Оффтопики.

Светлана Александровна

меркантильная скептичка
Модератор
Re: "Мови" та "языки".

публіка жадає бачити хоч 1!
Как можно увидеть то чего нету:) У нас в стране нету 50% русско говорящих и точно также в России.Там наших всего то около 80000 это учитывая,что только в Москве 10,5 мил жителей.Марсия аргументы соц опросов в студию.
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

Идеология была в книгах по истории ,но никак не по литературе.
Ви не образитесь, якщо я Вам заперечу? :). Ідеологія була скрізь, навіть в літературі. Тобто, може не скрізь (в ботаніці, в кресленні тощо), але в літературі точно була. Справа не в Онегіні з Печориним, які в умовах того часу (за старого режиму :) не змогли знайти де приткнути себе, їм не було перспектив). І Павка Корчагін - просто чепуха, тобто не чепуха, віін читався напрочуд легко, на відміну від іншого. А якщо згадати Чернишевського з його "Что делать?", зі всіма снами Вєри Павловни (в яких змальовувалось світле майбутнє) і його новою людиною Рхмєтовим. А взяти критичні статті Бєлінского, в якому Ленін побачив "зеркало русской революции", а твори самого Леніна (про тогож Толстого, пам'ятаєте - "Экая глыба, экий матёрый человечище"). Все це також вчили на уроках російської літератури. Тому мені більше подобалась література українська - там хоч були твори про злиденне життя народних мас, про Леніна, партію, комсомол, але все ж то були твори художні, їх можна було читати, на відміну від того ж Бєлінського, чи умовно художнього Чернишевського.
 

Светлана Александровна

меркантильная скептичка
Модератор
Не трогайте Корчагина,это мой любимый герой.В моей школе стоял ему памятник.Вы вернули мою память.Как теперь с этим жить??? :)Почемуто помнятся только классики и совсем забылась молодая гвардия...А ведь как читались те книжки...
 

Zuzuka

прагну...
а ще додати Маявковського, Блока, Горького, Твардовского тощо
з іншого боку: Солженицина, Булгакова, Ахматову, Бунина, Бродського і ще тисячи тих, хто писав у стіл.
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Оффтопики.

Не трогайте Корчагина,это мой любимый герой.В моей школе стоял ему памятник.Вы вернули мою память.Как теперь с этим жить??? :)Почемуто помнятся только классики и совсем забылась молодая гвардия...А ведь как читались те книжки...
Так я і не чіпав, просто некоректно висловився. Корчагін не чепуха. Я хотів сказати, що ідеологічна книжка про нього читалась набагато легше (була чепухою в читанні), ніж те ж саме "Что делать?" А про нього я сам писав твір при вступі до ВУЗу в свій час... :). Та кого я дурю, не писав, а списував, бо то була "шпора". :)
 

Zuzuka

прагну...
Re: Национализм?

"1.8. Запрещается помещать на конференции форума сообщения, содержащие некорректные высказывания, оскорбления в адрес посетителей форума, унижающие их честь и достоинство, угрозы."

дякую за причиплену на мене в майбутньому ще і відповідальність! судіть надалі, але десь, не тут. :) читайте правила розділу.
 

Зверюга

Vulcher
Модератор
Re: Якби СРСР не розпався?

И этим пугали тоже ,но поступила... Была отличницой. придраться не к чему было, сделали исключение. А в комсомол ну не могла поступить, не могла. По убиждениям
Так, очень интересно, а родители кем были?
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Оффтопики.

jorju, а відомий тут Серг, часом вам не знайомий? А то манерою поведінки дуже Ви його нагадуєте.
 

Tier_1

Night Crawler
Re: Чи пишаєтесь ви тим, що ви є громадянином України?

2 МАХ:

А я вот буду до безобразия банальной и приземленной.

Пан МАХ, весенний призыв начинается !
Будете гордиться, что служите в рядах Украинской Армии.
А трандеть про гордость и любовь к стране за компьютером у мамы под юбкой многие могут.
 
Зверху