Полицейский беспредел

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Полицейский беспредел

Репресії одеської міліції проти українських патріотів

Одеська міліція продовжує облаву на помешкання українських націоналістів Одеси. Наразі відомо про чотирьох заарештованих, які знаходяться в Приморському районному відділку, та ще двох – в Шевченківському. На найманій квартирі співачки Кет проведено обшук і вилучені всі особисті речі. За багатьма приватними помешканнями націоналістів встановлено неприховане спостереження.

Днями в Одесі пройшли заходи в пам‘ять про підступно вбитого за свої патріотичні переконання Максима Чайку. Вбивць якого, за потурання одеської міліції так і не було знайдено. В п‘ятницю в клубі «Копірайт» відбувся вечір пам‘яті. Наступного дня, в суботу, відбувся великий марш і вуличний концерт із участю націоналістів зі всіх куточків України.

Заходи пройшли без ексцесів, проте тільки но автобуси з націоналістами з інших міст поїхали додому, як були заарештовані Дмитро Лінько,голова Одеського БРАТСТВА, та Олексій Макаров один з лідерів Українського Автономного Спротиву, що проводжали їх.

Всю ніч їх допитували. Не витримавши ніч тортур та допитів Олексій Макаров перерізав собі вени. Йому надано медичну допомогу. Наразі стан здоров‘я задовільний.

Зранку, в неділю, міліція виламала двері найманої квартири за адресою пер. Матросова 1, кв. 100, в якій знаходилась відома в націоналістичному колі співачка Кет з кількома хлопцями, що супроводжували її у поїздці. Саме Кет у п‘ятницю співала патріотичні пісні на вечорі пам‘яті Максима Чайки, що відбувся у клубі «Копірайт».

Також серед затриманих – син Дмитра Корчинського, Даніло Корчинський.

За інформацією заступника нач. карного розшуку Шевченківського відділку міліції Приморського району м. Одеса Швеца В‘ячеслава Івановича, затриманним Дмитру Лінькo та Олексію Макарову інкримінують 185 ст. кодекса про адміністративні правопорушення, ч.1 («Злісна непокора», - тобто затримали за спротив при затриманні). Завтра їх направлять до суду, аби той присудив їм якнайдовший термін адміністративного ув‘язнення, так необхідний, для того, щоб сфабрикувати яку-небудь карну справу на затриманих.

З неофіційних джерел стало відомо, що арешти відбулись за наказом вищого міського керівництва МВС на догоду антиукраїнським силам Одеси. Формальним приводом затримань стала «підозра в хуліганстві», яке нібито відбулось за добу в офісі одіозної українофобської телекомпанії АТВ. Сам телеканал неодноразово потрапляв в поле уваги державних органів за відверте роздмухування міжнаціональної ворожнечі. Проте антидержавну діяльність телеканала досі не припинили. А одеська міліція замість того, щоб займатись розслідуванням карних справ, відкритих на фактичного власника каналу Ігоря Маркова, продовжує виконувати його замовлення.
 

Life-ua

+ плюс - минус
Выбирали Януковича , теперь терпите что Варцабы и Салы в органах работают .
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Полицейский беспредел

Ситуація за часів Тимошенко була не краща.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Полицейский беспредел

Свободу політв’язням!

20 квітня близько 60 активістів патріотичних організацій Одеси: ВПП «Братство», ВО «Свобода», ГО «Свободная Одесса», ГР «Комітет Оборони Одеси», Української народної партії, Партії Реформи та Порядок та Народного Руху України провели пікетування ГУ МВС України в Одеській області та Прокуратуру Одеської області з вимогою негайного звільнення незаконно заарештованих в Одесі патріотів Олексія Макарова та Віталія Краснощок.

Ми вже повідомляли про затримання 17 квітня Дмитра Лінька – голови Одеської обласної організації ВПП «Братство» та Олексія Макарова – активіста Українського Автономного Спротиву. Сьогодні можна більш детально відновити всі події пов‘язанні з репресіями проти українських патріотичних сил.

Хронологія подій:

1. 17 квітня, близько 22 години – на Куліковому полі, після закінчення Маршу Пам‘яті Максима Чайки незаконно затримують Дмитра Лінька та Макарова Олексія, їх направляють до Шевченківського РВ Приморського району. При цьому затримання умисне не реєструють. Дізнатися, де знаходяться затримані вдається тільки завдяки допомозі добровольців, які чергують під вікнами різних райвідділів. Не витримавши жорстоких тортур та знущань, Макаров ріже собі вени.

2. 18 квітня, о 8.00 – міліція виламала двері найманої квартири за адресою пер. Матросова 1, кв. 100, в якій знаходилась відома в патріотичному колі співачка Оврамець Катерина(Кет) з кількома хлопцями, що супроводжували її у поїздці. Саме Катерина Оврамець у п‘ятницю співала патріотичні пісні на вечорі пам‘яті Максима Чайки, що відбувся у клубі «Копірайт». Разом з нею були затримані Корчинський Данило та Краснощок Віталій.

3. 18 квітня, вночі з Шевченківського РВ Приморського району було звільнено Корчинського Данила. Оврамець Катерина і Краснощок Віталій були доставлені в Приморський РВ за адресою: Грецька, 42. Всю ніч їх допитували, морили голодом і залишили спати в кабінеті на підлозі. Вранці допити знову продовжились, в якості кого вони були затримані не відомо, в зв‘язку з тим, що родичів та адвоката до них не допускають. 19 квітня після обіду Катерину Оврамець було звільнено. Доля Краснощок Віталія досі невідома.

4. 19 квітня, за допомоги ЗМІ, міліція розповсюджує відверто брехливу інформацію -заперечення про застосування тортур відносно затриманих. Особливо наголошується на тому факті, що О.Макаров не різав собі вени.

5. 19 квітня, близько 17 години – в Приморському районному суді Одеси відбувся суд над Ліньком Д. та Макаровим О., обидва були обвинувачені за статтею 185 адміністративного кодексу України (затримання за спротив при затриманні). Суд не знайшов у їхніх діях складу злочину. Їх звільнили у залі суду. Проте, у фойє суду кілька чоловік у цивільному намагалися знову затримати Лінька й Макарова, не пред’являючи при цьому жодних постанов прокуратури чи суду. Дмитра Лінька вдалося відбити й евакуювати до безпечного місця. Олексія Макарова таки забрали до Шевченківського РУВС, мотивуючи це тим, що він ніби-то знаходиться у міжнародному розшуку. Хоча насправді він знаходиться в розшуку у Російській Федерації, а в Україні має законну реєстрацію, знаходиться під захистом Вінницької правозахисної групи та чекає на надання йому політичного притулку в Україні. При цьому у Макарова перебинтована рука, що є доказом брехні розповсюдженої вищим міліцейським керівництвом. У розмові Лінько та Макаров повідомили, що у камері Приморського райвідділку їх облили зеленкою для подальшого фабрикування карної справи щодо причетності всіх затриманих патріотів до «атаки» на офіс «АТВ».

6. 20 квітня – Олексія Макарова переведено до Ізолятору тимчасового утримання. Віталій Краснощок знаходиться в Приморському РВ м.Одеси. Адвокатів до нього досі не допускають.

20 квітня представники патріотичної громадськості прийшли під стіни ГУ МВС в Одеській області для того, аби не тільки вимагати негайного звільнення Макарова та відповіді на питання: «Де перебуває Віталій Краснощок?», а й для того, аби дізнатися чому керівництво міліції покриває своїх підлеглих, які застосували силу, пресинг та знущання до всіх затриманих та дозволяє відверто брехати представникам громадськості та мас-медіа. Але як виявилось, спільної мови з працівниками міліції протестуючі не знайшли.

Все, на що спромоглися обласні правоохоронці, це прийняти колективну заяву в канцелярію! Але при цьому усно було сказано, що вона обов‘язково потрапить на стіл до керівника обласної міліції пана Яцкова. Обурені таким відношенням до цілком мирної та конструктивної позиції громадськості, пікетуючі дали керівникам обласної міліції добу на пошук Віталія Краснощока, а також обґрунтованої відповіді на всі поставлені запитання. Після цього мітингувальники перемістилися до Одеської обласної прокуратури, з метою негайного розгляду злочинної бездіяльності та відвертого зловживання службовими повноваженнями зі сторони працівників одеської міліції. В прокуратурі до вимог та запитань поставилися більш розважливо, звернення одразу було передано до прокурора Одеської області Василя Присяжнюка. Не дивлячись на сприяння з боку органів прокуратури, строк на відповідь залишився той же самий – одна доба.

Активісти патріотичних організацій не збираються сидіти без діла, тому можна чекати на наступні акції протесту та непокори. Дякуємо всім небайдужим за участь в мітингу та підтримку хлопців.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Полицейский беспредел

Віталія Краснощок ув‘язнено на два місяці

Вчора в Одесі Приморський суд обрав міру запобіжного заходу для Віталія Краснощок – 2 місяці ув‘язнення в слідчому ізоляторі. Одеська міліція сфабрикувала проти Віталія фіктивну кримінальну справу, звинувачуючи його в злочині (ст. 296, ч.2), якого той не здійснював.

Нагадаємо, Віталій Краснощок був затриманий ще 18 квітня, під час незаконного нападу співробітників Одеської міліції на квартиру відомої виконавиці патріотичних пісень Кет (Катерини Оврамець), після концерту на вечорі пам‘яті Максима Чайки.

Віталія тривалий час допитували із застосуванням психологічного тиску та фізичних тортур, чотири доби не давали спати, їсти, не допускали родичів та адвоката.

Вчора Приморський суд розглянув міру запобіжного заходу щодо Олексія Макарова, на якого Одеська міліція намагається «повісити» ту ж саму кримінальну справу. Рішення буде винесене в понеділок.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Полицейский беспредел

Міліція торгує краденими телефонами

Нікого не здивуєш тим, що корупція в Україні досягла небачених висот. В голові цієї системи стоять президенти, за ними депутати й міністри, прокурори, судді, менти, викладачі і ректори. Себто працівники всіх сфер, які, типу, мали захищати громадян.

Всі знають, що всі крадуть. Рідко кому вдається побачити цю крадіжку на власні очі, і ніхто й не намагається. А дарма, насправді злочин – ось він, прямо під носом, ніби пальцем показує – яких «бандитів у тюрми».

Рік-півтора тому, саме в розпал кризи Україна почала вкидати фантастичні кошти на забезпечення роботи «Українського державного центру радіочастот». Центр мав засікати і блокувати ті телефони, які завезені в країну нелегально, або ж які перебувають у міліцейських списках викрадених телефонів.

От саме тут і вийшов прокол. В однієї знайомої цієї зими викрали телефон, класичний випадок – переповнений вагон метро, порізана сумка – телефон, гаманець, документи… Якихось важливих документів серед них не було, в гаманці була кредитна картка, яку блокувати – справа десяти хвилин, а от телефону стало шкода – по-перше подарунок, по-друге – дуже дорогий подарунок. Саме тому вона й вирішила випробувати долю і перекинути цю справу в руки тих, у кого це входить в обов’язки.

Минуло ледь не півроку. Телефон майже забувся і перетворився з крутої іграшки, яку хочеться собі повернути, на справу принципу. І от нещодавно справу було викрито – цинізму (а чи то продажності) «органів» можна тільки позаздрити. Цим особам вдається, не червоніючи, брехати в очі тисячам громадян щоденно.

Рівно півроку моя знайома ледь не щодня надзвонювала слідчому – той у свою чергу щодня запевняв її, що телефон шукають, але знайти не можуть. Так само тисячі слідчих по всій країні запевняють тисячі громадян, що вони таки на них працюють...

І цей слідчий ще довго морочив би голову моїй знайомій, якби банальна людська цікавість не сплутала всі карти. Знадобився всього лише доступ до Інтернету. А в Інтернеті база «білих», «сірих» та «чорних» IMEI-кодів.

Так от – її код, код телефону, який начебто перебуває в розшуку вже понад 6 місяців – ніхто й не думав блокувати чи тим паче повертати, адже він був… у білому списку. А це означає, що жодних пошуків не велося і заява в міліцію так і лишилась на столі, або й у смітнику в кабінеті слідчого…

Безумовно, тут йдеться не про бездіяльність - оскільки база IMEI-кодів поповнюється даними саме з правоохоронних органів – органи й контролюють повторний нелегальний продаж телефонів.

Себто, будь-якому гадючнику на «радіо-ринку» достатньо забашляти пару сотень доларів на місяць, аби легально перепродавати крадену електроніку (що, звісно, дає в десятки разів більшу виручку). Звісно, періодично відбуваються облави – ймовірно там, де «недоплатили». Але там вже працює інший принцип: або перекинути мобілки на точку, що платить, або ж забрати собі – чом би й ні – телефони ж відмиті…
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Полицейский беспредел

Сколько стоит честь прокурора

Как Марков оплачивает счета прокуратуры Одесской области

До последнего времени для многих из нас оставалось загадкой, как и почему уголовнику Игорю Маркову, являющемуся фигурантом сразу нескольких резонансных уголовных дел, все его преступления и правонарушения безнаказанно сходят с рук. Уголовные дела в отношении вожака ОПГ “Родына” неизменно закрываются с формулировкой “из-за отсутствия состава преступления”. Однако, все тайное становится явным. И теперь мы понимаем, почему...

Нам уже известно о коррупционных связях Маркова с прокурором Николаевской области Николаем Стояновым и начальником налоговой милиции при специализированной налоговой инспекции по работе с крупными плательщиками налогов ГНАУ в Одесской области полковником Виталием Аникеенко, оказывающих урке неоценимые (но вполне конкретно тарифицированные) услуги. Сегодня мы получили доказательства того, как высокопоставленные должностные лица прокуратуры Одесской области получают деньги из рук подследственного Игоря Маркова. И не просто получают, а забыв стыд и совесть, наплевав на честь и высокое звание офицера прокуратуры позорно клянчат у преступника денег, обещая взамен пойти на должностные преступления и содействовать ему в закрытии уголовных дел. Речь идет о заместителе прокурора Одесской области Михаиле Григорьевиче Черном…

Предлагаем вниманию наших читателей запись телефонного разговора между заместителем прокурора Одесской области Михаилом Черным и Игорем Марковым, именующим себя председателем партии “Родына”. Как видно из разговора, заместитель прокурора Черный и Марков давно и прочно связаны между собой крепкими коррупционными узами. Высокопоставленный служащий прокуратуры Михаил Черный запросто (и, видимо, не первый раз) обращается к Маркову за деньгами, заранее зная, что тот ему не откажет. Взамен заместитель прокурора области не кривя душой обещает “надавить” на начальника Следственного управления ГУМВД Украины в Одесской области Сергея Цыпаря, расследующего одно из уголовных дел, фигурантом которого является Марков, чтобы он был более “благосклонен” в отношении преступника. И, как результат, мы имеем закрытое уголовное дело в отношении Маркова с вполне устраивающей его формулировкой - “из-за отсутствия состава преступления”.

Такие коррупционные деяния высокопоставленного сотрудника силового ведомства проливают свет на то, почему урке Маркову столь долгое время удается успешно обходить закон и уходить от ответственности. В связи с этим нам кажется, что Генеральный прокурор Украины, прокурор Одесской области и руководство СБУ Украины в Одесской области обязаны неотлагательно принять меры для всестороннего выяснения обстоятельств общения между Марковым и заместителем прокурора Одесской области Михаилом Черным с целью выявить, как долго находился указанный заместитель прокурора на содержании у Маркова, а также кто еще из сотрудников прокуратуры содействует Маркову в его противоправной антигосударственной деятельности.

Итак, читаем, слушаем…

СекретарьЧерного звонит Маркову и соединяет.

Марков:“Але”.
Секретарь Черного:“Але, добрый день”.
Марков:“Добрый”.
Секретарь Черного:“Областная прокуратура. Черный Михаил Григорьевич, зампрокурора, можно соединить?”
Марков:“Да, да. Михаил, как?..”
Секретарь Черного:“Михаил Григорьевич”.
Марков:“Да”.
Секретарь Черного соединяет.
Марков:“Але”.
Черный:“Добрый день, Игорь Олегович. Как вы там?”
Марков:“Ну как, работаем… Спасибо!”
Черный:“Работаете? Хорошо вам, что работаете! Игорь Олегович, значит там просьба у нас к вам… Мы понимаем, что там не все хорошо и так, як бачите, разумно с вашей там стороны… Нам треба там для ремонта прокуратуры оплатить счет…”
Марков:“Что, что?”
Черный:“Счет проплатить нам треба”.
Марков (осторожно и с надеждой): “А какой?”
Черный(тихим голосом): “Але, счет проплатить прокуратуре треба... Я скажу этому начальнику следственного (имеется в виду полковник С. Ципарь)…
Марков(с заинтересованностью в голосе): “Хорошо”.
Черный:“Хорошо. Добро, Игорь, спасибо большое!”
Марков:“Да, до свидания!”

 

тов.Черный

анархист
Родственники заключенных заявили о зверских условиях содержания в Лукьяновском СИЗО

Родственники арестованных, которые находятся в столичном Лукьяновском СИЗО, настаивают, что их родные не получают надлежащей медицинской помощи, а их обращения о госпитализации администрация игнорирует.

Так, по информации канала, в Лукьяноском СИЗО только за этот год от болезней умерли девять арестованных. Сколько из них нуждаются в лечении - не известно. При этом, по информации Харьковской правозащитной группы, едва около половины арестованных суд в итоге признает невиновными.

Родственники арестованных заявили о ненадлежащих условиях содержания заключенных и неоказании им необходимой медицинской помощи.

Журналистов пригласили в медицинскую часть СИЗО, но пустили только на порог учреждения, объясняя особым статусом этой части.

Как сообщает канал, в медицинской части Лукьяновского СИЗО на три тысячи арестованных - сорок две кровати. Адвокаты, которым приходилось там бывать, заверяют, что в медчасть попасть могут лишь избранные.

"Арестанты рассказывают: чтобы попасть в медчасть, нужно в администрацию СИЗО занести аргумент, заинтересовать. И выходит, что медчасть - это курорт, там сидят те, кто платит, а те, кто нуждается в лечении, становятся инвалидами", - рассказал адвокат Олег Веремиенко.

Администрация СИЗО эти обвинения отрицает.

Непредставление медицинской помощи и неподобающее лечение в СИЗО не раз становилось предметом рассмотрения в Европейском суде. Решения объявляли не в пользу государства.

Напомним, в июне прошлого года в реанимационном отделении Кировоградской больницы №1 в результате многочисленных побоев, полученных в СИЗО, умер гражданин Украины, житель Светловодска 22-летний Анатолий Левчун.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Полицейский беспредел

У Києві в Шевченківському райвідділі міліції забили студента

В одному з гуртожитків Києва дільничний міліціонер забрав студента в районний відділ міліції Шевченківського району, а вранці батькам молодої людини прийшло повідомлення з проханням забрати тіло з моргу, про це у своєму репортажі за 26 травня повідомляє ТСН.ua.

Як повідомив телеканал, розтин провели ще до того, як батьки довідалися про загибель сина, в морзі тіло оглянути не дали. Висновок судмедексперта відрізняється від офіційної версії.

19-річного Ігоря на святкування ювілею з гуртожитку коледжу забрав сусід-дільничний. Вранці наступного дня вчителі повідомили батькам по телефону, що потрібно приїхати за тілом сина. Мати загиблого: Ми весь час їхали з тією версією, що він захлинувся, але коли ми приїхали в морг, нам видали довідку від лікаря на свідоцтво про смерть. І там було написано: крововилив під оболонку в тканини головного мозку, перелом кісток черепа, пошкодження в результаті контакту з тупим предметом

"Ми весь час їхали з тією версією, що він захлинувся, але коли ми приїхали в морг, нам видали довідку від лікаря на свідоцтво про смерть. І там було написано: крововилив під оболонку в тканини головного мозку, перелом кісток черепа, пошкодження в результаті контакту з тупим предметом", - розповіла мати загиблого Людмила Інділо.

Директор коледжу імені Макаренка Ольга Щербак розповіла, що півтора року тому, на прохання начальника Шевченківського райвідділу, дільничного дійсно підселили у гуртожиток до студентів для їх захисту.

Того вечора, розповідають студенти, до Ігоря приїхав шкільний друг, в переддень свята вони трохи випили, і студент вирішив провести товариша. На ганку вони зустріли дільничного, який повертався додому. Виникла перестрілка, і міліціонер запропонував проїхати до райвідділу. Хлопець погодився.

"Він (Ігор) виходив з гуртожитку сам. Першим вийшов дільничний і сіл (в авто), потім зайшов Ігор і сів на заднє сидіння. Це востаннє, коли я бачила Ігоря живим. Це було о 20:00", - повідомила сусідка по гуртожитку Наталія.

У той час викладач Тетяна Сторожук проводила зі студентами профілактичну бесіду. Коли о 21:30 дільничний повернувся в гуртожиток, викладачі почали просити міліціонера відпустити студента.

"Дільничний відмовився, бо, за його словами, Ігор буянив у відділку. Відпустити його могли тільки через три доби", - говориться в повідомленні.

Телеканал зазначає, що коментувати смерть хлопця у відділі правоохоронці відмовляються навідріз. Телеканалу вдалося дізнатися, що тієї ночі у відділення чотири рази викликали швидку, але забрати студента медики відмовилися. І навіть у морзі заборонили батькам оглянути тіло.

У прес-службі міліції і прокуратури відповідають, що триває слідство.

У ТСН телефонували студенти з гуртожитку, заявляючи, що міліція тисне на них з метою, щоб підлітки заявили, що нібито була бійка, і Ігор сідав у міліцейську машину вже побитий з проломленою головою.

Крім того, в повідомленні наголошується, що в ТСН телефонували студенти з гуртожитку, заявляючи, що міліція тисне на них з метою, щоб підлітки заявили, що нібито була бійка, і Ігор сідав у міліцейську машину вже побитий з проломленою головою.

При цьому в повідомленні наголошується, що за цей час жоден з правоохоронних органів навіть офіційно не повідомив батькам про загибель їхнього сина.

Як повідомлялося раніше, родичі заарештованих, які перебувають у столичному Лук'янівському СІЗО, наполягають, що їхні рідні не отримують належної медичної допомоги, а їхнє звернення щодо госпіталізації адміністрація ігнорує.
 
Зверху