену минулими прожитими роками особу (пам'ятає, як Гагаріна в космос запускали, певно, пам'ятає, як і "Ленин на броневичку" виступав) могла б показати справді свою життєву мудрість, але буває, що з роками приходить мудрість, а буває - маразм. Тому ось такі обсолютно неадекватні заяви про звалища історії, разом з намаганнями звинуватити опонента в "істериках, ненормальності, умопомєшатєльствє" тощо. Наступним номером буде "сам дурак".
Так, він був майстром своєї справи, що присвятив цьому все своє життя. Проте, виникає питання, що 73-річний дідусь, що все своє свідоме життя провів на знімальному майданчику, забув у Верховній Раді? Що тямить він в політиці, в проблемах держави, народу? Таке саме питання можна задати і стосовно інших "артистів". Що робить у ВР Руслана, Ротару, для чого продирається туди Бенюк? А відповідь дуже проста: все це т.з. "високі імена", що знані в народі, і розміщення їх у першій п'ятірці списку надає подібної знаності партії та певного відсотка голосів. Якщо в партії є такі "великі люди" - то чому б за неї не проголосувати? Тобто всі ці руслани, ротару, іллєнки, бенюки - всього лише частина піар-проекту певної політичної сили... І Свобода сьогодні ні чим не краща за НУНС, Блок Литвина і т.п. маргиналів, що пикористовують такі самі "прийоми"... І радіти тут нема чому - сумно, панове, сумно...
Звичайно, прийоми піару присутні. Але ж це світова практика. Подивіться, скільки в сусідній Думі акторів, режисерів... Якщо людина гадна, то чому митець не може посісти місце в парламента, щоби приймати закони саме за своєю компетентністю? Як на мене, Україні потрібно зараз не лише економічне відродження, а й насамперед відродження духовне. Хто його забезпечить? Юристи, економісти чи проФФесори, що читають Анну Ахметову. Дивився колись на "5-му каналі" у "Вечірньому часі" дискусію саме Іллєнка з Герман. Пані-феміністка самий язикатий регіонал. Її послухати, так вони і за єдину унітарну Україну, і за її незалежність, і за культуру та духовність. Таких "ляпів", як її залізний бос вона рідко припускається. Так ось той "73-річний дідусь" розставив все по своїх місцях, реально показав, що саме "видатного" зробила ПР для української культури і духовності, і яких збитків зазнала Україна в цьому напрямку, коли прем'єром був проФФесор. Аня стулила пельку, мотивуючи, що вона надто поважає Іллєнка, щоби з ним дискутувати. Хоча видно було, що в неї просто відсутні хоч найменші логічні аргументи. І порівнювати великого Іллєнка з Ротару (яка в кремлівських тусняках та дуетах з приторноголосим Колєй Басковим підзабула слова "Червоної рути"), як на мене, є не зовсім коректним.
P.S. Я дуже не вивчав це питання, і не зовсім розумію про що Ви, тож нагадайте, будь ласка, яку саме шкоду завдала культурі України перебування на посаді міністра Окани Білозір.

Merime

New Member

...що 73-річний дідусь, що все своє свідоме життя провів на знімальному майданчику, забув у Верховній Раді? Що тямить він в політиці, в проблемах держави, народу?
Спробую не погодитись із вашим риторичним питанням-сумнівом. Головна проблема ВР ,як і всієї української політики та й власне нинішнього українського суспільства, - це проблема совісті, моралі, честі. Сподіваюсь, цього ви заперечувати не будете. Тому хтось має увійти в політичну еліту як носій рідкісного нині явища - совісті. І власне не в Іллєнкові суть (хоча його моральні якості чітко прочитуються в його фільмах), а в думці, нав'язаній бандитами 90-х, які тоді пролізли до влади, що "пысьмэнныкы", як тут дехто зневажливо висловлюється, при владі не потрібні. А потрібні ділки, махінатори, гендлярі, прихвосні та інше сміття, які впровадили в життя через мас-медіа, через свій приклад нові норми моралі, точніше повної аморальності, яка порушує усі людські і божі заповіді. Тепер є нормою красти, вбивати, брехати, наживатись на своєму ближньому, який тепер іменується лохом. Це вас не хвилює? Ви гадаєте прихід нових юристів, бізнесменів, виробничників (які є продуктом і носієм хворої моралі) щось змінить у ВР, в суспільстві, в нашому з вами житті? Глибоко переконаний, тільки моральне очищення суспільства і політики дасть нам шанс в цій досить гнилій і безперспективній ситуації.
А щодо самої Свободи, то подивіться на них та поведінку їх опонентів, і порівняйте процент моральності, совісності, честі:

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Re: Відповідь: ВО "Свобода"

Звичайно, прийоми піару присутні. Але ж це світова практика. Подивіться, скільки в сусідній Думі акторів, режисерів... Якщо людина гадна, то чому митець не може посісти місце в парламента, щоби приймати закони саме за своєю компетентністю?
Але ж проблема в тому, що прийматиме він закони не лише за своєю компетенцією.
Як на мене, Україні потрібно зараз не лише економічне відродження, а й насамперед відродження духовне.
Цілком з вами згоден. Але кандидатура Іллєнка як людини, що здатна відродити українську духовність, досить сумнівна.
І порівнювати великого Іллєнка з Ротару (яка в кремлівських тусняках та дуетах з приторноголосим Колєй Басковим підзабула слова "Червоної рути"), як на мене, є не зовсім коректним.
Я б не став мірятися ... і визначати хто з них "величніший". Про Ротару теж можна знайти купу всього "видатного", і не менше за Іллєнка. А те, що десь там щось забула, ну так і вік вже, вибачте, не той...

Ви б, шановний, краще повідали нам про деталі політичної діяльності пана режисера. Чи отак раптом, ні з того ні з сього в 2006му вирішив зайнятися політикою, з'явився у Свободі, і одразу в першу п'ятірку...?

Головна проблема ВР ,як і всієї української політики та й власне нинішнього українського суспільства, - це проблема совісті, моралі, честі. Сподіваюсь, цього ви заперечувати не будете.
В жодному разі. Цілком з вами згоден.
Глибоко переконаний, тільки моральне очищення суспільства і політики дасть нам шанс в цій досить гнилій і безперспективній ситуації.
Тут ви також абсолютно праві.
Ви гадаєте прихід нових юристів, бізнесменів, виробничників (які є продуктом і носієм хворої моралі) щось змінить у ВР, в суспільстві, в нашому з вами житті?
Мораль залежить не від професії, а від людини. Чи по-вашому лише "письменники" мають мораль, а інші її позбавлені?
Навіть більше, щодо "моралі" нашої нинішньої творчої і мистецької "інтелігенції", можна судити вже за її "творчістю". Чи ви схильні, наприклад, модернізм чи пост-модернізм назвати живописом? У мене язик не повернеться...
А щодо самої Свободи, то подивіться на них та поведінку їх опонентів, і порівняйте процент моральності, совісності, честі:
Щодо "совісті" та "честі" Свободи (якщо до них такі поняття взагалі можуть бути застосовані) я переконався після подій 18 жовтня 2008.
А щодо запису - так поведінка свободівців цілком прогнозована. Так здавати штандарти... Це на словах вони такі "браві хлопці", а як до діла доходить - то "лєжи, лєжи, нє вставай"... Дивлячись на таку поведінку, про яку взагалі "честь" може іти мова? Мабуть у нас просто різні поняття "честі"...

Zuzuka

прагну...
Відповідь: ВО "Свобода"

почитайте пресу про Тернопільську раду і міф у вашій головірозвіється. голова ради відмовився від пільг та держ квартири, трансоюється наживо засідання ради та розглядається всі питання, хоч і до 2 ночі доводиться сидіти. єдиний недолік у свободівців у раді, так те що вони не мають досвіду, але нічого, набираються потихеньку.

Зверху