Полицейский беспредел

21h

Вернулся
сделать причёску а-ля налысо? :mrgreen:
Одеть китайски спортивные штаты Обибос, сиреневые носочки, туфли-лодочки замшевые чОрные, засаленые, и кофточку мохеровую, а поверх олимпийку, сигарету в руки и вперьод - никто вас не тронит. Правда могут с маршрутки выгнать:lol:
 

vsvhf

мимо проходила :)
Одеть китайски спортивные штаты Обибос, сиреневые носочки, туфли-лодочки замшевые чОрные, засаленые, и кофточку мохеровую, а поверх олимпийку, сигарету в руки и вперьод - никто вас не тронит. Правда могут с маршрутки выгнать:lol:
барсетку и семки забыли упомянуть :mrgreen:
 

тов.Черный

анархист
Львов. Милиционеры-вымогатели

Во Львове в одном из управлений милиции жестоко избили 29-летнего парня, угрожая подбросить ему наркотики, если тот не привезет 10 тысяч долларов.

Об этом сообщил сам пострадавший Дмитрий Флекман.
По словам парня, 1 октября около 15:00 на улице его задержали двое неизвестных мужчин, представившиеся милиционерами. Правоохранители скрутили ему руки, затолкали в автомобиль, а на вопрос, в чем дело и что они от него хотят, нанесли Дмитрию два удара по голове.

"Привезли меня в городское управление милиции, которое находится по адресу Львов, ул. Степана Бандеры, 1. Завели в какой то кабинет, отобрали у меня личные вещи (связку ключей, капли для глаз, мобильные телефоны "самсунг" и "iPhone 5" ,банковскую карту ДЕЛЬТА БАНК GOLD, квитанцию про зачисление денежных средств на банковский счет и 300 гривень) без понятых и документальной фиксации. После чего один из сотрудников милиции спросил у меня ФИО и кого из сотрудников милиции или СБУ я знаю и могу позвонить, на что я ответил, чтоб мне четко сформулировали, в чем дело и что от меня хотят".

После этого, рассказывает парень, его начали избивать ногами со словами "ты что, еще не понял, мы тебя закроем, суши сухари…".
"Потом меня отвели в соседний кабинет, в конце коридора, где продолжали избивать палкой, ногами и железным предметом похожим на монтировку. Один из сотрудников милиции мне сказал: "Или ты привозишь 10.000 долларов, или мы едем к тебе домой и находим там кокаин", на что я ответил, что я ни в чем не виноват и денег им везти не буду", - добавляет Дмитрий.

Через некоторое время, по словам собеседника, от него потребовали назвать пин-код к банковской карте, чтобы снять доступные почти 40 тыс. гривен. А когда милиционеры узнали, что у задержанного еврейская фамилия, начали оскорблять его и жестоко избивать.

"Сотрудник милиции сказал, что сделает со мной то, что когда то делал Гитлер, расстегнул штаны и справил свою нужду на меня. После чего мне сказали сидеть только на полу, поскольку "вонючим евреям запрещено садиться на стулья", - отметил Дмитрий Флекман.

Через некоторое время пришел еще один сотрудник, который, представившись начальником розыска, сначала нанес парню несколько ударом, а потом попросил его "помочь управлению, расплатившись банковской карточкой за компьютер и принтер из "Фокстрота", и идти домой, поскольку "парни погорячились".

Когда же Дмитрий отказался, его под давлением заставили отказаться от каких-либо претензий к милиционерам, "положить все свои вещи в карманы, вызвали следователя и понятых".

По словам пострадавшего, он вышел из городского управления милиции в 21:10, однако по дороге домой потерял сознание. "Когда очнулся, попросил прохожую вызвать мне скорую. В тот же вечер я был госпитализирован с нанесением телесных повреждений средней тяжести. На следующее утро я написал заявление в прокуратуру", - добавил он.

В настоящее время на Дмитрия Флекмана оказывается давление, его принуждают отказаться от своих показаний и забрать заявление из прокуратуры.
Также отмечается, что парень ранее не судим, к криминальной и административной ответственности не привлекался.
 

тов.Черный

анархист
в Україні замовчують 80% фактів катувань

В Amnesty International заявляють, що в Україні вп'ятеро частіше катують людей, ніж про це повідомляє офіційна статистика. Експерт правозахисної організації Хеза Макгіл навела дані МВС України про те, що за останні 8 місяців до органів внутрішніх справ надійшло 987 скарг про катування з боку правоохоронців. На її думку, більшу частину випадків катувань та жорстокого поводження просто замовчують, адже постраждалі не вірять, що їх кривдники будуть покарані.
 

Stein

Well-Known Member
Справа Горана.. У міліції й далі катують затриманих

"Його били... Душили, знущались, намагались на коліна поставити", - розповідає журналіст з "плюсів". Розповідає про Горана, Владислава Гораніна - активіста Майдану, якого правоохоронці затримали 21 березня за підозрою в організації вбивства трьох співробітників ДАЇ.

You must be registered for see images

"Зуби в нього вибиті, травма черепно-мозкова...З вуха кров йшла, зараз чує погано" - продовжує колега, запрошуючи на засідання. На дворі ранок 27 березня. Час вкотре "прокидатись у новій країні" - цього разу у країні, де панують старі порядки... але вже за нової, здобутою кров'ю влади.

Вхід вільний

У Дніпровському суді міста Києва справу про обрання Горану міри запобіжного заходу розглядав суддя Микола Чаус. "Навколомайданівські" справи йому, здається, ще не діставались. Втім, свою славу він все одно здобув - у ЗМІ можна знайти опуси і про те, як суддя погрожував адвокатам, так і статті про те, як "суддя Чаус ховався від фактів, мов страус". Що поробиш, інших немає...

You must be registered for see images


Немає і інших, нових охоронців у судах - зокрема, у Апеляційному суді міста Києва. Тут, на Солом'янській площі, розгляд апеляції захисників Гораніна має розпочатись о 14:40. Вхід вільний. Утім, браві хлопці з "Грифону" вважають, що відвідати відкрите судове засідання можна тільки за умови відсутності фотоапарата. В мене він, на жаль, є... Тоді, якщо потрапити на розгляд справи все ж таки хочеться, охоронці пропонують залишити техніку просто на підвіконні.

Проносити камеру до зали суду, звісно, не заборонено. Заборонити можна хіба що користуватись нею всередині - виключно під час засідання, за умови, якщо суддя відхилить подання про дозвіл на зйомку. Втім, часу на сварки бракує. На годиннику 14:35.

Читайте також:

- Я батарею залишу, добре? - питаю у пошуках компромісу.

- Краще об'єктив лишайте.

- Яка різниця?..

- Його можна продати дорожче, - регоче "Грифон".

You must be registered for see images


Біля білих дверей зали під номером 201 - саме тут і саме зараз мають розглядати апеляцію активіста Майдану - чимале скупчення людей. Тут не тільки журналісти й активісти, що прийшли слухати справу Гораніна. Тут і безліч фігурантів інших справ.

- Справа Давиденка! - оголошує, визираючи з 201-ї зали, дівчинка з купою папірців у руках.

15:10.

- А коли буде розглядатись справа Гораніна? У розкладі вона на 14:40.

- Папозжє! - констатує дівчинка. Те ж "папозжє" лунає і за годину.

"Не здобули"

Ближче до 16:00 засідання все ж таки розпочинається. Принаймні, до зали суду пускають бажаючих його відвідати. У клітці, за білими гратами та лавами суворих "грифонів" - Владіслав Горанін. Його привезли сюди з лікарні.

Затримали хлопця 21 березня. Закинули до машини. На голову натягнули мішок. Потім - били.

You must be registered for see images


"...Намагались поставити на коліна. Але, оскільки ставати на коліна я відмовлявся, знову почали бити. Я знову втратив свідомість. Коли потім я попросив про медичну допомогу - протягом кількох годин в мене кров йшла з вуха - вони привели жінку, яка протерла кров і сказала, що це і є медична допомога", - згадує він.

Горан демонструє сліди на тілі. Закрита черепно-мозкова травма в нього діагностована - тому й перебуває у лікарні. Вухо потрібно оперувати. Зуби дійсно вибиті...

При побитті Горана був присутній слідчий у його справі - слідчий, якого викликали на засідання апеляційного суду. Втім, він не прийшов. Безпосередньо слідчий хлопця не бив. "Він відмовлявся викликати мого адвоката. Все це має бути зафіксовано на камерах ІТУ(ізолятор тимчасовго утримання)", - каже Горан. Слідчий у відповідь зауважував, що затриманий має знати на пам'ять номер свого захисника. Подивитись у телефоні видавалось йому неприйнятним. Та й закутий у кайданки хлопець цього зробити не зміг. Зрештою, йому силоміць призначили державного захисника. Тепер він просить апеляційний суд позбавити пана Висоцького права його захищати. Сам адвокат підтримує клопотання.

"Після останнього судового засідання, коли мені обирали міру запобіжного заходу, у відповідь на слова "Слава Україні!" я вигукнув "Героям слава!" - і мене вдарили у голову. Потім затягнули до машини... Всі сіли в неї. Коли машина поїхала - мене почали душити", - ще один яскравий спогад...

You must be registered for see images


Нині адвокатів у хлопця двоє. Захисниця Горана Алла Божок розповідає - 25 березня слідчий повідомив їй, що її підзахисний перебуває в ІТУ. Втім, там його присутність заперечили. 26 березня вона цілий день намагалась з'ясувати місцезнаходження хлопця. Закінчилось це не успіхом, а адвокатським запитом до Генпрокуратури. До лікарні її не пустили.

Читайте також:

Другий адвокат Гораніна теж не мав змоги побачити його, тому просить суд трохи перенести розгляд справи - щоб хоча б мати змогу поспілкуватись із підсудним. Судді підтримують клопотання й призначають наступне засідання на 1 квітня.

... Докази причетності Владислава Гораніна до організації вбивства ДАЇшників - це наразі свідчення одного з затриманих за вбивство. Може, правдиві. Може, вибиті. Винен Горан чи не винен - покаже суд. Покаже час.

Втім, покаже час і інше - чи відповідатимуть за свої вчинки інші злочинці. Ті, що у погонах. Адже після побиття затриманого хлопця їхні лави - лави тих, кого українці так хотіли б побачити на лаві підсудних - поповнились ще кількома особами.

Засідання добігає кінця. "Грифон" змушує журналістів покинути залу. Горана мають повернути до лікарні.

"Того, за що ми боролися, ми не здобули", - каже він на прощання. Поки має слово.

Колись, у ніч з 29 на 30 листопада, своє слово він сказати не зміг. В ту ніч Горан дивом пробився на сцену, щоб попередити людей про можливий розгін. Йому вимкнули мікрофон.

 

Stein

Well-Known Member
Ради этого ли всё было?

Власть поменялась, но менты остались те же...
 
Зверху