Полицейский беспредел

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Полицейский беспредел

Можливо не в ту тему помістив я цей матеріал, але просто якось не знав куди можна :). Йдеться не про "бєспрєдєл", а про недавнього речника МВС К.Стогнія. В свій час (його появи на телеекранах) особисто мене дуже дивувала стрімка (майже від репортажу до репортажу) зміна кількісна та якісна (за розмірами) зірочок на його погонах. Ось не так давно знайшов матеріал на цю тему:
Теле-полковник Костя Стогний: «мото-маневренный десантно-штурмовий морпех»​
Советник министра внутренних дел и «телезвезда» Константин Стогний – посмешище для всей страны. Он не только придумал себе героическую биографию, но и украсил предплечье липовой наколкой. «Настоящего полковника» разоблачают читатели-форумчане и блогеры.
Скандал с мордобоем, участники которого – народный депутат Украины Грымчак, экс-министр внутренних дел Луценко и полковник МВД (давно мечтающий стать генералом), советник министра внутренних дел Константин Стогний, вызвал повышеный интерес общественности к личности последнего – «героя», якобы повторившего демарш депутата Нестора Шуфрича, ударившего по лицу (морде) г-на Луценко.

Этот «подвиг» Стогния, как и предыдущие, был тут же распиарен пресс-службой (по-научному – департаментом по связям с общественностью) МВД: дескать, не мог полковник поступиться принципами, вот и распустил руки. Как оказалось позже (и это – закономерность практически для любой информации, тиражируемой пресс-службой Министерства внутренних дел – «УК»), все было вовсе не так. Распространяя заведомо лживую информацию, столь подленьким образом К.Стогний пытался избежать огласки уголовно наказуемого деяния – полковник ударил по лицу народного депутата Украины, особу неприкосновенную.

Не питаем никакой иллюзии по поводу адекватности Закону будущего судебного вердикта в уголовном деле «народный депутат Грымчак – полковник МВД Стогний»: Костя вывернется при поддержке покровителей; ему не впервой.

Интересно другое – реакция интернет-аудитории на личность самого полковника-«телезвезду» К.Стогния. Уверены: такой популярности у телеведущего не было никогда. Только вряд ли о ТАКОЙ популярности он мечтал.

Итак, что же «накопали» «интернетчики»?
....
Костя-фармазонщик: как «полковник» Стогний лепил себе героическую биографию

Полковник милиции в отставке Константин Стогний, изобличающий с экранов телевизоров враждебные обществу силы в виде маньяков, бандитов и представителей ОПГ, играет общественно полезную профилактическую роль этакого «дяди Степы милиционера». Однако за годы его авторских телепередач «дядя Степа» плотно вжился в свой образ. Ему стало казаться, что общественным героем он был всегда. Для этого ему даже пришлось весьма заметно изменить прошлое, придав ему налет героизма

Большие фантазии скромного сержанта

В результате вот какая картина вырисовалась с военной службой Константина Стогния в его собственых рассказах для различных СМИ. В 1986 году он был призван в армию, попал в спецшколу КГБ СССР в Алма-Атинской области в поселке Чунджа. После полугодовой учебы Стогния во главе взвода повышенной боеспособности (в одном из рассказов полковника – десантно-штурмовой группы) отправили в Афганистан. Там он охранял колонны от засад басмачей. По версии Стогния закончил службу он в 1989 году. С его же слов, на дополнительный срок службы в Афганистане его, как опытного бойца, попросили остаться, чтобы прикрыть отход советских войск.

А вот как описанные Константином Стогнием события его жизни выглядели на самом деле. На территории ДРА он действительно был, о чем свидетельствует справка Центрального пограничного архива ФСБ России. Правда, всего два месяца - в командировке. Все остальное время – и это два, как и положено, а не три, как утверждает полковник, - он провел в погранвойсках, входивших в систему КГБ СССР. Собственно, этим и объясняется «спецшкола КГБ» - на поверку рядовая «учебка» погранвойск.
...
Це були уривки зі статті. Хто зацікавився, тому рекомендую зайти за посиланням. Стаття не дуже зручна для викладання - її текст йде
впереміш зі світлинами та цитатами з форумських діалогів про Стогнія...
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Полицейский беспредел

Звернення ВО “Тризуб” ім. Степана Бандери та ВО “Жіноча Січ” до українців

Режим внутрішньої окупації на чолі з януковичами-азаровами-литвинами посилює переслідування українських патріотів. Після узурпації влади шляхом конституційного перевороту бандугрупування “Партія регіонів” та його приспішники використовують будь-які бандитські методи на шляху знищення тих, хто відчуває і називає себе українцем.

Окупаційний режим, реалізовуючи програму “Україна без українців”, розпочав широкомасштабний наступ на все українське. Безпідставні репресії проти опозиційних політичних сил, націоналістичних організацій, незалежних журналістів і письменників стали нормою життя в державі Україна. Попри всі декларації про європейський вибір, демократію та законність, кліка Януковича впевнено скеровує країну до кримінально-олігархічної диктатури. Відчуваючи хиткість свого становища і стрімко зростаюче невдоволення народу, внутрішньо-окупаційний режим намагається за будь-яку ціну знищити все, що може чинити спротив – економічно незалежних підприємців, політиків і партії, які не продалися Партії регіонів, діячів культури та ЗМІ, які мають національний світогляд. А насамперед націоналістів, які своєю ідеологією здатні підняти націю на боротьбу.

Нещодавні безпідставні арешти членів ВО “Тризуб” довели, що ця влада не дотримується ніяких законів і норм права, крім права сили. Абсурдні і нічим не доведені звинувачення, утримання неповнолітніх без повідомлення батьків, катування, відмова у виклику адвоката, незаконні обшуки і вилучення майна – далеко не повний перелік порушень окупантами їхніх же законів. Розгон підприємницького майдану, заборона на мирні мітинги та демонстрації, повернення цензури ЗМІ доводять неможливість мирних демократичних впливів на цю владу.

Якщо нація хоче вижити, їй лишається один шлях – революційний!

Вони не дають нам жити – ми не дамо їм панувати!

На правовий “бєспрєдєл” кримінально-олігархічної диктатури відповімо революційною диктатурою нації!

Нас більше і нам нема чого втрачати!

Слава національній революції!
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Полицейский беспредел

Політв’язні нової України. Список зростає

2010 рік приніс Україні спогади про 1937-й. За політичні переконання саджають завжди та при будь-якій владі. Але іноді це набуває систематичного характеру заради винищення всього протестного прошарку населення.

Сьогодні маємо ситуацію, коли репресивний апарат намагається запроторити до в’язниці якомога більшу кількість учасників протестів, вуличних акцій, опозиційних журналістів.

Зрозуміло, що вкрай важко боротися законними методами й витягувати своїх із тюрми, коли влада нехтує усіма принципами й законами. Проте, чиновники мають знати, що кожен, кого вони кинуть за ґрати, стане героєм і прикладом для всіх людей доброї волі.

Кожний політв’язень має стати тяжким головним болем для судді, районного прокурора, слідчого, оперативників та всіх, хто бере участь у репресіях.

Перелік імен тих, хто вже став жертвою політичних переслідувань антинародної влади.

Кожен має знати й пам’ятати їх:

Олексій Макаров – політичний біженець із РФ. Українська влада дала згоду на екстрадицію Макарова до Росії, де йому загрожує до 10 років ув’язнення за свою політичну діяльність ( ). В Україні його звинувачують у тому, що він закидав зеленкою офіс прокремлівського телеканалу «АТВ». Перебуває в Одеському СІЗО.
Олексій Зануда – активіст ВО «Тризуб», звинувачуваний у справі про відрізання голови бюстові Сталіну. Арештований в м. Обухів (Київська обл.) 17 січня. Доправлений до Запорізького СІЗО.
Віталій Вишнюк – активіст ВО «Тризуб». Звинувачується в тому, що брав участь у спилюванні голови пам’ятнику Сталіна 28 грудня 2010 року. Арештований у Харкові 17 січня 2011 року.
Едуард Андрющенко – звинувачується в тому, що брав участь у спилюванні голови пам’ятнику Сталіна 28 грудня 2010 року, інкримінують ст. 194 "Пошкодження майна". Перебуває в Запорізькому СІЗО.
Андрій Стемпіцький – лідер ВО «Тризуб». Звинувачують у незаконному зберіганні зброї та спробі замаху на Президента. Перебуває в Івано-Франківському ІТТ.
Юрій Гудименко - заступник голови Запорізької "Свободи". Облив фарбою пам’ятник Дзержинському в Запоріжжі, за що йому інкримінують «злісне групове хуліганство». Перебуває в Запорізькому СІЗО.
Артем Матвієнко – звинувачується в тому, що разом із Юрієм Гудименком обливав фарбою пам’ятник Дзержинському в Запоріжжі. Звільнений на підписку про невиїзд.
Степан Бичек – член ВО «Тризуб». Звинувачують у незаконному зберіганні зброї. До його авта підкинули зброю та вибухівку. Перебуває в ІТТ Івано-Франківська.
Пилип Стемпіцький – син лідера ВО «Тризуб». Звинувачують у незаконному зберіганні зброї. Перебуває в Запорізькому ІТТ СБУ.
Роман Хмара – член ВО «Тризуб», обвинувачують у незаконному зберіганні зброї.
Андрій Тарасенко - перший заступник голови ВО "Тризуб". Звинувачують у підриві пам’ятника Сталіна. Звільнений на підписку про невиїзд.
Сергій Борисенко – голова Дніпропетровської обласної організації "Тризуб". Звинувачують у незаконному зберіганні зброї та причетності до підриву пам’ятника Сталіну. Звільнений на підписку про невиїзд.
Микита Сушельницький – 16-річний син дружини лідера Тризубу Андрія Стемпіцького.
Пилип Таран - член ВО «Тризуб», обвинувачують у незаконному зберіганні зброї. Перебуває в ІТТ СБУ Запоріжжя.
Василь Лабайчук - член ВО «Тризуб», обвинувачують у незаконному зберіганні зброї. Перебуває в ІТТ СБУ Запоріжжя.
Максим Кушнір – керівник кіровоградського осередку ВО «Тризуб». Безпідставно затриманий за підозрою в причетності до підриву пам’ятника Сталіну. Звільнений на підписку про невиїзд.
Дмитро Ярош - колишній керівник Центрального проводу ВО «Тризуб». Затримано 9 січня.
Ростислав Винар - голова Українського Відділення Антиімперського Фронту. Затриманий в Івано-Франківську, перебуває на підписці про невиїзд.
Ігор Гаркавенко – заарештований 23 грудня за участь у наметовому містечку проти Податкового кодексу. Звинувачують у тому, що при встановленні наметів він пошкодив плитку на Майдані Незалежності на суму 212 тис. грн. Перебуває в Лук’янівському СІЗО.
Олександр Мандич – заарештований за участь у наметовому містечку проти Податкового кодексу. Звільнений на підписку про невиїзд.
Віталій Грузинов – заарештований за участь у наметовому містечку проти Податкового кодексу. Перебуває в Лук`янівському СІЗО.
Заплаткін – заарештований за участь у наметовому містечку проти Податкового кодексу. Перебуває в Лук`янівському СІЗО.
Сергій Мельниченко – перебуває у розшуку за участь в наметовому містечку проти Податкового кодексу.
Ганна Донець – заарештована 22 грудня за смаження яєчні на Вічному Вогні в Києві. Звинувачують у груповому хуліганстві та нарузі над могилою.



Ми не вважаємо політв’язнями Луценка, Пукача та чиновників з колишнього уряду – хоч вони й сидять за політичні справи. По-перше, Луценко та йому подібні самі проводили політрепресії. По-друге вони мають мільярди награбованих коштів, і за них є кому потурбуватися.



Список тих, хто бере участь у політичних репресіях на замовлення владної верхівки:

- Дніпропетровські слідчі Винник Ю.Г та Вікторія Жулінова по справі Винара;
- слідчий Бібік Є.В. по справі Гудименка і Матвієнка;
- суддя Шевченківського районного суду Києва Пономаренко – винесла незаконне рішення про утримання під вартою Гаркавенка, Грузинова та Заплаткіна;
- суддя Світлицька Жовтневого районного суду м. Запоріжжя – винесла незаконне рішення про утримання Гудименка під вартою;
- слідчий Запорізького ГУ МВС Андрій Мінаєв фабрикує справу проти Андрія Тарасенка, Сергія Борисенка та інших членів «Тризубу»;
- начальник карного розшуку Запорізького ГУ МВС – Соловей Андрій Іванович. Керує тортурами на допитах затриманих тризубівців;

Список учасників репресій постійно оновлюється. Вони мають знати, що жоден їхній злочин не буде забутий, і з часом ми дамо справедливу оцінку їхній діяльності.

Всю інформацію про політичні переслідування та політв’язнів надсилайте на bratstvo@bratstvo.info
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Полицейский беспредел

В Україні тривають репресії

На сьогодні стало відомо, що ”тризубівець” Анатолій Онуфрійчук, заарештований київською міліцією 19 січня, у вигляді запобіжного заходу отримав подовження строку утримання під вартою на 10 днів – до ранку 30 січня 2011 року. До цього часу він перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання в Запоріжжі по вул. Верхня, 2.

Анатолій зник у Києві, після відвідання Святошинського районного відділку міліції, куди його разом із другом відвели начебто »подивитися речі з пограбованої квартири”. Друга відпустили, а Онуфрійчука етапували до Запоріжжя, при цьому не повідомивши ні друга, який чекав його біля відділку, ні рідних Анатолія.

Тепер »тризубівець” проходить як підозрюваний у справі про відрізання голови пам’ятнику Сталіну. Постанова про подовження строку винесена в Жовтневому районному суді м. Запоріжжя суддею Васецькою В.В.

Решті »тризубівців”, яких тримають у Запоріжжі, запобіжним заходом Жовтневий райсуд обрав арешт строком на 2 місяці. Поки що точно відомо місцезнаходження лише Романа Хмари, Василя Лабайчука, Пилипа Тарана, Едуарда Анрющенка – в СІЗО м. Запоріжжя – та Анатолія Онуфрійчука. Де перебуває решта хлопців – Юрій Пономаренко, Олексій Зануда, Василь Абрамів, Віталій Вишнюк, Ігор Загребельний – невідомо.

Продовжують надходити скарги щодо блокування міліцією роботи адвокатів, які захищають «тризубівців».
 

svidomy

р е а л и с т
Якщо нація хоче вижити, їй лишається один шлях – революційний!
Как всё запущено!
Созидающая нация будет развиваться и наслаждаться плодами своего созидания.
А за призывы к бунтам (не революциям - те имеют свою адекватную программу) и силовому свержению... Будут бубнить потом про репрессии.
 

mi][a

Человеку нужен человек
Автора ролика о «телячьей мове» посадили на 5 суток
Активиста общественного проекта «Дорожный контроль», который снял скандальный ролик об одесском гаишнике с «телячьей мовой», посадили на 5 суток.

Об этом говорится в сообщении «Дорожного контроля».

12 февраля примерно в 3 часа ночи, работники Государственной автоинспекции (ГАИ) Одессы остановили автомобиль активиста Дмитрия, который снял на видео гаишника, отказавшегося говорить на «телячьей мове».

Перед предъявлением документов, водитель настоял на том, чтобы работники ГАИ внятно объяснили причину остановки. После дискуссии о законности остановки автомобиля «просто так», водитель все-таки передал документы. К этому времени на место события приехало милицейское начальство 6 человек.

«Далее ГАИшники заявили, что у Дмитрия подделаны документы и по этой причине доставили автомобилиста в РОВД», — говорится в сообщении.

После трех часов в РОВД, активиста «Дорожного контроля» доставили в районный суд, где ему присудили пять суток ареста по статье 185 КУпАП.

Людей, которые приехали поддержать Дмитрия, в зал суда не пустили. Более того, за «непередачу документов» водителю выписали штраф. Таким образом, автомобилист за одно «правонарушение» получил 2 наказания.

Напомним, одесского гаишника уволили из органов за неуважение к государственному языку.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Полицейский беспредел

“Не вірю“

22 лютого в Києві, під стінами Адміністрації Президента активісти патріотичних організацій провели захід під гаслом «Не вірю». Декілька десятків патріотів прийшли висловити президенту Януковичу свій протест проти політичних репресій, які тривають в країні та вимагали звільнити ув’язнених патріотів у Запоріжжі, Івано-Франківську, Одесі та Києві.

Учасники акції «Не вірю» висловили своє обурення діями запорізької прокуратури, яка нещодавно влаштувала фарс для преси, намагаючись приховати катування у запорізькій тюрмі. На прес-конференції прокуратури політв’язням не давали слова, а журналістам – задавати питання. Усвідомлюючи свої злочини, влада приховує від громадськості реальний стан справ.

Учасники акції вимагали: відставки прокуратора Запорізької області Павлова, який виявив повну невідповідність власній посаді, назвавши політв'язнів «політичними проститутками»; а також міністра внутрішніх справ Могильова, який керує репресіями в країні і наказує своїм підлеглим катувати ув'язнених.

Наразі у слідчому ізоляторі Запоріжжя перебуває 13 політв’язнів, в Івано-Франківську – 2, в Одесі ув'язнений політичний біженець із Росії Олексій Макаров, в Київському СІЗО тримають учасника акцій протесту проти Податкового кодексу Ігоря Гаркавенка та інших.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Полицейский беспредел

Любомир Гузар: «За всіх без винятку ув'язнених підносімо до Господа Бога свої молитви»

Неділю Про блудного сина Синод Української Греко-Католицької Церкви визначив як день особливої пастирської турботи й молитви про в'язнів.

До цього дня, що припадає 2011 року на 20 лютого, Блаженніший Любомир написав пастирського листа до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі.


«Хочу звернути вашу увагу на долю наших співвітчизників, про яких ми намагаємося не згадувати, або, якщо й думаємо про них, то незичливо. Йдеться про тих чоловіків і жінок, які зараз відбувають покарання у в'язницях чи перебувають у слідчих ізоляторах, одне слово, про позбавлених волі...», – робить вступ до свого листа духовний лідер УГКЦ.

«Тож, написав Блаженнійший Любомир, коли маємо нагоду, відвідаймо їх, особливо коли йдеться про наших близьких чи знайомих осіб».

При цьому Блаженніший Любомир наголосив на важливості молитви: «За всіх без винятку ув'язнених підносімо до Господа Бога свої молитви».

Крім того, духовний лідер УГКЦ просив не забувати у своїх молитвах тих, «які з великою посвятою працюють, щоб духовно підтримати ув'язнених».
 

Potap25

New Member
«Опір» розпочав акцію «Могильовщину - під приціл!»

Мережа громадянської дії <<ОПІР>> в рамках кампанії <<Могільов повинен піти!>>
розпочала акцію збору фото та відео матеріалів які засвідчують протиправну
та корупційну діяльність правоохоронних органів.

Закликаємо громадян надсилати фото-відео факти зловживань з боку органів
внутрішніх справ на електронну скриньку: opir.ua@gmail.com

Підпиши петицію за звільнення Могильова:
 
Зверху