Російська спортсменка побачила, як Київ душить Москву
You must be registered for see links
Перемога української спортсменки Ганни Різатдінової у вправі з обручем на чемпіонаті світу з художньої гімнастики в Києві була незаслуженою.
Про це в інтерв'ю ИТАР-ТАСС заявила переможниця Ігор- 2012 у груповому багатоборстві Уляна Донскова.
"Я обурена тим , що Ганні Різатдіновій судді віддали золоту медаль у вправі з обручем. І Яна Кудрявцева, і Маргарита Мамун показали в цьому виді більш складну програму. Вважаю, що у спорт в даному випадку втрутилася політика", - заявила російська спортсменка.
"Чемпіонат проходить зараз в Україні, і, на мою думку, перемогу віддали місцевій спортсменці тільки через цю причину.
Росію зараз затискають, багатьох у світі не влаштовує, що наша країна є лідером у цьому виді спорту. Чемпіонат світу, який проходить у Києві, є відмінною можливістю для всіх недоброзичливців спробувати зрушити Росію з верхнього ступеня п'єдесталу. Але нічого у них не вийде", - сказала Донцова.
Спортсменка відзначила, що Росія була завжди багата талантами в художній гімнастиці.
"І Маргарита Мамун, і Яна Кудрявцева є дебютантками світової першості, але показують там відмінні результати", - зауважила гімнастка.
"Мені також запам'ятався епізод у кваліфікаційних змаганнях у вправі зі стрічкою. Через відключення музики Яні Кудрявцевій довелося двічі вийти на килим. Треба віддати належне цій недосвідченій спортсменці - вона зуміла впоратися з нервами і вдруге виконала вправу навіть краще, ніж було спочатку. Чи було відключення музики випадковим? Все може бути, але я не виключаю, це була цілеспрямована акція проти російської команди" , - додала Донскова.
Нагадаємо, Ганна Різатдінова виграла золото у вправах з обручем, набравши при цьому 18,266 бали. Росіянки Яна Кудравцева і Маргарита Мамун завоювали срібну і бронзову нагороди.