Відповідь: Re: Верите ли вы в Бога?
Вопрос.Вот верующие говорят - что первая "клетка" не могла сама по себе возникнуть, ее ктото сотворил, этот ктото - Бог. Итак - а кто же сотворил Бога?Если вам верить, Бог есть, он всё сотворил, а где он был до того как всё сотворил, до того как создал нынесуществующую реальность?
В принципі гарне питання... До нього мені пригадалось порівняння з однієї розмови : цікаво провести аналогію просто з тією "машиною", що перед нами... ми збираємо її з "заліза", але вона працює, оброблює різні завдання, тобто життя їй надає Ідея... Спостерігаємо, що Ідея вдосконалюється, а "залізо" застаріває і ми вимушені його міняти... Як не дивно, але компю'тер являє собою узагальнену подобу людини, в кожного з нас свого розміру "оператива", "жорсткий диск" і таке інше та купа всановлених програм : як тих, що ми використовуємо свідомо, так і автономно, а також.... "віруси".... Тож я хотів привести цим прикладом, що не матеріальна оболонка ("залізо", яке має властивості старіти, як фізично так і ідейно, та вмирати) є скажемо так - первісною реальністю.... Взагалі то реальність (Бог) була, є і буде завжди, а от матеріальні прояви - це свого роду її прояв наяву, тому й перша "клітина" не може буди самою реальністю, а лише першим проявом її... До речі були тут сперечання про наукові відкриття, але ж і це є доказом того, що реальність набагато всеохоплююча, бо кожен розумний чоловік має признати, що вчені лише відкривають ті закони, що вже існують просто вічність : побудована матеріальна "структура" і ми можемо відкривати і відкривати ту Ідею за якою все сталось.... І я з задоволенням усвідомлюю скільки ще неймовірних відкриттів готується людству, і для мене дуже цікаво та дуже захоплюючим є той факт, що реальність є джерелом всього, що ми маємо, а от за нами вже залишається вібір того з якою метою ми все це використовуємо.... І додам : немає нічого складного в тому, щоб побачити і собі справжню "реальність", треба лише хоча б трошки вгледітись : а хто ж ми є насправді ?... не по зовнішності, а, скажемо, по внутрішному образу....
....З повагою до всіх.....