Фальсіфікація на президентських виборах 2010 року.

Статус
Закрита.

M.aY

Member
”Фальсифікації в другому турі істотно вплинули на результати виборів”

Фальсифікації на президентських виборах 2010 року не менш масштабні, ніж 2004-го. Але цього разу вони набагато витонченіші. Усе робиться не нахабно, а тишком-нишком. Основні методи – масштабне голосування вдома, підвезення ”своїх” виборців автобусами і скоординовані маніпуляції з Державним реєстром виборців.

Найцинічніше волевиявлення виборців перекручували в Донецькій і Луганській областях, Криму, на Миколаївщині — в усьому південно-східному регіоні країни. Українські спостерігачі та члени виборчих комісій від БЮТ фіксували в південних і східних областях, де фактично владарює Партія регіонів, тисячі порушень.

Масового характеру набуло і так зване ”підвезення виборців”. Як розповів на прес-конференції в УНІАН член 130-го округу на Миколаївщині Михайло Міхней, регіоном ”баражували” сотні автобусів із символікою ”Регіонів”. Туди запрошували всіх оповіщених і незнайомих. Просто в автобусах людей агітували голосувати за Януковича, при цьому наливали горілки та платили гроші. Тих, хто мав іншу точку зору, могли й вигнати із салону. Міхней продемонстрував десятки фотографій автобусів. До окружної комісії надійшли масові скарги про підвезення, аудіо- та відеосвідчення про підкуп виборців. Прокуратура на ці факти фактично не реагувала, із судів повертала скарги до комісій.

На думку Міхнея, у такий спосіб на Миколаївщині ”взяли” 6–7% голосів. Автобуси супроводжували невідомі, які, побачивши спостерігачів, могли їх жорстоко побити. Водії протягом дня робили до 15–20 рейсів за обіцяних $200–300.

Як розповідає ще один член комісії в Миколаєві Євген Наконечний, до їхньої дільниці вже на восьму ранку підігнали ”газелі”, які що 15–20 хв. підвозили людей. Цим процесом керував один із членів виборчкому. На переконання Наконечного, тих, хто не визначився, легко купити за пляшку горілки.

Далі тут:
 

Faradey

Живой
Ржака полная...
ну БЮТ больше нечего делать, как сохранять лицо и обьяснять поражение массовейшими фальсификациями... 2 млн мертвых душ)))
В этом голосовании участвовало 25 млн, это на 4 млн меньше чем в 2004, если еще отнимем 2 млн.. Это 6 млн либо исчезли, либо не пришли...
Опять же голосование на дому... Если голоса за Янека- фальсификация, если за Тимошенко- то погода плоха, человек старый...и т.д.
Если в Донецке явка большая- фальсификация, если в ИваноФ-Франковске- "свидомисть"...
В общем технология двойных стандартов... Но это больше похоже на хорошую мину при плохой игре...
Сомневаюсь что суды будут выиграны..
 

Faradey

Живой
эээ..о..а ьеперь по порядку.. Из какого общежития? Кто подвозил? на какой участок?
Берем вас под руки и идем в прокуратуру..
Я хоть и голосовал за Янека, но такое свинсвто не годиться..
Надо бороться...
 

Zenith

Хронограф
Были бы фальсификации БЮТ бы давно бы в суд подал, а пока они только воздух сотрасают и грозятся отомстить всем. Юля продула даже морально - не умеет она проигрывать посему победителем никогда уже не станет.
 

Murchik

я выиграл акцию-Бан 10лет
фальсификации были.
С поражением нужно смериться, хоть и отрыв составляет в 3,5%
 

Patriot

New Member
Re: Відповідь: Фальсіфікація на президентських виборах 2010 року.

Якщо там в квадратику прізвище громадянина буде написано - ви теж бюлетень визнаєте дійсним?
Головне завдання виборів - вияснити волевиявлення громадян.
Таємниця голосування - це право громадянина, а НЕ ОБОВЯЗОК! Людина (особливо старенька) прийшла на дільницю, яка знаходилась в 15 хв ходом по ожеледиці(108 дільниця). Простояла в черзі. Їй зіпсували настрій що її немає в списках. Накатала заяву про включення в списки. Проголосувала поставивши прізвище в клітинці. І нарешті задоволена тим, що її голос вирішуватиме долю держави, пішла. Цій людині начхати що її визначать. Їй нічого і нікого боятись.
І після всієї цієї мороки. Якийсь член комісії скаже, що всі труди бабці - на смарку через те, що бач те йому хочеться щоб всі голосували таємничо. На мою думку, це не справедливо.
І в бюлетні було чітко написано: поставте + або іншу позначку. Тому навіть з малюноком можна вважати дійсним бюлетень. Загалом все залежить від комісії і бажання цієї комісії достойно відпрацьовувати свої гроші.
 

Patriot

New Member
доречі, щодо фальсифікацій. На першому турі у нас на дільниці було близько 20 бюлетнів без прізвища та підпису члена комісії або без одного з цих атрибутів, в результаті чого ці бюлетні визнавались недійсними. На деяких дільницях це число сягало 40. В другому турі подібних було всього пару у мене на дільниці. Але таким чином можна прибрати 2-3% у одного з кандидатів(в залежності від регіону і знайомих виборців).
Що найбільше бісить, ці члени комісії які допустили подібну халатність не понесли ніякої відповідальності.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Фальсіфікація на президентських виборах 2010 року.

Таємниця голосування - це право громадянина, а НЕ ОБОВЯЗОК!
Згідно до ст.1ч.1 та ст.7 Закону України "Про вибори Президента України": голосування на виборах Президента України є таємним. І це не "право" - це обов'язок і одна з основ проведення виборів, бо без забезпечення таємниці голосування неможливе проведення вільного волевиявлення громадян.

Але таким чином можна прибрати 2-3% у одного з кандидатів(в залежності від регіону і знайомих виборців).
Виборець сам має дивитися в якому бюлетені він голосує.
 

Patriot

New Member
Re: Відповідь: Фальсіфікація на президентських виборах 2010 року.

Згідно до ст.1ч.1 та ст.7 Закону України "Про вибори Президента України": голосування на виборах Президента України є таємним. І це не "право" - це обов'язок .
Добре, переконав. В такому разі були масштабні фальсифікації з боку комісій через визнання "неправильних" позначок громадян. Відцотків етак 20-30.
 
Статус
Закрита.
Зверху