Янукович прийняв на себе тавро боягуза
Янукович не з’явився на дебати з Тимошенко, чим закріпив за собою статус
боягуза №1.
На думку народного депутата Володимира Філенка, чимало виборців Януковича будуть розчаровані його панічним страхом перед Тимошенко.
Депутат і колишній журналіст Андрій Шевченко наголошує, що кандидата в президенти, як і одяг, краще один раз побачити, ніж сім раз почути про його переваги від когось іншого.
Колись наближений до Януковича депутат Тарас Чорновіл висловлюється куди радикальніше: відмова від дебатів, це профнепридатність кандидата Януковича. Чорновіл наголошує, що Янукович має цілий букет комплексів і фобій. На думку, політика розвитку «фобії дебатів» значно посприяло сумнівне оточення Януковича, зокрема, Ганна Герман.
«Янукович втік з дебатів. Це втеча з поля бою. Здоровий і грізний з вигляду Янукович вкотре продемонстрував, що він
не мужик, а слабак. Очевидно, у нього вже давно присутні психічні розлади, бо
у минулій передвиборчій кампанії Янукович падав від курячого яйця, а в цій - тікає від тендітної жінки.
Його соратниця Герман, очевидно, шалено боїться, що Віктор Федорович вкотре бовкне якусь дурницю про Ахметову, Гулака-Артьомовського чи українського поета Чехова, а їй потім доведеться його із усіх сил відмазувати перед країною.
Сьогодні його Аня на дебати не пустила, а завтра Ахметов у туалет не відпустить», - метафорично підсумував народний депутат Володимир Філенко.
«
Людина, яка претендує на найвищу посаду в країні, не має жодного морального права уникнути дебатів, тому що вибори без дебатів - це як купівля одягу без можливості його побачити.
Я не можу уявити європейську країну, де людина, яка претендує на першу посаду, протягом чотирьох місяців не знайшла в собі сили вийти й подивитися в очі своєму головному конкуренту.
Протягом чотирьох місяців не було жодної вільної прес-конференції Віктора Януковича з вільним доступом журналістів, жодного незапланованого телеефіру із заготовленими питаннями-відповідями. Усе це свідчить про нездатність і небажання Януковича публічно розповідати про майбутнє країни», - говорить професійний журналіст, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко.
Колишній соратник Януковича Тарас Чорновіл каже : «Із ново набутих фобій я б виділив страх перед живим спілкуванням (дебатами, слуханнями, відповідями на незаготовлені питання) чи, власне, страх того, що ти можеш наговорити дурниць або ж загубиш думку й опростоволосишся.
Абсурдне рішення не йти на теледебати перед другим туром, а особливо, озвучені незмінною прес-секретаркою Януковича аргументи - це жирна одиниця всьому виборчому штабу й
публічне визнання профнепридатності їхнього кандидата. Не буду повторювати численні доводи, що дебати - це одна з базових процедур демократичних виборів, що це не право чи забаганка кандидатів, а їх безумовний обов'язок перед виборцями
Заява Герман, що Віктор Янукович не говорить, а працює, відає глухим далеким совком. Робота президента, окрім законодавчої ініціативи (не думаю, що Віктор Янукович буде сам писати проекти), та дуже вузької сфери в кадровій політиці якраз і полягає в тому, щоб говорити й переконувати».
У контексті Януковича згадується старий студентський анекдот,- розповідає Володимир Криницький з Монастириська:
Професор: Ви боїтеся моїх запитань?
Студент: Ні, я боюсь своїх відповідей.
"Герман придумала й поширює тезу, мовляв, Янукович не вміє говорити, але це не біда, бо він усе доводить справами",- каже пан Криницький.
"Біда Герман та її пропаганди в тому, що
робота президента України згідно Конституції й логіки на 90% складається з обов'язку саме висловлюватися. Його робота: переконувати парламент, уряд і народ у правоті своєї позиції, виступати загальнонаціональним арбітром і гарантом Конституції, нарешті, виступати від імені держави на міжнародному рівні - говорити, доводити, переконувати",- каже депутат з Лановеччини Тетяна Рибачук.
"
Культура мовлення й здатність говорити свідчить про вміння мислити. Не йдеш на дебати, не вмієш думати – не лізь у президенти!",- вважає безробітний зі Зборівщини Іван Гнідий.
You must be registered for see links