А еще он Великий Украинский Параноик!
такие люди уже давно должны быть на свалке истории. И истории кино также.
Наскільки я чув, то фільм Параджанова "Тіні забутих предків" (операторська робота Юрія Іллєнка) на світових кінофестивалях отримав найбільшу кількість призів. Як бачимо, особа досить відома в мистецьких колах.Іллєнко Юрій
(18.07.1936), Режисер, оператор, сценарист, актор.
Народився у місті Черкаси. 1960 року закінчив ВДІК (операторський факультет, майстерня Алєксандра Ґальпєріна). Від 1960 до 1963 – асистент оператора Ялтинської кіностудії художніх фільмів. Від 1963 – оператор, режисер, сценарист, актор Київської кіностудії художніх фільмів імени О. Довженка. Від 1969 керував операторською, а пізніше – режисерською майстернею на Факультеті кінематографії і телебачення КДІТМ ім. І. Карпенка-Карого, у різні роки завідував у цьому вузі катедрою кінорежисури та кінодраматургії, професор. Від серпня 1991 до листопада 1992 – голова Державного фонду української кінематографії при КМ України. Від квітня до жовтня 1992 – член Колеґії з питань гуманітарної політики Верховної Ради України. Від 1996 – 1998 – член президії Комітету з Державних премій України ім. Т. Шевченка. Народний артист України (1987), член-засновник Академії мистецтв України (1996). Лавреат Державної премії України ім. Т. Шевченка (1991, за фільм "Тіні забутих предків"). Нагороджений Орденом Трудового Червоного Прапора "Знак Пошани", "Медаллю Миру", Почесною відзнакою Президента України (1996), Орденом Святого архистратига Божого Михаїла (1999; УПЦ КП). Лавреат Державної премії України імени Олександра Довженка 2005 року. Балотувався на виборах до Верховної Ради 2006 року (другий у списку кандидат від Всеукраїнського об’єднання "Свобода").
Фільмографія
1960
Прощавайте, голуби!
оператор
1963
Вулиця Ньютона, будинок 1
актор
1964
Тіні забутих предків
оператор
1965
Криниця для спраглих
режисер, оператор
1968
Вечір на Івана Купала
сценарист, режисер
1968
З нудьги
сценарист
1970
Білий птах з чорною ознакою
сценарист, режисер
1972
Наперекір усьому
режисер
1974
Мріяти і жити
актор, режисер, сценарист
1976
Свято печеної картоплі
режисер
1979
Смужка нескошених диких квітів
режисер, сценарист
1980
Лісова пісня. Мавка
сценарист, режисер, оператор
1983
Легенда про княгиню Ольгу
сценарист, режисер
1983
Миргород та його мешканці
сценарист
1987
Солом’яні дзвони
сценарист, режисер, оператор
1989
Лебедине озеро. Зона
оператор, режисер, сценарист
1991
Останній бункер
сценарист
1999
Аве Марія
оператор
2001
Молитва за гетьмана Мазепу
актор, оператор, режисер, сценарист
По уровню операторского мастерства Юрий Ильенко идет, пожалуй, следующим за Сергеем Урусевским - всемирно признанным гением камеры.Наскільки я чув, то фільм Параджанова "Тіні забутих предків" (операторська робота Юрія Іллєнка) на світових кінофестивалях отримав найбільшу кількість призів. Як бачимо, особа досить відома в мистецьких колах.
сплутав. в 2004 і бігав Юрій, а в Свободі Ігор, який ніколи не був у яника. що не зрозуміло?Там было сказано Игорь Мирошниченко, именно тот чувак которого я имел ввиду, бывший сумчанин журналист "Видикона" шо бегал тут за Яныка агитировал а потом в Киев смылся. А ты мне даёшь ссылку на какого-то Юрия из ПР.
Научись раскрывать глаза прежде чем раскрывать рот.:lol:
Вот только не надо примерять на себя терновый венец мученников. Никто тут "Свободу" грязью не поливает, но и хлопать в ладошки Вам тоже никто не обязан. Имхо, грош цена точке зрения которая хороша потому, что её оппоненты плохи. Поэтому не лучше ли Вам поискать более сильные аргументы своей позиции, чем постоянно пищать, что вас все тут не любят и обидеть норовяттовариство, можете скільки завгодно тут поливати Свободу брудом, але очевидно, що ви в такий спосіб просто намагаєтесь очістити від нього себе...
Вы уже им стали, хотите Вы того или нет, а положение обязываетвибачте,але я і Свобода це не 1 і те саме. здається ви щось плутаєте,ідинтифікуючі мене, як обличча Свободи...
Щоб стати міністром - не обов'язково іти за списком в депутати. Та ще й в першій п'ятірці одразу два претенденти... Чи не забагато уваги одному "міністрству"?і ще, вам відомо про міністерство культури і про культуру взагалі? так Іллєнко старший як раз іде в списку як фахівецьу цій области, чи потрбні самі інженери, а всіх інших викинути, як непотріб...? побутові ви люди...
Та годі вже вам відхрещуватись, шановна. Чомусь тему цю окрім вас ні хто не просуває, і метеріалів з'їзду та анонсів не викладає. Та й ви окрім Свободи ні за кого не агітуєте. Тож визнайте вже нарешті очевидні речі.вибачте,але я і Свобода це не 1 і те саме. здається ви щось плутаєте,ідинтифікуючі мене, як обличча Свободи...