Нестор Іванович Махно - один із найяскравіших лідерів українського народу. Виходець із найбіднішого селянства. Анархіст-революціонер, політичній діяч, полководець, неперевершений тактик ведення партизанської війни. Боровся проти будь яких проявів влади, насильства та експлуатації над селянством та робітниками. Боровся за волю та самобутність українського народу.
P.S.: Вважаю, що не зовсім вдалим було змішувати воєдино і політичних діячів і діячів культури і науки. Назвати можна дуже і дуже багатьох. Тому, складно зосередитися на єдиній постаті.
Доречи, у списках немає Михайла Драгоманова?!!
Уважаемый Liberte o Muerte! В 1920 г скорее изменилась обстановка и все силы белого движения были направлены на борьбу с красными... Не до Махно было. Но как только красные стали теснить белых, то и на Махно у них силы нашлись. В итоге Махно мог существовать как сила пока основные игроки были заняты разборками между собойШановний, HNIW.
Український менталітет з його індивідуалізмом, мрійливим романтизмом, самовпевненістю, козацькою ворожістю до чужої держави-імперії був відкритим для побутового анархізму і став тою живою силою, котра творила махновський рух. Цю природність діяльності самородка Нестора Махна відзначав і його постійний ворог - білий генерал Яків Слащов-Кримський, котрий заявив: "Моя мрія - стати другим Махном".
p.s.: доречі махновські загони були розгромлені білими у на початку грудня 1919 року, але вже у січні 1920 Махно знов перейшов у наступ і відвоював захоплені Слащовим території.
если Бузина плох то чем хороши укроисторики? они более фантастические откровения пишут... кстати Бузина приводит отрывки из писем или мемуаров современников тараса и их можно найти и проверитьну ти порівняв!!! Великого Шевченка і примітивного Бузину! Бузину навіть і близько не можна ставити коло генія Шевченка. Нехай прибереже свої брудні пасквілі для когось іншого.
Нам стоит стремиться не столько к снижению цен, сколько к снижению энергопотребления, а также к установке адекватных цен на транзит газа по территории Украины
афтор даун!убери свой высер ,чтоб тебе не было потом стыдно за себяЮЩЕНКО-НАИХУДШЕЕ ЗЛО КОТОРОЕ МОГЛО ПОСТИГНУТЬ УКРАИНУ!!!ВСЕ МЫ ЕЩЁ НЕ РАЗ ПОЖАЛЕЕМ О ТОМ ,ЧТО "ДОПУСТИЛИ" ЕГО К ВЛАСТИ.КОРИЧНЕВОЙ ЧУМОЙ 20-ГО ВЕКА ПРИНЯТО НАЗЫВАТЬ ФАШИЗМ-ДУМАЮ,ЧТО СМЕШАВ ОРАНЖЕВЫЙ-ЮЩЕНКА И БОРДОВЫЙ ЛУЦЕНКА(ХОТЯ, ПО БОЛЬШОМУ ЩЁТУ ОН ПРОСТО ПРЕДАННАЯ "ПЧЛА",КОТОРУЮ "ПАСЕЧНИК" ИСПОЛЬЗУЕТ В СВОИХ ЦЕЛЯХ);В ИТОГЕ ДУМАЮ НЕ ТРУДНО БУДЕТ ПОЛУЧИТЬ ТО О ЧЁМ ЕЩЁ С УХОДОМ ГИТЛЕРА МЕЧТАЮТ ВСЕ НАЦИОНАЛИСТЫ НЕЗАКОННО ДОРВАВШИЕСЯ К ВЛАСТНОЙ КОРМУШКЕ В УКРАИНЕ.PS-"человек"(и только в кавычках),который практически в каждом своём предложении повторяет-"Я ПРЕЗИДЕНТ"не может у меня вызывать абсолютно никакого чувства уважения!
фашистики у власти?я про сумы говорю.
ДА,Я ВИДПОВИДАЮ